Saturday, June 20, 2009

Sebelum dan selepas mekap

Ini adalah entri update kehidupan sahaja. Sebab agak terhairan apabila diemail, Hanis bila nak letak gambar you takde mekap pula T_T Padahal selama ini ada banyak je. Yang sepet-sepet itu semua takde mekaplah hoh. Maka saya mengambil keputusan untuk mengshowcase sehari dalam hidupku. Ceh bunyi macam gempak padahal hanya akan meletak gambar banyak-banyak sehingga anda berasa ingin menuang air jambu ke atas modem. Sebenarnya saya penatlah nak cakap. Saya banyak sangat cakap. Dan di belog ini pun saya banyak taip. Sifat mazmumah betul. Jadi tengok jelah gambar eh? Kalau taknak tengok, scroll laju-laju. Come on, you can do it (-_-")

Okay sebelum itu, siapa yang menjadi kipas(fan) di Facebook saya telah disaji dengan muka tak mandi ini, satu album 28pictures siap. Sengaja berlagak rambut salun semalam bila baru bangun tidur. Haha sabar ya. Tapi sebab its a sehari bersama Hanis update, terpaksa letak sini juga. Sila rasakan Deja Vu. Rasakan ini robot!




Kalau dah penat tengok semua di atas, ala penat ke muak ke lebih kurang lah, kini muka ditempek mekap pula oleh emak. Harap lebih baik tsk.





Standing ovation untuk alat solek! Fuh baru semangat nak pergi kerja. Heh mengada engkau. Next, on the way to Sri Pentas. Ha tulah dah pesan scroll laju-laju, sanggup taknak.




Udah tiba.

Nak kerja ke nak makan? Dua-dua.







Hahaha that's all. So if you want to see muka double chin I, rajin-rajin lah ke TV9. Thanks Kamarul and Team Awesome for having me around :)




Okay tidur/rehat sekarang, tomorrow is another day, insyallah.



44 comments:

  1. weh u ni apasal cantik sangat :( jeles ah !

    ReplyDelete
  2. ader program masak² ker kt TV9 tuh??

    ReplyDelete
  3. sepet nye mate,mmg br pas bgOn aa?
    hehehe,
    btw sume pix u cantek2,
    dats y jd mOdel,aite?hehe
    gudluck Oki.

    ReplyDelete
  4. sebelum mekap muka nampak sembap but stil santek....

    sukalah! ;)

    ReplyDelete
  5. cayalah hanis
    masok tv..
    tak lame lagi jadik celebrity la ye..
    tak saba tunggu name u dlm ABPH
    kategori artis wanita baru popular..hehehe

    tunggguuuu..lepas cite u ngn nabil tuh kuar mesti ade lah.. xD

    bestnye kalo cun w or w/o mekap..

    muke u ade chinese-look sket

    ReplyDelete
  6. hip tv kah..
    tsk..cepat la load online wahai tv9..
    i wanna watch gadis jawo neh~

    ReplyDelete
  7. u cantik sgt hanis,,n pandai...huhuhu

    ReplyDelete
  8. haah ler hanis..lepas mekap mate nampak lebeh besar gitu..melertss nokk

    ReplyDelete
  9. haha
    memang nampak perubahan la muka u lepas mekap
    mata sepet jadi tak sepet dahhh :DDD

    ReplyDelete
  10. hi Hanis!
    i always follow your blog and read what u type in your entry..so this time i want give my comment about this entry..

    that your face non-make up?? huaa, is it my eyes wrong to see or what? still look "cute" even no make-up u use it.. u natural beauty.. honestly..

    ok Hanis, all the best what u do ( even i know, always the best u do.. huhu). anything i just look into my dashboard what u update in your blog.. salam..

    ReplyDelete
  11. kalau laaa rambut sy secantik dan sesihat rambut hanis xD tsk tsk tsk

    love your blog and the way you use your language! keep it up!! 8D

    ReplyDelete
  12. looks gewd.. even without makeups!

    ReplyDelete
  13. hanis.. w'out make up.. you saaaangat stunning.. but not sure kalo muka baru bangun tido stok tido kul 4am dan bangun kul 7am untuk pergi kelas laa.. =p

    ReplyDelete
  14. pic gosok mta xbole blah,hanis..

    ReplyDelete
  15. MiLd: tell me about it T_T


    ♥ cik intanurulfateha ♥: kakak saya memang cantik. heh.


    jas imran: wah. hidung kembang.


    Rara: weh yeke? mana ada. typical.


    wiwita: a ah masak dengan perangai i.


    l!l_sh!3zuka: masa tidur lagi sepet :B


    zulaikha zulkifli: no no jangan. cantik sangat tak relevan dengan sembam. kata je weh sepet sembam tembam.


    she_mah: mai mai mai!


    faradeeba: celebs? mm tak kot (-_-")


    nadiya zakariah: weh malu lah. keyakinan diri kurang.


    Dashing Days: haha kenapa terselit 'n pandai'? hhaha.


    nadHiraH: betty.


    awok: the power of make up bebeh!


    LIZ;: *salam emak ucap tahniah.


    Shahrul Shaharuddin: terimak kasih! dashboard kereta. heh.


    miss ifa: kalaulah rambut saya cantik tapi saya mampu pakai tudung T_T fuh terbaik.


    + akatsuki +: sure or not? tengok balik betul-betul (-__-")


    Azzam?? : itu zombie kampung pisang doh.


    aira: banyak lagi tak boleh blah kat FB. ini hanya sebahagian tsk.

    ReplyDelete
  16. hahaha..ur first pic in the car tu kelakar..tgh berusaha making diff diff faces eh? ahha sbb asyik senyum je...anyways u look young when u smile and more mature when u wat muke vogue.sekian TQ..ceh ceh cm pengkritik

    ReplyDelete
  17. Of course after make-up is better :)

    ReplyDelete
  18. ahaha hanis. sblm make up gmbar rilex je. lepas make up siap pouting lips and buat mata vain. ahaha

    tetapi adakah itu effect make up? jengjengjeng

    ReplyDelete
  19. Just wondering,
    I've been following ur blog like 2 month. And has seen u in malaysian dreamgirls 1.
    During ur audition u r saying u have a bf.
    Is he still exist??
    anyway,
    All d best. Be ur self, n don't change into someone u pun x nak.

    ReplyDelete
  20. mcm same je lepas mekap ngan tak mekap... hanis zalikha memang cantik walau tanpa mekap... i likeeee!! :-)

    ReplyDelete
  21. Untung arr..
    Muka cantek..
    Mekap tak makep..
    still Cun..

    Jambu tue..
    hehehe

    ReplyDelete
  22. marah tak kalo akmar kata kawan kamu si Iz tu lagi cantik..hehe..

    dia lagi senget dari hanis..hua hua hua

    ReplyDelete
  23. kalau macam ni muka bangun tidur alangkah bahagianya, boleh terus gi pasaraya tanpa dipandang sepuluh kali oleh pakcik guard

    ReplyDelete
  24. i suke gileeeee rambut youuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.


    ok dah.

    ReplyDelete
  25. hanis..kamu mmg terserlah tantek..with or without makeup....nk jdi cntik gak...heheh

    ReplyDelete
  26. hanis jadi host HIP TV ke? ganti richie rachman eh..owh best best! hehehe..;)

    ReplyDelete
  27. hanis..i pun akan tggu nama u tercalon dlm ABHBP..mesti akan tercalon.. ;-)

    ReplyDelete
  28. apa nih apa nih ? u masuk mana ni ? tk paham . nak tengok nak tengok !! ahah .

    ReplyDelete
  29. hanis, kau pos laju skrg webcam kau. memang dari dulu kan suka tayang muka dekat webcam paksa aku tengok muka cantik dekat webcam skali.

    huh padan muka i dah merajuk sape suruh tak bgtau masuk tv 9.

    ReplyDelete
  30. zombie kampung pisang eh?? try laaaa letak satu tengok.. =D kalau berani laaa kan?? kann?? =p

    ReplyDelete
  31. cmner nk dpt rambut cm hanis tue..i like...

    ReplyDelete
  32. haha.. double chin?? mane ade la.. kitorang touch up baek sampai hilang k. haha.. nice to have u in our show =) take care.

    ReplyDelete
  33. Alhamdulillah, apa yang lebih penting bagi Mama n Daddy, Hanis ni cantik dari segi dalaman.Hati baik dan tidak suka bersangka buruk terhadap orang lain serta pandai jaga diri dan tingkah laku.

    ReplyDelete
  34. jgn mara ye.. tapi nampak mcm sebelum mekap lebih lawa la pulak.. hmm :|

    ReplyDelete
  35. wahhh..xde susuk ponnnn..

    ( :P )

    ReplyDelete
  36. pure naked face ok, u're natural beauty :)

    ReplyDelete
  37. Macam pernah jumpa je kat tv9......

    ReplyDelete
  38. camne nak nmpk flawless ek.u pakai foundation n powder brand ape.pasni buat la entri tutorial bermekap..hehe

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!