Saturday, June 20, 2009

Shawn Loong chopped my hair off

Anyone in the Malaysia's fashion scene would know Shawn Loong, the best hairdresser ever. I trust him with my hair. And the last person to do anything to it was him, which was like 1year ago. Ever since that, I've never ever done anything to my hair, I too sayang the layered he created lah, and thus it became super long. Haha so today, I will take you with me to the hair saloon. And that my friend, is Shawn Cutler in Bangsar!


Shawn Cutler held alot of happy thoughts and memories. This is the exact place I got myself the nickname Datin, because of what Jackham did to my hair. Oh apart from Shawn Loong, Jackham is also my favourite hair stylist *girlish mode.



Have you ever experienced this annoying thing that when you want to cut your hair, that is the day you wake up with the most fabulous hair ever? Yes, it happened to me just now. So when I went there, Shawn greeted me with "Darling when did you permed your hair?? So cantik". Followed by, "Eh, I forgot its naturally like that!" T_T This came from the guy who knows my hair best. See dah berapa lama I tak pergi saloon??!




Shawn consulting me as Wayne looked on. Wayne is a new addition to Shawn Cutler family :)




Selalu kalau potong rambut dari panjang ke pendek, sumpah nervous-nervous. Tapi dengan Shawn tak langsung. Malah berlagak siap kata "Just do it". Nike betul. Haha and then the rest is history. So this is me in a before picture.


Aww as if gambar ini lama sangat je, siap pakai uniform sekolah gw. This picture is quite recent actually, at the back, the hair reaches my pinggang T_T




Luckily my muka excited kena tutup dengan rambut. Heh malu I.



End result. Haha its not much. But quite a length juga telah dipotong considering rambut lama dah sampai pinggang tsk. So yeah, I asked them to blow it curl, to bring back the Datin look. Hahaha rindu rindu.




Before you email me anything, wait, let me read your mind. Okay the haircut cost RM90.00. If you want to colour your hair here it'll cost you RM300.00. Teehee. I am so going to colour my hair after this. But not the Datin colour. More like the I Study In Uitm colour. TAPI MANA NAK CARI RM300??! OKAY BELI HENNA DEKAT MYDIN SEKARANG T_T


35 comments:

  1. The Datin hairstyle sudah muncul kembali.
    Wahhh lawa lawa ;)

    ReplyDelete
  2. HAHAHA
    sayang ahhhh nak blow off duit elaun pi colour rambut

    bli henna mydin sudeyhhhhhh LMAO

    ReplyDelete
  3. adoi lama gila laa tak komen blog u hanis oiii. asek busy je gw. huhuu. rambut tetap mantain cantik tidak seperti rambutku yg seperti dawai besi ini T___T

    ReplyDelete
  4. Woah. Mahalnya. I D.I.Y kat umah je. But tak lah guna henna beli kat Mydin laa.. Hehe.

    ReplyDelete
  5. brsinar nye rmbut..
    kna tuka profile ni..
    hair lenght..

    ReplyDelete
  6. haha. henna kat mydin BJ :
    rm2.50 for one small pack.
    pegilah beli.
    heee ;)

    btw, ni Yin.
    kata nak lepak kat SA..
    eh silap,RS ( dah tuka nama kn)
    tak ada pon. T.T

    ReplyDelete
  7. that's so nice. luv the haircut.

    ReplyDelete
  8. Gud Idea..
    HENNA ada pelbagai warna..
    Tak pyah pikir dua kali
    pasal harga..
    hahahahaha

    ReplyDelete
  9. Gud Idea..
    Henna ada pelbagai warna..
    Tak payah pikir dua kali
    pasal harga..
    hahahahaha

    ReplyDelete
  10. it pay off sangat bila dah biar rambut panjang samapi pinggang then the cut cost u RM90 rite?

    ReplyDelete
  11. Whoaaaa...
    rambut baru nampak gorgeous Hanis
    Like datin-datin only

    =)

    ReplyDelete
  12. AMP-HI-TECTS: now bring in the datuk. haha.

    LIZ;: okay, kakak liana janji nak buatkan kalau beli henna. buat sendiri terkial-kial kang.

    Ida: tak. shawn kata rambut i kena buat treatment tsk. sengaja tau shawn.

    a sinner: haha guna yang up sikit lah.

    aira: omg thanks ingatkan!

    ::ayn:: WEH YIN! FINALLY. I WAS THINKING HOW TO CONTACT YOU BEBEH. MY PHONE CRASHED! PLEASE TEXT ME. Ya terima kasih atas harga Henna.


    + akatsuki +: thanks to shawn scissorshand.

    munie: eh ye ke?? *nada datin2

    missgee: pilih kak pilih! tapi shawn mengada, dia kata nanti rambut kering. saja je nak lakukan bisnes dia woh. *degil

    eynda: phew. thanks!

    speckurosaklagi: smartshop. haha rindu smartshop.


    nina mazda: true :') youre feeling me. ceh ceh.


    ~ilyanie_usyuk~ so you takde kenalan datuk ke?

    ReplyDelete
  13. uniform sekolah mana itu? (0_o)?

    ReplyDelete
  14. awwww, dah pendek. dah kerling *curly

    ReplyDelete
  15. haha comel la ko ni hanis, entry very frenly! ;)

    ReplyDelete
  16. but i love the super long layered ikal mayang hair!!! tapi new look is gorgeous too...=)

    ReplyDelete
  17. serius lawa datin hair..
    nak jugak la.
    hee

    ReplyDelete
  18. hanis lepas ni kompem datin2 takut lepaskan datuk2 mereka. takut saham mereka jatuh kerana hanis. hahaha.

    ReplyDelete
  19. wah...
    canteq canteq !!!
    teringin nk rambut panjang2 ,
    tp rambut tamo panjang ...
    pastu panjang sikit , gugur je lebey...
    :(


    ** chewy chewy Brownies - less 10% + free delivery **
    http://pinkyretrosbazaar.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. hey babe! love the new haircut! I tak pernah lagi pergi bangsar, u should try bambang dkt curve. Dia buat pun cun babe!hee! anyway, loving the new look! toodles! :)

    ReplyDelete
  21. hanis..hehe. ive been following ur blog quite a while..sgt best...crius..saye baru dlm arena belog..hehehe..n i admire ur way..n ur hair too..so, gudluck!

    ReplyDelete
  22. u made my day..now baru tahu nak gunting rambut kat mane..thanks~

    ReplyDelete
  23. macam mana hanis zalikha buat rambut dia, tetap gojes u....jeles i taw!!!

    ReplyDelete
  24. oooi jgn henna ooooi...

    nanti tak leh color balik dgn warna asal..

    nanti mana nak carik duit beli lip gloss..

    *you look nice without and with makeup.. :)

    ReplyDelete
  25. rmbt u memang naturally cantik even without colour.so tak payah beli henna Hanis :)

    ReplyDelete
  26. rambut yg di henna takkan menerima warna2 rambut biasa (spt di salon), jika anda berdegil, rambut anda akan bertukar ke warna2 yg di di ketahui keputusannya, ini akan menyebabkan anda kehilangan keje modelling part time mahupun gelaran model di uitm, atau anda terpaksa menjadi sharifah armani atau ekin AF, iaitu dgn membotakkan kepala anda...

    ReplyDelete
  27. hanis cute sgt mcm barbie doll. lebih doll kalau ur hair di blonde kan ;) tp mungkin tadak sesuai

    ReplyDelete
  28. sayangnye rambut panjang kene kerat.. uuuu.. henna bagus.. lambat beruban.. ehe.. mak cakap..

    ReplyDelete
  29. nice haircut..
    gorgeous as usual..

    ReplyDelete
  30. isk hanis adik you hensem la. ada no telefon x?

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!