Sunday, August 16, 2009

Betul apa yang ramai orang cakap

tentang Hospital Segamat T_T

Image Hosted by ImageShack.us
Banyakkan muka buruk I demam? Khas buat peminat di luar sana yang menanti album eh eh boleh berhenti merapu sekarang.

Ramai kawan saya pulang ke KL. Siapa nak bawa saya pergi hospital?? Tsk *bunyi sedut hingus akibat menangis. Suhu badan mencecah 37.5, kepala terasa terlalu berat dan raut wajah mampu memecahkan cermin. Nasib baik ada Ms Ida serta tunang yang baik hati dan jiwa yang sanggup melayan kerenah I pergi Hospital Segamat dan belanja makan Pizza Hut. Pastu belikan I sebiji kepala muda yang I harus ikhtiarkan untuk kopek dan minum.

Gigi, mari kita beraksi.





P/S: Mami en Papi please dont worry too much, doktor kata anakandamu ini hanya demam panas yang biasa-biasa sahaja. Tapi kalau nak hantar lauk pauk guna mangkuk tingkat boleh juga.

63 comments:

  1. get well soon hanis
    makan ubat tau!!

    ReplyDelete
  2. ko ni rupanya hanis zalikha...he3.

    -aah..xbest demam..org pandang macam kita ni pembawa h1n1..hu3

    -aku kena self isolation je

    ReplyDelete
  3. huhu demam??
    hm rsau gak klu dlm keadaan mcm neyh..
    bdyway link arh tgk pe jd kat tmpat kitorg..
    hihi...
    mnx smpati plak..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. tak sihat ye? rest lah eh.. tak payah nak blogging dah.. :P

    ReplyDelete
  6. its kelapa muda hanis..not kepala muda.. huhu

    ReplyDelete
  7. aish.. ape yang orang cakap bout hospital segamat tu?? haha..

    ReplyDelete
  8. hai hanis...
    i ni silent reader u..
    baru skrg rase nak post comment lpas tgk pic u yg maintain cute wlaupun dmam..heheheh
    kite kwn leh?
    heheh.ceh mcm bdk2 tadika plak..heheh
    hope u cpt shat k hanis...

    ReplyDelete
  9. tibe2x rase cam sedap ubat tu bile Hanis Zalikha yg pegang....ahaha ;)

    ReplyDelete
  10. hey im your new follower.
    I terbaca blog u di komputer rakan.U sungguh femes rupanya.

    anyways,get well soon!!
    kalau 3 hari demam lagi.jumpa doctor di pusat kesihatan.

    ps:feel free to read my blog.thnks.


    wanny.

    ReplyDelete
  11. awww poor youu
    get well soon! :)

    ReplyDelete
  12. Correction... "kelapa muda" not "kepala muda"... Demamlah katakan... :D

    ReplyDelete
  13. hello..
    hanis I tagged you...ahahaahh..
    Okok...mcm weird jer xkenal and tiba-tiba tagged pulak..
    Neway, up to you lah nak buat ke tak.

    Take care of yourself girl!!..

    ReplyDelete
  14. perghh..memang korang ni damn.. minah ni baru sakit sikit, risau macam dah xboleh makan...

    ha3..

    -lain kali datang hspital kluang, maju sikit

    ReplyDelete
  15. rest well hanis. demam2 pun lawa lagi. jelesnyeee....

    ReplyDelete
  16. jgn lupe rajen2 mkn ubat..
    pape pi public pkai mask k..
    same2 banteras H1N1..
    hehhee

    ReplyDelete
  17. perh. kopek kepala muda.


    get well soon kawan baik iz.

    ReplyDelete
  18. get well soon hanis..


    alolo cian die demam..
    take care ok..

    ReplyDelete
  19. pergi Klinik Bandar Putra pun okay apa :))

    ReplyDelete
  20. demam jugak.
    semoga cepat sembuh ya.

    ReplyDelete
  21. i miss you. kita demam selalu sama. nampak sgt dua dua rindu each other *apa ni, nanti sapek kata aku mengada buat cerita. kau rindu dia pun tak demam begini eh eh suke hati je

    ReplyDelete
  22. hanis... mkn ubat.. biar cepat sembuh.. bejaya kopek kepala..eh kelapa tuh x??hehe

    ReplyDelete
  23. hanis, banyakkan makan epal hijau + minum fresh orange..take care k..

    ReplyDelete
  24. Get well soon Hanis!! Haha, terer gile kopek kelapa sendiri~~

    ReplyDelete
  25. Semoga semboh lah Hanis..Risau betol dgn H1N1 nih.

    ReplyDelete
  26. camner ni? kesian, tapi still nak gelak guling2 bace entry ni...sewel gi kopek kelapa.wahahaha!!

    ReplyDelete
  27. hanis, u ade dpt tak forward text yg ckp mkn menu ade based of white onion dpt kuatkan antibody? hehe

    ReplyDelete
  28. Ala.. cian dia.. get well soon.. Anyway hampir tak cam gambar Hanis gayakan tudung dlm majalah..erk..tak ingat nama majalah tuh.. but still cun cam biasa..

    ReplyDelete
  29. bahaya woooo!

    especially skrg nih

    rest well okeh..

    ReplyDelete
  30. you head gear reminds me of joo yoo rin from my girl (korean drama). And your look too.

    yeah, semoga cepat elok.

    ReplyDelete
  31. kesiannya.. get well soon! makan vitamin C banyak2.. minum air kosong banyak2.. get plenty of rest! ;)

    ReplyDelete
  32. x sabar nk graduate jadi doctor.
    ade patient macam hanis.
    hahaha
    ;D

    ReplyDelete
  33. demam pn cumel lg..mkn ubt n rehat sampai sht..

    ReplyDelete
  34. dmm biase je eh...
    xpe2,cpt2 semboh...

    ReplyDelete
  35. semoga hanis cepat sembuh ye. take care.

    ReplyDelete
  36. tunang??
    anda sudah bertunang??

    i pon demam skang ni

    ReplyDelete
  37. get well soon Hanis...psttt akak ada tengok awak masuk tv9...hermmmm..akak suka...

    ReplyDelete
  38. segamat punyerla fresh air pun kena demam gak ke...

    ReplyDelete
  39. drool sekejap bila baca part air kelapa muda.

    hurm.

    *tangan kat dagu*

    ReplyDelete
  40. well, sya sudah sihat! bebas h1n1

    ReplyDelete
  41. guard tu just nak autograf u kot. nnt balik dia kenen dgn sedara mara:

    "alah..anis zalikha tu, dah selalu sgt jumpa dia."

    klise.klise. HAHA.

    ReplyDelete
  42. contest sambung cerita

    http://azyze.blogspot.com/2009/08/sambung-cerita-yihaa.html

    deadline Rabu nie.

    ReplyDelete
  43. hanis!lips u sexy,kiOt gila,hahaha..
    cian gila u dmam,
    sabO2..
    hahahaha..

    ReplyDelete
  44. kepala muda nak indicate terlalu demam la kan..sabar hanis..aku pown dah terseksa two weeks of high fever..sigh...weh2...balik raya nanti penting mesti jumpa..jom beraya sakan...last time bleh beraya ngan korunk..tsk2..

    ReplyDelete
  45. pity u,,
    dun forget 2 eat medicine ok,,!

    ReplyDelete
  46. Demam? Cis tak guna punya demam, berani hinggap ke sang rupawan!

    ReplyDelete
  47. cecece za dah start poyo haha

    ReplyDelete
  48. feeling better, hanis?

    ZA being comel!! hahaha

    ReplyDelete
  49. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  50. mangkuk tingkat tu orang panggil 'sia'..

    bukan sia macam sia-sia tetapi sia siar-siar tapi sengau sket 'a' tu.

    ke family ku je yg pggl itu. xtau lah. haha

    silent reader. 1st time komen. :)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!