Sunday, September 13, 2009

Indah Khabar Dari Rupa

Ya, itulah ungkapan yang sesuai untuk menggambarkan wajahku eh eh bukan, mengambarkan rumahku kini, oh ya dan wajahku juga T_T Yang bakal anda lihat adalah rumah saya sebulan lepas, sewaktu proses pengubahsuaian belum dijalankan. Sewaktu rumah tidak penuh dengan kuih-muih berbalang-balang.
















Cantik kan? Indah kan? Ini semua decorate sendiri sebab takde duit nak upah Interior Designer T_T Mama jemput siapa yang nak beli kuih raya, masih ada stok lagi, sebab bake lebih :) Call 012-3959779 kalau nak datang rumah kami yang dah tak rupa rumah, tapi rupa kilang biskut Hap Seng yang ada bayi merangkak-rangkak kat lantai. Bahahaha.




Oh untuk yang dah datang, borong semua kuih dalam penglihatan anda, terima kasih banyak, maaf kalau saya selekeh mengendong bayi seperti si Madura mana tah. Takpe, kalau datang hari Isnin, saya dah balik Segamat.






Kepada warga UiTM Segamat yang kirim kuih cokelat bersalut bread crumb rangup, inilah rupanya. Maaf mampu marketing through sms sahaja. Tapi yang ini memang best selling, I reserved khas untuk y'allz. Yang Nestum Raspberry dan Peanut Butter Sandwich takde sample untuk tangkap gambar, takpe dijamin halal lagi sedap enak menjilat balang :) Tunggukan kepulangan kita Isnin ini!

49 comments:

  1. menjilat balang? HAHA :D
    selamat hr raya dengan rumah baru ;)

    ReplyDelete
  2. seriously nampak sedap!mesti sedap kn?smpai umah dah jdik hup seng factry..

    ReplyDelete
  3. huhu..
    bru lpas blik mbik choc crumpy n tart nenas dr rumah hanis!!

    ur mom ssah nk sebut name sy..hoho~^^

    ReplyDelete
  4. gah. cokelat bersalut serbuk roti tu sangat menarik. dah cecah pusat lidah ni. hahaha

    ReplyDelete
  5. pehhh..nampak mcm sedap je biskut tuh....

    ReplyDelete
  6. Hanis,
    Wah.. ni mesti balang kuih dah rata-rata rumah.. hehe..

    Yang tak habis tu.. sedekah kat kawan-kawan blog..pahala tu..kihkih..

    ReplyDelete
  7. marketing through sms? bagusnya tuh...biskut tuh nampak sangat sedap. kenapalah jumpa dah dekat nak raya ya...kalau tak boleh diorder.

    ReplyDelete
  8. Kuih tu nampak sedappppp sangatttt!

    ReplyDelete
  9. Kuih tu nampak sedappppp sangatttt!

    ReplyDelete
  10. Ha kuih itu je yang tak indah khabar dari rupa. Memang gah!

    ReplyDelete
  11. nak gi beraya kat umah bley tak?
    boleh makan biskot FREE...
    hehe

    *sngat suke blog kamu! :)
    kalo rajin singgah le blog sy.

    http://itikkejam.blogspot.com
    peace.

    ReplyDelete
  12. chanteknye umah awk...hehehe....i swear kalo my auntie yg tgok confirm die nak tido kat sana tiap2 ari...hehe

    ReplyDelete
  13. Lame x bace blog ni
    Rindu Hanis!

    :p

    ReplyDelete
  14. cantiknye ur hoz. nak raya bleh? :P

    ReplyDelete
  15. Hanis, my aunt dah beli kuih raya dari mama Hanis (beli untuk dia dan family saya juga)..beli kuih raya yang extras tue..hehe..aunt I kata kuih mama Hanis semua cantik-cantik..

    tak sabar nak balik rumah dan rasa kuih mama Hanis :)

    ReplyDelete
  16. lawanya rumah awak! :)
    haha.. baru je kena pagi tadi marketing guna sms. hahahha..

    ReplyDelete
  17. Haha kilang buat kuih yea xD
    Ehh by the way, kak hanis bljar kat UiTM Segamat ke? Ghee

    ReplyDelete
  18. ohoho hokeh tak perlu interior designer pun dah cukup lawa hokeh....bole tulung buat rumah i plak????? ngeeee eheheheheh....

    ReplyDelete
  19. cantiknya umah..ingatkan Eric yang decorate..hehe
    baca blog hanis mesti lupa anis blum masuk 20 pun,,ingatkan dah 25 ke 26..pandai mengarang n pandai cari duit poket sendiri...
    anda semua jgn jeles ngan hanis,,nie amik peluang buat duit:

    http://www.myspacetunai.com/witty2811

    tq hanis..mencelah sket :)

    ReplyDelete
  20. cantiknya umah..ingatkan Eric yang decorate..hehe
    baca blog hanis mesti lupa anis blum masuk 20 pun,,ingatkan dah 25 ke 26..pandai mengarang n pandai cari duit poket sendiri...
    anda semua jgn jeles ngan hanis,,nie amik peluang buat duit:

    http://www.myspacetunai.com/witty2811

    tq hanis..mencelah sket :)

    ReplyDelete
  21. nice house...
    simple but syok to lepak2...

    ReplyDelete
  22. Salam....

    Mengendong bayi mcm Madura?!..

    Ha ha ha! Awak mmg kelakar!Siyes...
    Teringat kat minah indon kat site..hu hu..
    Anyway, rumah tu mmg cantik.

    ReplyDelete
  23. yer cik hanis...

    semlm saye dtg same ito fluex ER..

    cik hanis tanyer ngan sore serak2 kiut gitu" puase tak?"

    pastuh cam blurr jawab " pose nape?"

    "nak bagi rase sample"

    i terkedu u..
    nampak cik hanis yang cam bibik 1st class yang lawa...

    hahaha...


    rase cam nak borak banyak...
    nak tanyer..
    "maner jejaka idaman sy yang dewatta arjuna tuh??i dtg nak ngorat dia nih..maner tau dia mau ikot balik...hahahaha"

    hahahaa..tapi i malu2 kucing siam..

    nway...
    harap rumah kamo dapat bertukar menjadik cantik balik seperti sedia kalaa.....

    selamat hari raye!

    ReplyDelete
  24. owh..
    kuih yang last tuh jugak yang hanis cakap..tak fotogediks..owhh bukan.." fotogenik...
    hahahahah

    ReplyDelete
  25. owh..
    kuih yang last tuh jugak yang hanis cakap..tak fotogediks..owhh bukan.." fotogenik...
    hahahahah

    ReplyDelete
  26. tak nampak mcm kilang hup seng pon :P

    ReplyDelete
  27. haha...
    rumah>cantik
    biskut>nampak sedap (tentunya sedap)

    ReplyDelete
  28. tell you what, chocolate crumpy ni yang paling sedap dah. kalau tak pikir nak raya, dah habis dah kot malam tadi.

    tak sia2 drive dari desa petaling ke bukit jelutung.

    ReplyDelete
  29. Ockey, Hanis.
    Ai da pergi rumah u semalm dan dah beli cokolat crumpy yang maha sedap ini dgn peanut butter sandwich.
    Tak sabar nak makan time raya nanti
    Wehuuuuuuu

    ingat lagi, memula masuk rumah u, u cakap sape tak puasa.
    hahah
    u nk bg try.
    suwitt giler lah u hanisss

    ReplyDelete
  30. beb...takder open hse ke? nyum nyum

    ReplyDelete
  31. ada diskaun ke beli skarang?? macam sedap je kuih ade crumbs tu... crumbs~ mmmm.... bole suro pos x?? ke kene dtg singgah umah?

    ReplyDelete
  32. really like ur blog... :) always make me smile!

    ReplyDelete
  33. Wah .. very d lawa!! Jeles sih!
    Ahh .. boleh tolong tak? I see u follow Kak fynn jamal. Plz calunkan die utk weblog popular 1malaysia. Ur cooperation is highly appreciated. Tenkiu!!

    ReplyDelete
  34. Hi hanis,
    Berapa harga setiap jenis kuih tu. Email to me kay! at halili@yahoo.com

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!