Wednesday, September 16, 2009

Ini Peluang Anda

Untuk Sesi Temujanjirock Bersama Hamis di isu keluaran hadapan, anda boleh menyertai keseronokkan ini dengan bertanyakan soalan yang anda teringin nak tanya! Tapi hanya soalan terpilih akan disertakan dan dijawab eksklusif, mungkinkah ia soalan dari anda? Soalan terpilih akan mendapat link di sini. Soalan terbaik akan mendapat blog review dari Hamis sendiri!


Berminat? Sertai sekarang! Hanya terbuka kepada warga emas. Haha kecewa tak dengar yang itu? Okay takde ah, seriously. Tanya soalan sekarang :)

162 comments:

  1. cik HaMis,

    apakah cita2 cik HaMis yg paling tak boleh blah??

    sekian.

    ReplyDelete
  2. You are the famous Hamis Jalikha. Beautiful, Famous and not without brains either. How do you handle sibling rivalry/jealousy, as such a thing exist even amongst lesser known people? What's the secret of keeping it all under control and keeping everybody 'happy in their nappy' so to speak?

    ReplyDelete
  3. Gud Morning.
    Selamat Hari Raya.
    itu sahaja soalan saya.

    ReplyDelete
  4. agaknya..bila anda hendak mengakhiri zaman anak dara anda? =p

    ReplyDelete
  5. saye baru sahaje mengenali hanis zalikha ini adalah seorang model

    dari program manakah bermulanya Hanis untuk menjadi model dan seterusnya ?

    (:

    ReplyDelete
  6. orang pertama kot

    soalannya ialah:
    hanis memang bangun awal pagi ke?
    sebab pagi2 dah pos baru.

    ok, tak

    soalan yang btl2 nak tanya ialah:
    macam mana hanis bgkan masa utk stdy n wat keje2 photoshoot n tls blog2 in semua dgan assignmnt yg bertimbn n rezat still gempak semcm?

    ReplyDelete
  7. siapa yang keluar dengan hanis dekat sunway pyramid masa sabtu lepas?

    *ternampak hanis dekat mng!*

    ReplyDelete
  8. Salam-alaykum Hanis. :)

    Just a simple question,

    What do you hope to change in yourself to be a better person?




    I simply love your writing. :D

    ReplyDelete
  9. pernah tak bagi coklat cip kat pakgad makgad kt tempat blaja hanis?

    ReplyDelete
  10. tiap-tiap hari mesti nak check blog nie. best baca ayat-ayat selamba dr you.

    you sayang budak-budak, sayang family, sayang kawan, nampak mcm sentiasa happy! jarang nampak nak sedih. mcm x pernah sedih je.. hehe..

    so my question is.. apa yg paling membuatkan anda sedih setakat nie? seriously, I mmg tak penah nampak you sedih. semua cerita you happy-happy je. mmg bg positive vibes kat readers!

    ReplyDelete
  11. yo hamis. apakah topik yang korang gadis-gadis bualkan dalam sesi girls talk anda?

    ReplyDelete
  12. soalan saya, anda kelihatan amat cantik pada pandangan saya..kenapakah anda masih belum berpunya?saya assume anda belum berpunya kerana anda tidak pernah bercerita tentang itu...

    ReplyDelete
  13. soalan saya, anda kelihatan amat cantik pada pandangan saya..kenapakah anda masih belum berpunya?saya assume anda belum berpunya kerana anda tidak pernah bercerita tentang itu...

    ReplyDelete
  14. saya nak tanya walaupun dah tahu , siapa cik hamis jalikha yang sebenarnya ? hihi :P and and for sure lah nak tahu , gadis secantik cik hamis jalikha ini sudah berpunya atau belum ? bagaimana dengan encik zahiril ? awwww :D

    eh eh btw i nak tanya , apa tips u sentiasa nampak vogue gitu ? :((( i yang selebet ini teringin nak jugakkkk HAHAHAHAHAHAH

    ReplyDelete
  15. Cik Hamis,
    Adakah sesiapa yang 'influence' gaya penulisan Cik Hamis sebegini? Jika ada, siapakah orang itu?
    (Yg pasti bukan Am**ah SY*k*rah yg kopipes & berangan mcm Cik Hamis.. apa jadi kat dia hah?).

    ReplyDelete
  16. *berapa panjangkah rambut terpanjang hamis jalikha yang pernah disimpan sejak baby sehingga kini? ukuran dalam jengkal~*

    ReplyDelete
  17. When do you think you are at the most beautiful??

    .. bangun dari tidor? baru habis mandi? selepas disolek professionally? tengah makan? Bila?

    ReplyDelete
  18. Hanis sila jawab teka teki ni ...

    "Banyak-banyak tanah, ada satu je tanah dekat bumi ni terima sekali je pancaran matahari seumur hidup dia"

    Tanah apa? Jeng-jeng!!!

    :P

    ReplyDelete
  19. heyh hanis,, i dh lama nk comment blog u, tapi baru hari ni rasa rajen.huhuu.:P, so, i nk tanya u satu quest yang WAJIB u jawab, gegege,
    1: "U kat UITM segamat selalu lepak mana?"
    2: kawan i kat uitm cakap, u sombong sgt2? (hah, camneh tuh?)

    ReplyDelete
  20. heyh hanis,, i dh lama nk comment blog u, tapi baru hari ni rasa rajen.huhuu.:P, so, i nk tanya u satu quest yang WAJIB u jawab, gegege,
    1: "U kat UITM segamat selalu lepak mana?"
    2: kawan i kat uitm cakap, u sombong sgt2? (hah, camneh tuh?)

    ReplyDelete
  21. kenapa tak amek2 lesen lagi? busy ke?

    ReplyDelete
  22. Hi Hanis,

    Terlebih dahulu Selamat berpuasa dan Selamat Menyambut Hari Raya tak lama lagi.

    Daripada pemerhatian dan pendapat peribadi saya, saya lihat Hanis sebagai seorang yang berkemampuan dan mempunyai ciri-ciri serta potensi yang besar untuk menceburi dan berjaya di dalam bidang kerjaya yang profesional dan baik pada masa yang akan datang. (Ni nak tanya soalan ke nak komen orang ni? :)

    Jadi, soalan saya adalah :

    Apakah matlamat dan perancangan masa depan Hanis atau mungkin bagaimanakah Hanis membayangkan diri Hanis dalam masa 10 hingga 15 tahun yang akan datang?

    Seronok juga kalau kita dapat cuba2 imagine dan berangan masa depan kita kan.. (*Yang ini bukan part of the question ya. Sila abaikan)

    ReplyDelete
  23. Hanis anak kacukan (cehh...ayat..kacukan..x bleh blah) jawa & melayu kan..? saya pun anak jawa (x der melayu..) soalannya: selalu org akan kata.. org jawa selalunya muke cerah.. mata sepet.. hidung x mancung (dgn kata lainya penyek) tp.. hanis sgt lain drp yg lain.. ada x org penah tanya.. 'eh.. u jawa..?? kenapa muka u lain drp org2 jawa yg lain yerr..??' penah x..? penah x..?? hehe.. sekian soalan sy..

    ReplyDelete
  24. Hi Hanis,

    Terlebih dahulu Selamat Berpuasa dan Selamat Menyambut Hari Raya tak lama lagi.

    Daripada pemerhatian dan pendapat peribadi saya, saya melihat Hanis sebagai seorang yang berkemampuan serta mempunyai ciri-ciri dan potensi untuk menceburi dan berjaya di dalam bidang kerjaya profesional dan baik pada masa yang akan datang. (Ni nak tanye soalan ke nak komen orang ni :) )

    Jadi, soalan saya adalah:
    Apakah matlamat dan perancangan masa depan Hanis atau mungkin bagaimanakah Hanis membayangkan dan melihat diri Hanis dalam masa 10 hingga 15 tahun dari sekarang?

    Seronok juga kalau dapat cuba-cuba imagine dan berangan pasal masa depan kita kan.. (*Yang ini bukan part of the question ya, sila abaikan)

    ReplyDelete
  25. hanis, kalo takde blog takleh tanya ker???

    ReplyDelete
  26. errr...
    1.berapa umur hanis bila 1st time jatuh cinta dan jatuh tangga?
    2.pernah jatuh tangga time show?
    3.kenapa comel sangat?
    4.coffee or tea?

    ReplyDelete
  27. hi hamis,
    soalan saya, bila hamis dah habis study kat segamat, ape plan hamis? sambung study or ceburkan diri dalam dunia glamour?

    ReplyDelete
  28. Cik Hamis, ini soklan temulawak saya

    1) 3 barang yang Cik nak bawa sekiranya Cik adalah gadis (hotchick) pertama ke bulan (bukan datang bulan tau ;P)?

    2) Jika Cik diberi peluang utk merubah senario di planet bumi, apakah tiga perkara itu???

    3)Jejaka Hensem yg xder duit vs Jejaka Botak+boroi yg jutawan. saper menang bila main futsal dan paintball???

    ReplyDelete
  29. dear..
    salah eja tu kot..
    Hamis?? he he he

    ReplyDelete
  30. bilakah hamis bercadang untuk menamatkan zaman dara beliau?

    soalan kedua..

    Siapakah orang yang hamis teringin sangat nak jumpa yang sampai sekarang tak jumpa2 lagi?

    takde idea la hanis...hehe

    niwey..

    salam aidilfitri buat hanis n family.

    ReplyDelete
  31. okay.. nak tanya.. kalau hamis bukan seorang model atau blogger, hamis adalah??

    ReplyDelete
  32. hamis, bagaimanakah anda menjaga berat badan supaya nampak lansing selalu. bukankah mama hamis suka masak yang sedap sedap?

    ReplyDelete
  33. Apakah perkara pertama yang cik Hamis lakukan di pagi raya?

    ReplyDelete
  34. hamis, bagaimanakah anda menjaga berat badan supaya nampak lansing selalu. bukankah mama hamis suka masak yang sedap sedap?

    ReplyDelete
  35. hamis, bagaimanakah anda menjaga berat badan supaya nampak lansing selalu. bukankah mama hamis suka masak yang sedap sedap?

    ReplyDelete
  36. Assalamualaikum Hanis

    Firstly Selamat Hari Raya buat Hanis dan family


    soalan saya

    1.apakah tips tips utk memakai kasut tinggi yg 4 atau 5 inch itu,supaya bila memakai nya tidaklah berasa kekok serta berjalan nampak vogue bagaikan model gitu..(takdelah lagi asik nak pegang tangan umi bila berjalan2x dgn kasut tinggi sbb selalu terjelepok..maluuuuuu :( )

    2.barang2x penting yg perlu gadis gadis bawak setiap hari utk di letakkan di dalam tas tangan..ini kerana saya selalu mencampakkan barang yg ntah apa-apa di dalam tas tangan saya yg sampai nampak gelembong gilos..ini adalah kerana berasakan semua brg itu adalah penting..padahal bila keluar bukan guna pun :P

    ReplyDelete
  37. boleh tak senaraikan setiap satu jenama mekap yang cik hamis gunakan. saya amat berharap agar kelihatan cantik seperti cik hamis bila memakai mekap yang sama.

    sekian

    ReplyDelete
  38. cik hanis...
    ape ciri-ciri lelaki yg cik hanis cari???

    ReplyDelete
  39. hanis,bile sy check referral blog sy,sy jmpe org yg google 'syafiq boyfriend hanis zalikha'.maybe dorang dtg page sy sebab nama sy syafiq and i have a link to your blog on my blog.the question is,should i be flattered or put a sign on my blog ' NO,I AM NOT HANIS ZALIKHA'S BOYFRIEND .'?? LOL

    ReplyDelete
  40. hanis, what makes u wanna be a model? was it because of your mum asked u to, or u're the one who choose to be in it?

    p/s: u're burfday 9thOct kn, just right after mine..t.cre :)

    ReplyDelete
  41. dalam hidup hanis..ape menda2 yg tak terlintas di pikiran hanis nk try?

    ReplyDelete
  42. ye ke sombong kat segamat? ada kwn sy cakap hanis kat segamat sgt cool.. takde pun nak belagak model.. huhuuuuu

    ReplyDelete
  43. Teringin nak borak dengan Hanis. Ada my friend brass band Ridwan a.k.a Comel kate u tak sombong, sangat peramah. Boleh tak nanti bile free kita berborak bersama? :) Thanks Yah~

    ReplyDelete
  44. Soalan saya:

    Jikalau Hanis adalah seorang officer yang berpangkat tinggi dan telah menerima rasuah sebanyak SATU JUTA ringgit, apa yang akan anda lakukan?



    PS: My first time commenting. Been following your blog religiously since like... forever. :p

    ReplyDelete
  45. Do you need an abstract class to call the polimorphism function?

    Daa

    ReplyDelete
  46. Kepada Toh Puan Seri Datin Paduka Hamis Jalikha Kirana Morales,

    Soalan Saya,
    Apakah impian Toh Puan Seri terhadap anak-anak generasi zaman sekarang? Apakah nasihat Toh Puan Seri kepada mereka yang ingin mengikut jejak-jejak di Pulau Jerejak bagi mereka yang mengidolakan Toh Puan Seri?

    (Sila pejam mata, konon-konon masa ni si Hamis Jalikha dah menjadi pemimpin mak-mak datin yang vogue lagi vass. Dah tu pulak masa ni si Hamis adalah orang yang paleng kaya di seantero Malaysia. Konon-konon lagi, nama tambahan blakang Hamis Jalikha tu disebabkan Hamis berkahwin dengan Mat Salleh. Hahahaha)

    ReplyDelete
  47. Saya ada satu-dua, tiga soalan jer.

    Awak ni undergraduate kan? Ada kah lepas ni nak futher postgraduate? Kalau Ya, nak futher course apa?

    Sekian, Terima Kasih.
    (Ups...tak payah terima 'kasih' saya!)

    ReplyDelete
  48. Q's: pernah tak u as bini pak din majalah ujang rasa nak ada 2personaliti yang macam beshh dalam cerita HANNAH MONTANA?tang HAMIS JAMAIKHA u jadi seorang yang sangat komited terhadap pelajaran dan family then bila jadi HANIS ZALIKHA u jadi seorang yang sangat komited kepada kerja?atau u suka kedua-dua dicombine sekali.

    ReplyDelete
  49. hopefully soalan i dapat review dari u. :)

    soalan: boleh tak soalan terbaik jumpa dengan Hanis in person? =)

    Thanks! ^_^

    ReplyDelete
  50. ok..here's a question..
    macam mane i bleh saw ur double kat mcDonald UKRAINE??

    i was so teruja tp hanye dpt tangkap gmbar sisi je..but my 2 friends ckp mmg exactly same!! dgn tinggi yg same..rambut yang same..mulut comel yang same..haha..
    i'll post it on my blog ;)

    happy puase!

    ReplyDelete
  51. 1st time bace blog ini.....
    (oh maapkan daku yang ketinggalan zaman)

    isinya padat,tepat,mutakhir
    (slogan RTM)

    syabas2...inspektor shahab...
    membuatkan haku nak bace lagik..

    soklannya

    Apa yang membuatkan anda tertarik untuk baca blog seseorang itu?

    A.Adakah kekerapan beliau mengupdate?

    B.Adakah perlu ada hubungan silaturrahim dgn insan berkenaan baru nak baca

    C.Gaya penulisannya
    e:g kelakar atau jiwang karat

    D.Jawapan sindrik
    (sila explain)

    tenkiu...dan slmt berbuka

    ReplyDelete
  52. selamat hari raya :)

    ok teringin sgt nk tnya pasal games2 yg hanis main ngan adik2 time bulan ramadhan tu..
    macamana ye cara main dia??

    kan ade mcm2 game kan..hanis bg cth 1 pn takpe..yg paling feveret korg adik beradik

    ReplyDelete
  53. hanis minat tak nak masuk politik?

    saya bosan ngan politik mesia ni, kalaulah hanis bertanding, saya akan undi hanis tak kira parti mana. ok tak?

    ReplyDelete
  54. Cik Hamis suka kasut/sandal/selipar/ tumit tinggi brand ape?


    sekian
    -Adenan-

    ReplyDelete
  55. salam hanis, hamis ke hari ni? erk..hehe

    soalan saya berbunyi begini :

    1. selain belog diri sendiri, belog siapakah yang hanis zalikha mesti baca, klu tak baca, mesti susah hati..

    2. modelling sudah, berlakon pon sudah, bidang nyanyian barangkali lepas ini?

    3. kue kan wong jowo, wong jowo ora isin ngomong jowo, soalannya, kue iso ngomong jowo opo orak?, klu iso. sila translate pantun ini

    Godong kupat janor kelopo,
    Mangan jenang karo silo,
    Baju royo mu werno opo?
    Ojo madani langsir kulo


    (eh, dengar tak bunyi?)

    selamat hari raya hanis. jaluk (Bukan cencaluk) ngapuro seng akeh2...v(^_^)

    ReplyDelete
  56. salam dari monkey (^o^)/

    adalah sgt jrg tuk monkey nk tulis komen kat page org.. hurmm atas sbb kemlsan dan ketidak retian menulis komen.. (betul ke perkataan ketidakretian?.. ahh watever la)

    okes.. my fst question..
    ~dah mkn ke blom?owhh tidak.. harinikan pose...


    soklan kedua..
    ~model dah ,belakon dah ,so bile nk nyanyi?


    soklan ketiga..
    ~list up 3 positive things bout u n 3 negative thing bout u..


    soklan kefour (not carrefour)..
    ~well when u blakon momok tu kan.. kan.. kan.. ade bende pelikz hapen x?cam ganguan ler.. well usualy celeb yg belakon citer seram2 nih slalu bawak blk citer seram on they on..

    wokes.. dats all.. tny bnyk2 kang x larat lak hanis nk reply kan kan kan...
    wasalam..

    FroM: MoNKeY.D.BeBe himself..

    ReplyDelete
  57. berapa target duit raya anda pada tahun ini? :P

    ReplyDelete
  58. Cik Hanis,ape yg u buat klo jadi sumthin yg ,memalukan gile dpn org ramai . cAmne nak cover? && tyme to u tgh dukung baby dahlia syaratnye ,. hehe . imagine jauhh sngt sy ni ek . ;D

    ReplyDelete
  59. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  60. soklan senang je ni..hee


    da beraper banyak words yang cik hamis jalikha da type kat blog cik ni? siler kira cam kire patah perkataan time wat karangan kat skolah..:)

    ReplyDelete
  61. hai hanis. soalan saya:

    1. mengapa hanis menyambung pelajaran di UITM? pd pendapat saya hanis buleh memilih utk masuk ke mana2 ipts yg lebih dekat dengan penempatan keluarga hanis (BJ) dan sekaligus buleh mengembangkan karier (segamat sangat jauhlah nk travel. dahle u kaki homesick)

    sekian.

    ReplyDelete
  62. cik hanis, apakah jenama makeup kegemaran anda?

    ReplyDelete
  63. Cik hamis!! kite nak kenal ngan awk lah!!! awk cm okay jek... selalu nmpk awk g balik kelas.. hehehhe.. kite pun zamrud gak!

    ReplyDelete
  64. yo hanis, im at mng sunway piramid too last saturday..ok my question is, mungkinkah hanis jadi pelakon? one day?

    ReplyDelete
  65. What is the single most important thing in your life?

    Selamat early Hari Raya!

    ReplyDelete
  66. kenapa hanis suka beli baju raya kat mydin?ada cita2 nak jadi spokeperson 4 mydin?

    ReplyDelete
  67. dear hanis,

    what is your weakness and what did u do to overcome it?

    ReplyDelete
  68. bila nak makan ice cream lagi sekali nie, tapi kali ni hanis belanja? :)

    ReplyDelete
  69. rasa macam belum ada yang tanya soalan ni

    agak2 bila cik hamis nak jadi pacar saya?

    =) *muka tak bersalah*

    ReplyDelete
  70. heylo babe.

    its not too much too say that ure a girl who has everything.. (okay maybe a lesen kereta and kereta wouldnt hurt :p), prolly used to people complimenting you left n right about ur beauty n brains.

    1. how do you manage to stay so grounded? / how do u not let those compliments get to your head and turn u into a typical big-headed diva? jawapan selain daripada family upbringing plis. i get that vibe through ur writings.. admitting that u shop kat mydin etc. kudos compared to other girls who like to brand-name drop every 5 sentences in their blog. pats on ur humble back ;)

    2. doesnt it everr feel tiring to play the role of the perfect daughter, student, role model, etc? tak pernah wish u could just be a slacker and a non-over-achiever at times?

    p/s: do gimme your email add if u'd like to drop by as d blog is privatised.

    cheerios ;)

    ReplyDelete
  71. Saya ada masalah, sangat susah cari babysitter utk bb girl saya umur 3thn.

    Boleh tak jadi babysitter anak saya kalau saya n hubby nak pegi dating?

    ReplyDelete
  72. cik hamis, satu soklan jek ni:
    -berapa umur saye?

    ReplyDelete
  73. antara penulis blog , modelling dan pelakon , manakah yang lebih anda popular?

    ReplyDelete
  74. saya saya pun nak tny lah. Pernah x cik Hanis singgah blog saya yg x seberapa? *Dgn muka penuh berharap cik Hanis akan menjwb "yes, I do"* (-_-")

    Do u pay a visit to all ur commentators?

    how u will response when people talk bad things about/behind u?

    Have u ever experience gossip?

    If yes, how do u handle it?

    Ok. itu saja :DDD

    ReplyDelete
  75. nak tanye soklann

    camne kamo hadapi org gile? yg btol2 gile2. yg boleh bahayakan diri sendiri. paham kan? paham ok

    ReplyDelete
  76. Satu soalan cik hanis,
    apekah burger mcd favourite anda?
    sekian.. :p

    ReplyDelete
  77. kalau betullah awak anak jawa sejati, ape dia maksud 'kelon'?

    satu lagi, kalau dah tau 'kelon' tu apa, hamis suke 'kelon' ape mase kecik dulu?

    haa. jawab. jawab.

    kalau tak boleh jawab, bukanlah Hamis Jalikha lah namanya.

    ReplyDelete
  78. bila hamis nak buat open house n jemput semua blogger datang?can't wait..hehe :)

    ReplyDelete
  79. apekah ketidak-perfect-an anda?

    cuz, it seems you are too perfect to be true. come on, there must be something. =)

    ReplyDelete
  80. cik hamis mandi pakai sabun apa?:-p

    ReplyDelete
  81. salam.

    1) hanis pernah ckp ada hati nak berhenti modelling, mula pakai tudung dgn sempurna. jadi agaknya bila ya semua itu akan berlaku?

    2) ada tak hanis mewarisi bakat mama hanis dalam cooking/baking/make up/ as well as doing business? well, dia sgt multi tasking dan talented. sy sgt impressed! =))

    ReplyDelete
  82. Apakah erti bliss dalam hidup anda?
    What is your pet peeves?
    Apa bidang seni lain ingin anda ceburi?
    Supermodel manakah pujaan anda?
    Apa yang akan buat anda geli?
    Bahagian tubuh manusia yang anda rasa paling menarik?
    Soalan yang paling anda muak dengar ketika interview?

    ReplyDelete
  83. askum hanis zalikha.

    i've read in one of ur entries that modelling is not the only profession u want to venture. let's say u're not a model, wat would u were doing instead.

    i believe that u will grace our entertainment scene in the future. how do u see ur self in 15 years. how do you juggle ur time between studying and modelling...

    and do sibling rivalry exist between u and ur siblings?

    hanis zalikha, i wish u all the luck and happiness. selamat hari raya and smoga rezeki hanis melimpah ruah pd mase hadapan :)

    ReplyDelete
  84. okey2..
    nak tanya gak..

    1. Cik Hamis kat rumah/bilik/Segamat pakai kain batik ke tak?

    2. Cik Hamis pernah kena serbu dgn peminat tak bila jalan2 keliling kampung?

    ReplyDelete
  85. Alang-alang diberi peluang bertanya, I hope to make the most of it!

    Soklan pertama berbaur serius DAN berkenaan dengan Hanis;

    How true is the theory of when you are on top of the world (in ur case,top blogger, top student, top model InsyaAllah), you are actually alone (biarpun yes, you have ur loyal good friends & family)? There must be that one moment of you just felt alone, kan? Correct me if I'm wrong :)

    Second question adalah separa serius DAN masih berkenaan Hanis;

    How long can you stay away from internet? (No, tak perlu cerita betapa cik perlu bermain hide & seek dengan laptop cik utk brjauhan dr internet hihi)

    Soalan ketiga & harapnya yang terakhir, tidak serius dan MASIH berkenaan dengan Hanis;

    Would u be who u are today if not for what u did in the yesterdays (modeling,acting etc)?


    Okey, I lied.
    Semuanya serius haha.
    Maaf kerana terlalu kagum dengan cik.

    Thanks Hanis :)

    Salam Aidilfitri and may u have a blessed Hari Raya with the family!

    ReplyDelete
  86. Salam Hanis Zalikha,


    Soalan saya:

    1. Kalau masa boleh diundur, adakah Hanis masih akan memilih untuk bergiat dalam modelling atau Hanis lebih selesa dengan keadaan sebelum bergelar model.

    2. Siapakah yang mendorong Hanis untuk menyertai arena modelling? Kehendak sendiri atau ibu/bapa?

    3. Pernahkan Hanis dikecewakan?


    Sekian, terima kasih. :)

    ReplyDelete
  87. Cik Hamis amik gambar pakai camera aper?? ADa buat editing tak?? Kalau yer. Cik Hamis pakai application aper.

    TQ.

    ReplyDelete
  88. well, just wondering.
    wats ur plan for the future in relation to the course u currently pursuing in uitm segamat dengan ur modelling career.. as in, lepas ni u still akan keje and buat modelling gak ke, or maybe modelling je ker.
    or jus concentrate keje jer....

    ReplyDelete
  89. weh nak gak kot tanye..

    hamis,brape banyak kuceng yang awk ade?
    nak curik satu leh?

    ReplyDelete
  90. What's your most favorite color and why.

    ReplyDelete
  91. byknye soklan..
    nk tnye gk..nk tnye gk..


    reti ngomong jowo rak?sitik2?akeh2?

    ReplyDelete
  92. cik hamis pernah tak teringin nak jadi seorang angkasawan yg paling vogue sekali? naik spaceship bawak beg gucci and pkai heels jimmy choo?

    ReplyDelete
  93. erk nak tanye

    umur kite bedue same je..19thun

    tapi nape saye macam budak2.
    awak macam matured je..wuwuwuw

    ReplyDelete
  94. 1.kalau orang bagitahu ko, "Eh,u nie budget cun je".Ko akan jawab apa yer.

    2.Dari 1st time baca blog ko dgn mak ko.kite serious pening.betul ke apa yang mak ko tulis dalam blog dia.ke juz rekaan je.Bukan apa,kite selalu terasa sebak setiap kali baca cite pengorbanan dia sebagai seorang mak.
    Touching habis..

    3.Pe perasaan ko setiap kali buka blog ko..de begitu banyak orang yang komen dalam blog Hanis Zalikha.

    4.soklan air sirap:"Baju raya tahun nie colour pe"

    Selamat Hari Raya.maaf Zahir Batin.

    ReplyDelete
  95. my quest:

    kenapa cik hanis slalu bahasakan diri anda hamis?? :D

    ReplyDelete
  96. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  97. hamis,
    what's the diffrence btween being a model and a role model to ur brothers n sisters n oso to those youngsters out there?

    ReplyDelete
  98. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  99. Cik Hanis,
    kau kan tinggi ala-ala Snow White..

    Katakan lah ada 7 Dwarfs nak jaga kau sampai mati. Kau nak tak bagi diorang ni jaga kau sambil tunggu Prince Charming kau datang melamar?


    Kau sanggup tak macam tu?

    Okay, soalan merepek. HAHA. Semua asyik tanya benda-benda yang simple, aku saja tanya pasal dunia fantasy sikit. LALALA.


    Bayangkan, CIK HAMIS JALIKHA SI SHOW WHITE bersama 7 ORANG KERDIL.........

    ReplyDelete
  100. Salam and Hi Hanis,

    Just one question yg selalu makes me wonder bout you.

    Apa yang membuatkan you adalah you?
    ( i Know It's hard for someone well known to be his/her true self)

    But you are YOU. Can see and feel that, in your writings. :)

    Deep. But, im sure you can elaborate it.

    Seriously, u inspired me,just the way you are.

    Rgrds
    Yanie

    ReplyDelete
  101. soalan simple dan maybe boleh jadik a nice idea.
    Bila nak bukukan blog ni? Test market... grow your wealth?

    All d best and Selamat Hari raya

    ReplyDelete
  102. One + bonus Q!

    Why Everyone post such a Q? Are you have 25 hours (not 24 hour) to checking all Q?

    TQ!

    ReplyDelete
  103. Salam Hanis zalikha <> Hamis Jalikha

    1)Siapakah gerangan lelaki yg paling bertuah didunia ini yg akan bertahta dihati sedangkan beribu pembaca belog yg sedang jatuh cinta dgn belog dan tuannya?

    2)Kalaulah Ada hanis Zalikha satu lg...............

    ReplyDelete
  104. i nk pop this question gk,xkire ape nk jd...can i be ur bf???
    lolx

    ReplyDelete
  105. Apa yg akan berlaku setelah filem pertama hanis zalikha (momok the movie) yg akan ditayangkan dipawagam tak lama lg?
    Hanis Zalikha Akan lebih dikenali bukan sahaja sebagai seorang model yg sudah menjadi ROLE MODEL kepada kebanyakkan orng shaja..malah mula akan menjadi seorang pelakon yg akan bertambah peminat...dan mula akan dilamar oleh ramai pengarah filem...dan akan terus menjadi igauan lelaki2 di malaysia..menjadi seorang yg sangt popular....(sngt mendoakan)....apa yg akan berlaku seterusnya...dunia Hanis Zalikha...Apa Persiapan Hanis Zalikha Untuk menghadapi Semua ini?????

    ReplyDelete
  106. simple question.
    cik hamis rya kat ner this year?
    dgn zahiril adzim ker?

    haha ;P

    ReplyDelete
  107. Imagine someone is telling a TV3 Melodi Reporter regarding your bad habits and unhealthy lifestyle which is untrue & berunsur 'fitnah'... (ie Hanis ni nampak je baik, yg sebenarnya dia ni begitu begini etc etc). How would you respond to the situation, particularly the melodi reporter who would definitely come after you for a comment. ;)

    ReplyDelete
  108. Apakah ucapan sempena hari raya untuk mak guard kesayangan anda?

    ReplyDelete
  109. Assalamualaikum Hanis..
    Membaca blog Hanis ternyata Hanis disukai dan disenangi semua.

    Pernah x Hanis terfikir ingin jadi wanita terpilih di dunia dan di akhirat?Disayangi semua sentiasa, disayangi Tuhan juga.

    ReplyDelete
  110. byk nye soalan!
    nak tny lg boleh?
    ;ppp

    will u answer/respon to all the questions, or just let it been there alone?

    if u have been given a big opportunity that will require u to take for 1 or couple years of study leave, will u consider it 1st / take it / straight away saying NO?

    are u willing to model for swimming suit advert?

    ReplyDelete
  111. Assalamualaikum Hanis..

    Membaca blog Hanis ternyata semua menyukai dan menyenangi Hanis.

    Pernah x Hanis terfikir utk menjadi wanita terpilih di dunia juga di akhirat? Disayangi semua, disayangi Tuhan juga.Semoga Hanis sentiasa gembira.=)

    ReplyDelete
  112. hehehe...xtau ada orang dah tanya soalan ni ke tak...

    emm, cik hanis zalikha pernah ponteng kelas tak sepanjang belajar di UiTM Segamat?

    ReplyDelete
  113. salam cik hamis..

    selalu kalo cik hamis gosok gigi, rasa nak termuntah x?? dihihi

    ReplyDelete
  114. how is you rewarding yourself when you complete any of your work/assignment/shooting dengan berjayanye?

    ^_^

    ReplyDelete
  115. ishhh memacam soklan..
    saya nak tanye... walaupon cik hanis x leh jawab soklan nie.. tp cik hanis kene tau!! kenapa dan mengapa... screen saver laptop saya.. diulang 'laptop saya'.. dulu gambar guitar... skali tu saya sudah mandi.. on jek laptop tetiba screen saver saya tukar jadik gambar cik hanis dlm kereta pakai baju kotak2 (masa nak gi interview kot)... saper yg tukar??? mebi saya kene tanye laki saye... sampai skang tak tukar lagik okeh!!! hahahah..malas nak tukar.. tgk muker hanis pon ok jerr...*seb baik comel dan nasib haku ni bini sporting*

    ReplyDelete
  116. Hanis, ai nak tanya,
    camne nak jadi cantek macam u?

    HIHIHIHI~

    Selamat hari raya Hanis.

    Maaf Zahir Batin

    =)

    ReplyDelete
  117. satu soklan yang sangat simple...hanis rasa kenape mak guard kat uitm kerek?

    ReplyDelete
  118. semua nak tanya pasal shafiq ke ape ni.

    satu soalan je aku nak tanya.

    mana kau asal tak reply mesej aku, rugi tau tak join farewell party wani.

    ReplyDelete
  119. AMBOI..bykne soklan..
    ok cik hamis jalikha anda bersumpah akn bercakap benar dan tiada ape yg benar melainkan yg benar2 belaka? ok anggap sebagai ya....soalan yg pertama (drum rolll)-sila baca dgn nada peguam menyoal seksi eh salah saksi...

    cik hamis...boleh cik jelaskan 10 perkara wajib dilakukan sblm tdo..?

    yang ke 2

    sila bgtau kami 5 bnda yg plg hamis nak dan bnda tu xkn berubah wpon 10thn akan dtg u masih nk bnda itu (pikir2 sila beri jawapan yang tepat dan padat)

    dan sy teruskan soklan yang terakhir yang arif..

    Mimpi ape yg plg best and paling xbest pnh hanis alami? pnh x ianya jd kenyataan?

    ReplyDelete
  120. soalan ni dok tertanye2 sejak bace post hanis pasal kene tahan dgn makguard

    uitm sgamat ni kecik sgt ke sampai makguard dok aim u, hanis? dari jauh nmpk u trus nak tahan...

    eh, tu just nk tau je tau...haha...sebab kat uitm s.alam tak pnah lg kantoi ngan pakguard ^__^

    ok, soalan yg serious tahap dewa plak, mcm mane leh nk start berbelogging ni? mesti de reason kn...n please jgn ckp nk luahkan prasaan T__T

    ReplyDelete
  121. Semua soalan yang nak tanya orang dah tanya (tipu)

    So soalan saya.

    Bagaimanakan cik hanis memilih pemenang bagi sesi ini. Apakah kriteria soalan yang kompem akan menawan hati cik hanis lalu mendapat hadiah?

    ReplyDelete
  122. OMG! too many question from bloggers!

    Soalan tak emas :
    Buat rumah terbuka tak? Nak jugak buat muka tak malu datang. XD

    Selamat Hari Raya Aidilfitri.
    Maaf Zahir dan Batin.

    ReplyDelete
  123. salam hanis,
    siapa role model hanis?
    dan kenapa?

    ~~salam lebaran~~

    ReplyDelete
  124. if you are given USD500,000 for charity.. which organization will you choose and why ?? *wah soklan persis soklan miss world*

    ReplyDelete
  125. mana lebih penting, rupa atau harta?

    ReplyDelete
  126. adekah best menjadi hamis@hanis?

    ReplyDelete
  127. hanis, kenape ur parents bagi name hanis zalikha kt u and what's the meaning of ur name?

    ReplyDelete
  128. ...and my another question is, hanis, can u post up a vlog? i mean a video on your blog? :')

    in fact, i guess its cool if you story mory or announcing the winner by video. :p teehee. just my opinion hanis :)

    ReplyDelete
  129. 1.bila last skali tolong mak basuh pinggan
    2.reaksi ayah time kacau dia bcukur

    ReplyDelete
  130. hi Hanis :)

    wanna ask u something:

    1) pernah tak one time tu u rasa sgt2 down or kecewa@sedih sbb apa2?..sbb result?family?life?anything la..

    2) if yes, why and how u bangun balik n gain the confidence to teruskan hidup??

    thxn 4 answering!!muahxxx

    ReplyDelete
  131. saya nk tny dgn hanis. kalo tinggi 168cm and bertudung bleh qualified jd model x? hehe. ;)

    ReplyDelete
  132. Adik Hanis

    Apakah rahsia kecantikan adik???hehe sila la jawab

    Selamat Hari Raya Aidilfitri Hanis&Family

    Ikhlas
    Yana&Family

    ReplyDelete
  133. why there's so many people just followed what she said? just because wants to review by her?
    who is hanis zalikha? hehe sorry dear..
    u buat u macam very famous and yeah i agree ramai pulak yang nak pulak tuh..im not jealous but seems like 'aduh' pelik nya..anyways keep it up.take it postive

    ReplyDelete
  134. Eh...u really so perasan that u famous.Siti Nurhaliza No 2 la tu.

    ReplyDelete
  135. Salam Hanis,
    jangan tak tahu, akak pom baca blog anis kikikiiiii...
    ok soklan,
    macamana nak kekal potongan badan yang sekeping macam hanis ?
    walaupun BMI akak normal, tapi akak pilih kurus yang sihat hahahahaaaa...
    setiap hari berapa kali makan
    nasi ?
    akak memang pentingkan breakfast,
    jadi biasanya untuk breakfast hanis makan apa yer ?

    amacam ? ada peluang ke dapat jawapan ni ?


    p/s umur akak dah lebih dari separuh warga emas ni kikikiiii...

    ReplyDelete
  136. hey cik hamis,
    i would like to ask you one simple question.hope you wont ignore my comment.

    would you be my pet sys ?
    cuz i dont have any pet sys.nak jugak dpt sis yg hawt,gorgy but still excellent in studies.im sooo adore youu !
    bolehh tak cik hamis jadi pet sys i??

    hehehe.

    *tersipu-sipu maloo.

    :D

    love,nadya :)

    ReplyDelete
  137. wow, lotsa questions asked.. seriously speaking, I didn't know who u were till I came to ur blog.. kat blog my followers, ada ja nama hanis zalikha kat bloglist diorg.. pastu ada ja yg diselit2 ur name plus link kat post2 diorg.. from there I was like, 'sapa hanis zalikha nih? femes ka dia?' and bila I open ur blog, wahhh!! and now I'm addicted to ur posts..


    my questions..

    how is it do u remain positive and upbeat in all ur posts?..


    and how did u become a model?.. do u think I can be one too?.. (hehehe..)

    thanks a million!
    (^^,)

    ReplyDelete
  138. sekiranya cik hamis mendapat sebarang kontrak endorsment bernilai rm300k, apakah benda yang pertamaaa sekali yang ingin cik hamis beli?

    ReplyDelete
  139. sudikah hanis menjadi model untuk final assment sye...yg bakal belansung lebey kurang..tge taun lagi? uwawawawa

    ReplyDelete
  140. byknye cmmt. :)

    i nk tnya..
    1.dr umur bru u start modeling?
    2.ure 1st photoshoot when and how does u tiba2 dpt inspiration nk jdi model?
    3.best xjdi model? :p
    4.adakah photoshoot memenatkn?
    5.raya ney smbut kt mna?

    dats all. sorry sbb mix languange :D

    ReplyDelete
  141. Nak tanya Hanis pasal,apa yg paling membuatkan anda sedih setakat nie? Tapi Liz dah tanya, dats a g0od question Liz. Would like t0 ask Hanis bout dat t0o. ;)

    Tapi sebab Liz dah tanya, s0, I just want t0 know berapa banyak kasut, baju and seluar Hanis ada?(for jalan2, yg utk duk umah tak perlu masuk sekali. haha)

    SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN. :)

    ReplyDelete
  142. oh! soalan saya ialah:

    Semasa cik Hanis menulis entri ini, adakah cik Hanis menjangkakan sambutan sebegini hebat dari pembaca-pembaca blog anda?

    ReplyDelete
  143. soalan saya ...

    eerr ape persoalannya ni ??

    ehem, try skali lagi..

    pernahkan hanis mengorek hidung dan cuba memakan hasilnya. Jika ya, tunjukkan jari telunjuk dan jari hantu anda di skrin (budak budak muda skarang panggil peace), tak perlu menjawabnya diblog anda.

    ReplyDelete
  144. kakak hanis apa post/entry yg paling kakak hanis suka????






    by,alisya

    ReplyDelete
  145. hanis,
    bila cik hanis dapat pujian pertama ckp cik hanis cantik? dan siap yg puji itu?

    ReplyDelete
  146. err dah lame nak tanye satu soalan ni kat hanis

    apakah perkara terpelik yang hanis perasan bile dah masuk dunia artis? hihi maksudnye, x pernah terfikir pun akan nampak perkara tu sebelum jadik artis, hoho ;p

    ReplyDelete
  147. John said on the above comment- Eh...u really so perasan that u famous.Siti Nurhaliza No 2 la tu.

    p/s: baldi hel pe km cakap mcm tu sape john ni femeskah dia suka suka datang cakap org mcm tu tak baik lah kamu selamat hari raya

    ReplyDelete
  148. salam lebaran..

    pernah tak hanis baca and comment belog orang lain/ belog follower selain dari ur family and friends' blog?

    pernah tak hanis mai jenguk belog i?
    hahahaha

    ReplyDelete
  149. hello hanis.
    hope i'm not too late to join the fun ;)

    my question is:

    can you describe yourself in five words?


    ps: i noticed another person named Liz here, hello to you! ;D

    ReplyDelete
  150. hye hanis,
    sy sebenarnya bukanlah pengikut setia blog anda. Cume sorang rakan saya hari-hari akan check blog anda...dan akan meng'udate'nya kepada saya. Tak pernah tgk dia happy sebegitu. Terima kaseh kepada anda.

    Soalan saya:
    "Jika diberi peluang, boleh ker anda keluar dengan dia jika soalan ini berjaya?"

    bukan apa, sbb saya x pernah tgk dia sehappy sekarang. Selepas dia membaca post anda ini, pagi-pagi lagi dia call bertanyakan kepada saya soalan apa yang boleh bagi kepada anda..

    Jika diberi peluang, bolehlah sekiranya soalan itu dijawab. Saya hanya menolong kawan saya. Maaf kerna bukan pengikut setia blog anda. Tahniah sbb tercalon dalam Top 5...

    ReplyDelete
  151. hello:)

    from your deepest heart,besides feeling sad,how do u deal with ur feelings when u feel like jay is now not focusing 100%(oh mungkin 80% jgak neghee)on you memandangkan sekarang die dah kawin(and jay dah mcm ur own blood)?i know like when poeple grow up,they intend to feel more independent and do not take friendship seriously.but i hope u're different.u do have a tight bond with her ayte.i like the way u and jay are,sisterhood eventhough from different races:')after jay kawin,you dah tak post pasal die lagi(even a pic of her).of course u miss her and memahami kesibukan die.but i want to know a real sincere answer from ur heart yang you mungkin try kalis behind those strong positive vibe character u are dekat blog.

    i'm really into these bond stuff:p thank you very much if u could take ur time considering this question.then again,thank you.

    ReplyDelete
  152. kalau hari cuti / hari anda tidak keluar ke mana-mana, pukul brapa anda mandi?

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!