Saturday, September 12, 2009

Mari membeli-belah

Entri ini banyak gambar tahu. Bukan banyak gambar tauhu, tapi banyak gambar tahu (bunyikan sebagai 'tau'). Itu sebenarnya warning/amaran, tapi dah tak macam amaran dah bila terexplain pasal tauhu.


Tadi keluar rumah untuk event berbuka puasa di Alexis, The Gardens, tapi tak sempat. Maka sampai lepas dinner, terus pergi cari kebaya murah. Emak tanya kenapa saya asyik pakai high-waisted jeans, di mana saya balas, sebab ianya jeans? Kita kan selalu pakai jeans ulang-ulang. Mungkin sebab seluar jeans high-waisted ini lebih menyerlah, maka tak boleh pakai selalu. Nasib I jenis tak kisah eleleh.


Tapi pemakaian kali ini telah di-twistkan dengan meminjam kemeja putih adikku Khairi bahaha. Oh saya memang suka pakai baju putih, sejak lahir lagi. Emaklah, selalu sangat beli kain napkin putih masa I bayi, kan I dah terbawa-bawa sampai besar (fitnah tak konkrit).



Terima kasih emak sebab rajin layan karenah I pergi beli-belah atau event. Susah nak jumpa emak precious sebegini. Oh dia pesan, jangan lupa cakap "ini muka tauke kuih" kalau nak letak gambar ini.







Takkan saya beli-belah seorang je kan? Seperti yang dijanjikan, kasut wedges dari Charles&Keith yang tersalah beli. Ianya sangat selesa tapi saya dah ada 3 kasut putih (nak salahkan emak beli kain napkin putih lagi, tapi tak jadi).


Boleh start bidding buat kasut raya! Price permulaan yang sangat murah, RM60.00. Kalau nak, tinggalkan komen atau email (haniszalikha@hotmail.com) dengan subject HHMD. Siapa boleh ambil kasut ini di rumah lebih amat sangat akan dilayan :)


Nama
Lokasi
Harga bidaan


Kasutnya!
Jenama: www.charleskeith.com
Size: 7/38
Colour and design: White wedges




Okay sebelum pergi, harus kredit baju kemeja Guess kepada Khairi (alasan nak letak gambar banyak-banyak).


Okay bye.

46 comments:

  1. u beli kasut tu ng RM bpe? saiz? huhu

    ReplyDelete
  2. hasil 'mari membeli-belah' nye
    mane? tade gambar? :p

    ReplyDelete
  3. Take care Hanis... Suka baca you punya writings coz you're kind of natural and funny person... Normally my spouse yang buka you punya blog tapi bila baca2 a few memang interesting... would like to see you at the top some day, especially with your modelling carerr... ;) p/s: boleh order cookies ke?

    ReplyDelete
  4. hum hum 'akak kasut' dah ni!!lelong-lelong~luv ur writing style..huhu

    ReplyDelete
  5. i like your hair wehh.. Lawa sangat :)

    ReplyDelete
  6. adik2 u semua muka sepesen la! gen lawa2!! nnt jd model gk kot?? hihi.. x pn actress,, wau.. yg laki pun x kurg nsem tuh.. hihi =D ** garu2

    ReplyDelete
  7. another gurl yang saye jumpe so gojes kat belog.
    nyway u punye wedges 2 memang cantik.
    naseb baek i nie jauh. klu x da ade kat depan rumah u beli wedges 2. =P

    ups.. i jadik follower u ok cik gojes.. (' ',)

    ReplyDelete
  8. tukang komen pertama ke ni.. haishh segan la pulok.
    sangat cool emak awak tu. sejuk mata memandang. beruntung nya anak2 dapat emak yang sporting.

    ReplyDelete
  9. eh.. ada sistem komen ni lain .. pe2 pun selamat menyambut hari raya. sila la abiskan baki puasa ni :p

    ReplyDelete
  10. cantik rambut itu! cantik rambut itu! cantik rambut ituuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :')

    ReplyDelete
  11. gojesness wedges itu! sayangnya, I am 1 size smaller. huks. tapi takpe, saya baru je beli kasut C&K, dan sangat mencintainya! FYI, saya sangat jarang beli kasut dan bila pakai kasut C&K, terus jatuh chenta. hehe.

    good luck for all bidders!

    ReplyDelete
  12. saya pun suka skirt or suar high waist....

    cantik kasut tu tapi, putih sangat tak menyerlah ngan kaki saya... kaki ku itam..huhuhu...

    ReplyDelete
  13. ur siblings semua macam u..comel2.. ;) muka komersial..ahaks

    ReplyDelete
  14. smart la kasut tu tapi not my size..frustnyaa

    ReplyDelete
  15. salah beli size kasut?,gojes sgt kasut smpai salah beli. size mawar bunian agaknya baper, hehe

    ReplyDelete
  16. kalau org lain comment pasal ur post topic but i nak tnye pasal u ada lg adik yg xpernah interframe ke dlm ni "Khairi"? who`s khairi? haha.

    ReplyDelete
  17. hanis,

    i baca your previous entry i like cara u, means u rapat dgn your mom, i yg anak tunggal ni pun selalu tak sependapat dgn my mom... ada tips tak hanis???

    ReplyDelete
  18. i love your hair hanis ,,

    kanapa sy xleyh pkai wedges?? kerana sakit kaki...huuu...boleyh bg tips x camne nk bg kaki x sakit kalo pkai heels or wedges in ur next entry???
    *muke berharap..

    ngeee..~ ;)

    ReplyDelete
  19. okay baju khairi handsome(: haha

    by the way kasut tu lawa gila:)
    pakai shj la.

    ReplyDelete
  20. Hanis..Selamat Hari Raya!haha...da jdik org terawal wish kt u

    ReplyDelete
  21. hanis,
    mlm td i nampak u kt jj mid.
    with ur mum and ur siblings.
    u look so beautiful..dear.
    nk tegur.but cm bz plak time tuh.
    =)

    ReplyDelete
  22. Hi Hanis,

    Am interested with the shoes (coincidently, your shoe size is the same as mine).

    Pick up point Bkt Jelutong?

    RM 60.00, boleh ;-)?

    ReplyDelete
  23. sgt besh km sopeng2 sm fmily :) ok. baju tajaan itu mmg kool!

    ReplyDelete
  24. hanis hanis, this is lana. i happened to read your blog. the shoe! 60 bucks ey? i so want it. boleh?

    ReplyDelete
  25. best thema black and white..rindu ar kluar ngan ko..bler lagi sih...raya dtg la umah...aku mungkin last time kat sini..tsk2..kena raya sakan tahun nie

    ReplyDelete
  26. Salam -

    Hanis, tadi kak Nor g ur hse,ambik kueh raya.tp you still tido kot...ur mum nampak jauh lebih muda dari gambar....

    ReplyDelete
  27. cantek kasut tu.tapi bukan saiz saya. :(

    n kirim salam ye pada kanak2 yang comel tu :)

    ReplyDelete
  28. Bidaan Emel

    nama: fauzus
    price:65.90
    lokasi: klang,selangor

    Nama dilla
    Lokasi putrajaya
    Harga bidaan RM100
    so gorgeos la kasut ni..akk x gshopping lg ni sbb raya nti baru abis pantang,..so xdpt nk shopping...hope dptla kasut ni..hehe

    ReplyDelete
  29. jeans high waist u tak lelong..? hehehe...

    ReplyDelete
  30. anakanak kecil tu, comel laa kakak! boleh bg pinjam? haha. bawak tauke cookies skali yaw dtg umah.
    ;)

    ReplyDelete
  31. Salam....u ni model aperr?? model shoes kerr...hehehe..apepon...nicee

    ReplyDelete
  32. Oh, rambut kamu sungguh gojes!(Err,ape kaitan ngan entry ni?hahA~)

    ReplyDelete
  33. piwwit....hehe..
    niway,anda dijemput hadir ke blog saya..kehadiran anda amat dihargai..!=D

    ReplyDelete
  34. uh oh. simpati dgn Akak yg dlm pantang tu. i'll back off ;-)

    ReplyDelete
  35. cantik larhh u pakai kasut tu..sayang to let go!

    ceyhh gambar tak sebanyak gambar dengan insan yan oang sayang yang u pergi sabah tu

    ReplyDelete
  36. hai adik manis. muka awak memang macam kakak manis sebab nampak lagi tua dari saya.hahaha

    ReplyDelete
  37. Lawak lah intro. Hehe. Oooo..Salahkan mak ye? Hehe. Tapi ada ka napkin warna lain selain drpd putih? Rambut cantik sangat as usualllll!

    ReplyDelete
  38. awak sangat cantek. boleh saye nk kawen eh, kawan ngn awak? kui3.. nieway, keep on writing funny stuff!!

    ReplyDelete
  39. chummill bapak itu kasut!!!!
    jual rupanay cz sblum ni xbace text tgk gambo jer!!!!

    ReplyDelete
  40. ok nak bid jugak.. same size as mine and i like white... berapa min nest bid? nak bid!

    ReplyDelete
  41. love the wedgie...tapi kan..size 7 le pulak...susah nak cari my size la..either 3/4 je...tp mmg totally fabulous la kasut tuh...huhuhu..takde rejeki..

    ReplyDelete
  42. hanis,, cmne nak dapat kaki cntik cmtu,, hwa,, =)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!