Monday, October 26, 2009

Berterik berpanas deminya



Bukan ingin berbicara tentang bayi dagu berlipat ganda ini.




Pulang dari Segamat hanya untuk beberapa jam semata-mata nak jadi photographer convocation Liana Ezzana anak Zainal (bapa sendiri juga). Seperti semua majlis konvokesyen di seluruh Malaysia, kita tidak lari daripada cuaca panas dunia. Tidak mengapa, marilah kita menempek bedak asas serta penghalang matahari berbentuk cecair serta tepung gomak serta yeah you know what I mean.

Jubah sewa.





Selesainya majlis. Okay tak dapat sertai pun majlis sebenarnya sebab kena duduk luar. Dah lah saya datang untuk mendapatkan motivasi melihatkan final exam hampir tiba. Tetapi malangnya segala harapan punah apabila nama-nama graduan serta pembolot anugerah hanya dipaparkan di skrin, tanpa di sebut satu-persatu oleh pengacara majlis. Sepanjang event hanya dengan bunyi gong caklempong apekejadah sahaja. Sila bayangkan sekarang.





Exhibit A: Hanya duduk di luar.


Kakak Liana keluar dengan senyuman. Terelkan saya candid?!




Sumpah waktu ini panas tahap gaban stok yang tak perlu pergi PD untuk mendapatkan tanned skin.




Mencari rakan-rakan yang hilang bersepah menggilai glamour.




Sungguh manis.



Terhegeh-hegeh I follow kakak I sana sini :')




Teman seperjuangan sila tag diri anda sendiri.



Support! Support!



Alhamdulillah selamat semuanya.




Liana Ezzana, the things I do for you. Hahaha congrats for being where you are right now! Nanti you kahwin I jadi photographer lagi sambil jadi pengapit dan penyambut tetamu dan pengukir tembikai dan..




Untuk perkhidmatan fotografi saya boleh lah call nombor ini 1800janganharapakunakberterikberpanaskalaukaubukandarahdaging.


66 comments:

  1. boooolat nyer baby tuh...cumeyl2!!

    ReplyDelete
  2. laa...ada kat shah alam tak ckp..bleh amik sign sket ker...hehehe

    ReplyDelete
  3. nasib laa akak tak gi convo anak buah aritu..kalau tak mau hangus terus..

    ReplyDelete
  4. sengal jer no bebas toll tu erk...lol

    ReplyDelete
  5. sengal jer no bebas toll tu erk...lol

    ReplyDelete
  6. such beautiful shots! :)

    selalu bergenang airmata bila tengok gambar konvo, walaupun bukan sendiri punya konvo.. heh..

    ReplyDelete
  7. oki... hanis konvo nnti kite upah photographer magazine eyk... hehe...

    ReplyDelete
  8. congratulations for ur sister..and love the 1800slogan...chomel!~

    ReplyDelete
  9. haha convo kat malaysia memang mcm ni. sape2 yang convo di oversea, we're so jealous of you!

    ReplyDelete
  10. muka u dgn kakak u sgt serupa okay
    confuse la gambar "jubah sewa" tu u ke kakak u

    ReplyDelete
  11. wahh..adik y sgt baek nihh.. :D

    ReplyDelete
  12. COngRatUALation TO LiANa EzZAna...(Utk FotoGrAPer Yg MeNYaYANgi KakAKnY JUga)

    ReplyDelete
  13. hanis....
    errr....
    "terel"...???
    heh..
    [n_n]

    ReplyDelete
  14. Tak sabar nak convo kita sendiri, this coming saturday 31st october!!
    Tell your kaka, alf mabruk ye..

    Selalunya kat malaysia siapa yang menyampaikan sijil-sijil ijazah 2?

    ReplyDelete
  15. memang berpanas berterik di tambah2 lagi terpaksa memakir kereta di parking bertingkat2 dan mendaki tangga bertingkat2 dan menongek kan pungung untuk mendaki bukit untuk ke kelas kerana parking di dewan seri budiman ditutup.adakah ini dinamakan dable standards...hahahahaha...napa x bilang?kalo x,boleh ku adiahkan payung clody meet ball apa kebendanya yang kartun flint likword tuh

    ReplyDelete
  16. cantik lah. gmba2 tuh.
    btw,itu sidang ke berapa n wat day ek?
    becoz i was there last saturday..dangg!

    ReplyDelete
  17. wah kakak liana pun tinggi juga ye.

    ReplyDelete
  18. yahoo! gratz to her!! i convo dip last sem...npk sgt dewan baru tu tak siap lagi, tah2 i convo deg ni nti gn lagi dewan tersayang tu. walah! whtever it is! BERSEMANGAT uitm di hati ku, di hati mu jua! keh3!

    ReplyDelete
  19. Wah congrats Liyana :P
    Oh.. gi Shah Alam gak ek??
    Noi pun ada kat sana tumpang berpanas terik gak (T_T)
    Tapi dapat masuk dewan lah! HAHA..
    Sangat tak best la kan nama tak disebut satu2..pastu berarak ngan mask, cam.. peliknya suasana itu.

    ReplyDelete
  20. Haha...darah-daging punya pasal. Takdak hal.

    Yelah, balik dari Tawau ari tu, nga driving pelik jugak nape ada mamat & makcik2 jual bunga kat tepi jalan area Seksyen 7. Rupanya UiTM tgh konvo. Agak lewat tahun ni. Puasa dan Raya kot.

    Teringat, evertime kalau UiTM celebrate konvo jer, lecturer aku (En. Zai) akan pakat2 dengan anak murid sekelian (BSTP'05) pegi perabih jamuan ringan kat area Foyer Menara tu. Tapi tahun ni aku dengar takde ye jamuan ringan tu semua Hanis? Bajet kot.

    Anyway, congratulation to your Sis. And to you...'study hard, work hard'.

    ReplyDelete
  21. fuh, cantik gak u snap picture semua.. terer lah u... ;) congrats tuk sister you yea

    ReplyDelete
  22. haih. bile lah wa plak nk grad ni. hahahhaha

    ReplyDelete
  23. wah...
    jeles tgk org konvo...
    hanis ble lagi...eh...hikhik

    ReplyDelete
  24. sangat debab baby tu...rasa nk geget..geram!geram! hahaha

    ReplyDelete
  25. yer betul! konvo kali ni kurang meriah. sebab dah tak sebut nama satu persatu. then jamuan makan yang best itu pon dah tak da!walaupon hanya di hidang air kopi teh serta kuih-muih, semuanya sedap belaka! Sepanjang ku belajar di fakulti sebelah menara, tak ku lepaskan sesi makan2 tak kira lah sape pon yang konvo.pasti aku ada. hahahaha.

    erm adakah H1N1 dijadikan alasan untuk mempercepatkan majlis konvo tanpa sebut nama satu persatu serta kanselkan jamuan makan itu?

    (luahan orang kecewa terbang dari Sabah nak memeriahkan konvo kawan-kawan baru-baru ini. salah satu hajat hati nak makan karipap jamuan konvo yang sentiasa sedap.)

    btw cik hanis, Good Luck utk Exam anda. Ntah ntah kalau hanis konvo nanti dah tak guna DSB. katanya ada dewan baru sedang dibikin....

    ReplyDelete
  26. u have one gorgeous family hanis! :-D

    ReplyDelete
  27. aduii..no tepon yg x tahan tu.. haha

    ReplyDelete
  28. such a good sister. sanggup turun dari segamat just for the convocation. haha. (sila kembangkan hidung anda sekarang hanis) :)

    ReplyDelete
  29. Liana and her beau were equally awesome as well sanggup hantarkan kembali ke Segamat dalam keadaan baik.

    ReplyDelete
  30. yep, frust tak sebut nama. ke-69, last year sebut nama! tak aci siot

    ReplyDelete
  31. wahh
    berbakat dalam ambil gambar

    top notch!

    ReplyDelete
  32. hanis~~ your dad is really tall!! hehe. this pictue macam baru nampak keobvious-an ketinggian your dad. bagus betul dapat anak tinggi. hehe

    ReplyDelete
  33. gila kau tahu tak, convo ni macam apa sial gile sempit jalan, aku accident sikit ah. gila mcm skljdflajcvlakv biasa lah i dah accident skrg, yakni artinya i dah jadi driver yg lebih berhati hati wohoooo.

    ReplyDelete
  34. Kak hanisss, i was there too hari selasa lah. Haha and nama saya Hanis jugak haha

    ReplyDelete
  35. 1. tahniah utk ur sis

    2. mmg bole rasa kepanasan nya, even dari UK yg tgh winter ni. cukup tgk gmbr exhibit A (yg baju pink itu) saje sudah tahu panas mcm mana. haiyoo... kesian, sampai mcm tu skali rambut dia jd. konfem sgt panas!!

    3. eh, ada lg ek kain lilit khemah yg ada gmbr bunga2 ray tu... ya rabbi, dari sekolah rendah punya hari sukan sampai ke ujung 2009 pon masih org jual eh kain tu. nostalgik!

    ReplyDelete
  36. fuyoh..student itm rpenye ;) *wink*

    ReplyDelete
  37. Kakak Hanis sebijik rupanya macam hanis, siapa yang ikut siapa ya.. sama tinggi lak tu.. happy convo.. dah kerja ke dia?

    ReplyDelete
  38. gelihati tgk rambut baby yg dah mcmapatakterurusditiupanginkeapatuh hehe..btw, agreed, the pic was so nice..shot2 yg agak cantik walaupun terpaksa berpanas terik watakkisahakakwapunyapasal..hoho..

    ReplyDelete
  39. memang pun! sangat kecewa nama tak disebut satu2 like the previous convocation. rasa down je. penat gi konvo berpanas terik. ish. ish

    ReplyDelete
  40. hanis,nice effects on your photos.u pakai dslr film ke?

    ReplyDelete
  41. Oh sempat berblog lepas balik dr Singapore ye.

    Huzaifah
    http://www.akademifantasia.org/

    ReplyDelete
  42. I was there tooo. but different session yg hanis pegi kot. sbb i pegi time hanis sdg berada di S'pore ;)

    ReplyDelete
  43. salam kenalan...
    http://ladydiera.blogspot.com

    ReplyDelete
  44. Hanis, baby tu sangat tembam!!!!
    geram sungguh. You ber-babysitting lagi ke?
    btw, congrats to Kak Liana.

    ReplyDelete
  45. haha.. tgk siket skill mengukir tembikai :)

    ReplyDelete
  46. hanis.."u r very the cute la"..really enjoyed reading ur blog, btw we shared the same name.. :)

    ReplyDelete
  47. tidak sabar untuk berpakaian begitu 2 tahun dari sekarang...

    yang penting sekarang how to jawab OB and LAW punya exam...uwaaaa. stress dowh....

    ReplyDelete
  48. haaa uitm shah alm kan.. i pun ada that day.. alaaaa asl tak nmpak hanis.. dah la admire giler.. aishh ;p

    ReplyDelete
  49. baru perasan hanis dgn liana nampak sgt sama...terkonpius sat kat gambar tengah pakai robe tu.
    Nape convo kali ni tak sebut nama lagi yek? sgt le tak best macam boring je.
    Last yr kitaorang attend 2 sidang.. sekali tak dpt merasa mkn sbb dah abih (sure student kat situ yg ngabihkan).. kali kedua baru dpt, siap buat bekal lagi!!

    ReplyDelete
  50. oh no my fren nazmin abdullah gettin bam2 already..

    ReplyDelete
  51. 1st time sampai sini. loves the way u took the pics ^.^ send my regards to ur sis. congrats ^.^ and good luck to u =)

    ReplyDelete
  52. congrats to your sister :)) and yesss, u guys do look alike! the hair was the most significant difference that can be spoted! hehe

    ReplyDelete
  53. laaa. Hanis ade kat shah alam kew.. adohh.. napew le x annouce leh serbu mintak sign otograp.. huhuh..

    ReplyDelete
  54. lex r.
    panas c8 jew.
    kn da pakai mekap tobal2..
    huhuhu..

    ah cuUnn nye baby.!
    anak sapa ni.

    XD

    ReplyDelete
  55. baca ni tergelak2! hehe congrats liana!

    ReplyDelete
  56. 1800janganharapakunakberterikberpanaskalaukaubukandarahdaging.


    ahha lawak gile :D ANYWAY CUN DOh u amibik gambar.. salute lahh :) heee

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!