Wednesday, October 28, 2009

Class Attack Baby!


Look what Mentholatum has sent me! Hoorah time for the much needed product review untuk kebaikan bersama.


MANA NAK START DULU?! MANA NAK START DULU?! Kulit kata try semua sekaligus sebab dia dah buruk sangat tsk.



Baiklah first up:

This is Oil Control Cleansing Wipes to cleanse your skin by removing oil, makeup and dirt. This is my favourite out of the three just because after a long night out, I’d be too lazy to remove my make up step by step. With these, I can simply wipe it off before I hit the sack. Lepas wipe, muka jadi sejuk dan berangin dan bersedia untuk tidur. Juga sesuai untuk orang yang kulit berminyak sebab bila-bila boleh je ambil dan wipe muka untuk prevent blemishes/jerawat. Siap ada Aloe Extract to repair skin. Lagi satu, I suka these wipes sebab ia bau ubat! Apa-apa yang bau ubat mesti bagus heh. Saya rate ini 4/5.



Kemudian we have:

Blackhead Clearing Wash. Pencuci muka with gentle Jojoba microbeads. I’ve experienced some Oxy products that have dried up my skin but this is definitely not one of them *thumbs up*. Ia mengandungi Olive Oil dan Vitamin E bagi melembabkan kulit. It’s quite mild, however, still leave your skin feeling fresh and oil-free all day long. Yes, all day long. Selalu petang-petang my skin dah berminyak, tapi kalau pagi cuci muka dengan ini, sampai ke malam tidak berminyak.



And last but not least:

Nose Pore Strip to remove blackheads, unclog pores and prevent blemishes. Okay at first I thought I tiada blackheads. I cuma ada this yellowish white tiny bumps. So I thought okay never mind try jelah, who knows Oxy can remove it. And to my surprise it can! And to my surprise, the yellowish white tiny bumps are also called blackheads actually! Haha. Ini definitely recommended :)





Seperti biasa, produk-produk zaman sekarang sudah peka akan keperluan website dan marilah melawati www.oxy.com.my. Sebuah website yang super duper comel di mana kita boleh cipta kelas sendiri dan bermain baling-baling duster di kelas orang lain haha. Kemudian boleh cipta desktop wallpaper yang melampau hot.


Pilih interior design untuk kelas anda.



Taktik meletak gambar pelajar hot tidak berjaya menaikkan visit dsncbznj bahah. Geli Mat.


BOLEH BUAT DEKSTOP WALLPAPER HOORAH! CUN NAK MAMP. Lawati weh www.oxy.com.my.


42 comments:

  1. i am soo gonna try the oxy products. thanks!

    ReplyDelete
  2. haha comel je u buat iklan gitu (^_^)V

    ReplyDelete
  3. white yellowish thingy is called whiteheads la, babe... not blackheads

    ReplyDelete
  4. cute wallpaper tu. mahu cuba. thanx for sharing hanis :)

    ReplyDelete
  5. hi hanis, i'm ur silent reader 4. :)
    nway, model utk magazine pe ea..?

    ReplyDelete
  6. web 2.0 really makes the internet looks lovely nowadays, aight?

    This blog is great. Looks great too. Do you set it your self?

    ReplyDelete
  7. I suka..lepas ni nak trylah produk2 yang u rekemenkan tu..cakap OXY class ehhh

    ReplyDelete
  8. pic yang last sekali adalah sangat cun! i sanggup beli remaja edisi tu sebab u! hahah!

    ReplyDelete
  9. dah masuk dah class hanis! Hahaa.
    Cool gile pic you. Rasa macam nak baling duster tu sepuluh kali. Hahaa. Lol, kidding.

    ReplyDelete
  10. dh mcm jdik cikgu hanis zalikha je..hehe :)

    ReplyDelete
  11. me should try the product....thanks yo..

    ReplyDelete
  12. hah!!! nak kene bukak website tuh!!! giler comei wat kelas sendiri., hahaha

    ReplyDelete
  13. apasal aku lagi tertarik kat sofa tu? haihh

    ReplyDelete
  14. berani bersumpah bahawa banyak bijik-bijik white/black heads bole tertanggal dengan product itu?

    ReplyDelete
  15. ouhhhhh, cute gile.
    wajib visit, wajib visit. hee

    btw, those white tiny things pun consider blackheads ke? oh damn, now i ade blackheads, whiteheads, wtv. *sighs*

    ReplyDelete
  16. nice.....

    but kan....emm Nose Pore Strip yg remove blackhead tuhhhh org kata tak elok guna nt akan bwatkan ur black head lg bertambah.....
    xtaw laaa....
    coz i pon tiada blackhead but rasa mcm mahu try.....coz tgk org pakai cam best....tp takot gak tetiba yg tiada tetiba kelihatan plak....

    ReplyDelete
  17. haha... gile cool u rmbut pndek...

    ReplyDelete
  18. It works for my skin, that's all I could say :)

    And oh! Nah http://en.wikipedia.org/wiki/Blackhead.

    ReplyDelete
  19. Kenapa dalam dunia ni ada orang cun sampai macam ni? Tulisan pun best. Mak kami mesti happy kalau dapat menantu macam ni.

    ReplyDelete
  20. guna oxy penghapus jerawat masa form 4(2003) yg jenis kaler merah tu dasat, kuning kurang. sebab nk hasil cepat taruk yg merah macam se'tong gas dekat area yang berkenaan lalu pagi esok bangun nah kau hambek bawah area mulut dah mcm kulit terbakar. memang oxy tu dh jadi se'tong gas membakar kulit saya. hahaha. cte lama. OXY zaman skrg dah lain saya rasa.....

    morning hanis. ngantok dah saya...nite.. (slmt study there hanis)ok bye..ZZzzzz

    ReplyDelete
  21. OXY brand, tak penah cube. Tapi cam nak try yang Product No. 1 tu lah.

    Sorakan untuk Hanis:
    "Hanis...Hanis...
    Study, study....UiTM dah mula exam. Good Luck."

    ReplyDelete
  22. baru jek bli aritu oxy wipes tu.. mmg bau ubat.. sbb kat pharmacy tu 'simple' tak de.. so emergency, amik oxy..tp nak remove mascara mcm ngeri sbb ada bau ubat.. huhu.. tp muke rasa fresh arr..

    ReplyDelete
  23. gara2 entry neh, saya ke guardian mencari oil control film cap OXY...weh, tadak rupanya!

    neway, salam perkenalan..sblm neh jd silent reader jerkk...hikhikhik

    p/s: pls check ur emel hanis

    ReplyDelete
  24. I selalu terpengaruh dengan u tak tau kenapa haha.

    Tadi balik dari exam trus bli oxy nih yg tanggalkan head2 kat hidung tuh.

    Sebelum nih terbeli carefree pantyliner tp mmg best mcm u cerita.

    Sebelum dari tuh tertengok momok the movie even though tengok sorang2 disebabkan nak tengok u berlakon jer walaupun tak minat pun nabil raja lawak tuh hahah.

    Malah i juga pernah curang pada nestle bliss yogurt drink sebab nak try dutch lady shine yang u kata sgt sedap tuh.

    Tapi i memang suka u siyes suka maybe sebab u ada muka yang comel dengan watak yang comel jugak.

    ReplyDelete
  25. I used the damp tissue wipes tu before. bagus especially masa muka start berminyak after shopping, kelas, etc2 ;)

    I have a question nak tanya hanis!..tatau nak tanya kat mana lg...hanis, if you are reading this, where did you get the pair of white shoes you wore at nuffnag singapore awards aritu? lawa sgt2 ;)

    ReplyDelete
  26. hanis u taw x cmne nak hilangkan freckless?

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  28. seindah bunga seri pagi hahahaha terima kasih! usaha saya tidak sia-sia :')

    ReplyDelete
  29. wahaha..jeles..u dpt free ke those thing?
    i nak cube gak coz muke dah macam pakai topeng..

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!