Tuesday, November 24, 2009

Pernah singgah










Aku tahu
Bila aku melepaskan ini
Bila aku mendampingi ini
Aku menghampakan

Aku tahu
Bila aku buat keputusan ini
Bila aku buat pilihan ini
Aku mengecewakan

Aku puas sudah di situ
Puas

Siapa nak jaga hati kita
Kalau bukan kita sendiri
Kan?






Tidak berlari tak bermakna aku tidak pergi




48 comments:

  1. Menghayat hati...

    Bermakna masudmu itu..

    Hanis Zalikha yang manis !!!!

    ReplyDelete
  2. tidak berlari bermakne aku tidak pergi...sukenye ayat ni..1000 makne..tragis

    ReplyDelete
  3. sudah saya baca dgn bersungguh-sungguh. :)

    ReplyDelete
  4. Tidak berlari tak bermakna aku tidak pergi...besnye ayat ni..syahdu..tragis..

    ReplyDelete
  5. betulll..so true..sape nak jaga hati kita sedangkan kita je asyik jaga hati org lain sob2

    ReplyDelete
  6. wise words..~~
    tak lari tak bermakna aku tak pergi..

    ReplyDelete
  7. setuju dengan n3 kali nih.

    ...."tak berlari bukan bermakna aku tak pergi...."


    ceritanya...
    aku pergi dalam diam..

    pls pls pls... tabah oke?

    ReplyDelete
  8. Oh dear, what happened?Hopefully everythg is fine...stay sweet..jgn lari2..

    ReplyDelete
  9. wah dah bersajak pulak mung nih..hebat lor...

    ReplyDelete
  10. wwooooooottt.. nice!!


    "Tidak berlari tak bermakna aku tidak pergi"
    Yang ini masuk terus dlm hati.

    ReplyDelete
  11. Yalah...tak berlari tak bermakna aku tak lari he..he..Are u in sad situation? Yalah..saya ni pun baru jer pandai jaga hati sendiri coz dah penat nak jaga hati org. Tp really satisfy ler bila kita jaga hati kita dulu even sometimes feel "am I selfish?"

    ReplyDelete
  12. you are one intelligent girl!always looking fwd to read yr entries..keep it up,we're like waiting how "hanis zalikha's story"ends..who's the charming prince,etc..etc..

    ReplyDelete
  13. humm i tak pernah jaga hati sendiri rasanya

    ReplyDelete
  14. Wow!!!!!!!
    Puisi ni HZ ke yang tulis?

    So meaningful....

    ReplyDelete
  15. hmmm... kenapa pretty sis??? bunyi macam frust ttg sesuatu tu... kalau begitu kata hati la... kalau sekadar tulisan di kala boring, then it's a masterpiece...

    ReplyDelete
  16. Taipan spontan, dua malam lepas. Terima kasih ya :)

    ReplyDelete
  17. tak memberi tak bererti ku ingin sendiri
    Tak mengerti tak bererti kasihku telah pergi
    Tak bercerita bukan bererti ku tak lagi setia
    Tak berjumpa bukan ku tak lagi suka

    Andai hidup semudah ABC 123
    Tak seperti algebra yang penuh x=m+yc

    **huhu suka2 hati gi sambung sajak org... Sorry

    ReplyDelete
  18. There is only one person who could ever make you happy, and that person is you.urself..

    bez smbungan DON..hehe

    ReplyDelete
  19. hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. type benda sedih pun bunyi comel.macammane nak master skill yg begini.duhai..

    ReplyDelete
  21. saya seperti faham.
    saya harap saya betul.
    terus berusaha.
    dan bertawakal.
    saya doakan.

    ReplyDelete
  22. im a silent reader but this one got me :)

    i like the last sentence...

    simple but deep meaning regardless of the context

    :)

    ReplyDelete
  23. memang suPerb lahhh KARYA inih :) 5 star i give yahh ;DAN

    ReplyDelete
  24. takpe, aku yakin semua yang kecewa itu semua faham dengan entry kau.

    ReplyDelete
  25. Nice, HZ!

    'Tidak berlari tak bermakna aku tidak pergi' << Ayat paling memberangsangkan kat puisi/sajak kamu.

    ~'Tidak senyum bukan bermakna aku tidak suka'~

    ReplyDelete
  26. puisi plak dah..tak hanis zalikha dah lah..heheheh..

    ReplyDelete
  27. cehh..shakespeare..cincin tu sgt cantik.tahniah.

    ReplyDelete
  28. x berlari x bermakna aku tak pergi? damn what a quote..

    ReplyDelete
  29. baca entry happy2 kat atsa, tiba-tiba senyap pulak baca yang ini. nicely rendered.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!