Wednesday, April 7, 2010

GUESS Jeans and I

If you’re following me on Twitter, you would have been there, GUESS? Jeans in Pavilion, to shop with me! Why? Because first 25 people(with Twitter account) to be there at 3pm received RM200 GUESS? vouchers. Thanks to those who came you're the coolest, and sorry I was late, so yang tak sempat jumpa, next time yeah!

GUESS? baru released it’s new skinny jeans range called Power Skinny. So they sent me on a shopping spree to check it out. What a joyful day it was. I super GUESS? Jeans Malaysia.


Bermodelan-modelan pada hari itu.



Throw few pieces together and you have a chic get up. Sukaa. Leather vest, and GUESS? Life, Love and Glam Tunic , and totally cute Daisy Skinny Grey Jeans, RM499.





The same look but with price tag dangling at my back, and without the vest -_-



Changed the top into White GUESS? Tshirt to soften the look. Ada nampak lembut tak? Heh.



Cindy from GUESS? Malaysia helping me out with the jeans. She was so nice! Even those working in the stores were so pleasant and helpful :')





Paradise tank top and leather vest, similar ensemble with the first one but slight edgier. Mungkin sebab vest rockstar itu.





I need more colours in my wardrobe. Yellow is




Yellow plaid top and Brittney Knit Skinny Jeans, RM449.




Oooh another checkered top and Britney Knit Skinny Jeans look good together.





One of my favorite jeans for the day – Star Brandy Bootcut Jeans, but I already have something similar, also from GUESS?. GUESS? Jeans and I go way back okay, dari sekolah menengah. Ceh cakap macam tua sangat padahal baru tinggal sekolah menengah 3 tahun lalu. OMG MEMANG TUA.




Frontal view Grace white shirt and Star Beverly Skinny Jeans.






Quality lain jadinya bila zoom ishish. GUESS? Logo White Tee and Britney Skinny Jeans in Galaxy Blue.




Look at me, I’m going back to the basic colours. Haha whyyy do I love black and white so much?!

Waiting for more clothes and jeans. Ahh the joy.





OMG I REALLY LOVE THIS PIECE, LOOKS LIKE A KEBAYA TOP paired with the Daisy Skinny Grey Jeans. Except the sleeves heh.



Masa tengah try baju-baju, so cute this little Arabian girl came to me and hugged me and asked her dad to take pictures of us together. She was then later joined by her older sister. Haha. Mesti sebab dia tengok eh eh rambut dia sama walaupun dia punya fake -_- I MEAN TAKKAN LAH DIA BACA BELOG AKU.

Banyak kali okay.Sepanjang I kat situ.Ikut je ke hulu ke hilir -_- I was wearing GUESS? Black Logo Tee and white Daredevil Skinny Jeans.


Sampai Marlisa kata “asal budak Arab nih macam clingy gila, dia kenal you ke?” Haha yes my bestfriend Marlisa was there to help out too. She is so my personal stylist!



Love you long time.



Have you figured out what I brought home? Hehe. I LOVE EVERYTHING I TRIED, KALAU BOLEH NAK BELI SEMUA. Tapi RM1000.00, dapatlah 2helai jeans :)



Thanks GUESS? Jeans Malaysia for being so generous and awesome! Check out their Power Skinny range when you’re there okay!


60 comments:

  1. wow. i love guess too .even my mom pun sggup perhabiskn duit dia beli handbags guess. andd btw, u obviously looks adorable hanis zalikha.so lovely .awwwhh

    ReplyDelete
  2. OMG I REALLY LOVE THIS PIECE, LOOKS LIKE A KEBAYA TOP paired with the Daisy Skinny Grey Jeans. Except the sleeves heh.



    hanis! baju tu sangat cantik! mahu! berapa harganya?

    ReplyDelete
  3. oh oh i loveee that blue kebaya-look alike top..looks very ayu on you..hehe

    and not to forget..i adore your hair! i want! i want! ngee~:)

    ReplyDelete
  4. ramailah gurl yang puasa bulan ni pasal nak beli jeans macam u.:D

    ReplyDelete
  5. You are really lucky for having such a great body figure. Making u suit on everything u wear.I like it..how can i become like u...whoaaa...i wanna be like u Hanisss...yeah..maybe in my dream.

    ReplyDelete
  6. whoooootttt~

    i do love jeans n u to0..

    :)

    p/s: the arabians tu maybe love u and maybe, dia knl u jugak.. :)

    jaytea abdul.. love!

    ReplyDelete
  7. uihhhh... dgn keadaan boyot skarang ni.. nak sebut SKINNY jeans pon seram!!! hahah...
    tp, Star Brandy skinny jeans tu pakai ngn white top mmg cun..sbb jeans tu faded...
    yang star brandy bootcut jeans tu back dia cun... eh hover plak nak bagi opinion... harga dekat2 RM500 selai? ok, nak ready beranak dulu.. sambil menabung InsyaAllah lepas 1tahun boleh kurus dan duit dah cukup.. ;).. eh lupa, Hanis, rambut gojes.. mcm rambut pelasu okeh!! cun cun...

    ReplyDelete
  8. Wah! 1st one to comment!!

    U look gojes in all those Guess? jeans. Good for u dpt pegi shopping spree kat that outlet \(^^)/

    Neway, I dah lama follow your belog (as u eja :p) tp tak penah leave any comment sebab dah ramai yg komen. So arini I komen sbb belum ada yg komen.. Heheh

    Btw, gudluck in your studies. Keep on writing all the joyful things that keep us reading =)

    ReplyDelete
  9. waaaa...bestnya...

    bleh blanja nabil pasni..huhu

    ReplyDelete
  10. Haha! guess I perasan I was the 1st to comment.. Wakaka!!

    ReplyDelete
  11. i simply adore skinny jeans. cantek sgt. ;) the price also cantek laa. hehe.

    ReplyDelete
  12. Dah lama tinggalkan Guess. Not relevant to me anymore esp the handbags. Sebab? Design Guess sekarang tak cantik macam dulu (around 10-15 years ago). Sorry to say Hanis, but this is a fact. Just ask anyone berumur 25 above and i'm sure they'll agree with me. Design dulu (clothes, bags etc) lagi kebabom than now. Sekarang handbag dia pun banyak yang fake.

    But u look stunning as always :)

    ReplyDelete
  13. tak tau nak cakap apa selain...wiwit!!...hahaha

    ReplyDelete
  14. ketatnye... haha!
    tapi cantiknye rambut...

    ReplyDelete
  15. lepasni mesti peminat blog anda mula ikat perut,tahan lapar dan sanggup berhaus untuk menyimpan duit demi jeans itu!!!
    ahahahaha

    ReplyDelete
  16. untung jadi org cantik nih..:-)

    ReplyDelete
  17. im inspired! really like your blog. hari2 wajib bc blog u taw. klu u x post dlm sehari, i rasa x best. hehe~ =) i nk jmpa u lah. cmner erk?

    ReplyDelete
  18. Alahaii ramai nyerr Persian kat Msia skarang ni...

    ReplyDelete
  19. marveles..marveles..
    cantiknyer body ko hanis..
    bila la agaknyer dapat body macam ni...
    he he he

    ReplyDelete
  20. guess pavi ker? sbb hanis dorang layan laa baik..i hate them working there..so rude ok..mayb sbb u kot hanis..best!

    ReplyDelete
  21. gambar dengan caption
    "OMG I REALLY LOVE THIS PIECE, LOOKS LIKE A KEBAYA TOP paired with the Daisy Skinny Grey Jeans. Except the sleeves heh."

    muka hanis macam azlina redzuan pembaca berita TV3 tu.

    gorjes as always :)

    ReplyDelete
  22. tp x semua org ade duit mcm u kot..

    ReplyDelete
  23. i love ur hair.. and ur flat tummy :D tolong lah tolong lah tolong lah... nak jugak!!!!!!

    ReplyDelete
  24. OMGGG...U DAPAT KE?SO FUNN...

    ReplyDelete
  25. bukan tak muat..memang muat kalau pakai skinny jeans but when i saw the price...OMG... better opt for LEVIS...:) but kalau free, oklah lor

    ReplyDelete
  26. oh mai god akak hanis kelihatan seperti pari2 kayangan yang turun dari langit petala alam ketujuh untuk membuatkan mata manusia terbeliak. haha

    ReplyDelete
  27. I WANT THE LEATHER VEST PLEASEEE!!!! sangat gorgeous ok!

    ReplyDelete
  28. iyer..hanis pakai apa pun tetap lawa...admire rambut you..ni yang nak tukar style rambut panjang nih..asyik bob cut jer...me love Guess? too..

    ReplyDelete
  29. i superb suke tk brg guess.even setakat nie xdela byk sgt collection guess.tapi when look u wore guess fit..superb awesome.very2 nice and style!

    ReplyDelete
  30. kenapa aku takleh elak dari sebut GUESS? tu tanpa tanda soal.
    aku tak boleh nak sebut GUESS je, kena sebut GUESS????

    -_-

    ReplyDelete
  31. Wah. Congrats for the winners.

    Anis, if you free... come and join my contest. This sounds weird, well, I just try my luck.

    :)

    ReplyDelete
  32. adehhh..bernanah tgk hanis pakai baju baju tu...tapi tu sume tk heran la yg gerammnye bile nak dpt body figure cmtuh????cik hanis zalikha sila lah beri tips dan jwapan...............

    ReplyDelete
  33. cantik nye black dress tu..orang yang pakai nyer lg laa cantikk!!

    ReplyDelete
  34. Hye hanis :) rambut u sgt cantik. how do u keep it that way. nmpk shinning? i read ur entry on tips manje tu. did try that. haha but the outcome is not as great as yours. u pakai shampoo ape? hope u could give me some feedback :)

    ReplyDelete
  35. I x suka sgt guess.Tp yg u pakai 2 cantik. nampak mcm alexander wang la.

    Btw, ramainya org baca blog ni skrg!

    Keep it up sweetie=)

    ReplyDelete
  36. Gorgeus... I am so left behind.

    Baru tahu tentang kamu dari Geng Blogger. Aiyayayy.. nampak sangat aku ni ketinggalan zaman.haha

    peace!

    ReplyDelete
  37. wohohoho...that girl...she looks like you!

    ReplyDelete
  38. sy suka belog awak dan awak ,boleh x kawan dengan awak...

    ReplyDelete
  39. comelnyer anak dara nih... akak mula ikuti awak bila baca majalah wanita bulan 5 nih...

    selamat berkenalan..

    ReplyDelete
  40. haniss...i really love ur hair...

    ReplyDelete
  41. salam singgah, wah shopping time bestnya...

    ReplyDelete
  42. wow! canteknya gambar2..wanes intif dari jauh je...

    ReplyDelete
  43. Sentiasa admire dgn ur hair hanis :-)

    ReplyDelete
  44. u sgt chantek sis...
    link u kt blog i ok..=)

    ReplyDelete
  45. hanis zalikha mmg cun dan kurus lah! mcm x percaya je msa baca tips2 diet tu yg hanis mkn byk camtu sekali.slim lah.cemburu tw tgok.n de the jeans r really cool!

    ReplyDelete
  46. OMG..Damn gorgeous..harus ada satu nih...

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!