Thursday, May 6, 2010

Selamat tinggal Segamat

Wah gembira tak terhingga paham tak paham tak, saya sedang cuti! Bukan cuti yang emo meroyan takleh puasa tuh bukan, ini cuti as ini dapat pulang ke rumah dan melupakan Segamat bahah. Saya suka balik rumah. Selalu jealous tengok Azfar ngan Meor BALIK SETIAP MINGGU. Pastu tweet location diorang dammit. Tapi takpelah, banyak sebenarnya kos nak ulang alik Segamat-KL nih, ingat murah ke? Maka kalau tahan bosan, lebih baik jangan. Kalau tak tahan pun tahankan aja, jimat-jimat kan diri, TAHAAAAAN. Kalau tak pun sekali-sekala kita buat aktiviti seronok seperti mandi air terjun untuk menyambut birthday rakan-rakan. Kalau takde birthday, tahankan jugaaaak, jangan balik KL, jimaaaat simpan duittt. Hehe yer yer je tahaan tahaaan padahal dia pun balik selang 2 minggu T_T



Ini masa sambut birthday Syakira, Afif ngan Syahir!


Mula-mula dah sedap dah nak mulakan perjalanan. Muka-muka ceria macam panda baru lepas dapat makan begedel untuk sarapan.


Kemudian jeng jeng jeng.




Tak perlu nak mengomel lebih lanjut, biar gambar ceritakan semua wacheh. Ini I yang tangkap, so I bagi nama gambar ni Telemovie Raya.

Baiklah disclaimer, semua gambar samada I or Afif or Iqa yang tangkap. Guna camera Iqa best best! Merasa DSLR...




Banyak gambar terhasil masa tunggu tukar tayar, exhibit A.



Kemudian perjalanan diteruskan dengan pandu selamat panda selamat. Mata Afif fokus membawa tiga ekor panda kat belakang.




Dah sampai yeay!







Cantik tak handbag makcik tuh I snap hehe.







Muazamshah. Ya, kawasan kat Segamat tuh dia punya -_-







When we do something, we do it seriously. *Nak explain kenapa Syahir tengah angkut satu beg ais untuk berkelah.








Group photo before the climb! Ya. Climb. Sebab nak mandi dekat yang atas-atas supaya tak mandi kencing orang *teori sendiri wtf*








Tak paham kenapa dah sampai puncak tapi muka Afif macam masih tengah daki bahahaha.






Alololololololololo layankan aje.




Aksi bajet comel dengan Tongkat Ali.



Asal banyak gambar Azrai eh? Nampak sangat paling lama berendam.




Aku dah kata kalau guna mode sephia ni sure gambar jadi memori kau dan aku -_-



Okay ini part paling best ever okay. FISH SPA PERCUMA DAN ASLI DAN SEMULAJADI DAN SUMPAH BEST.



Geli-geli ikan kecil gigit kaki. Ikan tuh halus sangat!



Dari awal sibuk try tangkap ikan.

Pastu bet, siapa dapat tangkap ikan dapat RM10.


PERGH DENGAR RM10 TERUS KHUSYUK MACAM NAK MENDULANG BIJIH TIMAH KE APA. Hahaha last-last takde siapa dapat tangkap, guna baju Shah (kot) dan dapat tangkap ikan berekor-ekor yeay gembira.



Iqa buat caption kat FB "Hanis piker macam mana nak tangkap ikan". Padahal I tengah pikir batu mana nak pijak nak pergi tempat ikan banyak. Haha tengok siap bawak cawan polisterin nak tangkap ikan XD


SELAMAT HARI JADIAN! Kek ini tujuan sebenar beli memang nak buat pelembap kulit muka semua orang. Free facial everybody.



Ya, the boys did the cooking! Bagi chance lah kat rumah kan tak pernah masak. Eheh ceyh ceyh perempuan sibuk mandi konon bagi chance.


After that, dinner pula, makan Tom Yam yum yum!


What a day, I really had fun with you boys & girls ♥

Sekian, laporan dari saya.


SELAMAT BERCUTI SEMUA!

108 comments:

  1. waaaaa!
    cam best jep..cuti-cuti mlsia!hehe

    *jangan lupa tengok entry pasal kamu okay..
    :)

    ReplyDelete
  2. adakah iqa itu orang klang? muka dia macam kawan sekolah rendah dulu, nama dia syafiqah kowttt (klaw x silap lah)

    ReplyDelete
  3. wah...bestnye dah cuti..selamat bercuti wahai cik hanis :)

    ReplyDelete
  4. ye2, kalau nk mandi naik paling atas 1x, baru best, air pon fresh jer....hehehe

    ReplyDelete
  5. Hanis...anda telah berjaya membuat sy rindu gler nak g mandi manda kat gunung ledang dan rindu nak balik Muar...

    ReplyDelete
  6. ok. gambar yang akhir is super cool !

    ReplyDelete
  7. wow..best nye celeb birthday kat waterfall..happening..n nostalgic ;)

    ReplyDelete
  8. selamat bercuti hanis!balik rumah makan masakan mama banyak2 okay ;)

    ReplyDelete
  9. bestnya... skudai xde tempat2 cmtu..

    ReplyDelete
  10. Selamat bercuti hanis !

    Kenapa takde gambar hanis menyelam? Hehe

    ReplyDelete
  11. hepy holiday hanis~
    singgah la rumah i kat JB.
    hehe.

    ReplyDelete
  12. ick. tak suka ikan hidup. isy.

    selamat bercuti to u too :)

    ReplyDelete
  13. yeay cuti!!so nanti mesti banyak update dari hanis!!cant wait..mesti tiap ari i akan jadi stalker setia kt blog ni

    ReplyDelete
  14. waaaaaaa..
    hanis,
    besnye mandi air terjun..
    tibe2,
    winduuuu nak pergi ngan kawan2 lagi.
    sob3..

    ReplyDelete
  15. tahniah kerana dapat balik.saya ari2 kat rumah, bwek...juz joke.hehe.hope dpt jmpe awk live. nanti kite nk amek biskut hantaran kat mama awak

    ReplyDelete
  16. waaaaaaaa.best gilossssss kak hanis!!!!mandi air terjun segala bagai.seronok kan kan dapat hangout dgn kwn2 tercinta.chewah~

    ReplyDelete
  17. giler lah. kiteorang bbq di taman permainan je. hehe hanis, biler u nk shopping dekat empire gallery plak??! ^__^ charles & keith ada kat sne aww~~

    ReplyDelete
  18. i love uni life, full of fun activities. dah keje susah nak hangout lagi..masing2 wat haluan sendiri.. so kene beraktiviti dgn budak2 ofis plak

    ReplyDelete
  19. i love uni life, full of fun activities. dah keje susah nak hangout lagi..masing2 wat haluan sendiri.. so kene beraktiviti dgn budak2 ofis plak

    ReplyDelete
  20. lepasni kunjungan ye junior ke uitm segamat 26 jun daftar . hehe . Nak jugak merase air terjun gunung ledang :) kak hanis sem bape eh ?

    ReplyDelete
  21. u just look like others..but u r totally special...gud luck in ur future lil'sis!!!:)

    ReplyDelete
  22. hanis...


    bawak handset masa cari ikan tu wat dni risau...


    hehehe.. jjatuh kang... ;p


    berapa ekor hanis dapat? mesti cute2 kan

    ReplyDelete
  23. hohoho...rindunya pada gunung ledang walaupun saya duduk segamat, dah lama tak kesana

    ReplyDelete
  24. hahhahaha...
    yang pertama...
    teehee...
    best kan lepak reramai camtu?
    tak gtu..
    *camnilah bila shrek nak bg komen...

    ReplyDelete
  25. that was FUN!dah lame xpergi maen air.bestnye,esp those bday girl n boys.clbrate kt air terjun gituu.haha=)

    ReplyDelete
  26. bestnye~~ ^^ i love waterfall yang tingkat atas2. and support the teori too. (of course)
    selamat cuti lepas exam kak hanis.. update 5 kali sehari ok. *wink* ;p

    ReplyDelete
  27. wahhh!!!! sukanya baca entri ni..
    suka tengok hanis dan kawan2...
    bykkan buat entri pasal kehidupan di kampus ya..
    best dan comel dan seronok dan gembira bila baca.. ;-)

    ReplyDelete
  28. bestnyeee dia da abis exam...gud luck for 7/6/10 nanty k..kompem 4 flat nie..=)

    ReplyDelete
  29. wah, heheheh. i just bought a dslr myself tapi tak reti upload gambar lagi. lol

    waterfalls eh, jealous siut! nah pi tgk nih: http://www.waterfallsofmalaysia.com/index.php

    tapi ingat jangan buang sampah nanti bunian kidnap

    ReplyDelete
  30. yeay,sy org pertama KOT komen.
    happy holiday hanis:)

    ReplyDelete
  31. bestnye bercuti.. mandi air terjun plak tue..

    ReplyDelete
  32. teringat plak memori masa belajar kat Segamat dolu2...samala.gi mandi air terjun..outing bandar segamat...

    ReplyDelete
  33. enjoynya.. anyway, cantik betul si jejaka2 tu menyusun hot dog utk membakar.. elok jer susunannya..

    ReplyDelete
  34. Hanis amik Cos ape ye, dekat uitm segamat???

    ReplyDelete
  35. hi hanis.. syoknye ayaq terejun... heheh.. hanis nampak bam-bam sket kat pipi.. tp comel still... still comel!!! heheh...

    ReplyDelete
  36. kalau hanis x sabar nak leave segamat...
    I cant wait to go back to segamat!!!
    Missing segamat damn much!
    Bye2 KL... =D

    ReplyDelete
  37. do something to get more exprnc.. happy holiday, forget Allah not.. jom solat Dhuha..

    ReplyDelete
  38. adik hamis jalikha nie kelakar la....!! seronok tengok orang berholiday..ish ish kite pun nak ar jugakk!

    ReplyDelete
  39. fuh lama dah hanis tak update blog!!!
    ini baru ada...update cepat cepat

    ReplyDelete
  40. Hanis... tok leh blah gambar yg last ni.. hehehe... lompat sakan ye kome... selamat cuti2 semester... hehehe :D

    ReplyDelete
  41. wah bestnye.
    kat segamat ke semua tuh.
    aritu pegi uitm segamat.
    urusan kerja.
    ade projek wat slope kat uitm.
    pusing satu uitm.
    cam bosan je segamat tuh.

    ReplyDelete
  42. Omaigod, membaca ini bagaikan dejavu bagiku. teringat zaman dgree gi berkelah jerai dan jadik kes stranded jgk bila tayar van sewa keluar api masa turun slopes... dan yes... time2 gini lah leh paksa guys 2do all the cooking kononnya kasik can.... epic trick! kuddos :D

    ReplyDelete
  43. anda mula bercuti,

    saya akan mula semester seterusnya hujung bulan ini..

    T.T

    agagagga

    ReplyDelete
  44. woooaa....sangat bes bejalan-jalan dengan member..mandi manda lak tuh..syiokk..

    :p

    ReplyDelete
  45. Owh air terjun Gunung Ledang.. dekat sangat ngn umah kite..

    nway selamat bercuti hanie..eh silap hanis...hehe A(^_^)

    ReplyDelete
  46. memang selalu tak dapat bertahan kalo nampak rumah melambai2 dalam mimpi. hehe..

    ReplyDelete
  47. sambutan besday sambil berkelah sempena habis exam eh?
    gile besh..

    ReplyDelete
  48. wahhh
    bestnyee
    selamat bercuti semua
    heheee
    =D

    ReplyDelete
  49. hi hanis,wah bestnya dpt bcuti2 malaysia ni n paling best ada kwn cute n best mcm u..

    ReplyDelete
  50. -_- dude~ seyesly..i miss my campus-life..huhu~ ledang my 1st site love wid my b..hik3.ledang still ok?..fine?hik3

    ReplyDelete
  51. bestnye g ramai2 ngan member...

    ReplyDelete
  52. salam singgah,

    wahh..seronokkkkkkkkkkknye.bercuti..

    ReplyDelete
  53. waahh!!!air terjun??bestnyer!!!

    ReplyDelete
  54. ha, makan byk2. nanti gumok. :P

    ReplyDelete
  55. wow........
    sonoknyer.......
    komen berhenti disini(sebab jeles)
    hehehehe.....

    ReplyDelete
  56. Best best best! Btw, Kak Hanis comel gila oh dlm gamba2 tu. Hihi :D

    ReplyDelete
  57. waaa...sempoi la hanis..suke..suke..bestnye g berendam

    ReplyDelete
  58. waaa...sempoi la hanis..suke..suke..bestnye g berendam

    pss:hepi holiday to china..:)

    ReplyDelete
  59. bestnyer.. semua gambar sungguh menarik tuk mambace blog u tau..

    ReplyDelete
  60. wah2..cam best je celebrate besday tepi air terjun..leh melalak sesuka hati g tu..jgn mengganggu puteri gunung ledang dh le erk..heheheh

    ReplyDelete
  61. ahhh... u lagi selalu balik kot! i chill je tak balik. hahaha.

    ReplyDelete
  62. yes dapat MAGGI,

    kesini juga >> http://sufferedgezine.tk/

    ReplyDelete
  63. WAH,SERONOKnya...dah lama tak pi mandi air terjun..

    P/s :Hanis Zalikha dikutuk di sini :

    AKU KAGUM

    ReplyDelete
  64. hoho
    bangga kot classmate bergabar dengan artis
    xbangga ke diorg?
    ;)

    ReplyDelete
  65. enjoy giler nampak korang. jeles2.grr

    ReplyDelete
  66. wahh!! giler best dpt daki gunung ngn kengkwn.. tringin nk wat tp terpakse meng-qada' kan nyer taun dpan cos nk spm taun nih.. huh..
    kak hanis and frens mesti sume otak giler giler nyer kan? hehe :D

    ReplyDelete
  67. Ada jumpa Putri kat sana tak?? Kalau ngak ada bleh lah Hanis replace jadi Putri Gunung Ledang yer..

    Nowadays u dah tak reply kat comment eh.. Takaan busy kot. Cuti semester kan sekarang.

    ReplyDelete
  68. halolo best gilak spend time dengan member3. hoho. seyes. rindu plak kengkawan ==

    ReplyDelete
  69. bestnyer dah start cuti panjang... tak sabar nak tunggu entry wajib awal semester baru... entry yg ada gamba cgpa tuuu.. hamis.. eh hanis jgn lupa entry tu ye.. i wish u all the best.. jgn segan nk tunjuk entry mcm tu sebab hanis sbnarnyer bg semangat utk semua students kat luar nih.. baca blog ni buat kita rasa cool jadi students UiTM gituuu.. serious! u've played a good role tauu.. God Bless..

    ReplyDelete
  70. salam hai.awak minat sulaman x?nak buat gambar dalam sulaman?cubalah tengok kat kat http://mumcollections.blogspot.com .kalau x pun,leh cuba tanya kawan2.ramai nye follower awak ek.saya salah seorang.nanti sudilah jadi follower saya ek.TQ

    ReplyDelete
  71. selaMAT bercuti..saya masih di universiti lagi kerna exam tiggal lagi sebulah huhu

    Mati Akibat Belut Bersarang Dalam Dubur !

    ReplyDelete
  72. waahhh. bestnya. i baru balik from langkawi. hehehe. best juga

    http://ayuniazri.blogspot.com

    ReplyDelete
  73. yup, tmpt ni mmg TERBAEK!!!!
    paling syok fish spa...
    hanis, alasan tu mmg bole di pakai...
    harus la pilih tmpt ats kn...

    ReplyDelete
  74. alamak..dah dkt tu hanis. gunung ledang tu dah masuk jajahan tangkak@ ledang..lain kali buleh singgah rumah =) happy holiday~

    ReplyDelete
  75. memang semangat berkelah tu.

    nak jugak lah.

    ReplyDelete
  76. beshnya pegi bercuti....
    jemput ke blog fadah juga yer....
    ada entri baru kat sana...
    jangan lupa tinggalkan komen yer...
    thanksssss.......

    ReplyDelete
  77. awak taknak potong rmbut pendek ke? cerita lah pasal rambut :D

    ReplyDelete
  78. ouh. azrai tu ur classmate ke hanis. he's my friend since we're in primary. =)

    ReplyDelete
  79. cuti2 di segamat nampak menarik dgn aksi yg pelbagai

    ~sure seronok kan?

    ReplyDelete
  80. "fish spa" dia air terjun

    ada lah best dan menyegarkan.


    *yg penting free :D

    ReplyDelete
  81. Waaa..bestnya mandi air terjun..
    Cuti2 Malaysia..uwww~

    ReplyDelete
  82. i like reading your blog..it seems that u really enjoying each day of your life..hehe.. thats good..btw my kampung at segamat..so when is your new semester start??

    ReplyDelete
  83. hai sume..

    ada berita best ntok sume pengguna internet malaysia ni. mesti korang tension kan bayar mahal tp lembab gak internet.
    ni dia jawapn yg dinantikan.
    1000000% gerenti internet 4x ganda.
    free je tutor.

    http://15mbpsspeedhack.weebly.com

    :)jom bls dendam kt internet lembab

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!