Tuesday, June 1, 2010

World Milk Day

Tanggal 1 Jun, hari ini hari apa anak-anak? HARI SUSU SEDUNIA, KELIK SINI. Mari minum susu untuk meraikannya. Hari ini mahu minum 5 gelas.

Ahad lepas, World Milk Day akhirnya sudah selamat dilaksanakan dengan meriah di Pavilion Kuala Lumpur. Waktu saya tiba 10.30am, sudah melebihi original target 2,500 orang. Pendaftaran pun hampir tutup. Berjaya pecah record Largest Milk Drinking Event in Malaysia! In the end, the final count is 3,200 people! Hurrah! Thanks for coming everyone.



Sampai-sampai dah ramai macam ni depan stage.


Comelnye set up!



Brought my siblings along but tak sempat daftar dah penuh 3200 orang!




Teehee *shy*





Thanks for uploading the photo in my Facebook! Kalau ada gambar sebegini, sila upload boleh saya kongsi di sini :)




Akhirnya, masa yang dinantikan, tepat jam 11 pagi *gendang gendut tali kecapi drum rolls*




THE BIG TOAST! ALL 3, 200 Malaysians! HURRAH TO MILK!



Harap-harap banyak lagi event seperti ini untuk beri kesedaran dekat orang tentang betapa pentingnya minum susu!!! Event diteruskan hingga malam dengan persembahan artis-artis tempatan. Yang saya sempat bergambar cuma..


The preggy Amber Chia! Baby bump not included kehkehkeh. Minum susu baik untuk orang mengandung.



OhSoRandom: Jakarta Post coming soon. First have to get together with Team Chomel and compile em pics!

49 comments:

  1. ouh. bestnye!
    mari minum susu bnyk2~
    hanis u makin cantik la!

    ReplyDelete
  2. i saw u tapi segan nk tegur..weee..

    ReplyDelete
  3. oh,gosh!
    amber chia! suke die...
    pour da milk!

    ReplyDelete
  4. best nya! wish i was there to join the event :)

    ReplyDelete
  5. susu coklat je bole lepas tekak ni. yg len sume xlepas kaunter kastam tekak ni.. haih
    tp oke la kn dr x mnum lnsung..

    ReplyDelete
  6. sis xminum susu sbb dia putih :)

    ReplyDelete
  7. 1 June =Hari Susu Sedunia
    1 June = Hari Gawai
    1 June = Birthday I..

    heheheh
    ;D

    ReplyDelete
  8. hari hari saya minum dutch lady :) cehh bodekkkk hahaha

    ReplyDelete
  9. saya dah minum susu dua gelas sampai tengah hari ni. lagi 3 gelas. oyyeahh!

    ReplyDelete
  10. waaa..saya terlambat sesaat..sampai di sana..acara minum susu sudah tamat dan tidak sempat juga hanis yang jelita ...waaa..tiada rezki T___T baju n beg baby blue yang comel juga tidak dapat sob2

    ReplyDelete
  11. gambar kamu yang last itu menunjukkan kamu lagi tinggi dari dia??? pergh!!! jeles! :D

    ReplyDelete
  12. Salam hanis..
    I saw u on tv3 (MHI) this morning. Gorgeous as ever... jom minum susu.. Aramaite...

    ReplyDelete
  13. hehe.
    hari2 ske minum susu,yum2!
    lagi2 tuk ilangkan rse lapar.hehe

    ReplyDelete
  14. dalam gambar yang semua orang angkat susu ke udara tu,,,,

    *sila lihat kembali*

    cuba kalau ada yang dah minum awal2, teruk betul kan?kan?

    ReplyDelete
  15. sedapnye susu....yummy yummy =)

    ReplyDelete
  16. ohhh , eyka pegi pwtc masa nie T___T tak dapat bergambar dgn hanis. hehehe

    ReplyDelete
  17. hamis..bukan takat 3,200 tapi kn dh lebih..cume dorg target tu 3,200 dh t'capai..i think klu dorg target 5,000 peoples pun confirm bole dpt haha..thanks coz sudi tgkp gambo together-gether..

    ReplyDelete
  18. ala..tak pegi....jom minum susu

    ReplyDelete
  19. minum susu sangat baik untuk tulang jari..
    sebab banyak menaip..wahahha

    bestnya event tu! susu freeeee!!

    ReplyDelete
  20. besthh nya....milk is good for us:)

    ReplyDelete
  21. jgn kate mnum..wa siap mandi susu lg tu..mari!mari!mari!

    ReplyDelete
  22. milk day!
    susu baik untuk kesihatan. heee =p

    ReplyDelete
  23. wah, baru tau ada hari susu sedunia..

    berarti hari ni mesti minum susu..hhe

    komentar di American said, Indonesia? What is that? yah..

    ReplyDelete
  24. wahhh!!
    susu utk perut,
    dan.............
    baik tuk sy

    ReplyDelete
  25. bestttt... lazaxxx. :D

    hanis cantik!

    ReplyDelete
  26. eyh .. i saw u on MHI pagi tadi .. dorang story pasal hari susu tuh n i saw u .. ngee.. (:

    ReplyDelete
  27. hanis...
    gambar sy ada dalam blog kamu...
    teehee...
    bangganya...

    ReplyDelete
  28. seronok nyer...
    hidup susu....
    makin berseri muke sis amber chia...
    luv her.....

    ReplyDelete
  29. i hope 1 day i got fans asking me to take photos with them also..

    oh yeah on another note, yes i love milk!

    ReplyDelete
  30. eh amber chia bukan tinggi geela ke...ke kaw dah makin tinggi geela.

    ReplyDelete
  31. Banyak2 susu, susu ibu adalah yang terbaik...

    Ade org kat sini bergelar ibu? gua nak menyihatkan badan nih...

    ReplyDelete
  32. huhu...semalam ke ni.ingat yang kat youth 10 je.huhu dua-dua pun tak pergi.huaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  33. 一沙一世界,一花一天堂,掌中握無限,剎那即永恆..................................................

    ReplyDelete
  34. best giler! skarang tiap2 malam before tido my hubby n I wajib pekena ducth lady fresh milk yg kaler ijau tu...nyenyak tido, fresh je bila bangun..!dlm fridge wajib kena ade stok susu tu! fuuhhh!!!yum!yum!

    ReplyDelete
  35. Oh dear, tak sempat nak pergi event nie T_T

    ReplyDelete
  36. nak sangat pergi tapi sibuk angkut barang-barang dari hostel ke rumah sewa baru. haihhh~ hope next year lagi best sbb frust tak dapat datang this year. T_T

    ReplyDelete
  37. hanis, u look pale in the photos.
    jet lag? Take care of your health :)

    ReplyDelete
  38. eyyy, perasan sesuatu. Biar betul hanis lagi tinggi dari Amber Chia??
    -- mayyaclassic.wordpress.com

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!