Thursday, July 1, 2010

Perempuan biasa

Alamak. Saya dah jadi perempuan-perempuan biasa yang selalu balik rumah pukul 12 malam. Dah jadi perempuan biasa yang duduk atas permaidani minum Barbican sedut asap shisha. Tak, tak, saya tak hisap shisha, tapi lepak dengan orang hisap shisha dan hisap rokok, tahap kesihatan dah lebih kurang mereka saja. Fakta sedih. Balik rumah rambut bau rokok. Kenyataan tragis. Sekali dalam 4 tahun dimaafkan, kan?


Ini semua sebab kawan-kawan sekolah saya yang suka tengok game bola dekat luar. Kalau tak kerana Argentina, saya sememangnya perempuan biasa lain yang duduk rumah diam-diam masak air buat milo mentanak nasi untuk keluarga. Takpe World Cup is ending soon. Nanti kembali kepada menjadi perempuan biasa lain yang kening lebat tidur pukul 9.30 malam dengan timun atas mata macam nenek spa. 4 tahun lagi mungkin kembali ke senario ini semula, atau mungkin senario yang lebih comel pakai rambut palsu biru pergi tengok dekat stadium dengan suami dan 3 orang anak kecil dalam jersi masing-masing. Okay tipu.

68 comments:

  1. 3 orang anak dalam 4 years, wow, im impress,haah....

    ReplyDelete
  2. heheheh. biasalah tuh tengah demam musim nih. hehehe. kelakar seyy.

    ReplyDelete
  3. Hanis, in 4years u bley dpt 3anak. Gempak la u. Hik.hik.

    ReplyDelete
  4. Alaaa kita main-main je T_T

    Tak nampak gatal sangat kan? Heh.

    ReplyDelete
  5. Hi Hanis...
    Jgn sampai terpengaruh cuba2 hisap rokok pulak ye....Suka cuba benda baik bagus..tp kalau suka cuba benda buruk sgtla buruk padahnya...

    ReplyDelete
  6. mustahil tak tersenyum sorang2 bce blog kamu :)

    ReplyDelete
  7. wah.. angan2 tinggi tu. ha.. cepat kawen hanis!

    ReplyDelete
  8. Bola punya hal, pak imam pun berada di saf hadapan di restoran.. Tp jaga diri ya. Berkawan utk berkawan bukan untuk diikuti segala macam. Harap Argentina jd juara. Yes!

    ReplyDelete
  9. musim bola dimaafkan.... nak sangat tengok argentina vs brazil final nanti....

    Memang Carrefour Silap

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. dear..
    its menanak nasi
    not mentanak
    hee ;)
    no offense hoh!

    ReplyDelete
  12. sekali sekala apa salahnya hanis.nanti lepas world cup kita tido mcm biasa hokey

    ReplyDelete
  13. hehe..yeah, saya adalah orang seperti itu. World cup 2006 mengandung anak sulung world cup tahun ni mengandung anak ke 3 pulak ;)

    ReplyDelete
  14. Mentanak nasi tuh maksud dia masak nasi tak ikhlas. Men taknak nasi.

    ReplyDelete
  15. wow! hasrat nak berkahwin dah ada :)
    comel jaa kalau u pakai rambut palsu biru tuh ;D

    ReplyDelete
  16. haha. Skong argentina jugak tp myb m0re pd germany ;p

    ok r tuh 4thn ada 3 ank, sepasang kembar an...heheh

    ReplyDelete
  17. C0mel je pakai rambut biru tuh.. Haha

    ReplyDelete
  18. selamat dpt anak bnyk bnyk nanti..haha :D

    ReplyDelete
  19. piala dunia ni yang tak tengok bola pun tengok bola..atau ter-tengok. yang perempuan melayu terakhir pun boleh balik lewat mlm sebab tgk bola...iye tak...

    Terbaru :Tuesday With Fndrockacak

    ReplyDelete
  20. comel!! sangat suke bace blog anda~~ :)

    ReplyDelete
  21. Hehehee...gaya seloroh yang tak klise...

    ske..ske....

    ok ni tak tipu..

    ReplyDelete
  22. Good luck untuk cita-cita 4 tahun akan datang! Hee. ;P

    ReplyDelete
  23. saya x layan bola (3rd july argentina vs brazil!! )

    ReplyDelete
  24. ala comelnya nak tiga anak dalam masa 4 tahun! tu kalau boleh cepat lupa sakit bersalin la kan. hahhaha

    htt

    ReplyDelete
  25. wolrd cup 4 thn sekali jer..tp btol la...kalo hang out ngan smoker ne..hbs jd busuk baju sumer...mencik2

    ReplyDelete
  26. he..hanis...kesian..tkpe anis, 4 thn sekali.he

    ReplyDelete
  27. hahahaha..wat i tgelak sorg2 kt ofis read ur entry...

    ReplyDelete
  28. saya sokong argentina jugak

    hoyehhh...

    ReplyDelete
  29. besnye tgok bola kt luar...mmg happening...!!!

    ReplyDelete
  30. wow, cita-cita besar sungguh,
    anak 3 dalam 4 tahun.. ooohhh yeee, kembar semua tu. saya faham saya faham. hee. :D

    ReplyDelete
  31. part suami dan 3 orang anak tu best! Haha

    ReplyDelete
  32. gud planning next 4 years..
    mood wc mmg superb!

    ReplyDelete
  33. suh diorang duk jauh2..kalau diorang rokok..sembur perfume kat diorang

    New Entry Pawaka19 Dot Com

    "Sanggup Berkampung Demi Selebriti Twilight Saga Eclipse"

    ReplyDelete
  34. macam nak kahwin tahun ni jer.. heheh..

    ReplyDelete
  35. wow.. 3anak dlm 4thn. mmg hebat n produktif..!

    sokong brazil n argentina, skrg anak dah 2, next World cup 4. :D hahaha..

    ReplyDelete
  36. cube tuka timun kepade epal. nanti pagi2 mate bau epel. haha! lepas tu makan epal tuh. lagi best. lgpun. research kate. makan epal lagi menolong dari rasa mangantuk di pagi hari dari kafein. ewah.
    serius dowh. terbace tadi. hahaha!

    lagi 4 tahun werlkap kat brasil. urgh! unless aku buat keje yg bayo RM10,000 sebulan. aku kene simpan duit skang kalau nak gi. demn!

    ReplyDelete
  37. rambut biru?

    ni mesti tgk kate perry punyer music video nih

    california girls

    ReplyDelete
  38. kak hanis dapat anak kembar tu sekali 3^^hehe

    ReplyDelete
  39. England dah terkeluar, that is so so frustating indeed.....

    ReplyDelete
  40. hahaha...mentaknak nasi yer..huhuhu..

    wah nak pakai rambut biru...tak agak2..

    ReplyDelete
  41. saya maafkan. tapi jgn pakai sleeveless. lagipon argentina dah kalah.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!