Tuesday, August 10, 2010

Hotels in Indonesia (Bandung & Jakarta)

During our stay in Indonesia, all hotels were sponsored by the Accor Group. YEAH BABY!

Seronok seronok! Ingatkan dapat satu bilik duduk dua orang, tapi pemurah sangat Accor ha hambik kau sorang sebijik bilik besar tidurlah kau sorang-sorang T_T




NOVOTEL BANDUNG HOTEL

Is that for me???! *letak semua buah-buahan dalam handbag*



WEH KENA TIDUR SEORANG DIRI NANTI BANTAL LAGI SATU ADA SIAPA KAT SEBELAH?! Hahaha cuak lebih, buka Disney Channel kuat-kuat sampai pagi. Thanks Joe sebab tukar bilik dengan I, supaya I sama level dengan Niki, supaya nanti ada makhluk kat bantal sebelah boleh lari terus pergi bilik Niki takyah naik-naik lif sebab sama tingkat,kalau kena naik lif kang kat lif ada kawan makhluk tadi pulak mana kita nak tauuuu. Asal imaginasi kuat sangat T_T




SELAMAT PAGI! Pemandangan dari tingkap bilik. Tidur terbongkang tak sedar apa, bantal empuk sangat. Ingatkan bakal terjaga banyak kali untuk check bantal sebelah, rupanya tak langsung :') Terima kasih tilam dan bantal selesa! Niki mesti bersyukur takde perempuan pakai baju tidur ketuk-ketuk pintu bilik dia tercungap-cungap malam tadi -_-



Jelaskan muka saya cukup tidur? Hehe. Waddup.




Breakfast time is prime time.




Kemudian kami pun bertolak untuk ke Jakarta! Ke mana kami?

Eh eh tertangkap dengan receptionist pulak XD



Okay gambar ni takde receptionist.



Dua gambar di atas tadi merupakan MERCURE REKSO HOTEL JAKARTA. Hotel pertama kami di Jakarta jeng jeng jeng.

Saya nak tengok hotel, bukan muka awak. Oh. Kejap, jeng jeng jeng.



Tadaaaaa! Hotel penuh maka kami di upgrade pergi Executive Suite.



APEHAL KATIL LAGI BESAR DARI SEMALAM?! Makkkkkk.




Tapi cantikkan hotel ini?




Tengok budak-budak chomel tengah kacau Niki buat kerja. Malam kedua di Indonesia, nonton The Nanny sambil makan Maggi dan bergebang sampai pagi. Bila dah ngantuk gila baru pulang ke bilik masing-masing, dan Joe suruh mandi dulu sebab dia kata kalau takut nak duduk bilik hotel, tackle bilik air dia. Nak taknak, mandilah jugak pukul berapa pagi *obedient child*. IT WORKS! CAN SLEEP WELL!




Bangun pagi pergi sarapan mata tak boleh buka -____-



Hotel terakhir untuk malam terakhir, MERCURE ANCHOL.

Luar tingkap bilik.




I don't feel the need to describe the size of the bed T_T

50 comments:

  1. Orang pertama komen..hehe.. seronok ler cik hanis yer, memang best betul duk hotel cam tu, selesa dan nyaman..

    ReplyDelete
  2. ::i hanis..i first time baca blog u n dah follow u..i b2b..btw u g jakarta ni amik pakej ker?::

    ReplyDelete
  3. seronoknya dapat pi bandung, hotel pulak disponsor......

    Gardenia Yang Sedap

    ReplyDelete
  4. hanis... 360 uturn all the time la atas all the beds..... hahhhaaha

    ReplyDelete
  5. bangun tido pun muka cantik.. ohhh....

    receptionist hensem... ohhhh....

    ReplyDelete
  6. Pakej? Garuda Airline, Bulanmadu.com, Accor Hotels Group. Oh thank you semua for lovely comments :)

    ReplyDelete
  7. Selesa nyaman pusing 360 darjah yeah!

    ReplyDelete
  8. makin lame makin besar katil..ahaks ! ;)

    ReplyDelete
  9. seronoknye percutian kat Indonesia...
    wish i could be there tooo...
    =(

    ReplyDelete
  10. seronoknye percutian kat Indonesia...
    wish i could be there tooo...
    =(

    ReplyDelete
  11. wah..besnya katil besar semua..memang selesalah nak bergolek atas katil-katil tu...enjoy your trip..:)

    ReplyDelete
  12. waaahhhh...syoknye katil yg last tu..boleh gelak guling2 kalau nga layan the nanny..;p

    ReplyDelete
  13. you are so lovely :)
    nak pegi hotel ni lah.berkenan kat abg receptionist tu :pp

    ReplyDelete
  14. muat 3 bantal. king size! lol. best ok jakarta

    ReplyDelete
  15. 3 malam di 3 hotel berbeza..
    walllaaa...
    best2..

    ReplyDelete
  16. nak gak org sponsor gi melancong mcmni..bestnye..mcm mane ni (-_-)

    ReplyDelete
  17. ncemnyerrr receptionist tu.. tergamam seketika..haha

    ReplyDelete
  18. lebih ramai berkenan dekat receptionist dari hotel itu sendiri.. hehehe.. and me is one of them la..

    ReplyDelete
  19. sy pun duduk di mercure rekso semasa di jakarta! terbaik wok. :)

    ReplyDelete
  20. best nye hanis dapat suite dan view yg cantik..

    ReplyDelete
  21. hi Hanis, syoknye dapat jalan2 ke Jakarta & Bandung..bestnye hotel dia...

    ReplyDelete
  22. katil yang last tu memang SUPER! woot!

    and receptionist tu memang hensem. haha :P

    ReplyDelete
  23. wow! speechless! cantik kot! nice view! =)

    ReplyDelete
  24. slmt menunaikan ibadah puasa hanis.. :)

    ReplyDelete
  25. teringin nak pergi lagik!! best2!

    ReplyDelete
  26. waah..besar bed die...cantik2...

    ReplyDelete
  27. Happy Ramadhan Hanis Zalikha ;) May Allah grants you and your family a blissful Ramadhan this year :)

    ReplyDelete
  28. Salam Hanis,

    Selamat Berpuasa, btw, I am giving a talk about Blogging to 'Rakan Muda' this Saturday. I'm about to share your blog with all my students/audiences. And it will be reviewed on that very day. But first, I need you permission to allow me to do so. So, I need you to at least, simply text me to my phone number 017-7069008 or you can send me an email at wafiabdul@live.com.my. I am gratefully thankful if you would reply me once and allow me to share your blog with my audiences. Thank You.

    Abdul Wafi.

    I am so sorry IF this message annoy you so much. I am fully understand if you don't have time to reply me back.

    But, still. Thank You.

    ReplyDelete
  29. hai hanis..
    sgt selesa if dpt hotel yang cantik dan selesa mcm tue.kompem tidur ta hingat dunia

    ReplyDelete
  30. Oh I pernah stay dekat Mercure mase holiday dekat Jakarta. pagi2 naik basikal ronda satu Anchol. rase nak pegi lagi. =)

    ReplyDelete
  31. hais untung nasib badan la dapat katil besar besar dan king of besar!

    huhuh.. nape g becuti kat jakarta?
    ade work ke kt sane??

    btw hanis, selmat berpuasa ya..
    rebut untuk solat terawih ...:)

    ReplyDelete
  32. ok, pasni kena kuatkan semangat n teguhkan hati katakan TAK NAK potong rambut supaya dapat simpan rambut panjang mcm Hanis.
    da 2 thn ok i rmbt pendek paras leher je..x sempat cecah bahu i dah chopped lg bila nmpk style baru yg harus di cuba..
    now, i can't take it anymore..i love ur hair, hahah!
    ok, random..yeah, i know..da lama nak ckp bnda ni, hee ;)

    ReplyDelete
  33. wah~ bertuah punya anak.. :) best tu kak..nanti usha those hotels.

    ehem. receptionist handsome. :p

    btw,selamat puasa! ^^

    ReplyDelete
  34. hi hanis...

    bilik yg va va voom!! TERBAEK!!

    selamat berpuasa hanis.. u take care ok?

    ReplyDelete
  35. HANIS MIRA TAK PAHAM AND TETAP TAK PAHAM DARI HARI TU LAGI TAK FAHAM...CUBA NAK FAHAM TAPI TAK FAHAM2....AKHIRNYA BERANI KAN DIRI NAK TANYA HARI NI SUPAYA DIRI JADI FAHAM.....HAHHAAH HANIS G MELANCONG SANE SINI NI..ADE PROGRAM APE...HU3...NAK TAWU...BEST JE NAMPAK G BERCUTI....MAAF COMMENT PANJANG LEBAR...HARAP HANIS FAHAM...HEHE :p

    ReplyDelete
  36. kakak yang comel:)
    tolong follow belog ini balik:)
    http://babymonster95.blogspot.com/
    Timeceh yeah:)

    ReplyDelete
  37. Hahahaha I forgot about gambar korang kacau I buat kerja tu! :) Curi dari TomTom ke?

    ReplyDelete
  38. Warrgghhh...katil last tu tak tahan...3 bantal!! hehe...sape lagi 2 makhluk yg share tido sekatil...bangun check tak?? seraammm hihi...

    ReplyDelete
  39. waahh sangat seronok!
    boleh jadi next destination saya! :)
    selain pergi singapore je.-.-
    mgkin sbb mmg dkt kott dan ibu keje sana.

    btw,i'm being such a silent reader of you since my brother introduced your blog to me,but not now.yeah,your blog is the best so far.i have to admit it.nice one!now,i'm following you! at last,dpt jugak start blogging.dulu takde masa,but now,kne keep up my blog.:)plus dh tgk jugak IVS,haha.ulang2 tgk pun ttp klaka!

    ReplyDelete
  40. receptionist handsome ya amat. haha

    ReplyDelete
  41. hmm. semua katil tu smakin hari smakin besar je~ hehehe..
    btw, i'm ur 10101's follower..
    xde adiah ke?? kuih raya sample pn jadi r..hehehe~

    ReplyDelete
  42. Receptionist yang cute n breakfast yg lazat..

    ReplyDelete
  43. hensem wohh abg receptionist.
    XD

    ReplyDelete
  44. untuk hotel kat 2 gamba last:
    katil = pass
    tv = Fail~
    haha

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!