Wednesday, August 11, 2010

Selamat berpuasa dan pengumuman lain.

Kepada semua kesayangan kitew, Selamat Mengumpul Pahala. Jangan nakal-nakal. Bak kata Kekna my sister, ASALKAN KAU MUSLIM KAU KENA PUASA JUGAK.. TAK KIRA!!!

Sahur paling mantap ialah ayam goreng. Dah uji dah teori ini selama seminggu mengganti puasa tempoh hari. Seketul ayam goreng boleh bertenaga sepanjang hari. Walaupun Farain & Ain takkan mengakui teori ini sebab diorang kata tengok I puasa diorang terasa macam puasa sekali sebab bising mulut lapar lapar T_T Tak, puasa ganti memang macam tu. Kalau puasa fardhu yang betul-betul, molek sikit. Sebut kenyang kenyang je sambil makan angin. Bapa-bapa kalau pergi tarawikh jangan pergi seorang diri, bawalah anak isterimu sebab tarawikh memang sangat merapatkan siratulrahim. MOREH PALING AH. MOREH PALING MERAPATKAN SIRATULRAHIM. Oh rindunya, takpe kita nak baliklah hujung minggu ni!


Mama kata order kuih raya masih buka (until further notice) sebab ramai orang tak sempat datang melahap sample kuih raya kat rumah, pastu kata EH APA NI LAST YEAR TUTUP LAMBAT TENGOK SAYA TAK SEMPAT DATANG MANA ACHI. Calm down, sekarang boleh datang malam je kecuali tak puasa, call mama 012-3959779. Jangan gatal nak panggil dia mama jugak.

58 comments:

  1. Selamat menjalani ibadah puasa HZ! =D

    yours
    SH

    ReplyDelete
  2. yey..1st comment....selamat menjalani ibadah puasa ye Hanis...

    ReplyDelete
  3. selamat menjalani ibadah puasa...

    ReplyDelete
  4. selamat berpuasa ye anis :)
    semoga ramadhan kali nie penuh keberkatan.aminn~

    ReplyDelete
  5. selamat berpuasa juge dan pagi tadi kebetulan saya mmg ada mkn ayam goreng kfc seketul je.. dan sekarang sudah terasa lapar.. hanis tipu eh?

    ReplyDelete
  6. so funny...selamat berpuasa dan mengerjakan ibadah yang dituntun....ala...tak le panggil mama ke?hehehe...joking..

    ReplyDelete
  7. Selamat Berpuasa!
    laparrr...
    hahaha

    ReplyDelete
  8. mama..


    dni nak order ni.. opsss... silap. mama hanis zalikha, dni nak order ni.. okeh tak dni praktis nak order?/ ngeeehehehe




    p/s: hanis!
    selamat berpuasa dan menjalani ibadah di bulan barakah. seoga beroleh keredhaan dan keberkatan buat hanis sefamili, amin...



    ;)


    duit raya plisssh ;D

    ReplyDelete
  9. kim salam kt mama ye hanis..ngehehe
    selamat berpuasa..

    ReplyDelete
  10. Selamat berpuasa!! jgn puasa yang yuk lak aw.. ;D

    ReplyDelete
  11. selamat berpuasa ye Hanis..semoga kita semua diberkati Allah s.w.t.Amin...

    ReplyDelete
  12. Salam Ramadhan Al-Mubarak to U & Family from mr.doc & me!

    ReplyDelete
  13. moreh je dia tahu.ahaha.Selamat berpuasa!

    ReplyDelete
  14. boleh pi ngetest sample eh?
    baru tahu.
    sayapun nak gak la.
    =)

    ReplyDelete
  15. selamat berpuasa bt sis n family.. =)

    ReplyDelete
  16. selamat berpuasa.. jaga pantang larang puasa tau

    ReplyDelete
  17. slmat berpuasa hanis! ehh, nak rasa tester kuih macam mana? call mama dulu ehh? *tak psl2 kena lempang ngn hanis ni kalau pggil auntie mama jugak..heeee

    ReplyDelete
  18. betul ayam goreng tapi buKan seKetul tapi seeKoq!

    ReplyDelete
  19. MOREH PALING AH. terserlah nafsu makan disitu =))

    Selamat berpuasa!!

    ReplyDelete
  20. hehe..nk pggil jugak mama
    huhuhu
    jaunye..klau tk boleh dtg rs dn beli..he

    ReplyDelete
  21. Adik aku skrg dah taknak berbuka kat rumah dah. Berbuka kt Masjid Jay Hills lagi sedap dia kata.

    ReplyDelete
  22. Salam Ramadhan utk Hanis. Moga Ramadhan tahun ni lebih baik dari tahun2 sebelumnya.

    Biasalah, bila berpuasa di luar bulan Ramdhan tak kira ganti ke puasa sunat ke,...mesti lapar lebih dari bulan Ramadhan sebab org lain makan tapi kita tak. Kalau bulan Ramadhan semua org Muslim berpuasa.

    ReplyDelete
  23. salam ramadhan kak hanis.. :)

    ha! tu lah..nk dtg rumah..menterdarah kuih sample..tak nak kalah dengan alisya.. :p lagi2 kuih feveret anak2 mama. :p

    ReplyDelete
  24. salam ramadhan hanis zalikha. :)jgn ponteng yewp.! :P

    ReplyDelete
  25. comelnya ayat last sekali tu
    "jangan gatal nak panggil mama jugak"
    selamat beribadah Hanis :)

    ReplyDelete
  26. selamat berpuasa, miss hanis zalikha. semoga puasa tahun ini lebih bermakna..

    ReplyDelete
  27. Selamat Berpuasa penuh (ehh tak!tak!, hanis mesti ade ponteng hee ;P) buat hanis yang cantek, yang manes, yang gebu(banyak lagi, tak boleh tulis ;p).

    Hanis, bole la exchange link ek, tingin gak blogshop cabuk nak dok kat blog hanis yang femes ;)(saya tgh buat muke comel nie ;P)

    ReplyDelete
  28. Sy x seorang muslim but still nak ucap SELAMAT BERPUASA pada Hanis~ :D

    ReplyDelete
  29. Sy x seorang muslim but still nak ucap SELAMAT BERPUASA pada Hanis~ :D

    ReplyDelete
  30. selamat menyambut bulan ramadhan
    pendaftaran streamyx percuma di blog saya
    streamyxacol.blogspot.com

    ReplyDelete
  31. Another tips for sahur:
    Eat food that contains low GI level such as apple and oat. Memang tak rasa lapar untuk sepanjang hari. Oleh sebab oat agak memualkan, campur lah ngan kismis, almonds, apple, strawberry, anything. Try it!

    ReplyDelete
  32. hamis..

    kenapa awak suka pakai baju adik lelaki bernama khairi & juga bapa?

    oke kirim salam sama mama kita..

    oke bye..

    ReplyDelete
  33. Salam Ramadhan Cik Hanis. Boleh order ker kuih raya tu sampai ke UK?

    ReplyDelete
  34. help..
    tegurkn sum1 nie..
    die slalu gune ur entry..
    x best la nk bace if same ngan org laen kn..
    nie link..
    http://ainsham89.blogspot.com/2010/08/diari-ramadhan-ain-walaupun-baru-sehari.html

    ReplyDelete
  35. selamat menjalani ibadah puasa ya hamis jalikha
    maaf lahir bathin

    p/s sedara kat indo yg aja, kat sini time raye je kan mntak maaf lahir batin

    ReplyDelete
  36. Selamat berpuasa hanis!! :-)

    ReplyDelete
  37. ha..2 siap buat simulasi ayam goreng lagi, tapi praktikal!

    ReplyDelete
  38. Kucing saya dilahirkan berwarna oren terang tapi masih dilenyek oleh kereta orang T_T

    ReplyDelete
  39. selamat bpuasa..

    mahu beli tudung untuk ibu?

    http://joma86.blogspot.com

    ReplyDelete
  40. hoho slmt brpuasa... jgn ponteng2. hoho

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!