Thursday, October 7, 2010

Bergaya ke ofis, kelas, taman, dapur, rumah mak mertua

Benci bila orang perempuan malas buat research tapi nak tampak menarik. Jadi bila dia nampak orang pakai baju cantik, dia akan eh cantiknya mana beli? Hoh! Apakah? Adakah awak mahu beli benda yang sama warna yang sama di tempat yang sama? Tentang perihal baju cantik, para perempuan perlu paham, ia bukan sahaja design dan bentuk badan jadi kriteria penyumbang kecantikan, tapi jenama.


Pengalaman beli belah saya, kalau suka satu jenama, kalau kualiti bagus, bajunya terletak elok pada badan, nescaya baju dalam koleksi akan datang semua akan elok-elok belaka. Ada pelbagai pilihan jenama dalam pasaran, ada jenama yang harus bayar lebih sedikit, tetapi itu semua untuk kualiti tahan lama, jahitan kemas, dan terletak elok pada badan. Saya bagi contoh, jenama saya pakai dari Tingkatan 2, iaitu MNG. Bagilah koleksi apa pun, dengan potongan dia, dengan material yang dia selalu pakai, memang senang terletak pada badan. Mari lihat koleksi Fall 2010 & Winter 2010.



Kiranya, saya buatkan research untuk awaklah ya?


Mulakan dengan trench coats sebab baru lepas tonton semula Devil Wears Prada! Yums! Cantikkan trench coats? Sukakan bila dapat tahu nak pergi overseas dan boleh pakai trench coats?! Bergelinang air mata gembira dan terus tuju MNG. Saya cari coats & jackets memang di sini.


Laburkan wang anda untuk satu trench coat berkualiti nescaya tidak akan menyesal.




Sekarang tengok mereka ranggi berjacket berblazer, nak jugaaak. Tuju MNG.





Semua gaya ada. Cakap je nak ranggi, nak anggun. nak skema preppy. Semua dalam satu tempat!




Perempuan cantik dalam perbincangan kita ini juga memakai dress ke office beliau, hish mengapa tidak?! Pretty dresses



Movie seterusnya juga saya telan air liur banyak-banyak melihat persalinan pelbagai, Beauty & The Briefcase. Formfitting dress, super cekci (sexy)!










MNG juga caters hijab wearers (si pemakai tudung), tak percaya? Mari lihat apa yang saya dah mix & match bertemakan chic dan decent.






Pants with flattering designs, untuk berkerja atau beriadah dengan sungguh indah.




Tiada lagi dolak-dalih untuk pemakai hijab tampil bergaya! Wah ayat kauu. Semua orang berhak stylo, itu mesej yang cuba diterapkan ke minda semua.



MNG juga untuk yang muda-mudi jangan dilupa.



Jadi pergi suruh suami belikan persalinan MNG 5-6 pasang sekarang. Kalau dia taknak belikan, bagitau dia, NAK I DRESSING MACAM SCAR JO KE TAK?!


Terus nak.

72 comments:

  1. lawalah!

    terutamanya trench coat :D


    fuhhh bestnya kalau dni boleh beli sehelai... apatah lagi dua tiga empat ,ima enam dan tujuh helai.. huhu.. teringin nak ado trench coat




    ^__^

    ReplyDelete
  2. yea!
    mng kualiti bagus

    i prefer purse mng sbb tahan lama. and die punye jeans sbb really suit my body.

    ReplyDelete
  3. i LOVE MNG tooo! affordable yet so chic, kn..

    ReplyDelete
  4. yes MNG is the best! zara too :)

    anyway, been your avid reader for awhile

    tp br nak drop comment :p

    blog yg best!

    ReplyDelete
  5. the devil wears prada, one of my favorite films!!!

    http://bysandraazwan.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. cool giler baju2 tuh..

    i bet they r expensive. huhu

    ReplyDelete
  7. My favorite brand. MNG KLCC or The Curve.

    ReplyDelete
  8. lawa la, nanti na pegi la :D i likee <3

    ReplyDelete
  9. *bookmarked post ini untuk reference future wife. Want my girl to look hot always;)*

    ReplyDelete
  10. "ada jenama yang harus bayar lebih sedikit, tetapi itu semua untuk kualiti tahan lama..."

    adik aku ada sehelai jeans CK yg berharga RM500...mlm raya baru ni dia pakai seluar tu, dia terjatuh dalam lubang dan mengakibatkan jeans itu koyak di bahagian lutut...

    lol

    adik aku hampir menitiskn air mata bila jeans kesygn koyak begitu shj...aku gelak dn berkata...jeans levi's aku dah setaun dan xsampai RM300 tp rilek jek tergesel tanah...

    can u giv me a conclusion??? :P

    ReplyDelete
  11. beauty and briefcase tak pernah tengok lagi.. btw, nice guides and tips. neknaz setuju, kite tak boleh tengok orang pakai cantik terus nak usha kat mng. kene gak tau, sesuai ke tak.

    ReplyDelete
  12. Perghhh..
    Paling suka part sweater, jacket n cardigan..

    ReplyDelete
  13. agak2 baju mana sesuai ke rumah mak mentua eh? hehehehhe

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. hahahaha..u are rite with the last sentences darl..

    ReplyDelete
  15. MNG mmg best..

    tp kalau nk beli trench coats seriously i don't recommend MNG mahupun ZARA. unless kalau anda rajin utk menjahit semula all the buttons.. baru pakai seminggu sume tercabut2.. nasib baik ada subjek Kemahiran Hidup kat skolah dulu...

    ke i yg pakai lasak sgt.. heh.

    ReplyDelete
  16. i bet those clothes are expensive.
    i guess if u blog more tips on fashion which affordable to all peeps that will be cool. :)

    ReplyDelete
  17. selalu jugak dok buat research..tapi research je lah..beli nya idakk..:)

    ReplyDelete
  18. pants kat MNG terlalu labuh untuk saya yang ketinggian cuma 5 kaki 2 inci ni... tapi shirt and dresses not bad kat situ..ada bberapa collection daripada MNG

    ReplyDelete
  19. topik utk gadis..
    juz amik info no komen..
    semua dalam satu empat??klaka seh..

    ReplyDelete
  20. pffffttt!speechless.semua chantek2 hanis!!
    mau koyakkan entry ni sebab tak tahan mak tengok!TEHEE

    ReplyDelete
  21. cantik2...i like

    http://izyantyshop.blogspot.com/2010/10/span-ajaib-merawat-masalah-kulit.html

    ReplyDelete
  22. MNG sangat cantik n affordable! Kesayangan sejak remaja!

    eiffel: apa adik kau buat jatuh dalam lubang time raya2?

    ReplyDelete
  23. i luv this post!! ~_^* and i luv trench coat toooooo.....

    ReplyDelete
  24. My MNC colleagues said its much reasonable to buy those clothing lines outside Malaysia. The question is, whether it is appropriate to wear those super-thick trench coat in our country hot climate?

    cotton-material is the best.

    ReplyDelete
  25. ala.semua tu untuk yang slim melim macam u je.
    kalau yang saiz tak stabil camne lak.

    ye la..
    ye la..
    saya buat research sendiri.
    =)

    ReplyDelete
  26. Hanis,

    am working as a Personal Secretary.

    Kedua dua movie tu ai dah download, ai tengok hari2 masa lunch kt ofis sampai hafal dialog ahaks....

    i'm so much inspired by these two movies.

    ReplyDelete
  27. MNG not bad la..tapi pe kata mix n match kn Dorothy Perkins @pn Miss Selfridge..sue lebih suke DP dari MNG...

    ReplyDelete
  28. Kadang2 tgk buatan jugak.. authenthic clothes bila beli overseas (Europe countries), lain kualitinya, made in C*hina lain kualitinya..

    Another thing, orang tinggi lampai dan slim mcm penulis blog takkan ade masalah nak cari baju. (You look absolutely stunning in anything.. Kalau pakai baju murah pun orang kate mahal and sibuk2 nak tanye brand ape..) Those brands cater for the tall, slim and slender.. Short and plump, susah nak cari baju wo...

    ReplyDelete
  29. wahh cntiknya!!! teringin sgt2 semua2 tu...

    ReplyDelete
  30. betis to paha saiz deramstik la mbok hamis.kepiye??! cilik ati:(

    ReplyDelete
  31. bentuk badan juga maminkan peranan yg sangat besarrrr dalam meilih baju sebenarnye..huhu

    ReplyDelete
  32. betul. i dari form2 lagi suka pakai mng. best. takkan menyesal.

    ReplyDelete
  33. dik,
    kalau body mcm awak nk dress up mcm scar jo tu tk pe....sure berlari2 para suami mendapatkan persalinan MNG tu. tp kalau body mcm ah kak nih, perut kek lapis nih....cemana tu. agaknya kalau mtk kt suami, mesti dia gelak sakan dlm hati.....
    hhhuuuu....hhhuuu....

    ReplyDelete
  34. Supercool kalau trench coat tu boleh jadi rain coat sekali...

    ReplyDelete
  35. nak beli menda ni seme dan3 koyak..xmakan 5bulan jawabnya...xde ke fesyen yg semua mampu beli?? T_______________________________T

    ReplyDelete
  36. klu mesia ni x panas yg amat.. dah lama paki trench coat... sedih.

    keja gomen leh pki dress ke? klu boleh, alangkah indahnya alahaii..

    ReplyDelete
  37. love this post so much, and of course MNG too! :)

    ReplyDelete
  38. suka trench coat..
    Outfit untuk wanita yg pakai hijab pun cunnnn

    ReplyDelete
  39. cantik memang lar cantik.. tp tak semua mampu memiliki nya.. hmmm..
    Aku layan MNG pun bila dah start keje...huhu.. n love it

    ReplyDelete
  40. koleksi fall & winter T_T

    kita x alami musim itu....

    ReplyDelete
  41. wow! mmg da bomb!
    tp i dah x pkai cantik2 to office...sbb kerja dlm warehouse, heheheh

    ReplyDelete
  42. wah.. santek..
    selalu dengar.. tp tak pernah try..

    nanti wat reseach lagik.. if ok boleh terai..

    blog yg best.. 1st time hantar komen..

    ReplyDelete
  43. pegi rumah mak mertua??
    aww..rangginya..tekejut mak nanti! :)

    ReplyDelete
  44. perempuan kena pandai bawak diri...
    kan??
    kan??
    kan????

    ReplyDelete
  45. like MNG tooooooo~
    erm
    zara pun okey jugak but sumtimes the materials agak kureng
    =))

    ReplyDelete
  46. hurm.. masalah saya ialah. saya pakai ape jenama pun cantik terletak.. adakah itu masalah kak?

    ReplyDelete
  47. betul tu hanis...mmg kena buat research tp cme ek kalau keyakinan diri kurang...hu

    try2, tp r tk suite semacam

    ReplyDelete
  48. Saya adalah ZARA and MNG fan.. the thing is MNG sangat mahal dkt UK ni , ZARA still ok lagi.. tapi kat malaysia, ZARA pulak yg mahal, confuse saya!!!

    ReplyDelete
  49. sume cantik:) cantik bergaya mmg suke

    ReplyDelete
  50. HZ model kan ? nanti buat review tok laki2 pulak ;)

    ReplyDelete
  51. i do love MNG too! awesome :)

    ReplyDelete
  52. pening gak nk bergaya ni hanis..yg sopan susah..huhuhu..tlg la

    ReplyDelete
  53. arghhhh.. petang ini jugak mak nak pegi MNG!!!! sudah tergodaaaa :D

    ReplyDelete
  54. what can i say, semuanya ni benda baru bagi saya..and it is good keep on learning new things, other than computer softwares.

    ReplyDelete
  55. waa.bestnye..erm sy mmg xpandai bgaya la..keje swsta ni bkn cm gov pki kurung hari2 xpe..keje swsta ni nk merasa bgaya,tp mmg xpandai..xphmla..pkaian kasual tu cne.?..pkian tuk keje cne..erm tolongla bg nasihat n tips skit..sy ni pki tudung ..=)

    ReplyDelete
  56. semua cantik2.
    pretty ye.
    hehe

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!