Saturday, October 9, 2010

IKEA, Hanis Zalikha, dan katalog bau perabot

Rasanya kecintaan saya terhadap IKEA tak perlu digembar-gembur lagi. Rujuk entri terdahulu. Tapi kenapa? Kenapa saya suka IKEA? Mari kita tinjau.

1. Dibesarkan dengan barang IKEA keliling. Tong sampah, carpet, tilam, meja computer. Meja computer? Nampak sangat dah lama kan?


2. Suka beli-belah dekat kedainya yang besar, cantik dan feeling-feeling overseas.


3. Inovasi barangan yang pelbagai, unik pada masa yang sama sangat praktikal.


4. Harga berpatutan. Sebab perabot boleh cabut-cabut dan susun dalam kotak leper, kotak leper boleh isi banyak-banyak dalam kapal jadi save space dan kurangkan kos pengangkutan maka jimat kos maka boleh jual murah. Rasanya semua dah diberi makan info nih setiap kali pergi IKEA.


5. Princess Cake, Meatballs, Fish & Chips, Chicken Wings, Daim Cake, yeah.


6. Usaha dia menghantar catalogue ke dalam pagar rumah kita!


7. Cataloguenya.


8. OMG CATALOGUE DIA DAH ADA APP FOR IPHONE.




Kecintaan terhadap nombor 7 telah membawa saya ke sini.

IKEA 60TH CATALOGUE LAUNCH
Outfit by The Pop Look.

Waktu tontonan umum iklan comel! Dan kemudian mendengar lebih lanjut tentang sejarah catalogue IKEA dan IKEA sendiri. Catalogue IKEA 2011 adalah katalog ke-60 mereka. Catalogue pertama diterbitkan pada tahun 1951 dan sangat tipis lalu diselitkan di suratkhabar sahaja.




Sarapan pagi di IKEA? BRING IT ON!





Pergh. IKEA yang senantiasa memahami kehendak semua pihak menyediakan ini ini dan ini untuk para tetamu.






Bersama ramai perempuan cantik di situ, Vivy & Cindy, dan juga Hanie Hidayah!




Jadi apa yang menarik dalam catalogue tahun ini jikalau nak dibandingkan dengan tahun lepas? Obviously, harga yang lebih murah. Setiap kali macam tu kan, ini I dah tolong highlight yang best.









Tak beragak turun harga macam tu tauu. Betul-betul dia leperkan perabot nak masuk kotak. Banyak lagi yang turun harga tapi nanti penuh belog I dah macam website IKEA jadi nak tengok pergi website dia sendiri website IKEA MALAYSIA .






Pameran IKEA Catalogue covers (from 1951 til 2011) is on dan boleh ditinjau di IKEA Mutiara Damansara.




IKEA yang senantiasa memahami kehendak semua pihak telah merealisasikan impian muka-muka tak commercial (sebagai contoh, dah terpampang di atas) untuk ambil feel cover girl. Seronokkan semua tetamu dapat feel cover girl!





Saya cinta IKEA dan katalog IKEA yang mana harga tertera di dalamnya valid sehingga 31 Julai 2011. Menyempat selit info kan.

56 comments:

  1. tempat peberet ibu sy juge...huh

    ReplyDelete
  2. HAAPY BIRTHDAY kak hanis!!!may Allah bless u always :)

    ReplyDelete
  3. hehe. makanan tu tak tahaaaaaaaaaaaannn. aku lapo ni..

    ReplyDelete
  4. bestnyee...
    tadi baru berangan nak mkn meatballs dkat ikea..
    ahhh...hehe

    ;p

    ReplyDelete
  5. suka barangan IKEA...
    cantik, mewah, dan eksklusif!


    ^___^



    kalau hanis mahu belanja dni perabot IKEA pun dni sudi. hiksss

    ReplyDelete
  6. Hanis yang sentiasa lawa menawan, happy birthday! knew it from ur mom's blog...have a wonderful celebration...omg ur style reminds me of the latest autumn fashion here in Japan.. u look gorgeous as always...

    ReplyDelete
  7. tengok picca hanis lagi best dr perabot IKEA :P

    ReplyDelete
  8. Hanis, tolong kembalikan rambut awak kepada warna hitam, boleh? T___T

    ReplyDelete
  9. tengok u jadi covergirl terus nak pergi ikea!

    ReplyDelete
  10. wah.. bestnya hanie.. anyway happy bday.. dapat jd muka depan katalog lg.. k bye muah

    ReplyDelete
  11. Hanis guna software apa buat banner blog Hanis?Nak try

    ReplyDelete
  12. pun sangat suka ikea. tapi hari tu beli almari. raea nak pitam pasang n angkut. terus demam lepas tu. haha

    ReplyDelete
  13. MEATBALLS!! DAIM CAKES!!

    hehe! anyway, you look stunning and suka lahh boots you.

    ReplyDelete
  14. wahh,bestnyer dpat jadik cover for ikea! =p me too,i just love to shop at IKEA! it's like a PARADISE of CHEAP,UNIQUE and CREATIVE things!! awesomeness!!! =p

    ReplyDelete
  15. wahh,bestnyer dapt jadi cover for ikea! =p me too.,i just love to shop at IKEA! it's like a PARADISE of CHEAP,UNIQUE and CREATIVE things! avesomeness! =p

    ReplyDelete
  16. wah!!beznye cover pix sendiri...nakkk!!tetamu xdiundang boleh dapat gak ke?hehe

    ReplyDelete
  17. sya suke concept ikea..
    tp xpnah dpt shopping sna..T_T

    http://wourmen.blogspot.com/2010/10/video-cinta-dah-berapa-kali-replay.html

    ReplyDelete
  18. notice tak bile pegi ikea je always balik with SOMETHING! even if the initial plan was just to survey & look around, i will find myself toting back atleast a plastic bag fill with ikea nitty gritty stuff ;p pftttt

    i even hv a friend that is addicted to ikea!
    thank god im not at that stage................yet! ;p

    ReplyDelete
  19. Semakin besemangat nk shoping kat IKEA utk bli brg umah sendiri nati..
    tp ade sket mslh yg agk rumit ni..
    masih blom ade umah sendiri..('',)

    nice info hamis..da ble claim elaun promote IKEA pasni..('',)

    ReplyDelete
  20. u look so cute!! nice style!!

    http://bysandraazwan.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. heh..macam betul je jadi model ikea..lepas ne awak apply tau..cantik sungguh

    ReplyDelete
  22. tapi spagetti dia xsedap la hanis. pliss la ngaku.

    ReplyDelete
  23. saya pon sangat suka IKEA!!!!
    i LIKE the phrase "ada feeling2 overseas" yeah that's true
    and the meatballs too- gila sedap!
    p/s: u look gorgeous in the catalog's cover :)

    ReplyDelete
  24. wow bestnye Hanis dpt buat cover kat IKEA magazine tu...
    eh..betul ke semua pun boleh buat cover mcm tu jugakk...
    ala nak laaaaa heheheh :D

    ReplyDelete
  25. Hey Hanis, I was there on that day too..tapi just dtg utk breakfast je..I saw your mother mase nak balik and I was like "eh tu mak hanis" gitu...meaning u and your mom dah mcm celebrity plak sebab I yg nobody ni bleh kenal u all...hehe

    ReplyDelete
  26. Haha .. saya pun baru dapat katalogue .. bukan barulah .. dalam minggu lepas - the ebook version sbb saya bukan kat area2 berdekatan ... nih jauh duk kat penang.

    Tapi kalau pergi ke area Damansara atau on the way .. selalunya akan singgah Ikea... dan PASTI akan beli setidak-tidaknya sekecil2 barang.. yelah .. dah travel la katakan ... mana nak bawak benda yang besar2 ...

    posting regarding IKEA:
    http://hasrulhassan.blogspot.com/2010/10/katalog-ikea-2011-kini-boleh-diperolehi.html

    ReplyDelete
  27. kat mana nak dapatkan katalog cover hanis ni??
    nak,nak,nak..
    patot la kaki rasa gatal je nak menjengah ikea..huhu

    ReplyDelete
  28. wah cover girl...

    i wish ikea in australia is as cheap as in malaysia!

    ReplyDelete
  29. whoa, hanis zalikha seksi ouh. hehe (:

    ReplyDelete
  30. http://akunaziem.blogspot.com/2010/10/iphone-3g-16gb-percuma-buat-apa-nak.html

    ikea mahal kan?! :D

    ReplyDelete
  31. Love IKEA!

    ps: http://kedaikopiayie.blogspot.com/2010/10/contest-menang-iphone-sebelum-31.html

    ReplyDelete
  32. hanis, sesuai je jadi covergirl, lagi ramai la org serang IKEA lepas ni :P

    ReplyDelete
  33. godis mixglass tu kami sefamily da rembat dulu..tp time tu harge rm25..huhuh..

    kamoo chantek hanis zalikha.

    ReplyDelete
  34. oh...bila la tu ek...last week pergi tak perasan pun ada pameran katalog..dah takder ker...

    ReplyDelete
  35. kena bayor tak amik gambar tu?huhuh

    ReplyDelete
  36. Saya suka membaca apa2 jua katalog ketika di dalam toilet. Ambil feel gitu...

    ReplyDelete
  37. girl, u'r such a pretty lady..! u look like maggie Q ok! anyway just found ur blog from my fren's list...

    ReplyDelete
  38. :D ikea meatballs my fav.hahaha
    hanis, your hair macam Miley Cyrus! love it! <3

    ReplyDelete
  39. kadang kala kita perlu bijak memilih. ia satu teknik konsumer terancang. bila kite meniliti balik kesilapan silam. terjadilah obsesi yang menyeringai. bila konsumer terancang maka terjadilah kedai yang menjula barang konsumer. dan tamat.

    ReplyDelete
  40. saya baru juga cite pasal ikea dalam entry lepas.
    golongan marhaen macam saya ni lebih kepada berangan daripada memilikinya.

    ReplyDelete
  41. ayok sedap gile!!!!
    xbaik kamu hamis.dh la sy puasa skrg.hahaha!

    tp kan..labuhkan sikit skirt tu..
    xsweet la...sory.. :(

    _masyit_

    ReplyDelete
  42. Nice personalised cover!!!!!
    And love your boots babe!

    ReplyDelete
  43. salam singgah... wah di ikea memang rambang biji mata tengok perhiasan dalaman....

    ReplyDelete
  44. eeee...sexy la hanis zalika ni. mak you tak marah ke? nanti masuk neraka padan muka

    ReplyDelete
  45. Hanis: Breakfast yg marvellous!

    ReplyDelete
  46. aduhh..the food! very tasty..those pics are nice too..thanks for uploading! :)

    ReplyDelete
  47. compem ikea amik jadi model pasni..haha

    ReplyDelete
  48. AIPPP.NAMPAK SEDAP SEMUANYA.JELES NI :D

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!