Monday, October 11, 2010

Penyelamat rambut resembling penyapu?

Mungkinkah inilah penyelamat yang ku tunggu-tunggu?


Ya, memang. Ecewah, tak beragak. Complete set terus.



Masa duk complain duk whining pasal masalah rambut cheq, ramai duk suggest Dove Dove Dove. Ada duk email duk tweet duk Fb cheq kata hang pakai lah Dove tuh naa. Memang baguih. No, seriously you can check my FB and Twitter replies, a lot of people suggested Dove, few even emailed me.



Glad I was all emo and made it public. Sebab dapat personal suggestions from people around me teehee.



I like personal suggestions/recommendations on new product that I should try. Sebab semestinya ia datang dari pengalaman peribadi kan? Ramai kata guna Dove rambut jadi lembap, uishhh sungguh tertarik dengan factor itu! Rambut yang telah dilunturkan dan resemble penyapu kini bakal menerima kelembapan dan rawatan yang mereka perlukan. Awak bersedia rambut? Bercakap dengan rambut seperti tiada kawan.



Macam ni caranya. Lihat kembali empat botol di atas. Okay kan saya pesan NEVER EVER basuh rambut di waktu siang. Jadi saya guna Intense Repair Shampoo waktu malam, bilas dengan air panas. Lumur Intense Repair Conditioner, bilas dengan air sejuk. Balut rambut dalam tuala, dah tak menitik terus uraikan, lumur Intense Repair Overnight Treatment, dan tidur. Zzzz. Kena jugak tidur bunyi Zzzz, kalau tak, tak jadi. Dah bangun pagi gosok gigi minum kopi bapaku pulang dari kerja pon pon pon pon pon, bilas rambut (BILAS SAHAJA), balut dengan tuala dan kemudian lumur dengan Leave On Cream pula! Selesai satu sesi. Nanti lusa ulang kembali lagi dan lagi dan lagi dan bergembiralah dengan hasilnya. Barang baik mesti mau kongsi punya. Haha kalau saya terpengaruh dengan pengalaman peribadi orang, saya juga akan pengaruh awak dengan pengalaman peribadi saya!



Pengalaman peribadi:

Ini serious kegemaran kita. Bila serabai, sapu je kat rambut.







Ini baru hari ketiga guna Dove, kalau sesuai memang guna terus menerus.


Sihatkan rambut dan seronok sebab nampak terurus.




84 comments:

  1. i must say that, rambut you nmpak better after 3 hari u guna Dove tu. nmpak terurus sket :)

    ReplyDelete
  2. yeah. pakai dove mang cool.
    (:

    ReplyDelete
  3. haha zzzzz...
    if okay bgtau eh?
    dlupn de straighten curl rambut and color, now rosak ckit...
    huhu

    ReplyDelete
  4. kalau pakai tudung macam dalam video kat youtube tu pon comel jugak :D

    ReplyDelete
  5. oh? nak try pasni..sbb skarang guna REDKEN.. mahal nak mati.. sebotol rm60.. ces! botol dah ler kecik.. serabai tetap serabai.. tp mmg anti dandruff ler.. gambar last hanis tu.. mmg terurus lahh rambut tu.. gelisah ni..sbb rambut ni pon mcm penyapu jugak!

    ReplyDelete
  6. rambut cantik menawan..after this tunjuk lebih lagi hasil rambut u taw hanis..maybe it will make me to try that product

    ReplyDelete
  7. betul ker...??? dulu pernah guna yang moisture tu kot sbb folo review n comment orang..tapi macam no response je rambut kita...last2 tak guna dah..mau tukar ke tak...hmmm....

    ReplyDelete
  8. i think dove tidak halal kerana ada extract from kulit khinzir.That's y rambut jadi lembut sgt.wallahu alam.Betulkan jika saya silap.tq

    ReplyDelete
  9. i dont have any personal liking on brand of shampoo...but i swear by saloon treatment!

    especially bile dah start colour n highlight nie...
    try out red ken deep fuel treatment...works for me, im sure urs too! ;)

    ReplyDelete
  10. saya resembling dawai. he2

    next time bila shempu dah habis nak beli si dove ni pulaklah!

    ReplyDelete
  11. Awat tak cuba syampu Bawang? cuba tgk, apa jadi..

    ReplyDelete
  12. saya pun baru je gune dove. lam 4 hari. huhu. :)

    ReplyDelete
  13. rambut nanti gugur tak pakai DOVE?saya pakai 1 shampoo tu..memang dah macam dapat kanser plak..kalau tak gugur saya pun nak try

    ReplyDelete
  14. nak try gak lahhhhh....woooohuuuuuu (cam bunyik anjing nyalak plak..)

    ReplyDelete
  15. ok..rmbut akak pun mmg prob gle yeh, sjak bleach aritu..mmg myesal gile..

    newy, tq for sharing..nktry dove gakla..

    ReplyDelete
  16. betul ke bgus..
    Nk try tp mslh dandruff xselesai lg..ad0i..dgn rmbut gugur lg..

    ReplyDelete
  17. i pon banyak dengar org suggest Dove..
    tp i kembali mengunakan Mustika Ratu dan letak pure santan kat kepala..
    improve a lot..

    ReplyDelete
  18. naiiiisssssssss..
    tapi ade orang kata dove tak halal???

    ReplyDelete
  19. yeeah rambut dah nampak lembut..tak lagi macam penyapu..sekarang dah lembut macam ekor kude..hihi..cam best je..nak trylah..

    ReplyDelete
  20. nk kena guna gak ni...atasi masalah rambut..ecewahh~!!

    ReplyDelete
  21. Hi, Cik Hanis.. nk tanye.. bilas tuh by means, basahkn sampai kulit kepala ke? using cold water? ok ke?

    ReplyDelete
  22. tremendous difference! clap clap

    ReplyDelete
  23. hahahaahahahah..
    sgt sweet....
    dh xde lagi cm penyapu yer..
    ok sudah..
    cantik2..

    ReplyDelete
  24. salam..
    dulu time duduk hostel kawan sy ckp dove nih die punye kandungan ade lemak khinzir..
    sy pon tak tau la sgt kan...
    sbb sy gune dove juga. lps kene tegur bru tukar brand lain.huhu.
    tapi mmg best la, gune dove rambut terurus dan lurus sentiasa.. hehehe

    ReplyDelete
  25. ye ke.. kenape I pakai makin mcm penyapu je? I pakai jenis mcm sabun badan tu..

    ReplyDelete
  26. Owh? ade effect baek punyer eyh? nak try gak r

    ReplyDelete
  27. sye bru jer bce blog nie..
    nk tnye, npe xle bsuh rmbut pg2??

    ReplyDelete
  28. i use dove too...buat mereka yang jenis bertudung pon sesuai sgt! :)

    ReplyDelete
  29. mmg btol..pkai dove rambut jd lembut je.terurus!

    ReplyDelete
  30. ehh,yes Dove mmg bgus.Dulu masa sekolah rendah guna Dove,lepas tu tukar Sunsilk,Pantene & berbagai.Last2 kembali kpd Dove balik.Syok,bau pun wangi.Basuh rambut guna Dove utk tidur lebih nyenyak :D

    ReplyDelete
  31. wuwuwu..kalo hanis dah tunjuk result macam ni baru leh caya nak pakai Dove gak! tgk iklan, kerat 18 pn belum tentu nak beli.
    Selamat Menge'DOVE'!

    ReplyDelete
  32. tehee....tak pernah lagi guna dove...

    ReplyDelete
  33. dove patut hire you jadik model derang laa :)

    ReplyDelete
  34. betul betul.
    dove terbaik.
    iqa pun guna tu..lembutttt gila
    haha cehh

    ReplyDelete
  35. thanks hanis for this entry! i want ot try conditioner and leave on cream dia nnt :)

    ReplyDelete
  36. salam...tp,dove ekceli tk dpt pengesahan produk halal drpd JAKIM...sila browse ye..btw..sy bekerja di jbtn agama negeri...sama dgn YUn nam..pon tdak ada halal drpd JAKIM....

    ReplyDelete
  37. one question, pakgad kat uitm tu tak saman ke? lagi2 makgad ami tu.

    ReplyDelete
  38. Sunsilk pon okee what...hehe.tp dove baunye wangihiie...

    ReplyDelete
  39. wahhhhhh cool~kene cuba ni .. tp nape x leh basuh rmbut waktu siang ye?

    ReplyDelete
  40. ramai je kwn gna dove tp yg chinese la.huhu untuk owng islam x sesuai coz ad info kate one of the ingredient x halal huhu that y rmbut lembut. : ) try la check info bahan then uat search kat halal.com tok pastikan ok.

    ReplyDelete
  41. sori to say this but dove does work at first. but then, rambut akan jadi makin rosak. that is based on my experience and my friend as well. bukanla nak bagi hanis takot, maybe dove x sesuai ngan rambut kitorang kot. :D

    ReplyDelete
  42. dove not suit with me...
    ermm...myb sbb x guna completed set kot...ritu pnh guna dove dark blue tok damaged hair tp krg menjadi...

    the best shampoo for my hair is Elseve Loreal...damaged care(yellow bottle)...pki mmg rasa menjadi..rmbut terurus n lembut... :)

    ReplyDelete
  43. hanis,
    penah gune gak dove tp yg kale laen.lmbut tuh mmg lmbut. tapi dandruff makin mnjadik2 plak..kalo gne yg ni oke ke?

    ReplyDelete
  44. dulu i pon gune dove. tp bila ade sumber bgtau yg dove tak halal, i dh tak guna sampai skg.

    ReplyDelete
  45. nak tanya ckit...perlu ada gap x kalau kita nak tukar produk..mcm saya, dari kecik lagi pakai syampoo rejoice n untuk muka pakai olay..xpi rasa nak tukar, nak try dove n loreal lak..perlu x ada gap dulu sblum guna produk baru?

    ReplyDelete
  46. rambut i pn jd disaster pas wat curl aritue
    nk try gaks la.
    anyway, tq hanis sbb share
    "sharing is caring.." rite!
    (^_^)

    ReplyDelete
  47. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  48. owh..i should try dove..
    rambtu sy pun kering..huhuhuhu

    ReplyDelete
  49. rambut jadi menarik,

    tengok rambut akak....cantik kannn...

    tiru cm akak hanis 2 minit dari sekarang.

    ~~mari terjun ke laut biru sambil pakai DOVE~~

    ReplyDelete
  50. betol , wangie dan lembut.
    mmg ade dnga yang dove ade unsur2 lemak babi mcm yg owg komen kat atas tu.
    tpi, kalo gune tu ta oke, gune ney ta oke. means gune sunsik.pantene sume rambut jd kasar dan ta sesuai.
    kirenye mcm darurat, bole ke gune dove ney.
    sy dulu gune sebotol je , then ta pakai dah .
    sgt was2.
    tp dye untuk rawatan , kire nye mcm ubt.
    bole gune ke ?
    siyes sy was2 na gune.

    ReplyDelete
  51. dah follow and really love ur blog hamis! sangat sempoi. n u sangat tinggi lampai. zeles giler la!! anyway feel free to drop by my blog k? =))
    thelittleorangsocks.blogspot.com

    ReplyDelete
  52. nnt kalau free, jenguk2 blog saya jugak eh. thanks

    ReplyDelete
  53. haa hamis, kaler la rambut tu terang lagi sikit, baru le sama kaler mcm penyapu roman! =))

    ReplyDelete
  54. babe i ade kasi u award..tengok la k. =)

    ReplyDelete
  55. boleh jadi elok ke.. nak try ler

    hamis.. ni entry sy pasal jual keta.. sudi2la singgah

    http://jutawaninternetmuda.blogspot.com/2010/10/urgent-kereta-untuk-dijual.html

    TQ

    ReplyDelete
  56. 'Penyapu rosak' nampak buruk kalau rambut lurus, tapi kalau rambut bergulung2 memang sesuai 'penyapu rosak'. Gaya surfer gitu. lalala

    ReplyDelete
  57. Dove? hmm,..nampak mcm berkesan. maybe boleh cuba!

    ReplyDelete
  58. nampak macam loker uitm kat blakang. haha

    ReplyDelete
  59. u pakai dove tak ada dandruff ke nanti? used to use dove products as well, but can't stand the dandruff.

    i'm using pantene total care set, and no hair fall, no dandruff, no penyapu-resemblance hair. :)

    ReplyDelete
  60. Telah membuatkan keterujaan pada diri sy nk gak cuba..

    ReplyDelete
  61. bagusla nampak lebih terurus & moist dr sblumnya

    ReplyDelete
  62. mmg nampak berbeza! Walaupun hanya 3 hari penggunaan.

    ReplyDelete
  63. Hanis: sy pon sker DOVE....
    SLM KENAL....

    ReplyDelete
  64. nice, leh suggest ni ngan my sisters..

    ReplyDelete
  65. gotta try this!!! nice share dear...

    http://yoishme.blogspot.com

    ReplyDelete
  66. Wahh..elok untuk rambut rosak..fuhh *wink*

    ReplyDelete
  67. hanis..asal tak boleh cuci rambut waktu siang??asal?asla?whyyyy?!! *tak memasal emo,meroyan*

    ReplyDelete
  68. kak hanis...kite mintak izin share entry ini tok kawan kite eh...
    sebb kite gune dove xde pic mcm kak hanis...so kite pnjm kak hanis nyer oke..thanks....
    admire u n adore u

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!