Sunday, October 17, 2010

Little Hari Jadian Celebration with loved ones


Saya dan Alisya hari jadi dekat-dekat. 3 hari selepas saya dilahirkan, Alisya pulak keluar dari perut hehehe cerita dongeng tak logik macam kebanyakan cerita kat TV sekarang. Tapi perbezaan memang 3 harilah sebab saya 9 Oktober, dia 12 Oktober, jadi sejak kecil selalu meraikan bersama. Tapi dah tua bangka maluew lah kan nak tulis nama I sekali dalam kad jemputan untuk bagi satu kelas 4 Jelawai. Jadi diorang dah siap prepare untuk birthday Alisya, mama hanya buat panggilan dan berkata "Hanis anak perempuan ku sayang paling tersayang ever, boleh ajak kawan Hanis sebab nak sambut birthday Alisya sekali", dua hari sebelum majlis. Fine.




Alisya yang pilih menatang apa nak letak dalam doorgift guests dia. Amboi kau suka lebih-lebih, sikit je lagi nak hire perunding majlis tuh ingat I tak tau.




Hafiiz baked little cupcakes then both him and Alisya bantai design semua. Comel habis. Eleh comel-comel kena telan gak *jealous*.





Makanan hari jadi budak senang jer, goreng-goreng siket, bake-bake sikit. Semua rambang mata.





Budak-budak lelaki waktu umur macam ni memang malu sangat nak tangkap gambar dengan budak perempuan. Puas pujuk. Nanti Alisya dah hot dah besar, gambar ni jugak kau nak guna cakap aku kenal Alisya tuh dulu dari hingus dia masih meleleh lagi. Ceh.




Siapakah demok ini?!




Okaylah dah tak jealous dah bila dapat tiup lilin sekali. HAHAHAHA TERGODANG SORANG2 KAU KAT TENGAH. Rakan sebaya, jangan malu dengan I.





Tadi malu-malu, sekarang beriya nak letak tanduk kat kepala I.








"Ha okay nanti dah sampai roundabout, ambik pukul 2.15"







Atas: Kak Reifhan my senior from UiTM, the first person I met masa daftar and kawan sampai sekarang awhh precious pot. Bawah: Aunty comel yang bagi kita perpiyum Givenchy ♥ dan anak lelakinya Aiman.





Yang tak dapat datang malam, hadirkan diri waktu petang. Eleleh padahal nak join kiddy party main games nak rebut hadiah woh.







Eh comel candid ni! Tapi yang dua kek cawan dekat dengan muka tuh obviously tak candid.








Makan dan bersembang, bliss.



Klinik Nazmin & Rakan-Rakan.




Kemudian sesi malam, sesi orang tua. Orang 20-an. ECEWAH 20-AN DAH SKANG. Umur yang dah boleh paranoid dengan wrinkles dengan calon suami dengan metabolisme rendah.






Malam makan berhidang hahahahahahaha sabar jelah I love you all sama rata.





Selepas seharian suntuk melayan kanak-kanak yang mula-mula panggil I kakak, pastu melekat semua panggil I cikgu, sebab masa I ajar game 'Concentration' banyak sangat tanya, sampai terpancul "Cikgu cikgu habis tuh kalau kita salah kita keluar eh", sesi malam melepak dan dinner bersama kesayangan.




Seronok masa ini :') Thanks korang! Thanks nyanyi lagu birthday setiap kali I potongkan kek, atas paksaan atau tidak itu untuk kita-kita je tau.




Then, more of kesayangans came. And I malu sendiri bila belek-belek gambar terjumpa gambar ni, APAKAH I MEMANG GENGSTER BILA SALAM ORANG?! HAHAHAHAHAHAHA *gangsta is shy*




Selesai bakar ayam tiga trays marilah balun bersama.











Girlprenku Fatihin Husna pula tiba pada pukul 9.





Masa untuk eksrem Malaysia perisa epal!




Cari yang gaya Muay Thai sketttttttt.





You're not supposed to smile Shamey.



Outfit by thepoplook.


All in all in a nutshell to conclude, I had a blast and joining Alisya's party is a wise move because eheh dapat hadiah lah kitew dah tua bangkew. Siapa yang tak terjemput, ini semua last minute and cuma dapat jemput mulut ke mulut dan kebanyakan takde kat KL? Sheesh! TAPI SAYANG SEMUA KISS KANAN KISS KIRI BYE! Oh lebih banyak gambar untuk parti ini dalam belog Chef kita hari ini, Nani Rostam. Amboi kau piker kau rambut blonde semulajadi nak panggil mak guna nama je LOL.




BuMpeR iSSuE! : Hahaha gedik sungguh ada bumper issue bagai, mentang-mentang bahan bacaan sejak rebung lagi adalah Majalah Ujang. Sebab baru realised I posted pictures on my Twitter as well, and not everyone follow my Twitter/ has Twitter so nah here you go. Happy Monday sayangs!





61 comments:

  1. eh....nadia ade kat cni....
    cuti ea kak...
    btw,,,
    HB hanis

    ReplyDelete
  2. hanis..
    btul la u salam gaya macam gangster..hahha

    ReplyDelete
  3. dah habis baca dah...hehe Apapun kek tu yg menarik perhatian..untung hanis ada mama yg pandai masak...:)

    ReplyDelete
  4. bestnyen choc cake tu! aritu nk order ngn kak nani tp x smpat..

    ReplyDelete
  5. sangat seronok..paling best ader eskrem m'sia join dalam part..hoho..

    ReplyDelete
  6. wahhhhh partyyy woh! :D

    hepy belated besday to hanis and alisya!

    ReplyDelete
  7. hehhee.bestnya celebrate besday!
    tapi yang comelnya tetap si demok itu.haha

    ReplyDelete
  8. haha, kak hanis ni kelaka. bestt :)

    ReplyDelete
  9. wau..tiut nyer awak join tiup lilin dengan kiddos..haha..

    ReplyDelete
  10. oiiiiiii..kem slm kat rkn sebaya..hahaha

    hepi blated..

    pengsan~

    ReplyDelete
  11. Hmm.. sweet je laman tumah tu hijau sket simple2 camtu.

    ReplyDelete
  12. wahhh... bday hanis bulan oktober juga ;D dni 27hb ni hehe...


    semoga hanis dilanjutkan usia, dimurahkan rezeki dan dirahmati Allah selalu.. amin

    ReplyDelete
  13. hommyygoshhh :)
    cupcakes sedap keknis :D

    ReplyDelete
  14. best nyer dh besar2 pon dpt wat besday party kat rumah =)

    ReplyDelete
  15. Wah Hanis ..

    kenapa aiman tak kesah trputeh lak dlm gmbr? Wah .. betul2 punya edit. Hebat ..

    ReplyDelete
  16. happy belated besday hanis..20 kan...hehehe

    we are sebaya..

    tp besday i today...weee....17 oktober. 20 years old also...hehehe

    http://daricahayahati.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. selamat hari jadi hanis, semoga panjang umur dan murah rezeki

    ReplyDelete
  18. alaa, tak ada button like. macam mana nak like ni??

    ReplyDelete
  19. eh, ayat sis mcm tersusun sikit dlm entry ni..hehe..xde satu nafas dlm lima ayat da..

    ReplyDelete
  20. eh, ayat sis mcm tersusun sikit dlm entry ni..hehe..xde satu nafas dlm lima ayat da..

    ReplyDelete
  21. sempoi giler besday party gini..hehehe

    ReplyDelete
  22. waaah....
    9hb October ka?
    sama.

    tapi mungkin tahun yang lain.
    sedikit tua.
    hahahahahaha :D

    ReplyDelete
  23. hanis zalikha, birthday you bile? 16 oct ke? oh my gosh. 16 oct pun birthday kita. *proud*

    anyway, happy belated bedday cik cantik :)

    ReplyDelete
  24. Happy Birthday Beautiful Hanis.
    Really enjoy reading your blog.

    Singgah blog akak :

    http://mummymodern.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. happy birthday hanis !
    may ALLAH bless you,
    have a blast !

    ReplyDelete
  26. bestnya...hapy besday yaa.. =)

    ReplyDelete
  27. haha, Kelakarlaa gambar yang shamey senyum tue... kesian, you jer muka serius tapi die sengih2...

    god youre damn gorgeous, hopefully can meet you laa someday..

    ReplyDelete
  28. way..party2.best..ketawa puas2...gelak ramai-ramai..mmg syok..
    heppy belated birthday

    ReplyDelete
  29. happy belated birthday hanis. ;)

    selamat datang ke alam 20an.=)

    ReplyDelete
  30. Thank you thank you for all the birthday wishes! Best wishes to you too, mendoakan orang seperti mendoakan diri sendiri, amin!

    ReplyDelete
  31. Hepi besday dear Hanis yg manisssssssss :D

    sedapnye mee goreng utk guest sebelah malam tu..
    ni dah terliur dah ni :P

    ReplyDelete
  32. bestnye...;-P

    http://bysandraazwan.blogspot.com

    ReplyDelete
  33. waaaa......meriahnye...
    apesal tak jempott...nak makan kek jugakkk.... :(

    ReplyDelete
  34. Entry terpanjang di dunia part 2.

    Anyway, Happy Birthday to U. May all of ur dreams come true for the coming years, Insya-Allah...

    All the best & good luck too :-)

    ReplyDelete
  35. happy2 birthday2..(untuk 2 orang gadis)

    ReplyDelete
  36. nampak hanis banyak belek handphone je. sms boipren ke?

    ReplyDelete
  37. epi besday gak...xkire la kt hanis ke alisya ke..sape2 je la..heh mama je ke masak??hanis xmasak sekali ke??

    cute yg demok tu ek..geram tgk...

    ReplyDelete
  38. wah ! terliur la cupcakes tu .
    bt happy burfday :)

    ReplyDelete
  39. happy belated birthday kak hanis .
    hmm cupcake tu nampak sedap gila lah >.<

    ReplyDelete
  40. hanis..what happened to ur hair..pat pi pkai dove baliiik!hehe

    ReplyDelete
  41. thankz letak pic kak kechix..
    love u hanis so much..

    ReplyDelete
  42. si demok ketot tu punya figure watcher cap jenama pampers ke cap jenama mamy poko? =))

    ReplyDelete
  43. happy belated bday to u.. moga berjaya dunia dan akhiratnya.. amin

    ReplyDelete
  44. this is the time kan masa untuk mengeratkan silaturahim yeah !!!

    ReplyDelete
  45. saya suka table cloth tu, warna pink, and nothing wrong about it. Just love to see the color.

    ReplyDelete
  46. heeeehee camana nak amik roundbout pukul 12suku, heee

    ReplyDelete
  47. hanis..
    u look cute mkan es krim malaysia tu.. haha...

    ReplyDelete
  48. birthday party yang memang syoikkk!

    ReplyDelete
  49. party yang sangat meriah!

    woww, best2!!

    HAHA :)

    ReplyDelete
  50. bila buka entry ada makanan terus rasa semngat ^^

    ReplyDelete
  51. COMELNYA CUPCAKES DENGAN SI DEMOK :D

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!