Tuesday, October 5, 2010

I want to be someplace else

Baiklah I tahu my readers, mereka ada dua type, satu yang baca apa I tulis secara laju-laju (sebab I memang cakap laju and type laju so I rasa diorang get the tone and selalunya everything is jokingly said so bila baca laju-laju baru you get the idea) and bila baca statement tadi pun diorang baca laju juga and satu.. dua.. tiga.. now it hits them oh perempuan ini tengah cakap pasal aku, dia mengkategorikan aku! Moving on kepada kategori kedua, yang datang belog ini suka tengok gambar je, macam ah malas ah nak baca perempuan ini membebel, aku rasa dia tulis apa dia paham sendiri je, aku kat sini nak tengok gambar and baca caption, sebab caption dia tak sepening karangan dia. Whatever it is, whoever you are, whichever catogery you fall into, I love you because you're my reader, you read me, you allocate some time in your day/week to be here, for whatever reason you may have, you're here so I thank you.


But now it's not the time to do any of those, baca laju-laju or tengok caption gambar je. Sebab sekarang saya nak cakap benda yang saya akan type slow-slow kerana berbicara dari hati ecewah. Ha tengok-tengok nak berbicara dari hati pun sempat selit ecewah kerana mengayamkan diri sendiri. Bila nak serious ni, okay sekarang serious.


Type dengan muka serious. Vavi kalau korang tengok muka serious I mesti gelak. EH DAH DIAM. Hish.


Fuh. Tak jadi nak berbicara dari hati. Lain masa lah sebab tengah yellow mellow tak sihat so konon nak type isi hati pastu merepek lagi banyak dari menyentuh hati pastu tak jadi pastu kenapa tak baca buku bukan ke minggu ini banyak gila kerja pastu baru sedar diri pastu nak end karangan takde point sekarang juga.


77 comments:

  1. HAHA hanis. just for the sake of updating? ;))

    btw i category yg baca laju2 and at the same time tengok gambar.. semua lah yg u tulis i bace. jd sila terharu.. heee ;p

    ReplyDelete
  2. woops..
    memang saya baca laju2 pada mulanya.
    lepas itu slow2 bila hanis suh slow.
    pastu tamat cerita.

    =)

    ReplyDelete
  3. kenapa tiba2 akak terbaca laju dengan tone hanis zalikha jugak then ambik feel..baca slow2 pas tu tamat..potong...hehhe

    ReplyDelete
  4. Bukan :( Bukan sake of updating, tapi tadi nak meluahkan perasaan. Pastu tulis-tulis ayat tak best. Jadi simpan dulu. Nanti perasaan dah membuak baru penulisan mantap dan boleh menyentuh semua pihak ecewah. Ha tengok! Tengok! Tak habis-habis dengan ecewah. Tak feel betul.

    ReplyDelete
  5. Saya semuanya laju.
    Ok thanks bye.
    Haha :p

    ReplyDelete
  6. i baca satu2... tp dgn perlahan...

    ReplyDelete
  7. bila baca mesti sambil2 cari dan menunggu2 dimana koma atau titik noktah, sebab nak rehat jap. memang agak semput. haha

    ReplyDelete
  8. terikut-ikut intonasi dlm penulisan. haaha. menghayati sampai rasa seperti sdg naik tangga 18 tingkat-non stop. =)

    ReplyDelete
  9. final dh nk dekat kak hanis.. Hehe.. Ajeem pn terpengruh gak td. 'baca laju laju' hehe..

    ReplyDelete
  10. fuh semput. memerlukan oksigen skrg..sila buat cpr..hahaahahahah~

    ReplyDelete
  11. teruskan tulis laju laju.
    i likee <3
    alahai comelnye :D

    ReplyDelete
  12. rse cm pas nek bukit bc u pnye entry nie! argh! penat.. penat.. penat.. :)

    ReplyDelete
  13. tak kira hanis tulis apa pun tetap best hiks3

    :D

    dni baca laju2 jugak tapi khatam beberapa kali ;p

    ReplyDelete
  14. -.-" ceh...aku rasa klo ko buat slalu kardiovaskular aku bole meningkat tanpa mmbuat senaman...




    p/s :: pls tukar komen box jd pop up...leceh la nk loading...bla..bla...bla...


    jz opinion...cz jz baru flw u :P

    ReplyDelete
  15. walaupun baca laju-laju...kadang2 reverse juga sebab tak cerap apa yg hanis tulis..repekan mu mmg best di baca..

    ReplyDelete
  16. i masuk categoty yang baca n tgk gambar, but first baca first paragraph, if ok then continue. if 1st para rasa xok, then tgk gambar je :D

    ReplyDelete
  17. nanti tulis lelaju..panjang2 aw.. hehe.. tengok sape paling cepat habiskan bacaan.. haha

    ReplyDelete
  18. u love me? ihiks...

    selama ni silent reader ajer, tapi sebab kata u love me, so menurun gak komentar disini wakakaka :p

    ReplyDelete
  19. aaaaaaaaa letih membaca :D

    rgds,
    syafiq.net

    ReplyDelete
  20. Ok, ini betul2 luahan perasaan dari hati sebab tajuk entri sangat2 takde kena-mengena dgn karangan bermakna awak memang ada sesuatu yg lain utk diluahkan. kami tungguuu!

    ReplyDelete
  21. ::yang suke sume bende laju::
    cik, awk tension nak final exam eh???
    ngeee

    ReplyDelete
  22. kena baca dengan satu nafasss.







    fuhhhh!

    ReplyDelete
  23. Dear hanis..
    saya adalah salah seorang daripada readers anda. saya membaca coretan anda setiap hari (kecuali weekend) di ofis kerana bagi saya coretan anda sgt menghiburkan selain menambahkan pengetahuan saya. untuk pengetahuan hanis, tempat kerja saya sgt stressful. walaupun saya selalu mengikuti blog hanis, tetapi ini adalah kali pertama saya rasa terpanggil untuk memberikan komen. mungkin kerana capping pada kali ini sgt menepati perasaan saya pd ketika ini. i think i know how u really feel at tis time...coz i too really want to be someplace else...

    ReplyDelete
  24. hanis membebel la ape pun i still melekat kat sini membaca walaupun kdg2 slow motion sebab nak amik feel membaca luahan hati hanis..ecewah..

    ReplyDelete
  25. walaucamner pun..akak baca gak..
    hanis bebel2 pe pun..cute je..
    hehehe...

    ReplyDelete
  26. Anis Amirah oh wow you read right through me! As for everyone else, thanks much love <3 I will write better.

    ReplyDelete
  27. hahaha.. giler penat bace lajulaju. camne la hang bley cakap lajulaju? keteapi pon x laju sgt. (merujuk kepada komuter)

    ReplyDelete
  28. suke bace laju2..
    lepas tuh nati semput..huahaha..

    pape pun kak hanis memang best...hihi...

    ReplyDelete
  29. oleh kerana ko kata love yuu maka aku balas lah love yuu jugak. muahahaha

    ReplyDelete
  30. bru nak seyez bce tadi..jap agi da abesh. ngee~

    ReplyDelete
  31. sumpah i baca dengan sangat laju.dan hanis,macam mana u lambat update pon, i tgu jugak u update. so, im one of your loyal reader, ngeh ngeh. and silence reader too :D

    ReplyDelete
  32. isyhh..da excited da dekatkan muka kt monitor..last2 xjadi wat cite..cett!!sabo jela ngn ko ni hanis..hehh!!

    dah2..xmo ar tacing2 g..muka mcm gorila kang..hokhok..daaa~~

    ReplyDelete
  33. hi hanis. what i did : Skimming and Scanning ;)

    ReplyDelete
  34. saya reader yang tak bace laju. tapi boleh guna istilah skip and scan kot.kalau tengok 1 perenggan tu panjang gile, saya amek point apa yang hanis nak tulis. tapi apa2 hanis tulis pun mesti best. selalu tunggu bile hanis nak update. and suka juga tengok pica2 hanis.

    ReplyDelete
  35. ceh ceh ceh...penat ja bersedia nak mendegar luahan hati tau! :-p

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  36. ceh ceh ceh...penat ja bersedia nak mendegar luahan hati tau! :-p

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. hahhhha. klaka la u ni. i pon ngah tak sihaatt :(

    ReplyDelete
  38. Hanis dah buang 5 minit masa akak! :D

    ReplyDelete
  39. haha...u laju i laju. u lambat i lambat..mmg berkesan..ngeh3 :P


    Aktiviti Bloggers Yang Mengeratkan Silaturrahim

    ReplyDelete
  40. hanis..smlm i tgk gmba u kt mjlah pengantin..i think that wasnt the best shot from u..u lg cntek dsni

    ReplyDelete
  41. "so where would you imagine to be, milady?" asked the ever loyal butler.

    ReplyDelete
  42. bace ni je dah rase mcm maraton dari umah ke pkns shh alm, puhh puhhh oxygen plz . . ! ;b

    ReplyDelete
  43. Penat weh, ni baca je belom dengar lagi.

    ReplyDelete
  44. so luahan hatinye kat tajuk entry je la yek... yg lain tu merepek namanye :-)

    ReplyDelete
  45. guna Once a Week deodorant, mandi ke berpeluh takyah risau. Ni first account testimony ni.

    ReplyDelete
  46. sukaaaaa baca laju-laju baru feel! hehe

    ReplyDelete
  47. haha laju sangat sis hanis wahh kurus i baca laju2 ni haha ,btw sis cantik gambar dalam in trend :) saya suka lahhh :)

    ReplyDelete
  48. Jom race tgk saper yg paling laju... Laju baca of coz... he he he...

    ReplyDelete
  49. hahahaks~ mmg tiap kali bace entri hanis laju2...pastu bile dh last xpaham ape yg d bace! tapi.....bace balik tau~~ dgn PERlahan2..huuuuu~

    ReplyDelete
  50. masam pun sodap..bley cicah dgn sambal kicap..aduh mengah baca laju..

    ReplyDelete
  51. kak hanis ;)
    nak ckp satu je,don't stop blogging ok. sedar tak sedar, ramai yang datang stalker blog kak hanis sebab cara penulisan yang agak sempoi. belit mcm mana pun cerita you, panjang mcm mana pun karangan you, i baca laju mana pun post you, tetap dapat Faham penulisan you :)

    ReplyDelete
  52. ape vavi?kat segamat tuh byk vavi tau..agak2 klo dorg tgh santai ditgh jln smbl gelak2 mst tgh bace inibelogsaya..bape byk 'tgh' da..

    ReplyDelete
  53. baca lju2, tringt zmn sk bca lju2 smpai brtrbur sma prktaan last ktawa je trlbh trbrai..huhu

    p/s:
    hye cik hanis, sushnya nk jmpe kmu at uitm ni yek..huhu

    ReplyDelete
  54. kamu sentiasa ada idea untuk update kan! and it always interesting! ;)

    ReplyDelete
  55. nanti sy nk mengeja pulak. hahaha

    ReplyDelete
  56. apsal tetiba terbaca laju² nih... hehhe... nice n3 dear... alwaiz ada idea nak updatekan... and saya pon always tertarik untuk membaca...;-)

    ReplyDelete
  57. aduh...sudah pening..banyak tulisan...hehe..

    ReplyDelete
  58. ha? ohh, tak jadi tulis dari hati. haha penat baca laju2. buat saspen jeee :))

    ReplyDelete
  59. memang best and kelakar la u hanis, hahaha. ayat power gilee :D

    ReplyDelete
  60. ........................................................................................

    aku baca first perenggan, cam kena batang hidung jer.. pastue aku baca slow2...

    pastu tak dapat paper.....

    mantap laa post nie, tahniah!

    ReplyDelete
  61. mane faham bace laju2.. bace slow2 baru la makna sampai.. kan? kan?

    ReplyDelete
  62. hamis comel ni bukan membebel tapi mencomel

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!