Sunday, November 28, 2010

Lemon ade.

Bukanlah saya ni Western kalau promote lemon dan bukan limau nipis limau kasturi. Memang semua bagus cuma nak tahu beza, ambil lemon buat sental jamban bilik tidur, ambil limau nipis limau kasturi buat sental jamban dekat dapur. Tengok sendiri yeay.


Ice Lemon Tea selalu guna serbuk lemon atau citric acid. Dekat kedai mamak guna limau. Paling bagus, nak taknak buat gak sendiri. Bye!

56 comments:

  1. HAHAHA jarang cik ni tulis entry pendek, tibetibe nak tersuke ! ;p

    ReplyDelete
  2. hehe..hidup lemon..pling best la minum time tgh panas..:)

    ReplyDelete
  3. mak sy ckp kalo ketiak busuk boleh sental limau kasturi kat ketiak..gile pedih..haha

    ReplyDelete
  4. hehe..slama ni jd silent reader..dh bebulan2..;) ni tgk bru update smangat je nk cmnt..hehe;)

    ReplyDelete
  5. pernah terbaca, lemon memang tak boleh makan begitu sahaja sebab masam which mean tahap asid dia tinggi dan boleh beri kesan pd perut. tp lemon sangat bagus utk dijadikan ramuan di dalam apa-apa jenis masakan. Limau nipis, limau kasturi, limau bali sekalipun, ia tetap buah.

    ReplyDelete
  6. sys ,macam marah jea ? chill chill ,

    ReplyDelete
  7. apa kaitan lemon dengan cik hanis adalah orang barat ? Tak salah mengaplikasikan sesuatu yg membawa faedah kpd diri xkisah lah daripada barat timur selatan atau angkasa sekalipun. Hasil bumi memang untuk diguna. Tuhan bagi rezeki.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. lemon kan mahal..

    jadi nak jimat kos..encik mamak pakai limau nipis jelah..haha

    =>

    http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. haah mcm mrh..plus malu ckp first padahal 4rd..hahaha-_- malu gila..dah la firs time nak cmnt..
    ayyo..macam tu makan epal pon western la...

    ReplyDelete
  11. lemon+ade=lemonade
    hehe..pandai2
    macam adik saya reka ayat masa beli buah kat gerai ayat dia berbunyi:
    "kak buah dah ade?" kalau baca laju-laju dengar macam buah dada.bahahaha jugak.hehe

    ReplyDelete
  12. ice lemon tea terbaik.
    cakap pasal lemon, terasa nak buat cake perisa lemon plak. and sweet sour chicken! eh.. menyimpang plak dah...

    hidup lemon~~~

    ReplyDelete
  13. a'a la..macam marah je bunyinye hanis..hee..

    ReplyDelete
  14. eh pendeknye.. x puas bca lg.. huhu

    ReplyDelete
  15. i read it once and terus taw someone said something about the last post. sabarlah hanis, i bace ur blog from the very beginning. i taw ur trying to defend yourself. but sometimes its not worth it lah. let them be, the haters i mean.

    ReplyDelete
  16. benar2 belaka tu cik hanis...hehe

    ReplyDelete
  17. kalau hidup mudah melabel, jangan la makan kurma...

    ReplyDelete
  18. lemon adalah kakak kepada limau nipis dan sepupu ngan limau kasturi...abangnya ialah oren...kakaknya yang sulung adalah limau bali...adik beradik tiri yang lain adalah limau mandarin dan limau kampung...semua famili mereka masam2 belaka...tapi dalam masam ade manisnya...bak kata pepatah orang baru...dalam setandan limau mesti ada yang manis...

    ReplyDelete
  19. PROMOTE YOUR BLOG HERE!

    Promote Your Blog Here! Totally Free! Be the first and get more advantage now!

    http://promoteyourbloghere.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. Kalau betul2 terdesak, lemon boleh jugak jadi bateri.

    Cuba lihat video youtube ni:

    http://www.youtube.com/watch?v=AY9qcDCFeVI

    Tapi kena beribu2 lemon kalau nak charge BB atau iphone :-p

    ReplyDelete
  21. jadi duta lemon pulak dah. Hamis... Hamis... haha..

    ReplyDelete
  22. woo woo woo.. klau kat my apartment order ice lemon tea die mmg letak lemon sebijik.. okay over giler se-slice lar.. butlemon bukan limau..

    ReplyDelete
  23. hihii kak hanis cuba tulis pasal how you jaga your skin :) pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  24. i dah mnum. mmg brkesan utk no.8


    i vote tuk no 8.heee

    ReplyDelete
  25. saya malas lah nak buat experiment lemon-lime tu hanis... boleh terus bagi result dia tak.. hehe

    ReplyDelete
  26. tepengaruh ingin membeli lemon berkoyan2 setelah bace entry lemon kamu cik hanis..thithi..

    ReplyDelete
  27. btw, sental jamban guna coke lagi marbeles hasilnya!!! hanis try keyh! :P

    ReplyDelete
  28. marah? hehe~ u're right..lemon x sama dgn limau...2 different fruits =)

    ReplyDelete
  29. terbaik. nak asahkan keris guna lemon.
    modenisasi katanya. T_T

    ReplyDelete
  30. sokong AimiNasrudin & Princeduyong

    ;))

    hidup lemon ! ;) *tetibe*

    ReplyDelete
  31. ice lemon tea...minuman terhot yg diminta setiap kali keluar minum2...

    ReplyDelete
  32. titik lemon dalam mata???? wadehel? mau butakah Ahmad Tongkeng??? berasid kot tuh!!!

    ReplyDelete
  33. Huaaaa...sedapnyeee..ice lemon tea! sila dapatkannya di rumah hanis zalikha, kita utamakan yang ORIGINAL!!hihiihi

    ReplyDelete
  34. lemonade auntie annies sedap kan.. auntie annies ker auntie anne's arrr??? selalu tak ingat....
    lagi sedap makan dgn pretzel... feeling omputeh abis... :P

    ReplyDelete
  35. Yang buat sendiri tu yang sebenarnya, sedap! kan?

    ReplyDelete
  36. mcm marah je. tapi chill ye kak. lemon mmg terbaik. kdg2 i suka campur dgn madu. mmg segar megar la boleh katakan ;)

    ReplyDelete
  37. Petua lg. lemon+ white egg = masker for skin brightening.

    ReplyDelete
  38. nak air lemon gak, nak wat minum2 petang bleh

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!