Wednesday, November 10, 2010

Senyum.

Kadang-kadang kita tengok ada perempuan tuh fuyoo hotnya! Pandainya bergayaaa! Cantiknya mukaaa! Gemilangnya rambuttt! Akhirnya bila buka mulut tersengih, ambek kau gigi kuning T_T



Kalau gigi kuning ni, bila nak make up susah nak cantik sebab warna gigi. Pilih lipstick tak kena, sapu bedak tak kena, letak lipgloss tak kena. Pastu nak pakai baju putih pun susah sebab kontra betul. Nak bermodel-modelan pun susah.



Hanis Zalikha for The Walk-In-Closet. Putih ke gigi hang? Boleh lah sikit-sikit.



Rutin penjagaan gigi amatlah penting memastikan senyum berseri dan sedap mata memandang. Client nak bagi job pun tak rasa duit sia-sia sebab gigi model sedia putih tanpa perlu photoshop. Ini kerana beauty regime saya dilengkapi dengan langkah sental gigi menggunakan Darlie All Shiny White 2 kali sehari! Wah? Gituewww..



Sejujurnya, gigi tak berapa nak putih, bila bergambar dengan Kekna, waah putih gigi Kekna. One fine day tumpang bilik mandi dia sebab kepala shower tercabut, tengok dia guna Darlie All Shiny White. Apa lagi, selamat jalan dunia pondan. Eh bukan, selamat jalan ubat gigi lama..



Dan kini tidak hanya menawarkan gigi putih, di website Darlie All Shiny White, anda boleh menang percutian pergi Mount Fiji untuk 2 orang, tak pun dapat Nintendo Wii. Eh? Serious? Macam mana tuh?




Sertai White Mission Contest!




Senang jer cuma perlu pandu helicopter dan kutip garam laut! Game budak-budak, rugi tak main untuk menang. Suruh budak mainkan pastu ambek hadiah bagi pihak diorang pun boleh. Hikhikhik.






Tapi! Kena daftar dulu dan letak gigi orang lain dekat gambar wajah.





o.O




Hahahahahahaharoflemau. Epppp eyes on the mineral salt blocks to win, please.




Nak hadiah tertera di atas? Kalau nak collect lebih banyak points dari orang lain, sila beli ubat gigi Darlie All Shiny White!







Dah beli jangan tak pakai pulok. Essential nak jadi perempuan cantik bergigi cantik seperti:









Terbaik tak? Terbaik tak? Apa?! Tak cukup baik?!




Nah hambek. Baik punyaaaaaaaaaaaaa!



Bertukar kepada Darlie All Shiny White hari ini!

100 comments:

  1. setia pade darlie weee... :D heheheh.. senyum selalu...

    ReplyDelete
  2. hihi fake sgt edit pakai mende tu ...ur natural smile is so manis

    ReplyDelete
  3. hhaha..comeila hanis..
    cam rabit je gigi tuh..hhehe

    ReplyDelete
  4. ubat gigi darlie ni pedas sgt lah hanis..huhuhu...

    ReplyDelete
  5. weeee...
    stuju!
    dr mata turun ke hati...
    if dr muka dh nmpk something yg pelik,org pn takut...
    hihihi...

    (^____~)V

    ReplyDelete
  6. erk cam pelik je gigi u pas wat tu..
    hehe!

    ReplyDelete
  7. Pedas? Hahahahaha saya suka pedas. Sebab segar sangat! Kalau tak pedas rasa macam ubat gigi budak-budak, pastu nak telan LOL.

    ReplyDelete
  8. hahaha...kelakar la hanis bile letak gigi tu kat pic asal you.. :)))

    tp hanis tetap comel kan........

    ReplyDelete
  9. siapa2 yg nak join contest? mai2

    http://blogciktasha.blogspot.com/2010/11/fashionable-with-hijab-contest.html

    ReplyDelete
  10. gambar megan fox yang last tu nampak macam vampire la sikit sikit. ehehehe


    edit macam tu kenapa nampak macam kelakar sangat? haha

    ReplyDelete
  11. okay catat catat..

    ubat gigi darlie sharnie all white..

    awak awak bila kita baca blog awak kan Hanis, saya selalu senyum senyum, kita pun tak tahu sebab ape. lol ;)

    ReplyDelete
  12. Kejap nak pegi tengok cermin gigi dah cukup putih ke belum...kejap ehhh.

    ReplyDelete
  13. kahkahkah!!edit amik mulot org len lg burok dr gg sndiri... :P

    ReplyDelete
  14. hanis, after u guna darlie tuh. ada perbezaan tak? jadi lagi puteh berseri eehhh? ;D

    ReplyDelete
  15. err..kalau masuk ni, compulsory kena guna gigi tu je ke? tade gigi lain eh? T_T

    ReplyDelete
  16. Bahahah!! i just cant stand yr new set of buck teeth HAHAHAH!!!!

    ReplyDelete
  17. LOL nampak 'cute yang weird'lor gamba kamu yang with the 'teeth' tuh^_^


    Pssssst :Rambut kamu dalam article FACES hot abes!Gorjes as always!^_^

    ReplyDelete

  18. Amboi...
    manisnye dye sennyum...





    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    ReplyDelete
  19. hihi....gigi penyeri hidup kan....

    ReplyDelete
  20. hanis cntik..nk jd mcm hanis gak.heeeee~

    ReplyDelete
  21. wah dah putih nak bagi putih lagi giginya..tetap gojes

    ReplyDelete
  22. hanis ; tak suka lah pix letak gigi tu.. rasa nak tecabut peruttt sbb gelak =)) lawak lah hanis. adoii!=))

    ReplyDelete
  23. yup!!! gigi cantik itu penting...
    hanis, gigi fake tuh comel lah... hahahha

    ReplyDelete
  24. yeahhhh bertukar....!!!

    well ai memang pakai darlie sejak turun temurun lagik..:)tapi heran apsal gigi ai tak putih macam u...uwaaaaaaaaaaaa...

    ReplyDelete
  25. tp i pkai fresh........... n white. satu family pkai. my dad x bg tukaq2. hehehe

    ReplyDelete
  26. Gigi menawan boleh senyum selalu , org pun senang hati . kannn ?

    ReplyDelete
  27. hahahha.. hawat ceq nak gelak jer tgk muka hang pakai gigi orang lain nie? kalakaaaaaa!, ok point ialah suruh bli ubat gigi tu.. nanti saya bli ;)

    ReplyDelete
  28. darlie tuh mmg power kan..pakai sekali jer terus rase taik gigi tade..hehe..

    anyway ader petue utk putihkan gigi pakai baking soda letak atas berus gigi and gosok mcm biasa
    TARA..♥ kalo gelap2 kompem gigi still bercahaye..hehe

    ReplyDelete
  29. eh. ade megan fox! hawt2. i likeee gigi dye. :P

    ReplyDelete
  30. bila gigi putih baru confiden nk sengih2 senyum lebar depan crowd...hehe

    ReplyDelete
  31. dulu pkai darlie tu..tp rsa mcm trhakis gla gigi..hehe..

    ReplyDelete
  32. hanis, tp ada org gigi dia mmg color kekuningan sejak lahir..walaupon gosok hari2,x hisap roko ye dan pakai mcm2 product..tetap kekuningan..kuning tu kira dari dlm..how eh..

    ReplyDelete
  33. salam....

    kalo mekap pun serba x kene, senang jer..tampal bedak putih byk2 kat muka..biar nmpak mcm Joker (mcm dlm citer batman tu laa..hahahaha)

    gmbr tu bila edit mulut nampak pelik.. tak ori..

    ReplyDelete
  34. ubat gigi tu xkisah pun..xkira la berperisa apa pun, pedas ke, oren ker..janji boleh tenyeh kat gigi...

    ReplyDelete
  35. setia lah pada darlie :)
    good luck hanis :)

    ReplyDelete
  36. Ohhh gelak yerrrr. Kita yang kena kawal helicopter tuh korang tak piker. Nak gelak ke nak kawal nak gelak ke nak kawal.

    ReplyDelete
  37. gudluck tau kak hanis.
    hope u win the contest. theee ;)

    ReplyDelete
  38. letak clorox gua rase boleh jugak nak putih nih gigi.ehe XD

    ReplyDelete
  39. EH TLG LA PCAYA I TAK GELAK. TLG LAH TLG LAHH


    hahahhahahahahahhaahahahaahahhaah

    okay focus main helicopter. hanis ni ade je game dia suruh kita main. cett. haha

    ReplyDelete
  40. gigi bersinar leh letak buat pemantul cahaya...ehehehe

    ada apa dengan big bang

    ReplyDelete
  41. errrr...

    takut tgk gigi itu..

    hiksss..

    anyway,nak main choper jap ;)

    ReplyDelete
  42. Pergh. Sekarang boleh main game gigi lak ye.

    anyway gigi Jessica Alba paling terbaekk..

    Terbaru >> 1) Iklan Melayu Cadburry 2) Tipikal Drama Melayu 3) Sup Meletup

    ReplyDelete
  43. gigi anda cantik...
    nak pinjam...
    hehehehe

    ReplyDelete
  44. saye pengguna setia Darlie..weeee..

    gambar hanis yg edit buh gg org lain tu sangat kelakar la..hehehehe..

    ReplyDelete
  45. zaman dlu2, guna arang jek..zaman skang guna Darlie..hahaha...gigi putih, sihat dan kuat..:D

    ReplyDelete
  46. gigi rabit tuh mmg terbek lah..hehehe

    ReplyDelete
  47. weehheww blom layak jd model lg lah maknanya ai ni..kena sental gigi lbh kerap (-_-")

    ReplyDelete
  48. hahaha.. ok lawak, mcm rabbit.. hehe..

    ReplyDelete
  49. buat dental scaling je..haha memang putih bersih gigi

    ReplyDelete
  50. cantiknyer gigi......salam ziarah!

    ReplyDelete
  51. Memang memang Darlie memang buat gigi lebih putih,mmg iklan dia tk tipuu

    ReplyDelete
  52. Salam Hanis...

    Org kata... gigi kuning lebih tahan lama tau Hanis... sampai muka kita kerepot 70an pun gigi tak akan tanggal lagi berbanding gigi2 yg memancar2 ni. Wallahualam.

    ReplyDelete
  53. akceli gg ble jdik kuning jgak klau tlbih kalsium..
    semangat jer jmpe dentist nk ptih kn gg..
    then dentist kte buang mse jer..
    sbb gg nie kng bkn sbb xbersih ke hape..
    darlie??
    sye ske fresh n white green apple..
    hehehehe

    ReplyDelete
  54. Semoga berjaya lah makcik gigi putih

    ReplyDelete
  55. Semoga berjaya lah makcik gigi putih

    ReplyDelete
  56. hehehe..senyuman saya menawan sudah..nk lagi menawan kne jugak ambik darlie ni...

    ReplyDelete
  57. suka jessica alba..cantik...gigi dia pun cantikk

    ReplyDelete
  58. haehaehaehae...awat gigi hang tu nis..

    ReplyDelete
  59. hahax sy pun gune darli jugk!.. tp yg ade perisa limau ke lemon tah.. best.. cube lah..;)

    ReplyDelete
  60. Gambar Hanis ngan gigi yg diedit tu, dari Puteri Bunian dah jadi Puteri Buaian, he he he...

    ReplyDelete
  61. "SENYUM TAK PERLU KATA APA-APA"
    HEHE.. :D

    ReplyDelete
  62. hanis,ubt gigi yg ble btolkn gigi yg senget benget ade x?kalo ade kn best.hihihi.

    ReplyDelete
  63. haha gambaq sangat sempoi bila guna mulut org len. haha. Comel2. Btw, visit my blog and kalau tak kisah keep on updating my blog too:)

    ReplyDelete
  64. biasa org kulit gelap ni gigi dia lagi putih dari kult cerah,sebab tu mt saleh(yg bukan artis) kebanyakannya gigi kuning, ni berdasarkan apa yg saya tgk,dan negro pulak gigi putih,

    btw, gigi u yg rabbit tu comel la, very funny..

    ReplyDelete
  65. ehh, skang gakk pi gosokk gigi lagi. sokkk blei darliee. ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  66. nice one.. anda semua jom ikut saya..time tgh tgk video kat youtube tjumpa satu video ttg pelajar IPTA bunuh diri.. http://mfirdausishak.blogspot.com/2010/11/pelajar-ipta-bunuh-diri.html

    ReplyDelete
  67. senyum jgn x senyum.......kerana senyum itu sdekah.....:)

    ReplyDelete
  68. alamak, masa dah tiba untuk memutihkan gigi..

    er, thanks for the post.

    Appreciate it.

    ReplyDelete
  69. bile letak gigi lain then letak kat mulut cik hanis nampak klakar hak3,


    megan fox senyum berbahaya ,hehe

    ReplyDelete
  70. haha..kelakar tengok gambar yg edit tuh...

    ReplyDelete
  71. sweetnye. comel.
    jalan-jalan blog.
    nice smile you have. sweet giler.

    ReplyDelete
  72. saya pun nak try pakai darlie gak lah mcm hanis, sbelum ni pakai kolget & pearl wite tapi takde beza pun

    ReplyDelete
  73. Hanisssss..... Preview my blog for funny comic strip at http://engineermangkuk.blogspot.com

    ReplyDelete
  74. hmm #:-o
    kalu nak putehkan hati guna ubat gigi apa ye cik hamis? btw, si demok ketot guna ubat gigi cap apa?

    ReplyDelete
  75. Bila buat photo editing dah macam gigi jongos pulak :-)

    ReplyDelete
  76. klaka giler muke aku letak pic gigi tu.. hahaha.. dh dpt markah tggi die nak resit plak.. adehh..

    ReplyDelete
  77. serious nampak kelakar sangat bila tengok gambar edit tu.. ;-p

    ReplyDelete
  78. wah putih gigi..masih pakai colgate..dushh,..kena cuba darlie camni..

    Who The Hell is Hanis Zalikha

    ReplyDelete
  79. oh tidak..ini blog orang terhormat ek??? hadoii la...tak dapat nak jalan2....

    ReplyDelete
  80. hehee Hanis... akak memang suke tengok Hanis senyum. sangat comel dan manis. x perasan pon klu gigi tu kuning hehehe.

    ReplyDelete
  81. i am a new but u are one hell of a hilarious blogger

    ReplyDelete
  82. Hanis,

    Ada comic strips baru at http://engineermangkuk.blogspot.com . hehehe

    ReplyDelete
  83. hehehhe i also like darlie..woow darlie..trutamanya darlie perisa green tea...gigi bkn shaja mnjadi cantik tetapi nafas juga tidak berbau..hey guy..check my blog.. www.blitzzcyndi.blogspot.com ..tQ friendzz..

    ReplyDelete
  84. silau man......senyum tu kan sedekah..

    http://yoishme.blogspot.com

    ReplyDelete
  85. Hihikk..edit gitu kelakar jadinya, yang semulajadi lebih anggun lagi manis

    *winkwink

    ReplyDelete
  86. nape nak amek gambar jongang je...hah nampak sume..abis cite..akaka

    ReplyDelete
  87. hihi. yg gigi rabbit tu klaka la. xssuai ngn hanis :P

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!