Sunday, December 26, 2010

2010 year end getaway

Akhirnya kerja keras sepanjang tahun berbaloi bila dapat tunaikan hasrat pergi Europe sorang2 tanpa menyusahkan bapak-bapak ibuk-ibuk semuanyaa. Akhirnya syukur dapat tunaikan janji kepada Nabil bahawasanya "Dude, one day I'll be there with you, you just wait" .





Sebak dan terharu tau satu keluarga hantar kita nak naik flight pergi bercuti. Nak hantar naik flight pergi belajar overseas tak dapat lagi, pergi bercuti pun boleh.









Lepas dah checked in, terus cari makan. Superb family dinner ahhh makanan terbaik! Lepas kenyang baru boleh peluk-peluk drama dekat balai perlepasan.



Flight tak penuh sebab hello, Christmas eve kot. Namun begitu, still semua penumpang adalah blonde semulajadi, sampai saya perasan saya sorang je Melayu. Bila co-pilot buat announcement dwi-bahasa rasa nak masuk cockpit kata eh eh takyah susahkan diri, buat announcement sekali je dalam bahasa English please, takpe I paham.


Side dish untuk dinner, dap! Main dish ialah beef tenderloin with potatoes/pasta/chicken breast sebab nak feeling Christmas, kesian kat depa duk dalam kapal terbang lagi.



Siap bagi kek berbentuk kayu balak, dap! Dap tuh maksud dia sedap tau. Bukan DAP.



In-flight entertainment ada banyak gila movies, godek channel je dah sampai 1/2 jam taktau nak pilih yang mana. Sempat tengok Salt dengan The Notebook. Pastu tv show tengok GLEE. Sementara tunggu nak mendarat main Bejeweled -_-



Daddy pesan kena selalu minum air, ambek kau 3-4 kali ulang alik toilet, malu I nanti orang prasangka buruk ingatkan sembelit.


Daddy juga banyak pesan pasal orang jahat kat airport. Memang cuak ah, nasib baik tengok Salt, terus rasa berkebolehan.



Side dish untuk breakfast, dap! Main dish ialah omellete. Boleh pilih omellete atau Nasi Lemak. Tapi sebab semangat Hari Natal, kenalah pilih omellete. Dan hash brown.




Salju.

244 comments:

  1. bestnye akak :)
    dapat pegi europe sorg2 !! :)
    uhhuu^^ besar2 nak jln sorg gak la =___=

    ReplyDelete
  2. Yang pasal toilet tu baru nak tanya, Are you okay? Hee..

    ReplyDelete
  3. bestnyea akak dpt pegi europe sorg2 !! :))
    nt besar nk jugak la mcm ne , bru enjoyy =___=

    ReplyDelete
  4. woah! best dapat pegi europe!! saya yang dah dekat ni pun tak berkesempatan pegi lagik.

    ReplyDelete
  5. melancong sorang2 best ker? jauh pulak pergi nya smpi kat europe.

    anyway smoga slamat pegi dan slamat pulang kembali, have a nice trip:)

    ReplyDelete
  6. wah...ada seseorang sudah tiba di Europe ya? selamat berkembara-kelana...(^_^)

    Semoga selamat kembali ke tanah air..amin...

    ReplyDelete
  7. haha,
    frust menonggeng mamat youtube tu

    jeng3

    ReplyDelete
  8. hanis! berapa lama bcuti?
    entri ms bcuti xd ke?
    happy xmas!

    ReplyDelete
  9. Happy Holiday Hanis with nabil...!

    ReplyDelete
  10. wow..nice la hanis g vacation..huhu..teringin sgt nk pegi europe

    ReplyDelete
  11. wah!beraninye hanis gi travel sensorang..have a safe journey babe..

    ReplyDelete
  12. Wah! Hanis Zalikha's getaway! :)

    ReplyDelete
  13. haha,, tgk salt boleh kick2 cikit,, hehe
    hepi holiday hanis! =)

    ReplyDelete
  14. wow!bestnya..jgn lupa souvenir utk readers ek..hehe =)

    ReplyDelete
  15. bestnya hanisssssssssssss.....muda2 dah g europe pakai duit sendiri...

    belikan ole ole ye

    ReplyDelete
  16. wah jauhnya!lem salam nabil eh..ngeh3

    ReplyDelete
  17. haaaaaa..sedapnye makanan..lepas ni nk tinggal dalam kapal terbang jek la...puas hati..

    ReplyDelete
  18. Hanis Zalikha: bestnyer pegi Europe..slmt bercuti Hanis..:)

    ReplyDelete
  19. Besttnyeeeee!! happy holiday gurll.. last time to Europe wuz 8 years back.. :(

    ReplyDelete
  20. Besttnyeeeee!! happy holiday gurll.. last time to Europe wuz 8 years back.. :(

    ReplyDelete
  21. bestnyaaa dapat pergi europe.
    take care and enjoy your trip hanis zalikha .(:

    ReplyDelete
  22. wah hanis!
    bestnya!
    you pegi mana ni?

    ReplyDelete
  23. nice one..sonok betoi kak long jalan2 makan angin bawak adik2..banyak sunggoh duit depa himpoonnn.

    belogapasajajadi.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. oowh sangat bestnya ur trip...enjoy it!

    ReplyDelete
  25. Seronot nye hamis.. take care & have a nice trip..ole2 untuk i jangan lupa..hehehe ;)

    ReplyDelete
  26. bestnye. =')

    kitorg baru balik dr Jordan. Sbb I dah kahwen (kawen awal. umo 21 lg), kitorg dengan terharunye pergi suami isteri. Terharu cm hanis sbb tak nyusahkan mak bapak. haha.

    take care hanis!

    amalina-peter.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. owwwwhhhh..bestnya dapat bercutiey...lagi lagi kat europe..

    niway cik hanis,happy holiday....wish you comel cute cun sentiasa kat sana...auuuummmm!!!!

    ReplyDelete
  28. Have a nice holiday there Hanis =)

    Send my regards to handsome Nabil hehe

    ReplyDelete
  29. bestnye. bile la my turn pulak.

    safe journey hanis zalikha =)

    ReplyDelete
  30. wow..airlines apakah ini?hehe..havw a ggreat holiday :)

    ReplyDelete
  31. its going to be a great holiday for u..enjoy it..take care

    ReplyDelete
  32. WAHHH.. NAMPAK LA SEGALA KERJA KERAS TU.. END YEAR JE G EUROPE.. KALAU YUYU NI, END YEAR, BALIK KAMPUNG.. BHAHAHAAH

    ReplyDelete
  33. london ek hanis?

    and who nabil??

    ReplyDelete
  34. wahhh tak sabar nak tau melancong ke mana tuu?

    ReplyDelete
  35. travel alone. omG!

    that's what i'm craving forr! :)

    ReplyDelete
  36. Nis, kayu balak tu best ke? mcm menarik je..

    ReplyDelete
  37. best nye kamu hanis!!!
    have a nice holidays!!

    ReplyDelete
  38. Bestnye! How long u gonna be away?

    ReplyDelete
  39. semga adik selamat pergi dan balik.. di usia muda berjaya ke oversea dgn duit sendiri!! syabas!!

    ReplyDelete
  40. so, hanis kat europe sampai bila?

    ReplyDelete
  41. selamat bercuti hanis!

    wah.. tengok chanel ada angelina jolie... kalo terjumpa angelina jolie kat sana kirim flying kiss kat dia ehh :D



    p/s: kagum dengan kejayaan hanis!

    ReplyDelete
  42. nampak fleet ryanair di situ.. moh dtg dublin kalau x stranded, heheh

    ReplyDelete
  43. Nice :)
    Where to in Europe, Hanis? And for how long?

    ReplyDelete
  44. Untung Nabil..bru je pergi dh ade kawan yg dtg jenguk..;) hanis pergi bpe hari??take gud care..;)

    ReplyDelete
  45. wahhh best gle gi europe..huhu nk ikut nk ikut sis hanis hahaha

    ReplyDelete
  46. are u flying on emirates or mas? emirates entertainment is the best!! haha

    ReplyDelete
  47. bestnye..mesti sujuk glerr kn..brape lah temperature kt situ agaknye =)

    ReplyDelete
  48. HOHOHO...epi HOrny day! i mean epi holiday beb :)

    ReplyDelete
  49. gi mana jer tu Hanis? =P btw, have an awesome holiday!!!

    ReplyDelete
  50. enjoy a safe journey at Europe.
    Moga2 Allah Taala sentiasa lindungi Hanis kat saner. Aminn..
    May Allah s.w.t alwiz be with ur side.

    ReplyDelete
  51. wah! seronoknya! untungnya leh g bercuti ke europe..

    ReplyDelete
  52. best nye bestnye! have fun hanis(:

    ReplyDelete
  53. oh! janji ngan nabil meh? xpe. kim salam ja kat die ea.. take care!

    ReplyDelete
  54. wah..beraninya hanis g europe sorg2...take k slalu la kat sane ye...

    ReplyDelete
  55. hai kak hanis...cantiklah kak hanis..,hmm..nnt kak hanis boleh lah ajar aqilah pasal blog ni..lagi pon aqilah baru je buat blog ni...,so,x tau sgtlah pasal blog ni..nnt kak hanis bolehlah follow aqilah ye..taip je aqilahabdulrahman.blogspot.com.(kalau kak hanis nak follow)=)

    ReplyDelete
  56. waaaa.. best nyerrrrr ! :D tak pernah nek flight ! T~T

    ReplyDelete
  57. omaigod..the foods is so tempting..
    bile nak dapat gi oversea ni.. T_T

    ReplyDelete
  58. hai kak hanis...cantiklah kak hanis..,hmm..nnt kak hanis boleh lah ajar aqilah pasal blog ni..lagi pon aqilah baru je buat blog ni...,so,x tau sgtlah pasal blog ni..nnt kak hanis bolehlah follow aqilah ye..taip je aqilahabdulrahman.blogspot.com.(kalau kak hanis nak follow)=)

    ReplyDelete
  59. hanis naik flight pap nie? MAS ke AIR ASIA? baper jam nek flight? dr mlm smpai ke pg tu. bestnyer dpt gi europe. bila la saya plak dpt gi. hehe. :)

    ReplyDelete
  60. wow best giler hanis pi europe sorang2!! u go girl!! cant wait for the next entry!!

    ReplyDelete
  61. ah snow. great! wish u'll have a great holiday hanis. :)

    ReplyDelete
  62. wah!
    sonoknya pg berct...
    bila laa dapat pg sane maen.
    huhu..
    enjoy ur holiday hanis..
    :)

    ReplyDelete
  63. whoaaaaaaaaa syioknyaaaaaaaa ! :D

    ReplyDelete
  64. omg beznye u pg holiday by urself.have fun yah! (;

    ReplyDelete
  65. woowww!!!! bestnyeeeee!! mesti proud kan, dapat pergi europe tak susahkan orang lain and gune duit sendiri... waktu umur still 20 pulak tu... have fun HZ. =)

    ReplyDelete
  66. wah bestnya i nak pg holiday jugak!!!!!!!!!!!1 :(

    ReplyDelete
  67. tersembul kejelesan dalam diri ni bila baca orang leh pergi bercuti jauh2 gini.. haishhh haishhh haisshhh

    ReplyDelete
  68. Kaka Hanis, i want to follow you laa :)

    ReplyDelete
  69. wahhh. hanis g europe..! tc babe. kirim sakam kt nabil. kih3..
    btw, enjoy your holiday..
    tak sabar tunggu gambar holiday hanis :)

    ReplyDelete
  70. perrrghh keknis pergi sorang2...best betul ...momo teringin juga nak pergi sorang2..one day nnt.hehe

    ReplyDelete
  71. waahhh. dah lame tak nampak salji. :( kat mana ni? cuz nampak kapal terbang emirates. ehehehe.

    ReplyDelete
  72. Ape lagi,winter shopping la sampai pengsan. Sales!!! Pergi mana ni actually?

    ReplyDelete
  73. ini boleh dikatakan sangat cemburu!

    ReplyDelete
  74. Halo.Best tak? Mesti ah kannnnn!Oh keknis dah baca surat pinko tuuu???
    Baca tau!Belikann benda tu tauu!

    ReplyDelete
  75. beruntungnya dapat survive sendiri. i like u very much. take care

    ReplyDelete
  76. waaaahhh!!! bestnyer g holiday!!! jeles sekali..

    ReplyDelete
  77. bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... suka sbb makan best... lalalallalaaa

    ReplyDelete
  78. wahh bestnya! Nanti update lagi yeaa Kak Hanis :).. Take care!

    ReplyDelete
  79. Wah cuti! Best nye! Jangan lupa beli present for me, okay Adik? :D

    Enjois!

    ReplyDelete
  80. heeee~ wau! mcm mobiliti pelajar plak kan hanis ni.. take care odey~

    ReplyDelete
  81. slamat jln hanis...semoga selamat pergi blk...wah fevret same main bejeweled laaa.ati2 juga pada orang asing yg selalu kenakan rakyat Malaysia pasal dadah. nak2 hanis g sensorang

    ReplyDelete
  82. senyap2 je pegi, AMIK BANYAK GAMBAR.

    pesan mak ayah kalo gi oversea:

    jgn la bawak menantu org putih dtg msia, x berkenan.

    ReplyDelete
  83. wow!!..eurooo!!..
    nak jugakkk..huhu..

    ReplyDelete
  84. nak anta gak..hehe...takpe la..nk jemput nanti

    ReplyDelete
  85. last time p Uk pun, saya dok ulang minum air ngan g toilet..sebab tu pilih seat tepi so takde lah mat salleh tu membebel..

    anw, teringin nak jadi backpacker..

    ReplyDelete
  86. wow, Hanis pergi Europe dgn duet sndr? salute lah kat hanis!

    ReplyDelete
  87. happy holiday...enjoy the cold weather..

    ReplyDelete
  88. pegi holiday watpe hanis ? jumpe nabil je ke ? eheh

    ReplyDelete
  89. love to hear more from you! have fun!

    ReplyDelete
  90. best giler.. krismas eve still meriah lagi ke sane?

    ReplyDelete
  91. hanis, kat sana mesti sejuk gila kan..
    kite stay kat UK ni sebulan lebih pun msh xthn dgn kesejukan..hehe..
    kite lusa dah nak balik dah.. :D

    ReplyDelete
  92. pergi sesorang ker ? berani sungguh

    ReplyDelete
  93. macam kat frankfurt je nih..btul x hanis?hehe...jom jumpa..i ada sini..kekeke~

    ReplyDelete
  94. oh..hash brown how i missed that very much...

    ReplyDelete
  95. pergi holiday????/take care..
    nnti jgn lupe upload pic byk2..huhu

    ReplyDelete
  96. beshnye..
    bile lak lionteen nk smpy sane yek..

    ReplyDelete
  97. bestnye pegi sorg2..
    t.care !!~ :)

    happy holiday!!~

    ReplyDelete
  98. happy hols :)
    nnti turn i plak...hehehhe :P

    ReplyDelete
  99. alaaah jealousnya! kau makan ke lawat nabil sekarang?! mana gambar kau dgn nabil main snow pakai baju winter panjang dengan topi bulu biri-biri dan boots pjg? take care of my baby there! (padahal kat nabil pun aku ckp macam ni, macam tamak dua dua pun bayi aku ke apa)

    ReplyDelete
  100. kak hanis kite nak ikot~~!
    em take care tau sorg2. nant ade org nak wat pape kat kak hanis bkk langkah oke! hehe.

    ReplyDelete
  101. Hanisss!!!wanna meet you!!u pergi germany eh?

    ReplyDelete
  102. Seriously Hanis, I think you are one of the most lucky girl in the world. U have evrything that u want. Things flows the way that u intend it to be, alhamdulillah.


    www.ayymanrahim.blogspot.com

    ReplyDelete
  103. gi german ke? alles gute und herzlich willkomen in deutschland.Geniessen Sie Ihre Reise!

    ReplyDelete
  104. wanna to now more about ur getaway soon k hanis!!u r so natural baeuty!awww!

    ReplyDelete
  105. waaaaaaaaaa have a great holiday sis:D:D:D:D

    ReplyDelete
  106. selamat shopping sampai bankrap on Boxing Day! :p

    ReplyDelete
  107. best wooo!
    mesti dpt main salji kan kat sana :D

    ReplyDelete
  108. wow , that should be a great trip . esp this is the christmas season and the snow view there . enjoy it .

    ReplyDelete
  109. besh nyer. nak ikut..hehe. have a nice trip :)

    ReplyDelete
  110. Balik jer dari Europe interview plak dalam radio Bernama..glemer ehhh

    ReplyDelete
  111. nasib baik turun dr kapal terbang tak dye ur hair black, kan?

    hahaha...

    have a blast with nabil!

    ReplyDelete
  112. selain citer Salt citer Taken juga bleh diambil sbg cth nak bercuti tanpa family lain ;)

    epi holiday hanis..

    ReplyDelete
  113. europe! wah...
    selamat bercuti2an sayang :)

    ReplyDelete
  114. la pi sorang je ke, apsal x cakap k lily boleh temankan (cuti lama nie x tau buat apa lah)

    ReplyDelete
  115. wow...best tu... hepi oliday dear...:)

    ReplyDelete
  116. wow wee...bestnya dpt pergi time winter..happy holidays hanis

    ReplyDelete
  117. waa......sronok2 pat gie hliday alone .
    wish one day i can hliday alone too...btw...have a safe trip going n coming back,,,:D

    ReplyDelete
  118. wah! bestnyer pegi eropre tu!!! jeles2...

    ReplyDelete
  119. cis, nabil suka la tuh hanis sudah sampai.bw dia jln elok2 incik nabil, supaya dia boleh update dgn byknnya nnt bila dah balik.haha

    ReplyDelete
  120. oo jumpa nabil ke.. kem salam jelah kat nabil yek.. kata kat dia, org malaysia kem salam...

    ReplyDelete
  121. hello hanis! bestnye dapat pegi europe! sila visit blog saya, sure you akan gelak.

    AWEK PENJAGA GOL YANG POYO

    ReplyDelete
  122. enjoy ur trip :) nasib baik u watched salt! be a superheroin. tetiba :D

    ReplyDelete
  123. tk saba nk tunggu gamba cuti cuti europe =)

    ReplyDelete
  124. salam hanis, baru baca blog nabil. alhamdulillah u safely arrived. have fun ya..take care!

    ReplyDelete
  125. HAI HANIS! NAMA SAYA NORDIN! BOLEH BERKENALAN?? I PEMINAT NOMBOR 1 U TAU~









    okey tu gurau ja tu... perghh, x sabar mau pegi oversea.. huh

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!