Friday, December 24, 2010

Mamak Culture







Thing is, I've been really busy with work, catching up with friends, spending time with family and planning my year end in between. Fret not, at the end of the day (or 2/3 days) this is the place I go to, to express my thoughts and feelings so bear with me. Lots of love, Hanis Zalikha.




I'm sure you guys macam ehhhh dah pakai cermin mata budak nih? LOL. Well, yeah biasalah budak rajin membaca cececey, dah rabun sikit T_T Dahlah satu family takde pun yang perlu pakai specs, sabar jelah kau sorang2 skema. Bye nak kumpul duit buat Lasik.



Credit: Baju Hard Rock Cafe Meor hadiahkan ♥

130 comments:

  1. 0.0 saya and ayah je pakai spec ;) enjoy your day HZ

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. lapo bile tgk mee goreng tuh....adeh!!mau jugak!!

    ReplyDelete
  4. hanis! tu mcm kat Ali Restaurant seksyen 13 shah alam jea. yg dekat dgn kolej PTPL tue kan? ^^,

    ReplyDelete
  5. dah lame xjumpe mapley tehehe

    milo tabur une!

    ReplyDelete
  6. Mamak Culture- Dah jadi Malaysian Culture also! hehehe.. =D

    ReplyDelete
  7. kirim salam dekat kawan yang pakai tudung tu :)

    ReplyDelete
  8. wow..mee goreng n maggi goreng..mmg besh kn di mamak stall..teh o ais..mmg wjb.:)

    ReplyDelete
  9. haha..skema ke pakai cermin mate?xla..huhuhu

    ReplyDelete
  10. salam...iklan sebentar

    Siaran langsung Piala Suzuki AFF di Dataran Putrajaya

    http://secretwordfromheart.blogspot.com/2010/12/aff-suzuki-cup-2010-tayangan-di-dataran.html

    ReplyDelete
  11. tak suke sangat makan kat kedai mamak..
    tak biase..
    :)

    ReplyDelete
  12. Memang nerd

    Yes, Ali.

    Kirim salam sendiri takyah orang tengah, belog dia ada kat list tepi.

    ReplyDelete
  13. uik....lain benor mukanya...hehehe

    ReplyDelete
  14. hehe..
    walaupun simple.
    tapi
    still nampak comel.

    ReplyDelete
  15. sebelah kiri u tu marlisa right?
    oh my friend..

    ReplyDelete
  16. Nak tanye sikit. Kak Hanis guna camera apa?

    ReplyDelete
  17. nak buat lasik jugak..hanis tlg kumpulkan utk i sme k..;p

    ReplyDelete
  18. g mamak gak paling besh!terbaik..but si kecik tak suka..

    Jom sini,
    Tuto tinggalkan link lepas komen

    ReplyDelete
  19. ahaha bagus tidak melupakan jasa mamak yang selalu kita makan time kecik kecik even hanis dah popular sekarang ,keh keh

    ReplyDelete
  20. when u'r away overseas..THIS is what you miss the most;-)

    ReplyDelete
  21. dni pun sama... family tak de pon pakai spek tapi dni pakai. baru 2 bulan :D



    comellah hanis pakai spek. nampak sangat2 educated. wow!

    ReplyDelete
  22. Hanis, you with specs or not, still beauty my dear :D

    ReplyDelete
  23. when u'r away overseas, THIS is what u miss d most;-)

    ReplyDelete
  24. sedapnye maggie goreng!. mamak is a must everyweek kot..haha~

    ReplyDelete
  25. cute pki cermin mata...tgk mee tu terus lapar mee mamak..huhu
    ni blog baru a.nas..rajin2 la jenguk..http://inilahkisahku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. hot nerd hehe

    http://iamsyazwani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. mcm kenal jer tempat tuh...
    dolu2 masa LS belajar pun suka makan kat kedai mamak..sampai org mamak tuh kenal LS dah...

    nampak comey jer pakai spec tuh..
    Ls punya spec pun lebih kurang mcm Hanis ZLKH...huhuhhu

    ReplyDelete
  28. semua awek2 cun..mmg puaslah bangla2 kt kdi mamak tue cuci mata
    hahahaahhaha

    ReplyDelete
  29. nyum..nyum....sedap je tgk mknn 2..

    ReplyDelete
  30. oh, sedapnyer mi goreng itu~ nak sikit! hehe

    ReplyDelete
  31. oh, sedapnyer mi goreng itu~ nak sikit?? =p

    ReplyDelete
  32. pakai spec=rajin membaca.. :)

    Nak hadiah Beads Blouse? Jom Join GiveAway ni

    Entry Terkini:

    Ragam Keluarga Inchik Moza - Bila kakak pakai baju melayu
    Dunia Aku Ibu Muda - Orang lain pon nak smayang jugak

    ReplyDelete
  33. specky nerdy?nops.specky is cutiey!..i guess so..hav a nice day HZ..n semua!

    ReplyDelete
  34. spec tu bukti kerajinan hanis updated belog... hehehe

    ReplyDelete
  35. hanis, kalau ang pkai specs jenis mata belalang pon still nampak cute. apsal? hehehehhehe

    ReplyDelete
  36. hanis, kalau ang pkai specs jenis mata belalang pon still nampak cute. apsal? hehehehhehe

    ReplyDelete
  37. hahaha..kita sama la hanis..
    in my family pun i sorg je pkai speck..ase berlainan je..haha

    ReplyDelete
  38. weh gambar kau sumpah lawa gila weh, ok dah suruh aunty sheena amek yang slr godang skrg, kau simpan yg ni setiap kali pakai yg ni bila outing. sbb maggi aku pun nampak macam menggiurkan. mee goreng mamak yg pakai minyak lama pun mengairliurkan. Oh aku malas nak puji kau pakai spek dah. Sebab kau tak sayang smpi nak sapu dengan tisu material baju batik minggu mesra siswa tuh

    ReplyDelete
  39. wah! sedapnye mee goreng mamak tu...terliur sy...hehe

    ReplyDelete
  40. gadis bertudung kelabu tu sangat comel lah!

    *waves kepada gadis tersebut! =p

    ReplyDelete
  41. Siapa kirim salam yang bertudung tu ha dia dah buat appearance dengan mengomen. Apa lageyyy

    ReplyDelete
  42. nerdy hnszlkh ! hee . kalo xde pic makanan xsah kan . haha

    ReplyDelete
  43. heheheh... nerd ..skema pon tak pe... nampak cun lagi laa... :)

    ReplyDelete
  44. u slalu post psl makan2 je..tp xgemuk2 punn...jelesnye!!>.<

    ReplyDelete
  45. hanis pkai spek pun ttap cantik! ;)

    ReplyDelete
  46. wahhh...akak pakai spec...hehe...takpe..skrg kat mall 90% pkai spec...dlu i rasa awkward gak sebab rasa tua and rasa nerd jer pakai spec...now, tidak lagi..

    ReplyDelete
  47. gojes gojes gojes !!!!
    pkai ape pun hanis ttap gojes...

    **sdap nye mee 2...

    ReplyDelete
  48. me too. sorang je rabun dari 8 orang family members -___-''
    harap adik2 nanti rabun. haha

    ReplyDelete
  49. Dik,

    Buat lasik recommended utk yang rabun tahap 500 ke atas ya..

    lau takat bawah tu.. elok pakai spec or contact lense jer la...

    Nanti rugi bayar mahal2..

    ReplyDelete
  50. macam kenal yang bertudung tu. huhu.

    ReplyDelete
  51. comel la hanis berspek tu...ehehhe

    ReplyDelete
  52. tabik haniss . even bloggerstar pun lepak kedai mamak. mamak la best :D

    ReplyDelete
  53. HZ always cute as usual....kim salam spek ;) http://tekok-beriuh.blogspot.com

    ReplyDelete
  54. oke nampak kacak!

    *bunyi cengkerik

    ReplyDelete
  55. Pakai specs pun CHUN gak! hehe. Skema~ :D

    ReplyDelete
  56. hanis cute ;)

    hanis!!xjumpe pon yang bertudung 2 punye belog...ape nme blognye??

    ReplyDelete
  57. HZ is always cute as usual..orang kalau dah cantik pakai la apapun memang tetap nmpk cantik jugak...kim salam spek ;)http://tekok-beriuh.blogspot.com

    ReplyDelete
  58. berapa kali tengok ntah gamba hanis pakai spek ni sebab cun sangat :D hehe.. siriyes... siriyesssssssssssss

    ReplyDelete
  59. Hanis, jom join contest on sharing tips for study. We all need it from u yang bijak pandai ni :)

    ReplyDelete
  60. cabaran bace blog hanis ni

    : asyik letak gambar makanan yang mengiurkan. =_="

    ReplyDelete
  61. mee goreng telor mate terbaek=)

    ReplyDelete
  62. mee goreng mamak sangat bahaya..haha

    berminyak dan boleh mengemukkan..hehee

    ati2 ye

    ReplyDelete
  63. saya pun ada the same baju like hanis. orang hadiahkan jugak. sep sikit :D

    ReplyDelete
  64. i wanna be in the scene..hoho..rindu korunk!!!!1

    ReplyDelete
  65. haha...pakai cermin mate pun still stylo~

    ReplyDelete
  66. ouch
    salam kenal, first time baru jejak..

    ReplyDelete
  67. wah, mana mana gadis bertudung yg cute tuh..manaaaa... eheeeeee

    ReplyDelete
  68. Kim salam kt budak pakai spec tu...hehehe

    ReplyDelete
  69. haha....ley pggil budak nerd ni..hehe

    ReplyDelete
  70. The specs are too big for your eyes la Hanis.

    ReplyDelete
  71. wlaupun mcm ugly betty cket..tpi hanis zalikha still shantekk jugak..ummm..cute dowh =)

    ReplyDelete
  72. hey hanis :)

    love your blog alot. if you have free time do visit my online blogshop http://youmeandshoes.yahoo.com or can search our facebook fan page You, Me and Search. we make our own shoes. custom made/handmade shoes. support local product. hehehe =) thank you so much for your time!

    ReplyDelete
  73. skema2 pun but u still looked gorgeous hamis..:)

    ReplyDelete
  74. Hanis, kenapa setiap kali Model 80-an hapdet entry dia tak apear kat page I? camana nak buat...?

    ReplyDelete
  75. wah3~ kak hanis.. welcome to the spec's club~ hik3~ ^_^

    ReplyDelete
  76. ini pak li kopitian sek 7 erkh? :)
    neway you're still beautiful even with glasses. suka tengok. :D

    ReplyDelete
  77. lasik mahal ohh. huhu. btw, hanis cantek ! HIHI :D suka.

    ReplyDelete
  78. mmg mamak sentiasa di hati.. huhuh

    ReplyDelete
  79. lasik tu apa? kena kumpul duit ek kalu nak buat?

    ReplyDelete
  80. baru style ade spec...hahaha.. nampak matured sikit

    ReplyDelete
  81. hye kak hanis..,best lah blog kak hanis ni..=)nnt kak hanis follow lah aqilah ea..lagipon aqilah ni baru je buat blog..,nnt kak hanis boleh lah ajar serba sedikit pasal blog ni...,taip aqilahabdulrahman.blogspot.com..(kalau kak hanis nak follow okey)=)

    ReplyDelete
  82. bangga mamak tu topten google search semalaysia singgah sana.. haha..

    p/s : kalau dia baca surat khabar melayu la..(^_^)

    ReplyDelete
  83. Salam, jejalan pagi mee goreng mamak satu :) New Entry "Jangan Jiplak !"

    ReplyDelete
  84. mkanan kedai mamak dah nk naik harga~

    ReplyDelete
  85. waa sedapnye tengok mee goreng tuhh..menyelerakan!!

    ReplyDelete
  86. nampak nerd je kak hanis pakai spec..

    ReplyDelete
  87. bila tgk gmbr2 makanan tu, teringat selalu dok makan maggi goreng kat darul ehsan sec 18 shah alam kol3pg lepas abes main futsal.

    ReplyDelete
  88. mamak best..! sedap..
    hanis cute je.. :P

    ReplyDelete
  89. cool giler makan maggi, mee goreng and teh o ais! :))

    ReplyDelete
  90. hehehe...chumell pulak hanis pakai spec..hihi :))

    ReplyDelete
  91. Bila nak turun Penang? Bolehlah Hanis belanja saya makan sampai pokai..penang kan food heaven..hehe..

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!