Wednesday, March 9, 2011

Benda-benda cool

Selalu tengok kat Tumblr banyak gambar barang-barang cool. Pastu I pun ada barang-barang cool dan gambar mereka tapi takde Tumblr so how to berlagak, how? Ishk.



Few things I bought for people while travelling.



Lego keychains for close friends (click to enlarge). To be honest, I didn't know what to get for them when I was in Germany, so when we found this Lego shop in the street of Cologne I was like OMG CUTE LEGOS MUST BUY ALL. After paying only I realised Lego is from Denmark and not Germany. Nabil also confirmed this -_-. That's like going to Langkawi and buying pinggan mangkuk Siam as souvenirs.





Adore this so much okay, dog in your ears! Toy Story 3 earphone for my little brother Khairi. Now he just need an MP3 -_-.




Oh and I got this for myself, super duper cool Mickey Ears speaker clip for my laptop. COMEL GILA DAH LAH LAPTOP I KAN MERAH, PASTU ADA SPEAKER BENTUK TELINGA MICKEY. BERDARAH HIDUNG.





That's how you pasang the thing. And the audio is superb dah lah portable (USB) so I can bring it anywhere, because you know, I don't have Tumblr to berlagak.



Ada lagi few more stuff but let's save it for another day (malas nak punggah gambar). OKAY BYE, XXOX.


101 comments:

  1. Those mickey mouse ears memang sangat comel!! =O

    ReplyDelete
  2. Hanis,cutenya koleksi u ni.. Geram la. Yang lego tu pun best. Susah nak dapat ni..Kalaulah saya yang punya, alangkah indahnya hidup ni. hahaha :)

    Entri Terkini: Jom tengok sini.Kenapa Pearl Haya ramai peminat..

    Entri Terkini: HEARTBEAT ! traffic tak payah tinggi tapi boleh tambah pendapatan gak.

    ReplyDelete
  3. HEHEHEH.. KALAU HELLO KITTY LAGI BESTTTTTTT! <3

    ReplyDelete
  4. suka ohh tinge mikey tuh! :)
    kt mesia mmg xpnah jmpa oh..

    ReplyDelete
  5. omg!! mmg comel gila.. takda tumblr blagak dalam blog pun jadilah kan.. haha!! suka yg toy story tu :D

    ReplyDelete
  6. COMEL GLE SPEAKER CLIP DIA!!
    hehehe
    nak satu boleh? :p

    ReplyDelete
  7. niceone. itu telinga mickey mouse memang sempoi..tapi cmna nak cucuk tu?? bole lekat2 kat laptop ka.

    http://belogapasajajadi.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. haniz memang pandai beli barang yang cantek. serious ! suka !!! :D

    ReplyDelete
  9. hehe cute cute =D
    nanti wutla tumblr..ley follow..hehe

    ReplyDelete
  10. mana hanis dpt mickey nyer speaker tu comel lah !!

    ReplyDelete
  11. adore mickey mouse speaker..tersgt comel...

    ReplyDelete
  12. sume barang2 yang hanis pilih comel2 ;)

    ReplyDelete
  13. sume barang2 yang hanis pilih comel2 ;)

    ReplyDelete
  14. cantik koleksi .
    sangat sangat cantik !

    ReplyDelete
  15. cute,.. suker yg keychain tuh..

    ReplyDelete
  16. micket mouse itu super duper cute!!
    lawa seyh..
    mao jgk...=(

    ReplyDelete
  17. serius cool. bley buat collection. hehe

    ReplyDelete
  18. waaa ~ keychain harry potter.. cool giler !

    ReplyDelete
  19. hehe... you gave me an inspiration on what to blog about on next task. :)

    ReplyDelete
  20. ohmygod. i want the mickey ears speaker clip. sooo ttiiiuutt !
    :)

    ReplyDelete
  21. haha..comel benda² tu sume..tp kan peel akak ni kalo tgk bengbarang mcm ni misti pikir 2-3 kali nk beli..takut membazir..hohoh

    ReplyDelete
  22. hanis,buat la tumblr!!sng n cool je tumblr.. :))

    ReplyDelete
  23. "tak ada tumblr nak berlagak" ..

    cheh.. haha...

    ReplyDelete
  24. Telinga mickey tu sangat comel. Nak jugak satu!

    ReplyDelete
  25. uniq lah...hehe...plg best yg ye phone tu...

    ReplyDelete
  26. pardon the ignorance. mende nye 'tumbir' tu?

    ReplyDelete
  27. comel la mickey mouse pnye speaker tu!! need one!

    ReplyDelete
  28. wow siyes bes kalo leh travel kan,mcm bnde y kite tak dpt kt m.sia de
    huaa besnyee

    slmt i xde tumblr tok blgk kn haha

    macam marah je..saba ye :)

    ReplyDelete
  29. i want those star wars and toy story key chainnnnnnn!!!!!!!

    ReplyDelete
  30. okay keychain lego tuh sangat nak!!!
    kat malaysia susah nya la nak carik.

    ReplyDelete
  31. Chomelnye lahh . Nak klip Mickey tu ! Hee :D

    ReplyDelete
  32. hahahah ! berdarah hidung , haha ! keknis suke wat lawak, huhu

    ReplyDelete
  33. Nak mickey tuh. Sumpah jealous! :'(

    ReplyDelete
  34. awww comelnyee earphone untuk khairi tuuu ! keknis,nak satu ! :)

    ReplyDelete
  35. uuh...tlinga mickey memang comey 0.0
    tlinga shrek ada x???

    ReplyDelete
  36. cool + comel = merembes sangat T_T..

    ReplyDelete
  37. keychain lego ! i want it . hehe ..

    ReplyDelete
  38. banyaknya collection kusyen...
    eh,keychain...err

    ReplyDelete
  39. ~waahhhh~
    super cute!!!
    haha
    Izz nak satu
    (^.~)

    www.izzlatif.blogspot.com

    ReplyDelete
  40. nak jugak!! huhu..
    bile la malaysia nk ade bende2 cam ni..
    :(

    toys r us pon hampehh jee...

    CARA2 MELAJUKAN BROADBAND ANDA YANG DAH HABIS LIMIT ATAUPON YANG LEMBAP"

    ReplyDelete
  41. hanis, buat la tumblr... sangat menarik tumblr tu... hehe.. promote² ;)

    ReplyDelete
  42. sgt2 cool...nak jugak mickey mouse eras tuh..sgt comey..kalo ltk kat lappy sy pon comey gak..huwaaa...

    ReplyDelete
  43. Hi Hanis... cutenyer all the stuff that u bought during your trip to Germany... esp. the toy story characters keychain & earphone tu.. my doter will go crazy and keep on nagging me to get 1 for her...

    ReplyDelete
  44. hanisss... comel key chain lego tuh,kalo la i ni BF u mesti dah dpt =P..ok bai

    ReplyDelete
  45. comel nye mickey mouse ears tu...
    nak jugak!!!

    ReplyDelete
  46. haha . okay. ni boleh berlagak ! tak ada tumblr pun x apa :)

    ReplyDelete
  47. ohmygod so cute. <3 if i was a rich man

    ReplyDelete
  48. hanis comelnye mickey mouse...:)
    nak..heheh..

    ReplyDelete
  49. LEGO! plus earphone untuk Khairi tuh.. hehe.. mesti mahu!

    ReplyDelete
  50. orang kalau dah cute pilih barang apepun nampak cute :D

    ReplyDelete
  51. Hanis kita close friends tak?
    tetiba je

    hehe nak nak lego keychains star wars darth vader..

    plisss..

    ReplyDelete
  52. LEGO!
    OMG! i miss those toys! use to have boxes of them! same la, when i went abroad, we want to buy gift which relates to the country that we visited.

    somehow, we tend to buy stuff which not representing the country. haha. for example, sony in Japan is written with MADE IN MALAYSIA at the back.

    LOL.

    ReplyDelete
  53. Ohh okey now dah get it how to belagak kalau takde Tumblr. LOL

    ReplyDelete
  54. pergh...kiutnya mickey mouse nih...ni yang nak jugak buat koleksi nih...

    ReplyDelete
  55. hehe ta pasan pun kat tumblr ade pic brg2 cool, oftenly looking for food pix^^lapoo.

    ta pna tpkir na bli kawaii staff as a speakers.cool!

    ReplyDelete
  56. arghh tension! bestnya mickey mouse tu. jeles

    ReplyDelete
  57. Cute nya telinga mickey tu. Kat sini ada jual ke. Macam seronok ronok ronok je

    ReplyDelete
  58. masa kecik2 dulu selalu main lego...rindu~

    ReplyDelete
  59. what a nice gift,klu boleh buat gift untuk contest entry should be bambadumdum punya bes~ XD

    ReplyDelete
  60. aww aww comell nya mickeyy, telingaa dye comell !! nak2 jugakk! :D

    ReplyDelete
  61. comellah yang mickey mouse tuh!! ^^

    ReplyDelete
  62. comellah yang mickey mouse tuh!! ^^

    ReplyDelete
  63. saya pulak suka belikan fridge magnet.. yg LEGO tu pun saya beli fridge magnet jugak :)

    ReplyDelete
  64. korang je ke nak?sy pun nk juga la..heee suka toy store...heheeee

    ReplyDelete
  65. seyes yg mickey 2 style gler....
    hahaha
    sgt comle...hiksss
    =)

    ReplyDelete
  66. Laptop jadi capang. COOL! Hahahha

    ReplyDelete
  67. HI HANIS NICE BLOG..PLIS FOLLOW ME TOO

    ReplyDelete
  68. good collection... but skrg ni da leh beli dkt times square :)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!