Monday, March 7, 2011

Gaduh dengan Mama

Saya tengah bersiap nak keluar makan dengan siapa tah lalu tiba-tiba Mama cakap dia baru jumpa Acha Septriasa beberapa hari lepas. Alaaaa Acha Septriasa! Alaaaa yang dalam cerita Heart yang lembik sakit-sakit main hujan tuhhh! Anyway, lepas tuh gaduh pasal ketinggian dia.



Mama: Hanis, Mama baru lepas jumpa Acha Sep apa tuh Sep..

Hanis: Septriasa.

Mama: Ha! Acha Sepriasa!

Hanis: Septriasa.

Mama: Apa-apalah. Jumpa dia kat KLIA hari tuh dalam lift. Tinggi dia!

Hanis: What the, mana ada tinggi.

Mama: Tinggilah! Tinggi sikit dari Mama!

Hanis: Memang tak. Hanis pun pernah jumpa dia kat Topshop Pavilion. Kecik je orang dia. Dia cantik tak?

Mama: Cantik. Tinggi.

Hanis: Ha cantik memang. Kalau tinggi, MEMANG TAK.

Mama: Yaaaaaaa dia tinggi. Tanya Kekna, Kekna pun adaaaaaaa!

Hanis: Korang salah orang. Tak pun dia pakai heels tinggi godang.

Kekna: A ah lah Mama, maybe dia pakai heels.

Mama: Eleh Hanis bukannya reti agak ketinggian orang pun.

Hanis: Asal plak? Reti kot.

Mama: Tengok Piala Malaysia pun boleh kata Khairul Fahmi Che Mat tinggi.








Hanis: Ok.

190 comments:

  1. hikhik...boleh lak tekak2 sal tggi2 org...

    ReplyDelete
  2. acha pendek.
    tak penah jumpe pon
    hehehe
    tapi tgk dalam tv dah tau dah

    ReplyDelete
  3. hahaha,, tggi rendah pun jadi bahan.
    ;D
    ok hamis jalikha, my sis ckp u tak tggi ne pun.kurus ye.
    ngeh3. chill2.

    ReplyDelete
  4. haha..sesekali 'gaduh' dgn emak memang best, yang jenuhnya nak pujuk emak yang merajuk..
    saya rindu sangat kat emak saya.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. HAHAHHAHA momo rasa acha xde la tinggi sangat pun..
    Tapi keknis LAGIII tinggi :)

    ReplyDelete
  7. hehe.. from my opinion acha tu rendah je xde la tinggi mana pun.

    ReplyDelete
  8. haha, ketinggian pun ble wt gaduh ye...heheh
    tp rasa acha tu tak tinggi la...kategori comel2 j..huu

    ReplyDelete
  9. hohoho~ sape lagi tinggi acha ke hanis? lalalalala~~~~

    ReplyDelete
  10. Hanis Zalikha said...
    KITEW MEMANG TAK TINGGIW LEW

    hahaha, pengakuan hamis.
    ;p
    mood jgn marah na pgi2.

    ReplyDelete
  11. haha ^_^ tentang tinggi lak :) nanti cakap kat mama hanis amik gambar.. hope betul tu acha ^_^

    ReplyDelete
  12. alololo...tomeinya HZ men gadoh2..hee~ ;p

    ReplyDelete
  13. haha . agak2 je dya pkai heels sbb acha ta tgi mana pun .

    ReplyDelete
  14. dah penah jumpa acha kat cyberjaya.. TAK TINGGI PUN! haha

    ReplyDelete
  15. haha..rilex ar kak hanis..
    tp mmg confirm acha tu pendek jep..
    *mcm penah jmpe jep
    kecik je acha uh...:))

    ReplyDelete
  16. yang klakanyer..khairul fahmi yg mmg tinngi tu,mama hanis x cayer plak..huhuh

    ReplyDelete
  17. hee...pasal tunggu bergaduh, best gila! :P

    ReplyDelete
  18. erkkkkkkkk..Khairul Fahmi tinggi lah auntie....adoi....heee~..:)

    ReplyDelete
  19. amik kaw hanis reply, KITEW MEMANG TAK TINGGI LEW. hiks awww! :D

    ReplyDelete
  20. haha sensetip betol ckp sal tinggi niehh..lina nie dah laa pendek jew :D

    ReplyDelete
  21. mungkin pendek dari hanis dan tinggi dari mama...hahahaha

    ReplyDelete
  22. Hehehe .. biasa la tu. Saya dengan ibu pun kadang2 bergaduh pasal perkara yang remeh temeh .. mcm nak masak apa petang nie!

    blog anastasyea

    ReplyDelete
  23. haha . boleh pulak bergaduh psl tinggi . lawak kot : )

    ReplyDelete
  24. Gaduh ngan mama??

    ape titew nak buat yeww??

    euw euw euw...

    kitew prank mama~!

    jom kita prank...

    euw euw euw..

    JOM PRANK MAMA EUWWWW~~~~~

    ReplyDelete
  25. tinggi kew? haha. cam pelik je

    ReplyDelete
  26. mesti Acha tuh kecik molek jer kan...

    ReplyDelete
  27. hehehe interesting...biasa la kn hanis...ragam ank dan mak...br bahagia hidup..yeza peace

    ReplyDelete
  28. hahhaha. acha tak tinggi lah. comel dan putih yes.

    ReplyDelete
  29. tetibe tak faham...

    napeww KFCM masuk list euwww??

    huahuahua...

    KENAPA KHAIRUL FAHMI MASUK LIST PULAK EUUUUWWWW~?? KIH KIH KIH..



    pelik gak la ni...

    ReplyDelete
  30. APex gak yang terkena..kahkahkah

    ReplyDelete
  31. die x tinggi mane pon..saye penah jumpe gak kat klcc.. ;p

    ReplyDelete
  32. hahahaha.. boleh jadi die pakai kasut tinggi. selalu kan orang rendah suka pakai kasut tinggi giler tak hengat.

    ReplyDelete
  33. haha..kompem geram bile kter kata lain mama kate lain..

    ReplyDelete
  34. Tak, sebab Khairul Fahmi kan tak tinggi mana sebenarnya. That's why my mom kata I tak reti agak ketinggian orang. I think he is just 172cm?

    ReplyDelete
  35. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  36. PEHHHH! SENDITIP KALAU CAKAP PASAL TINGGI NI! -.-'

    ReplyDelete
  37. poor Hanis. ehhehe


    http://akusertajiwabisnesku.blogspot.com/2011/03/muak.html

    ReplyDelete
  38. maybe sebab Apek tu Goal Keeper sebab tu ramai ingat dia tinggi...

    btw... Acha tu katik la...

    patutnya gaduh pasal berapa inci heel dia pakai.... or...

    ReplyDelete
  39. kita bagi Hanis menang la. haah. acha rendah je. haha

    ReplyDelete
  40. hahahah!!
    gosip2 pasal artis.. biase la tu!!
    kiut!!

    ReplyDelete
  41. Salam .. ahahaha .. suka sembang2 gitu antara anak dan mak. :)

    ReplyDelete
  42. haha aah, acha mane ad tinggi kn hehe

    ReplyDelete
  43. tak kesah la acha atau pon hanis...2-2 tetap pendek di mata ini...HAHAHAHA

    ReplyDelete
  44. sambungan, eksited tapi nak post...

    with one condition, wearing heels is not allowed..HAHAHA

    ReplyDelete
  45. Hahaha~ Acha memang tak tinggi pun. Tapi tinggi la kot dari cik Yana :P

    ReplyDelete
  46. TINGGI KAK HANIS BAPE ERK? BTW, KLAKA LA MAMA AKAK. HEEEE ;)

    ReplyDelete
  47. elok sgtlah..mama dgn anak duk bertangking..hahaha..lawak2..

    ReplyDelete
  48. baa~ CHAK!!

    ding~ding~gedingding~

    minat si apex rupenye...haha

    ReplyDelete
  49. Mama: Tengok Piala Malaysia pun boleh kata Khairul Fahmi Che Mat tinggi.

    part ni agak mnarik..kih3

    ReplyDelete
  50. hahaha...sweet!
    perli baek punye.

    ReplyDelete
  51. hihu....nampaknya hanis bagi mama menang,heheehe

    ReplyDelete
  52. hehe. comel je dialog korang :)

    ReplyDelete
  53. hehe..comel je dialog korang :)

    ReplyDelete
  54. haha tu lah . khairul fahmy nmpk tinggi je dalam TV .
    maklumla TV ..
    second you hanis !

    ReplyDelete
  55. benda mcm ni pon bleyh gado..kahkah!!

    ReplyDelete
  56. ala.. kenape gaduh ngan mama.. tak baik tau gaduh ngan mama.. masuk nerake. hehehehe.. bak u mintak maaf balik ngan mama.. peace no war.. n no muncung2....muahhhhh....

    ReplyDelete
  57. Ketinggian Khairul Fahmi memang bukan lah ketinggian typical goalkeeper tapi mamat tu lagi hebat dari keeper2 kat malaysia ni yang konon2 tinggi.

    ReplyDelete
  58. lorhhh ... nape nak gaduh ngan mama.. tak baik tau masuk nerake nanti.. baik u mintak maaf ngan mama u balik.. peace no war n no muncung2....muahhhh........

    ReplyDelete
  59. hanis lepas ni kee makan calcium bebanyak la plak hik3 baru tinggi :-)

    ReplyDelete
  60. alaaaa comel jeaaa gaduh! hahaha

    ReplyDelete
  61. nope,,, acha sep bukan oran tinggi ,, sangat 2 nope,, hahaha !

    ReplyDelete
  62. ah kalo ur mom jumpe i mesti dia tak caye i 26 y.o kan? kan? kan?

    paling teruk pun dia mesti pikir i baru form 1...budak2 form 1 pun lebih tinggi dari i... huhuhh...

    :(

    ReplyDelete
  63. xkisah lah kan. sebab org "pendek" mmg susah nak agak ketinggian orang lain. especially perempuan. :X

    ReplyDelete
  64. chill.. tinggi ke rendah. jnji senang je orang tgk cukupla. kalo tinggi, tp sume tak suka, bek tak payah. k.fahmi 172? yeke? macam lg pendek je dari tu. coz i'm 174.

    ReplyDelete
  65. kalau tak salah tinggi acha tu 164 je kot... tak tinggi sgt pun :D

    ReplyDelete
  66. owh korang gaduh sbb definisi tinggi tu berbeza pada mata masing2..

    hanis kan tinggi, so kalau girls yang around 160cm tu kira pendek je bg hanis kan?

    mybe mama hanis rasa 160cm for girls dah dikira tinggi, kan??

    hahha xmoh gadoh2

    ReplyDelete
  67. Hahah..behe best je baca dialog anak beranak ni..:)

    Entri Terkini: Penjaga pelajar terkunci dalam toilet..Haru-biru...

    ReplyDelete
  68. bole lak gaduh psl tingi yerkk..sweet jerk..

    ReplyDelete
  69. ni lawak ..pasal ketinggian pun ada cerita...hehehe(^-^)

    ReplyDelete
  70. dah jumpe acha septriasa...die tak tinggi mne pown..sye lgie tinggi drie die..hehhe

    http://imzanakkedua.blogspot.com/

    ReplyDelete
  71. bestnye dpt jmpe acha....:)
    tp i pn rasa yg acha tu xde la tinggi mane pn

    ReplyDelete
  72. isu ketinggian sgt sensitif bg sy yg hanya berukuran 159cm!

    ReplyDelete
  73. ngehehehe pergaduhan yang sweet... but for sure, Acha memang pendek

    ReplyDelete
  74. ngehehehe pergaduhan yang sweet... but for sure, Acha memang pendek ihik

    ReplyDelete
  75. joke for today..
    terbaik la..hahaha

    ReplyDelete
  76. rasanya acha tu pendek2 tegap kot..heeeeee

    ReplyDelete
  77. hahahahaha
    kesimpulannye, apek jgk yg jd mgse hasil gado ank beranak. though it wasn't directly stated he's short, indeed mksd die cm2.. hehehe ;) hamis2..

    ReplyDelete
  78. hello i sama tggi ngan khairul fahmi okay!!
    hahaha..
    hanis 1.68 m tggi la tu utk gadis malaya

    ReplyDelete
  79. ok fine..
    lawak..
    hahahhhaahhahahaahahaha :)

    ReplyDelete
  80. u lagi tinggi dari die kn??

    ReplyDelete
  81. i tak pernah jumpa acha. so kesimpulannya dia mmg tinggi ekk..huhuhu

    ReplyDelete
  82. ingatkan gadoh pasal apew la td..huhu

    ReplyDelete
  83. wait a second 172 tak tinggi sangat? okay sob3

    ReplyDelete
  84. hahah...comel gile mama u bergaduh pasal tinggi..

    ReplyDelete
  85. hahah hamis jeles pabila mamanya memuji org lain ye? :p

    ReplyDelete
  86. Khairul Fahmi tu tak tinggi ke? Dia boleh tahan tinggi kot?

    ReplyDelete
  87. mmgla kadang2 tue kn....dgn cr berpakaian sesorg tue mjadikan owg pendek nampak tinggiiiii......btul nie..tp rasenye acha tue xde la tinggi sgt kot....hihihihi

    ReplyDelete
  88. haha~
    wish i had a good fight , like this one

    ReplyDelete
  89. ahahahahahhahahahhahahahha khairul fahmi che mat tinggi..?

    ReplyDelete
  90. lawak laaa.gado2 pasal tinggi =)

    ReplyDelete
  91. die x tinggi x rendah, tapi lagi rendah dari hanis la...
    pernah jumpe die di cyber, she's studied in cyberjaya...

    ReplyDelete
  92. Mula-mula Hanis terpedaya dengan ketinggian Khairul Fahmi sebab dia tengok gambar Fahmi sorang2. Bila dia tgk gambar Fahmi dengan lelaki2 lain ramai-ramai baru nampak Fahmi tak tinggi. Sebab tu saya cakap Hanis silap anggap.

    Yang Acha tu saya tengok dia lebih tinggi dari saya tetapi mungkin lebih rendah dari Hanis.maka saya consider dia agak tinggi.

    Biasanya dari pandangan mata sendiri, kita sering menganggap orang lain lebih rendah banyak dari kita walaupun beza tidak banyak terutama bila anda berada sama-sama didalam Lif.

    ReplyDelete
  93. tengok pic hanis tahu hanis memang tinggi

    ReplyDelete
  94. hahaha..klkr la tgi jadikn isu..tapi eyka tinggi! hehe:)

    ReplyDelete
  95. comey nye gado..tp tgk dlm movie pon nmpk die kecik..;') eh, khairul fahmi tak tnggi ke??;'p

    ReplyDelete
  96. haha...aiyoo sis..nasib baik pinggan mangkuk tak terbang sekali..hehe

    ReplyDelete
  97. haha. betol la kdg2 tak boleh nak gak tinggi orang nie.

    ReplyDelete
  98. comel jek gado dengan mak.but,kak hanis konfem-2 tinggi.lebih dri acha. =)

    ReplyDelete
  99. hehe.. apelah gaduh sal ketinggian. comel je =)

    ReplyDelete
  100. hahahahaha....pasal tinggi pon gado erk...tp style hanis gado ngn mak mmg comey...rasa2 dpt kot bygkan time kejadian...hahahha

    ReplyDelete
  101. You and your mom dah macam adik-beradik je kan. Sweet family ! =)

    ReplyDelete
  102. alah,xtinggi2 hanis tinggi kot dari kebanyakan kita..wuwu

    ReplyDelete
  103. jom folow2.. http://mahabbah-pai2.blogspot.com/

    ReplyDelete
  104. waaaa...hanis kata My Incik Apex pendek??? sampai hati u tau...hehe..tp mmg pon..dia pnh kata he is the shortest keeper in msia..takpe la yg pntg dia ttp tinggi dimata i(yg pndek ni)..hehehe;p

    ReplyDelete
  105. haha bile masuk khairul fahmi dah tak bole lawan ye..? :P

    ReplyDelete
  106. hanis zalikha bukan tinggi pun...aku tengok kat kampus bukan maen jengket lagi dia jalan...hahahahahaha

    ReplyDelete
  107. betul2 khairul fahmi pendek je sebenarnya! haha

    ReplyDelete
  108. heheheh :D eh khairul fahmi tak tinggi ke? nampak tinggi je :)

    ReplyDelete
  109. cfm cfm Hanis tinggi dari Acha walaupun xpernah jumpa Hanis coz Acha tu category petite cute je (met her n her sis also bout the same height w her once at escalator Pavi few yrs back)

    ReplyDelete
  110. ingt kan gaduh bertumbuk....hehee

    ReplyDelete
  111. comelnye gaduh dgn mama..:)
    tp msti acha pkai heels ni..tu yg tinggi..

    ReplyDelete
  112. btw, what is ur height hanis?

    ReplyDelete
  113. hehe..
    khairul fahmi mmg xbrapa tinggi..kecik je dia..selalu terserempak kat mamak ngan tunang dia..maybe sbb bentuk muka dia yg tirus dan panjang membayangkan yg dia seorang yg tinggi kot..:)

    ReplyDelete
  114. Ujang : hanis tu tak tinggi la

    Yana : tinggi dari u la..

    Ujang : mandai la..hanis lagi tggi dari i

    Yana : betul..

    ujang : kenapa pulak

    Yana : sebab i minat dia

    ujang : derm..!!

    ReplyDelete
  115. azza tinggi, akk pendek, oke bye, hahaha

    ReplyDelete
  116. haha. comelnya gaduh anak beranak ni.

    ReplyDelete
  117. hanis zalikha ~
    hihii , nak type nie pon cuak senarnyer , meyh la same2 tolong promote health check up percuma nie
    health awarenss

    hihih , kalau hanis dtg , mesti gempak gempita program kitorunkk !!
    dijemput dtg yerr!!!

    http://amethyst89saphire.blogspot.com/2011/03/brain-awareness-pada-12032011-datang.html


    tQ

    ReplyDelete
  118. si apek tu tinggi kot macam yg hanis katakan laa..

    ReplyDelete
  119. pernah terserempak dengan acha dekat pavilion depan topshopla dia shorty ;) just pakai high heels lebih

    ReplyDelete
  120. hehe ujang memang kaki sebok. :P

    hehe klakar la mama kamu...:P

    ReplyDelete
  121. HAHAHA ! apa dah. CB ag tggi la sis Hanis.

    eh, asal ujang ada kat sini, cis ! nyemak je nYah ni !

    ReplyDelete
  122. bukan tinggi tapi mungil hehehe :D

    ReplyDelete
  123. yeah i pnh jmpa acha gak kt jom heboh. she petite kot!

    ReplyDelete
  124. Elia Jejari Runcing: hanis ckp apex tinggi lahh..mama dia yg ckp apex rendah..hehehe.. :D

    ReplyDelete
  125. tersedak apex tu tak pasal2 kene.hahaha

    ReplyDelete
  126. acha 2 xde lahh tinggi mne pn ..
    gdo ngn emak mmg best tp klu emak yg sporting lahh ..
    tp jenuh gak klu dh syok2 bertekak tibe2 emak merajuk, jenuh nk pujuk .. huhu
    rndu emak sy ..
    rndu nk gdo2 ngn dye =)

    ReplyDelete
  127. dia stay kat malaysia sbb bapak dia keje satu office dgn i haha adik2 laki dia hansome gile time kitorg gi family day hari tu..usually si acha datang...tp hari tu dia tak dtg.

    ReplyDelete
  128. haha..b0ley la wat citer baru lak.. hanis,mama,n dekna berlak0n dlm citer my Lung.. gd0h2 psl ktggian org laen..hhaaha

    ReplyDelete
  129. maybe sederhana tinggi je kut

    ReplyDelete
  130. hahaha!
    so kharul fahmi tu tak tinggi la eh.. =p

    ReplyDelete
  131. oh, i get it.. "gaduh"..ahaha.. memule tgk tajuk blog kt bloglink da cuak, mcm..'ape? hanis gaduh ngn mama die?'

    hehehe~

    ReplyDelete
  132. HIHI...jnji hanis zalikha lg tggi..cun lak 2..
    =)

    ReplyDelete
  133. tapi kompem hanis lagi tinggi dari acha hehe

    ReplyDelete
  134. kena tanya elia la kalau nak tau tinggi Khairul Fahmi. hehe

    ReplyDelete
  135. yati yakin acha pakai heels masa tuhh. hikhik

    ReplyDelete
  136. yati yakin acha pakai heels masa tuhh. hikhik

    ReplyDelete
  137. hahaha...mcm2, ktinggian pon leh gdoh..

    ReplyDelete
  138. HAHA. confirm your mum tahu pasal awek KFCM tu kan...?

    ReplyDelete
  139. khairul fahmi memang tinggi tapi kalau nak ikutkan ketinggian penjaga gol.sbenarnya ketinggian khairul fahmi tue dalam golongan rendah :) sapa tgk nona ari tue..msti tau..

    ReplyDelete
  140. HANIS..U INGAT U PALING TINGGI? MEH TENGUK ENTRY NI!

    KALAU BERANI!!!


    http://amyno-amyno.blogspot.com/2011/03/khairul-fahmi-acha-mana-paling-tinggi.html

    ReplyDelete
  141. HAHAHAHAHA. ayat terakhir mak hanis, EPIC!!!!!

    ReplyDelete
  142. patient sy umo 15thn lagi tnggi..kehkeh..190cm..mau lawan?:p

    ReplyDelete
  143. khairul fahmi pendek ka?
    opppssss
    hiksssss
    =)

    ReplyDelete
  144. haha...mak anis sangat lawak
    macam cute gadoh tu

    ReplyDelete
  145. Hehheh... Nampak gayanya, kita perlu ketemukan 3 insan ni.. siapa? Hanis, mama n acha.. Kekna? Kekna jadi hakim je la.. sukat betui2, acha lagi tinggi dari mama tak? hehee..


    Hanis da masa ke nak join GA atau Lucky Draw?? Takpela, MiSsZ jemput je dulu k.. kalau sudi, join Lucky Draw yg MiSsZ anjurkan ni. Hadiah menarik!! Klik http://misszgardencontest.blogspot.com/2011/03/missz-gardens-birthday-lucky-draw.html.. Yang lain-lain pun dijemput join yer.. lagi ramai lagi meriah.. macam kenduri gitu..

    ReplyDelete
  146. HAHA! comel je k.hanis ngn mamanye!

    ReplyDelete
  147. KFCM tade la tggi pon , gf die pun kecik molek je ;)

    ReplyDelete
  148. BILA BACA NI BALIK,RASA LAWAK GILA.:D

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!