Thursday, March 10, 2011

JOM GOLEKKAN SNOWBALL


Peluang ada di mana-mana. Peluang nak berwang juga ada di mana-mana. Peluang nak menang barangan SINGER juga ada di mana-mana. Apa kau bising, cakap je kau nak promote pertandingan Era yang snowball duit ituh. Ya baiklah.




Dalam banyak-banyak pertandingan radio, yang paling saya suka dengar bila duit snowball! Paham tak duit snowball? Dia macam, kalau snowball digolekkan, kan lagi besar dan lagi besar! Itulah maksudnya; duit ganjaran yang ditawarkan, semakin lama bergolek-golek (sebab takde siapa menang), semakin tinggi!



Apakah?



Bilakah?
Sekarang sampai 25 Mac. Di radio setiap jam dari 10 pagi sampai 10malam, hari bekerja.



Bagaimanakah?
Dapat cue to call, cuba try test call sampai dapat. Kalau berjaya go through memang rejeki sekali seumur hidup maka jawab soalan elok2. Soalan itu anda yang pilih; Aznil atau Musik. Jawab dengan betul, satu soalan paling kurang dia bagi RM105. Phew. Jawab dengan salah, terima kasih, duit snowball berganda, I pula nak try call. Oh hadiah SINGER yang I cakap tadi ialah 32” LCD TV atau Home Theatre system, kalau nak kena dengar bonus announcements oleh Pak Nil.



Bagaimanakah?
Eh tanya lagi? Oh bagaimanakah nak masuk pertandingan ini tanpa perlu call? Kejar skuad Era.



Lebih lanjut di sini www.era.fm dan sini fb.era.fm dan sini twitter.era.fm .


I just realized I can listen to the radio through their website -_-. Outdated gila aku. Sekarang tengah dengar lagu favourite Khairi iaitu 1,2,3,4 by Aris Ariwatan. LOL.

57 comments:

  1. itu lagu kegemaran saye jugak!!!! blh la kenal lebih lanjut dgn khairi. citarasa samakan... -_-

    ReplyDelete
  2. ohh ye??xpna tau pun le dgr radio kt website... #poyotakayat..:P

    ReplyDelete
  3. haha tu lagu lama kaan :)

    nice entry! hanis penah try call?

    ReplyDelete
  4. "Cuba try test". Manalah tau rezeki bergolek-golek macam snowball tu.. Best tu. Bukan senang nak dapat. Ada rezeki, boleh la jawab soalan.. Jom cuba try test. Esok boleh start dengar era dah.. :)

    Entri Terkini: Blogger Baru Berkumpul di Bangku Kosong

    ReplyDelete
  5. saye pun dengar radi0 on9 jugak.... memandang tinggal jaouh.... ^_^

    ReplyDelete
  6. nak cuba jugaklah ^_^

    golek-golek..

    ReplyDelete
  7. COOL ! tp susah la nk tembus talian tu, hanya yg bernasib baik je dapat.

    ReplyDelete
  8. jarang dengar era. tapi aritu de dengar iklan pasal ni macam lawak jer lagu iklan tu
    haha :D

    ReplyDelete
  9. hehe.. comel je 1234.. siap ade sore budak kecik nyanyi. =))

    ReplyDelete
  10. Bila dah jadi snowball, taruh sirap. Fuhh.

    ReplyDelete
  11. gagah la nk try...huuuu
    usaha tangga kejayaan

    ReplyDelete
  12. bulan lepas skuad era turun kg saya..tapi xsempat pergi..huk3...
    dan sekarang da jarang dengar era...hemm

    ReplyDelete
  13. lagu 1,2,3,4 dari aris ariwatan tu memang best..evergreen..lagu sepanjang zaman. Bebudak pun suka. Liri menarik, senang nak ingat.. :)

    Entri Terkini: CUN ! Bila hero kampung cuba-try-test Awek glemer..

    ReplyDelete
  14. saya pon suke dengar radio kat website kalau tengah online. tak suke nak belek2 radio kat umah ni.

    ReplyDelete
  15. org pon ta tau jugak bole dga radio kt webste. wbste era pon tak pena bukak. Heeee~

    ReplyDelete
  16. jomm golekkan snowball... tp skrg ni jarang dgr radio daa =_=

    ReplyDelete
  17. Hi Hanis,

    Pandai hanis promote Aznil. Sini ada entri khas untuk hanis,ENJOY!


    Hanis Promote Aznil - ERA.fm Ucap Terima Kasih!


    http://comelvscomot.blogspot.com/2011/03/salam-1.html

    ReplyDelete
  18. wah..nice promotion hanis..hehe..ssh la nk call..untg bdan je dapat jawab call.hehe

    ReplyDelete
  19. AsSalamualaikum,
    Selalu jugak dengar benda alah ni...tapi biasanya tak sedarpun bila masanya waktu call tu sebab...dengar sambil buat kerja lain


    “Cara Orang Bujang Ngelat Cukai”

    “Ngelat Cukai? Pusat Khidmat Pelanggan LZS no 1”

    ReplyDelete
  20. hohohoho..wow hadiah best..try jgn tak try ;)

    ReplyDelete
  21. ouch...ritu ikut blakang skuad era je pown...xtau plak ade mende2 nie..rugi2..hehe

    ReplyDelete
  22. hadiah mmg menarik...
    hanis bila nk wat contest?
    =)

    ReplyDelete
  23. hadiah sgt menarik...
    hanis bila nk buat contest?
    =)

    ReplyDelete
  24. jom ramai2 kejar squad perodua era!!! yoo

    ReplyDelete
  25. ingatkan main bola salji td.. huh~ hampir nak terjeles ngan hanis

    ReplyDelete
  26. ala..x dengar era..dengar sinar je,..:)

    ReplyDelete
  27. memang boleh dengar lagu terus.. sama macam siaran langsung anugerah bintang popular dulu kan boleh dengar diract kat web

    ReplyDelete
  28. JARANG DENGAR ERA I LOVE HOT.FM!!

    ReplyDelete
  29. wah..bestnye law dpt duet bergolek2..ahahha

    ReplyDelete
  30. ♥ ♪ ♫ ♪ ♥ ..Ibu kuingat dahulu
    Menyisir rambut ku kemas selalu
    Ayah menghantar ke sekolah
    Bergunalah ilmu bila dewasa..♥ ♪ ♫ ♪ ♥ bez r plak lgu neh..:P

    ReplyDelete
  31. woo. best tu. :) dah lama tak dengar era. mau try lah :)

    ReplyDelete
  32. wow... menarik...^^
    nnk try join la...

    ReplyDelete
  33. menang tv tu,,jom tengok lee ching wei menang smlm hu3,, http://areliff-mastermindz.blogspot.com/2011/03/keputusan-akhir-badminton-all-england.html

    ReplyDelete
  34. Jom register di www.youthster.tk . . .
    website sosial malaysia . .baru buka pada 7 Mac 2011 . . Admin masih dperlukan . . .

    ReplyDelete
  35. Baca entri amzar ni !! http://diariamzar.blogspot.com/2011/03/mereka-ni-adalah-blogger-terhebad.html

    Dah tag kak hanis !!

    ReplyDelete
  36. nak kol gak la,menang bagi dua je sis..hahaaa

    ReplyDelete
  37. ade lg ke contest ni kat era?
    hiks...
    *xtau

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!