Tuesday, March 15, 2011

Matahari

Tak bukan nak bercakap pasal bunga matahari dekat baju dan songkok Jaafar Onn, tapi lebih kepada matahari yang menyinari rumahku syurgaku. Adik-beradik saya memang dari kecil dah biasa berkasih-sayang terhadap bayi atau kanak-kanak. Hasil daripada didikan itu, kami sehingga sekarang, masing-masing sukakan budak. Kalau dalam camera mama, banyaklah adik-adik saya tangkap gambar budak. Hobi macam kakak dia jugak.



Omg budak-budak adalah sungguh comelangjemgembel dan mereka juga mampu menyinari hari yang suram, umpama cahaya matahari mengeringkan baju yang kepam. Mari kita tinjau akan hal ini.











Sebelah Demok adalah bayi yang juga bernama Arissa. Maka kami ada dua Arissa(s) in the house. Arissa Demok suka gila buli Arissa Bayi. Jadi dengan itu kita harus menghukumnya. Saya harus menghukumnya.




Saya hukum anda dengan menyiarkan gambar double chin ini. Harap ambil ikhtibar.


222 comments:

  1. hukuman apekah itu??!!
    haha~
    boleh dia buat kenangan bile dah besar nanti kan?
    haha~

    ReplyDelete
  2. MasyAllah

    comel sgt!!!sunshine :)

    ReplyDelete
  3. alahai comelnya.... meh nak cubit sikit. geram lah~

    ReplyDelete
  4. So cute lah!! Geram bila tengok budak kecik yg comel + tembam mcm tu... Grrrrrrr... *geram*geram*

    ReplyDelete
  5. hahahhahaha, jahat hanis..tp hanis dah suruh siarkan, so, i curik dulu!!!

    ReplyDelete
  6. Hahahha.Hukuman yang comel untuk seorang yang comel.Sangatsangat comel.Takde perkataan lain yang mampu disebut selain comel sebab entri ni penuh dengan kecomelannnnnn.Wee :DD

    ReplyDelete
  7. Ya Allah bagi makan apa jadi comel macam tu?

    ReplyDelete
  8. kenapa budak2 tembam nie ada kat sini...law ade depan mata memang nahas...kena gigit2 pipi dy...erkkk...geramnya!!!!!chumeyl2...nk cakap lagi...chumeyl abis!!!!

    ReplyDelete
  9. amatlah comel sekali itu budak..
    :)
    cubit pp ckit..

    ReplyDelete
  10. hahaha
    comel jer hukuman tu...nak gakkk..muahahahahaha

    ReplyDelete
  11. comel sangat macam agnes monica juniro. :p

    ReplyDelete
  12. shes so cute ,nak cubit2!! :)


    http://jambancomel.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. GRRRRR~ YUYU NAK AMIK SI DEMOK TU MAKAN PP BELIAU!

    ReplyDelete
  14. COMELLLLLLL sangat!! Geram tengok nak cubit je, hahah

    ReplyDelete
  15. Kahkahkah.
    Tak boleh tengok muka Aryssa double chin tu.
    Tapi comellllllllll okeiii!

    ReplyDelete
  16. yang pasti comel sis..suka bdk2 comel ni,geram rasa nak cubit je.heheeeee

    ReplyDelete
  17. First impression lepas tengok hukuman>>> HAHAHAHAHA!

    ReplyDelete
  18. comel sangat-sangat..
    gambar budak-budak perkara yang paling membuatkan kita tersenyum :)

    ReplyDelete
  19. alahai, comelnya... kalau kena hukuman macam ni, nak join arissa la. :p

    ReplyDelete
  20. demok tersgt la chumel...geram nk cubit pp dia

    ReplyDelete
  21. APESAL TAK HUKUM DIA NYANYI LAGU CUPPYCAKES TERUS? KONFEM LAGI COMEL, TAK GITU?








    Burungman's Blog

    ReplyDelete
  22. waaaaaa~ comel comel !! nak pinjam ! hhe

    ReplyDelete
  23. camtuh pun boleh ke hukuman ke? hehehe.. sian bila dia dah besar nanti!!

    ReplyDelete
  24. nape comel sangat ni??!! nak gigit pipi mereka berdua!^^

    ReplyDelete
  25. omjayyyyy! comel gilaaaa ! hikhikhik

    ReplyDelete
  26. hahahaa...ini memang comel~

    hye hanis~

    nice picture of kids~

    http://holylightfarhaniza.blogspot.com/2011/03/appreciationgrateful.html

    ReplyDelete
  27. so cute Arissa besar n kecik..my daughter also named Arissa ;-)

    ReplyDelete
  28. ape hal indah sgt ciptaan bernama Arissa ni.

    cute.

    pipi tak menahan labuh nye.

    ReplyDelete
  29. 2 2 arissa demokkk...! hi hi hi...

    ReplyDelete
  30. comel betol si arissa demok dengan arissa bayi :)

    ReplyDelete
  31. macam Mia tapi tapi tapi gemUk sikit okeh.

    *who was she actually?
    *macam lah ade org jawab. -,-

    ReplyDelete
  32. stressnyaaa why so comel sangat budak berdua ni hanisssss >.<

    ReplyDelete
  33. hahhaha, okay nampaknya ramai budak akan buat salah lepas nih. :D

    ReplyDelete
  34. comeynyer....muke bulat2...nanti besar mesti comey....

    ReplyDelete
  35. perghh..comel lote dua dua.geram tengok dagu dorang rase nak gigit gigit je.lol.

    ReplyDelete
  36. kak hanis kenapa tak buat pop up komen? susah la nak komen :(

    nak komen budak tu comel

    okbye

    ReplyDelete
  37. sangat berat hukuman itu. LOL.

    ReplyDelete
  38. herm... jeles tengok...

    bak sini bagi si demok tu kat PB...

    nak pi cubit2 pipi dia bleh?/

    ReplyDelete
  39. salam Hanis..
    erppp...kesiannya
    babay kena bully?
    :D

    ReplyDelete
  40. haha dah besar nnti mest arissa demok marah sbb letak gamba double chin ;P

    ReplyDelete
  41. alolo...demok2 ni memang comel sangat...

    ReplyDelete
  42. cumill sgt2..geram tgk..nk kiss pipi2 yg montel 2......

    ReplyDelete
  43. fine,dorang comey giler ok...
    nak culiq dua2 :P

    ReplyDelete
  44. asl bebudak 2 gebu2 blake?!haih hahaha

    ReplyDelete
  45. Aku pantang btul kalau jumpa budak cute n chubby mcm Arissa.. Rasa mcm nak cubit n gigit pipi die.. Haha ;D

    ReplyDelete
  46. masya allah, cutenyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... geram2

    ReplyDelete
  47. ala cian dy..xmo nanges...
    hehehe
    sgt cute la...
    =)

    ReplyDelete
  48. ~gosh!!~
    super cute lah dorang tuh!!
    (^.~)
    haha....

    www.izzlatif.blogspot.com

    ReplyDelete
  49. ni apa yang comel sgt budak nie niehhhhhh... ngan rambut tutup2 mata tu...haishhhh wordless wordless tau tak?

    ReplyDelete
  50. comel yang tak boleh blah... sangat cumel itu arissa(s)...

    ReplyDelete
  51. boleh tukar pipi tak ngan both arissa??geram!!huhu

    ReplyDelete
  52. hish,arissa(s) tolong jgn comel sgt,boleh?
    makan kang!!!
    grrr

    ReplyDelete
  53. alah! comelnyer bdk2 nie..yang sorg si double chin yg sorg si triple chin becoming..geram!

    ReplyDelete
  54. ololoo tomei2 . gila tembammmm !grrrram je tgk !

    ReplyDelete
  55. comelnya...walaupun ada double chin tapi tetap comel... :)
    macam pelakon si comel mia pun ada...

    ReplyDelete
  56. coemynyee...rasa nak tarik2 pipi dye~

    ReplyDelete
  57. x lame lg, demok nie lg famous dri hanis zalikha.

    ReplyDelete
  58. HAHAHAHA....
    bila la demok pipi labuh besar .bole dia baca semua entri2 untuk dia =)

    ReplyDelete
  59. COMEL sangat ! Rasa mahu culik bawak balik rumah

    :D

    ReplyDelete
  60. Omg both are so adorable! ♢

    ReplyDelete
  61. kiutnyer!!! rase nak cubit2 jer pipi dier tu...

    ReplyDelete
  62. comel gila.. rasa nak cubit2 je.. geram

    ReplyDelete
  63. Ya Allah..
    sumpah comel budak dua org tu..
    nak gigit pipi arissa demok tu bley x?haha sesuke je..

    ReplyDelete
  64. comel gile......
    argghh!!! tetiba geram rase nk gigit laptop..hahah

    ReplyDelete
  65. fuh..geram. nape demok comel sgt ni.

    ReplyDelete
  66. comel bangat..nak cubit pipi demok :P

    ReplyDelete
  67. comelnye arissa...haha...geram nk cubit pipi temok...

    *erk same je sume komen* hehe

    ReplyDelete
  68. sgt2 comel mereka berdua..haha..hukuman apakah itu hanis..?hik2

    ReplyDelete
  69. sangat comel demuk.hukumannya menyiarkan gambar double chin.heee :)
    peluk cium untuk dia!

    ReplyDelete
  70. haha dah besa nanti dy akan comment nape rambut dy messy sgt.:p

    ReplyDelete
  71. hahaha comeynya mereka2 nih~

    da besar depa semua nak jadi apa, dah gtau kat Hanis ka?

    Regards,

    FahmiMahat

    ReplyDelete
  72. arissa ckp "habis la jatuh saham i disebabkan hukuman ini" -_-!

    ..hehe.. :-)

    ReplyDelete
  73. omg so cuteeeeeee. i wanna cubit her pipi! geramm! cute oh! :)

    ReplyDelete
  74. kanak2 always cherish the top!!
    hehe...rasa happy je bila jumpa kanak2 ni:))

    ReplyDelete
  75. lorrr comeynye budak2 tu,, pipi embam,, gebu,, eeee nak cubit je pipi dia... :)

    ReplyDelete
  76. Comel comments overload. Bangga letttewwwww Arissa(s). Anyway, if you're new here, these are the babies our family babysit during the weekdays :)

    ReplyDelete
  77. comel laaa si dedua arissa nii....gerammmm

    ReplyDelete
  78. teheee~ keknis! arissa demok omel omel! :D

    ReplyDelete
  79. kahkahkah..i thot ur pic time kecik2 luh...

    ReplyDelete
  80. Ya Allah...budak demok da besar da...rasanye mcm baru jek lagi baca entry dia masa baby..so cute laaa...

    entry terbaru CuteMommy:
    http://wwwcutemommy.blogspot.com/2011/03/rahsia-besar.html

    ReplyDelete
  81. wow comelnya arisa (s)....nice nyer kak zalika jaga budak2:) mesti nnti senang jadi ibu mithali

    ReplyDelete
  82. comel sangat la arissa demok ni,,arissa baby jg comel,,

    ReplyDelete
  83. ya allahhh..dia makan ape jadik demok cmm tuh tapi kekal comeyyy!!!


    msti nnti arissa bby tu jadik demok mcm demok bila besa sikit;)

    ReplyDelete
  84. double chin tu memang terbaek...hehehe

    ReplyDelete
  85. Cutenye dua-dua ni..Demok?mesti sebab geram tengok kegebuan baby ni kan.. Saya pun suka kanak-kanak. Mereka ni boleh buat keadaan emosi kita berubah. Kalau tengah marah, layan keletah kanak-kanak..rasa ilang kejap masalah yang ada..Love them so much.. :)

    Entri Terkini: Workshop Produk Terbaru Lancome di Loreal Malaysia..seronok seehhhh...

    ReplyDelete
  86. hanis..u upload lagi byk gmba Arissa(s)...suka tgk gmba dak2 kecik ni...skali tgk arissa ni macam anak omputeh..camne la eh dia besar..mesti comey..tapi kena kurangkan sket la ke'chubby'an tu..

    ReplyDelete
  87. so cute and innocent, but when they grow older.......sigh.

    ReplyDelete
  88. alalalala...comelnye arissa(s) nih ha...

    ReplyDelete
  89. comel saaaaaangattttttttttttttt!!!!

    ReplyDelete
  90. Hukuman yang sungguh comel. Hanis you memang rox. suka entry ni. LIKE, LIKE, LIKE.

    ReplyDelete
  91. cumelnyaaaa...mcm apam pp demok..hehe...arissa pon cumel...geam geam..

    ReplyDelete
  92. tersangat lah comel si demok dan demok junior tu!

    ReplyDelete
  93. baby tu dah jd mcm k.hanis. pandai posing :) lawooo pulok tuhh. Heeee

    ReplyDelete
  94. Elehh, hukuman tanak lagi comel ke?

    ReplyDelete
  95. sangat comel.

    double chin means double comel.

    tehe.

    ReplyDelete
  96. sunshine~~
    comel..chumelll...cute...cuteness
    =)

    ReplyDelete
  97. berat betul hukuman tu.. ahaha

    ReplyDelete
  98. si arissa pembuli tu sunggohhhh comel, mcm baby doll.. :)

    ReplyDelete
  99. OMG!!! gila comel demok's ni...dh blh jadi model ni....adorable+cute sgt2!!! =)

    ReplyDelete
  100. cute banget :) * tetibe bahasa indon pulaa .

    btw , salam perkenalan .

    ReplyDelete
  101. CUTE! seyes mesti adk2 hanis ni bile grow up nanti meletop letop kan?

    ReplyDelete
  102. Betul mereka sangat comel jadi memang semua org akan suka.
    Tapi saya pernah jumpa situasi dimana bayi/kanak2 yg lansung tak comel tak disukai org. malah bila bayi tu melalak org kat situ jeling gile kat maknye..berbeza dengan ada sorang kanak2 comel kat sebelah aku masa tu, dahlah comel petah pulak tu. walaupun dia bising tapi masing2 boleh senyum dan sentuh pipinya.(situasi kat hospital)...siannn baby yg tak comel..hehehe

    ReplyDelete
  103. tak sabar tengok arissa besar nnt
    dia ad fb x?
    =P

    ReplyDelete
  104. comel gilerrr! bertuah duduk rumah haniz lahhh baby demok 2 orang tuhh

    ReplyDelete
  105. mak aiii comel gila.double chin pon xpe.stil comel. (:

    ReplyDelete
  106. kelakar la hanis ni...
    wakakakaka...
    ;)

    btw,dua2 pon cute sgt.

    ReplyDelete
  107. OMG!!! comel sungguh mereka berduaaaa :)

    ReplyDelete
  108. cutenya hukuman...eee geramm la..

    ReplyDelete
  109. melampau!!
    melampau comel bdk neh..hehehe
    kan dah kne hukum.. cpt pgi slimworld arissa demok!!

    ReplyDelete
  110. tomeinyaaaa, jumpa blog ni melalui kawan

    ReplyDelete
  111. hehe. Hana pun sukakan budak-budak. comel gomel lagi-lagi bab pipi diorang :D

    ReplyDelete
  112. hehe. Hana pun sukakan budak-budak. comel gomel lagi-lagi bab pipi diorang :D

    ReplyDelete
  113. macam muka mia sara la sekali pandang.. ada talent jadi artis nih

    ReplyDelete
  114. ahhaha...mmg lawak..suka dtg belog hanis..

    ReplyDelete
  115. Baby2 buat salah hukumnya ciummm...

    Welcome to my small World!

    ReplyDelete
  116. Baby2 buat salah hukumnya ciummm...

    Welcome to my small World!

    ReplyDelete
  117. first komen...biasenye skodeng2 saje haha... sebab terpaku dengan kecute tan si demok !! haha siyez comel lote ! grrr okie sis hanis come lote jugak !

    ReplyDelete
  118. Ala demok! demok! dembam! Dembam! manja! manja! demok! timang! manja! busyuk! busyuk! demok! tomey! tomey! musyuk hanis! demok! tomey tomey! manje! manjee! cayang dia...musyuk musyuk... demok! cantik....

    ReplyDelete
  119. Comel gilaa ciptaan Allah :)

    ReplyDelete
  120. arrrghh!!.. komen dah beratus.. entah saya ni akan dilayan atau x... huh.. apa pon nak komen sal dak kecik tu poss.. wah kan main lagi ek poss.. pandai yerk..

    http://www.contengcorner.com/2011/03/wajah-baru-yes.html

    ReplyDelete
  121. dia sangat comel!
    dagu berlapis memang sesuai dengan dia..hehe

    drop by http://persiancatisannoying.blogspot.com/

    ye..i like hanis zalikha ^.^

    ReplyDelete
  122. aduyaiiii! mmg sgt comels gilas budak2 itu.. bila nmpk budak2 mcm nmpk syurga... bahagia...hati gundah pn jadi ceria!

    ReplyDelete
  123. wahh sungguh series comel bangettt...double chin pun totap cute...omg!!

    ReplyDelete
  124. auww,,comel cute gebu !! heheheh

    ReplyDelete
  125. OMG COMELNYA TANGKAP CULIK LETAK DALAM BEG :B

    ReplyDelete
  126. mereka comel!! lagi2 si demok tuhh. geramm!!

    ReplyDelete
  127. demok yg comel arn3..hehe..with double chin..hikksss

    ReplyDelete
  128. Ha mcm ni baru besh! for one boring blog on oversea trip, u kena qadha dgn 3 blog on si demoketot! or 3 demoks on 1 demok blog, tau! :p
    hehehe, si demok punye adik ke tu? gigi cam arnab eh? leh tahan. Yg kecik tu i panggil dia si Demokenit ok?

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!