Monday, March 21, 2011

What Women Want

Wow besar tajuk, besar tanggungjawab. Seperti nak mewakilkan para wanita di muka bumi ini dan apa yang mereka mahukan dari pasangan mereka.



Tapi sebagai mukadimah, mula-mula kita haruslah menghentam kaum Adam yang amat suka tengok rupa luaran dan sungguh memilih. Kemudian baru kita boleh counter strike balik dengan berbincang hangat tentang fizikal lelaki yang didambakan. Kau piker kau je boleh ke hah?? Eh emo tak bertempat ke, kak? LOL.



Lelaki memang suka pandang muka perempuan berdahi licin. Dari dahi licin itu, baru pandangannya turun dan turun dan turun. Maksudnya apa? Maksudnya walau apapun, kebanyakan mereka suka tengok muka dahulu, kalau muka cantik, kelemahan lain terus boleh ditoleransi. Jadi jenuhlah perempuan nak menjaga kulit, menghapus jeragat, mentonyoh pencoci pelembap penyegar siang-malam pagi-petang Muharam-Safar.



TETAPI LELAKI PULA BOLEH GET AWAY DENGAN KULIT TAK SEMEGAH?! Sudah tentu tidak. Manusia semua sama je. Sukakan keindahan. Maka wanita juga tidak terlepas dari memandang kehalusan kulit lelaki. Tambahan pula, wanita lebih teliti dan tajam pandangannya. Bukan semestinya nak lelaki itu berkulit cerah dan berpipi merah, cuma bersihlah dari sebarang jerawat dan panau, sebab kulit hitam itu juga sebenarnya cecki kalau licin.



Kalau saya pun, ihiks, saya pun suka lelaki kulit licin, ihiks. Saya penat jaga kulit, maka sangat teringin tengok pasangan lelaki melalui rutin yang sama untuk kulit halus mulus. Jadi meh saya tonyoh facial di muka you, nescaya masa depan kita bersama adalah lebih cerah.



Tak semestinya kena pondan camni kalau nak jaga muka and buat facial.




Cuma nak nampak macho begini apabila kulit tampak halus lagi mulus.



Bincangkan.
Siapa setuju lelaki juga wajib jaga kulit? Mana achi perempuan aje.
Dan para lelaki, adakah anda jealous melihat kulit lelaki lain yang gebu dan bersih? Kulit muka ya. Kulit muka.

183 comments:

  1. kah3 boleh bayangkan muka aku mcm tu

    ReplyDelete
  2. Setuju!!!
    Tp kadang2 lelaki ni tak exposed sbb takut kwn2 ckp die "gay" or metro-sexual.. haha..

    I like phases ni hanis! "Jadi meh saya tonyoh facial di muka you, nescaya masa depan kita bersama adalah lebih cerah"

    ReplyDelete
  3. haha ada kadang2, muka awek licin dan selembut seperi kapas, tapi tengok bf dea, mak datok kulit macam bontot kuali yang hitam lagi menggerutu. haha

    ReplyDelete
  4. kak hanis : kulit yut gebusss occay! :)

    ReplyDelete
  5. lelaki bukan xmo jaga muka tapi leceh ler kalau ikut semua step..paling komanpun pakai pencuci je..kalau bab pelembab, skrup, masker memang malas ler.

    lagipun tahap kelicinan muka lelakipun dipengaruhi hormon..dan juga kawasan kerja dia..kalau kerja ladang, pembinaan memang susah ler nak dapat kulit cerah + bersih.

    lain ler kalau dia model, pelakon atau semulajadi jambu, memang muka dia bersih semacam je.

    ReplyDelete
  6. mungkin saya setuju..hahha
    kebanyakan lelaki dress simple je

    ReplyDelete
  7. yup! setuju. laki ke pompuan ke, both kena jaga kulit. :)

    ReplyDelete
  8. sekarang laki tak cam dulu lagi...kene jaga penampilan cz setiap pandangan bermula dengan penampilan...betul x???

    ReplyDelete
  9. yeap! i'm totally agree with that. penatpenat pompuan jage kulit, lelaki pun kene la jage jgk. baru fair.

    ReplyDelete
  10. Kulit saya putih mulus. so, tak jadi masalah. nak number telefon saya. pergi ke blog saya. LOL SEMPAT PROMOTE.

    ReplyDelete
  11. oh lee min ho ku!! kui3x
    lelaki pun kene jg kulit jugak...
    xmau la bg kite berbulu mata tgk..
    kan3x...

    ReplyDelete
  12. ouh. lee min ho sgt hensome. mmg penting jge kulit muka. nampak lah kita nih pembersih.

    ReplyDelete
  13. hey setuju! lelaki pun kena jaga kulit sama okey. :D

    i like your statement:

    "Jadi meh saya tonyoh facial di muka you, nescaya masa depan kita bersama adalah lebih cerah"

    lol. epic!

    ReplyDelete
  14. kawan lelaki saya pernah cakap yg lelaki kalau kulit licin ni npk cm pondan . aha tu pendapat dia la . saya tak kesah pun kulit lelaki mcm mana . tak perlu seputih dan sesuci mcm MIN HO pun tkpe . ahaks !

    ReplyDelete
  15. Memang patut kaum adam jaga kulit muka dia..biarlah bagi mak we atau isteri nya tengok sedap mata memandang. Taklah, minyak tebal seinci.. :)

    Entri Terkini: Menjahit, satu terapi minda yang baik..
    Entri Terkini: Produk HPA untuk rambutku..
    Entri Terkini: Buffered Earning DiGi iPhone 4 LB ; BE kedua dalam bulan ni..

    ReplyDelete
  16. lelaki kalau kulit kat muke xhalus mulus gebu xpon xpe,asal kan pandai2 la jage kebersihan sendrik..kan kan

    ReplyDelete
  17. mesty kene jage lau xnk kene reject. cpt..ehe.

    ReplyDelete
  18. hah . setuju . lelaki pun kena jaga kulit jugak . demi kebersihan dan kesihatan.cewah . dan keindahan

    ReplyDelete
  19. i sgt setuju okey..
    guy pon kene larh jge muka jga..ni tak nak girls jew yg muka cerah berseri, xdew jerawat bagai..demand nk tggi..but diorg sendri tak je..ayooo..xaci lorh...
    p/s: lee min ho sgt larh handsome..adore same die! ^,^

    ReplyDelete
  20. lelaki jaga kulit is EFFING gay.

    ReplyDelete
  21. arghhhh...lee minho..encemnyerrrr. oppa!

    ReplyDelete
  22. YUYU SANGAT SETUJUUU ^^ LAKI MASA DEPAN YUYU WAJIB JAGA MUKA ^^

    ReplyDelete
  23. Betulll.. tu lelaki pompuan kena berbedak juga baru nampak comel :)
    New Entry "Miera Leyana - Tak Sedar Baju Terlampau Seksi"

    ReplyDelete
  24. stuju!! lelaki pun kna jaga muka gak sbb bila muka bersih, konfiden pun tinggi :D
    so, jagalah muka anda :P

    JOM LA SINGGAH : BLOG TAK BUSUK :P

    ReplyDelete
  25. lelaki kulit bersih dah cukup nampak macho...tak perlu make up la cam pompuan...nampak tak macho plaks...bersih tanpa jerawat pun hensem gaks... :)

    ReplyDelete
  26. yer.....lelaki mmng perlu jaga kulit. kalau tak berdaki!

    ReplyDelete
  27. sayang kak hanis fer this entry.hehe.;)

    ReplyDelete
  28. setuju lelaki juga perlu jage kulit..tp jgn over sangat keyh...jangan pulak set penjagaan lelaki lebih dr set perempuan itu sudah lebih ahaks.. ^_~

    ReplyDelete
  29. hehe..me2..laki2 mmg waib jaga kulit..sbb mka adalah aset lelaki jgk..:P

    ReplyDelete
  30. ehehe
    taleyh bayangkan la kalo laki kena jg muka mcm pompuan

    ReplyDelete
  31. hahaha..saya sangat lah setuju.lelaki memang pandang yang cantik2 je.kadang-kadang tengok gf die sikit punya lah cantik,kemas..yg si bf pulak,dah la selekeh,comot pulak,rambut serabai,kulit muka??ERRRR....

    ReplyDelete
  32. setuju!
    lelaki pong kene jaga mukaaaa :)

    ReplyDelete
  33. Setuju..

    maka, marilah kita bersama2 menjaganya. macam kata hanis la: "Jadi meh saya tonyoh facial di muka you, nescaya masa depan kita bersama adalah lebih cerah"

    ReplyDelete
  34. sy setuju..laki pon kne jg..hik3

    ReplyDelete
  35. setuju ngan hanis.

    so laki2 kat luar sana, telek betol2 jerawat and panau dulu, then barulah nak memilih ppuan2 dahi licin.

    ReplyDelete
  36. suke entry neyh!!!!weeeeeeee!
    setuju 101%! lelaki juga harus jage kulit wajah!!baru adil..yeah!=)

    ReplyDelete
  37. hanis..share la tips u jaga kulit..tgk kulit u halus mulus..envy i tau!hehe,i bet mesti ramai yg nk tau,ke da ade entri tu?huhu

    ReplyDelete
  38. setuju!bila kulit muka yg selalu diabaikan kaum lelaki,tp dia jaga.menunjukkan dia sgt particular dlm byk perkara :)

    ReplyDelete
  39. Terpaksa jaga jugak kot sebab taste perempuan sekarang nak yang kulit macam artis korea je.. sobs

    T________T

    ReplyDelete
  40. setujuuuuu!!!mna boleh pompuan je kena jga kecantikan...lelaki pon perlu bg nmpk macho,kemas...ye dak???ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  41. hurm !! setuju ngan anda...weLL, kene Lah fair and square kan...kaLau perempuan jek nak kene menjaga bagai, sungguh tak aci...biLa disuarakan muLa Lah keLuar quotes : seLekeh itu hensem !! what Lah ???

    tak payah nak katee haLus muLus tuh macam gay...sekurang2 nyee jaga Laah jangan sampai jerawat atau jambang macam hutan beLantara =)

    ReplyDelete
  42. metroseksual sikit 2 takpe , jangan over sudahhh , janji kekemasan n dresuup kena jaga . br ummphhh!

    ReplyDelete
  43. metroseksual sikit 2 takpe , jangan over sudahhh , janji kekemasan n dresuup kena jaga . br ummphhh!

    ReplyDelete
  44. LELAKI MEMANG WAJIB MENJAGA KULIT MUKA. RASA SEJUK MATA MEMANDANG KALAU KULIT MEREKA BERSIH DARI JERAGAT DAN PANAU. TAPI KEBANYAKAN MEREKA NAK PEREMPUAN KULIT MUKA LICIN TAPI KULIT MUKA SENDIRI TAK DIJAGA. GERAM


    T_T

    ReplyDelete
  45. mmg pon..rata2 laki xjage muke sbb leceh katenye..
    tapi kalo pmpn xjge muke di kata pngotor pulak.. mcmne 2?

    ReplyDelete
  46. oh dah lama sangatttt nak ckp psl nih! i am totally agree. geram tau, asal perempuan je, kena cantik.. kena jaga appearance bagai.

    pastu dorang yg lelaki ni pulak lepak je muka berdaki berdanu. macam la kita yg perempuan ni takde mata kotttt.. *emo tetiba. haha*

    ReplyDelete
  47. kalau muka cantik, kelemahan lain terus boleh ditoleransi.<----sgt stuju wif dis part..i seen it evryday,in real world

    ReplyDelete
  48. Ohhhhhh! Tu Leee Min Hooo sayeee yang hensemmm! heheh. mmg pon sume pndg pd yang dagu licin.

    ReplyDelete
  49. teman (ehem!) lelaki saye jaga kulit tapi sorok2 dari pengetahuan rakan-rakannya . saye suka , saya rase die pembersih ihiks !

    ReplyDelete
  50. ~haha~
    sbg lelaki,
    Izz setuju laki kene jaga kulit jugak...
    (^-^)
    penampilan tu penting to get a good first impression!!

    www.izzlatif.blogspot.com

    ReplyDelete
  51. setuju juga!
    tapi tak nak laki tu jaga muka die sangat sampai produk kulit die lagi banyak dari saya!

    ReplyDelete
  52. Setuju Hanis!
    Lelaki patut jaga kulit muka.
    Dulu before kahwin, my husband macam tak amik port sangat.
    Tapi like one day tu, dia kagum tengok kulit I bersih licin semua.
    And I terus ajar dia cara nak jaga kulit muka.
    I cakap : Kalau u nak I cantik, u pun kena jugak cantik!
    Hehehe. Now Alhamdulillah, kulit muka dia da licin sampai adik2 ipar I kagum. Kekeke.

    ReplyDelete
  53. mungkin saya setuju..hahha
    kebanyakan lelaki dress simple ;p

    ReplyDelete
  54. sikit sikit ok la..over sangt tak nak..haha..

    ReplyDelete
  55. owh abg kuuu..;') ye setuju!tp mcm tak dpt je lelaki metropolitan mcm tu..-_-".. eh btl ke istilah tu??

    ReplyDelete
  56. percaya atau tidak.. dni selalu poskan encik tunang pembersih muka, masker for men, nose mask for men.. dan segala regiments penjagaan muka :)

    ReplyDelete
  57. kulis saya x putih tp mulus.. XD

    ReplyDelete
  58. LINA SETUJU! SAPE LAA XNAK LAKI DAHI LICIN KAN KAN :)

    ReplyDelete
  59. kak hanis...saya stuju sangat2. lelaki pun mesti jage kulit.lelaki just nak pandng prmpuan yg brdahi licin je...padahal kulit dia penuh dengan jerawat panau kawah bagai...for me kn,lelaki yg x pandai jage kulit ni macam pengotor je...

    ReplyDelete
  60. wow i dah nampak masa depan kita bersama hanis! hahah. :P

    ReplyDelete
  61. yes..yes..sgt setuju...
    lelaki kalo x hensem pon tapi kulit muka dia bersih,sejuk je mata memndg..hehe..

    ReplyDelete
  62. sy setuju! sbb lelaki pon kene lah jaga muka die.. x kan lah nk biarkan muka penuh dengan jerawat2.. x smart.. x smart.. hehe

    ReplyDelete
  63. setuju2!memang tak achi kalau perempuan je yg kene jaga kulit muka..lelaki pun kena jaga jugak baru la smart! :)

    ReplyDelete
  64. em payah le nak jaga kalu asyik men panas je hehe-http://zaimzero.blogspot.com

    ReplyDelete
  65. setuju2.lelaki sekarang kena jaga muka bia licin macam LEE MINHO tu :D

    ReplyDelete
  66. harus.. kalau kita boleyh susah payah demi diorang. kenapa tak diorang??
    eyh!! bukan harus dah.. wajib. tapi tak payahlah melampau sangat.. ckup dengan penjagaan rutin dh ckup~

    ReplyDelete
  67. Setuju!! Sbagai emak yg sporting, auntie ella dah mula suruh Aiman pakai pencuci muka, toner dan pelembap muka berjenama Adidas. Kalo tak hensem gak .. ko pakai fabuloso je la esok2 aiman. hahaha ..

    ReplyDelete
  68. lelaki masculin akn titikberatkan aspek kebersihan, kekemasan dan ketampanan... :)

    *my ex-bos dulu lelaki, huh, siap g buat manicure padicure lg...dia tak la ckp tp i tahu la coz nampak kuku dia bersih, kemas and kilat...sgt cantik kuku dia...

    ReplyDelete
  69. btol2..klu dh mka brkarat,nk tgk pon cam xda selera..hu2..ada yg ckap,laki klu muka licin+xda jerawat xnmpk jntan ar?e'eh,nk ukur kejantanan kt jrawat ker..adehhh..jg la kulit anda ye lelaki=)

    ReplyDelete
  70. i belum kawen..watpe nak jaga kulit?..

    haha

    ReplyDelete
  71. Kebanyakan lelaki-lelaki 'Metro' skrang memang sangat menjaga penampilan n penjagaan muka siap gi facial pun ada. Barang pencuci muka ya rabbi mengalahkan pompuan. Tapi saya setuju kalau lelaki jaga kulit muka diorang xsemestinya yang hansem je buat centu. Sebab kebersihan penting n terpancar di wajah seseorang...;-)

    ReplyDelete
  72. my bf dulu x jaga muka (nsb baek dia spesis x bjerawat). Dah lama2 knl, I srh dia pakai pcuci muka. Dia pakai. Bila I wat facial kat muka dia skali, ketagih la pulak. Huhuhu..

    ReplyDelete
  73. sangat bersetuju.....
    girl pon nk bf yg berkulit licin gak...nampak kemas jew..
    sedap mata memandang...
    :)

    ReplyDelete
  74. setuju sgt..lelaki ptut jaga kulit!..bru puas nak tgk

    ReplyDelete
  75. haha. hanis, kenapa u tekankan perkataan kulit muka tu di hujung ayat?

    i pon suka lelaki kulit licin but..! jangan lebih licin drp i, nanti i hilang confident. huhuhu

    ReplyDelete
  76. setuju sangat. ni asyik nak suh kulit muka awek jew licin, gebu..muka pakwenya berdaki..berkelarah..eyek!

    ReplyDelete
  77. bile tanya pompuan, sure laa diorg kate perlu...
    tp kalo tanya laki, yg slalu kata tak perlu tu sbb muka pon tak berapa nak siap...
    mcam aku..hahahaha

    ReplyDelete
  78. aku setuju sgt2 100%..coz skg ni aku adalah antara pria yg juga m'jga muka..tp bukan donut tau..haha...
    hurmm mestilah jeles tgk muka llki len gebu, licin ngan sbgainya..so dorang lar aku jadikan sbagai role model...XD

    ReplyDelete
  79. omg sangat2 cantik dan hensem tros jadiknya dat guy!!
    ya,saya 100% setuju lelaki kene jage kulit muka kerana mereka suka kutuk2 perempuan kulit takcantik walhal kulit mereka macam .........dot dot

    ReplyDelete
  80. ala,per ckp boyfie i leeminho tu pondan..xmau r follow u lg cmnie!! ;p

    ReplyDelete
  81. utk nmpk maskulin, lelaki perlu jaga kebersihan diri tetambah muka... wajah tue kan aset terpenting & yg memula org ushar!! :)

    ReplyDelete
  82. kulit muka x bersih x apa..janji bau badan x kuat..yeah !

    ReplyDelete
  83. aik...model tu, dua2nya lee min ho...huhu
    ye, lelaki harus jaga juga kulit muka....jgn menggerutu sangat...
    seram...

    ReplyDelete
  84. HAHAHAHAHAHA, betul ke this is What Women Want?

    ReplyDelete
  85. saya sangat setuju..!!!

    pendapat saya ada dalam link dibawah

    http://zatyarifin.blogspot.com/2011/03/sss-saya-sangat-setuju.html

    ReplyDelete
  86. salam semua...
    jom try VCO...

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100002195486156&sk=wall

    ReplyDelete
  87. Salam semua...

    jom try VCO...

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100002195486156&sk=wall

    ReplyDelete
  88. setuju sesangat,,die nak kite cantik,,die pun kene laa cantik jugak,,baru adil,,,lelaki cantik??huk8

    ReplyDelete
  89. kalau ada masa lebih untuk setelkan semua2 bab muka ni apa salahnya. facial spa ke kan. =)

    tapi by default kulit laki mmg kasar lagi dari perempuan.

    bg saya, yg penting muka tu biar rapi + kemas, cukup da.

    klu tak serabut jek. muka bsepah XD

    regards,
    FahmiMahat

    ReplyDelete
  90. Mungkin tak perlu berfacial bagai. Sekadar dicuci tiga kali untuk lima waktu sehari sudah memadai. Disertakan dengan doa untuk rahmat dan kebahagiaan kasih sayang berpanjangan untuk si dia...

    ReplyDelete
  91. yup...i agree! lelaki kulit bersih halus mulus menandakan die nh pembersih. kalu pompuan kulit jrawat panau bagai diorng kutuk kan..so fair and square la kita pn nk diorng kulit bersih..baru macho..biar itam xpe.itam manis :)

    ReplyDelete
  92. nak jugak....tu la lelaki...die nak pilih2...tapi kita ade pilihan x?berkarat sume ea...:p

    ReplyDelete
  93. setuju dgn entri hanis ni...kekadang tuh yg lelaki ni xder la hensem maner..jerawat pulak ader kat maner2 jek tp demand nak awek cun melecun @ come lote mcm nora danish..adussss..sungguh x sedar diri..kalo nak awek cun awak pon kene la "cun" jugak...kalo dulu ye la kot malu pki facial wash nnt ckp mcm p**d** plak kan tapi sekarang ni kalo lelaki guna facial wash da xkisah da..sbb x semestinye pmpn jek yg jaga muka..laki pon haruslahhhhh...

    ReplyDelete
  94. stuju...tp xla jga sgt smpai mcm pmpuan...cuma lelaki gk kna mek kesah kt muka dowg...klu mka xbpa nk ensem..tp jga kulit muka shud b no problem...yg xnsem jd nsem n nmpak bersih...xla nmpk mcm mka pcah umh..haha...

    ReplyDelete
  95. I had a very good laugh reading this entry. Very well written in a very casual manner, but you addressed the issue spot on!
    Yes, guys x perlu jadi pondan utk berfacial kan. Oh i love this! =)
    -Dina-

    ReplyDelete
  96. Sayakan, saya menggunakan pencuci muka Garnier for men, yang Fahrin Ahmad pakai tu, lepas tu, tak makan kacang sebab nanti kulit berminyak dan jerawat, dan minumbanyak air masak.
    Walaupun saya bukan model/pelakon. saya rasa elok kita sebagai lelaki ni jaga kulit muka sebab kita bila jumpa orang, orang pun suka tgk kita kulit bersihkan...
    Saya rasa lelaki jaga kulit muka pakai pencuci semua ni biasa dah, yang pelik sikit mungkin lelaki yang keluar rumah pakai bedak kat muka kuikuiokuikui...

    ReplyDelete
  97. setuju2!!!
    na pmpuan ulit licin tp dr sndiri xsdr kulit mcm bulan! erk

    ReplyDelete
  98. tak semestinya kulit putih tu yang terbaik, lelaki kulit yang hitam manis ke atau sawo matang ke ok la tu takyah putihkan asalkan bersih dari noda noda jerawat, kann

    ReplyDelete
  99. kulit bersih suci mulus pun , tapi kalau hati kotor, dosa penuh noda, tak boleh jugakan... kecantikkan luaran bermula dari dalaman kannn

    ReplyDelete
  100. If you can dream it, then you can achieve it. You will get all you want in life if you help enough other people get what they want.(Zig Ziglar)

    www.globalprofitclub.com

    ReplyDelete
  101. mek setuju.. laki pun harus hokeyy jaga kulit muka ok.. xla nampak berkarat sangat.. oppsssttt..haha

    ReplyDelete
  102. alamak! mt boifren la plak.. hahaha...
    apew2 pun lee min ho mmg macho kot...
    macho sgt..

    ReplyDelete
  103. betul betul betul..asik perempuan aje yg kena jaga itu ini sana sini..hihi

    ReplyDelete
  104. lelaki jaga muka = setuju
    lelaki sembunyikan muka,di bawah mekap=tak setuju.

    ReplyDelete
  105. k.hanis. jgn lar kulit laki 2 licin sgt. takut eden tgk. besih. semat pon ok gak. jnji kene pndai jg kebersihan. :)

    ReplyDelete
  106. hahahahaha..kesiannya lee min ho dikatakan pondan. ahaks..

    ReplyDelete
  107. sokong. lelaki wajib jaga kulit sebab perempuan penat jaga kulit. makanya adalah tidak adil untuk kaum wanita mencium pipi yang tidak bersih. lol....

    ReplyDelete
  108. Hanis...aunty setuju sgt dgn hanis... aper diorang ingat diorang je boleh demand ke... orang perempuan pun ada taste kan? Takmo le yang kulit muka berkematu... hitam bercapuk kan?

    ReplyDelete
  109. pendapat saya..
    sekadar menghilangkan kekotoran yg jelas..bukan sampai licin mulus dan tulus..
    kontranya orang perempuan bila memandang lelaki..dorang akan pandang dari bawah pastu akan naik..naik..naik..dan naik..jadi dahi orang lelaki akan menjadi perkara yang terakhir yang dilihat oleh orang perempuan.. kan?? kan??

    ReplyDelete
  110. Good entry Hanis!! :)

    Kepada semua lelaki..kami (perempuan) nie.. mintak tak banyakk manaa.. Setakat 3 easy/basic steps penjagaan muka punn dah ok dahh.. (wash,tone & moisturize).. Bg yg rajin.. buleh lah add nak p buat facial monthly ka..manicure & padicure ka.. ikut arr...(tgk poket/bajet sendiri lah nohh..bkn terikut-ikut org...) heheh

    Tidak adil bila lelaki sahaja mahukan perempuan menjaga penampilan diri sedangkan dia langsung tak dak usaha nak jaga penampilan diri sendiri.. Nak pasangan cantik..diri kenalah segak.. Maksudnya...tak semestinya perempuan nak pasangan yg taraf model..asalkan seorang lelaki itu tau jaga ASAS kebersihan diri sendiri sebagai seorang manusia di muka bumi Allah ini.. (Allah pun sukakan KEBERSIHAN)

    Sekian perkongsian pendapat daripada chekk.. :)

    ReplyDelete
  111. hah! yati angkat tangan setuju! stuju laki kena la jugak jadi kulit muka kasik licinnnn~! ^^,

    ReplyDelete
  112. kulit yang cantik penting gak buat lelaki~~~

    ReplyDelete
  113. sokong sokong,, dorang kena jaga muka jugak,,
    but jgn over dr pompuan,,esp jgn melebihi saya ! haha

    ReplyDelete
  114. Haha, sama je. Laki pompun pun kena jaga jugak. Kan penampilan tu penting, kan kan? Hee

    ReplyDelete
  115. gagal nk jadikan ia rutin.. T___T

    ReplyDelete
  116. gagal nk jadikan ia rutin.. T___T

    ReplyDelete
  117. lelaki nak perempuan cantik je- ada betulnye, ade salahnya... salah sebab x semua macam tu... betul bila, yes, lelaki tgk rupa dulu... just admit la.. its a fact..

    ReplyDelete
  118. oh ye.. pasal lelaki metro~ i ske... ^____^.. lelaki ni, kalau kurang hensem asal pandai bergaya... dah ok dah pon.. jadi, lelaki..sila jaga kulit muka anda okey

    ReplyDelete
  119. nak kene tonyoh nak kene tonyoh....tonyoh la pehlissss

    ReplyDelete
  120. setuju. kulit hitam tak putih..tak ape.
    asalkan suci dr segale bntuk pencemaran.

    ReplyDelete
  121. Kebanyakan kawan perempuan saya sendiri cakap, mereka tak suka kulit lelaki halus dan licin..maybe takut kulit dorang kalah kut...hehe

    ReplyDelete
  122. aiyo can't imagine if gua pkai bedak..cam hant2 pocong cina da..toink toink..he3

    ReplyDelete
  123. dua2 kena cantik..cantik luar dan dalam itu amat pentingg..:)

    ReplyDelete
  124. perlu memang perlu tapi takyah la sampai bersiap berjam2 kalah kaum perempuan.dok dalam toilet belek muka sampai kecut habis satu badan main dengan air..cukup la setakat nampak bersih and smart kan..kan..=)

    ReplyDelete
  125. sokong!!!laki mmg kene jaga muke gak!!tapi kadang even dorang tak jaga pon muke ttap licin!demmm~~

    ReplyDelete
  126. laki saya lgi jaga dari saya.. huhu

    ReplyDelete
  127. hahaha....Lee Min Ho memang hensem....x blh dinafikan....

    ReplyDelete
  128. first time comment kt blog ni..duh..like anyone care...seriously,baik perempuan or lelaki mesti jaga la kulit muka..kulit yg bersih melambangkan anda org yang pembersih...

    ReplyDelete
  129. sangat setuju, tapi kan kalau hamis ada masa la kan, ceciter mcm mana nak convicekan lelaki untuk pergi cuci muka.. hehe

    ReplyDelete
  130. hahahahaa.. hai lah Hanis.. selalu akak baca blog awk ni mmglah gelak.. tp kali gelak besor.. mmg syok baca topik yg tak ramai terlintas utk dibincangkan.. hmm.. pandai awak tulis.. kelakor n mmg that's d fact.. lelaki mmg harus menjaga kulit.. ingat kt nak ke pegang berminyak2, panau dan berbiji2 jerawat kat muka tu.. tang pompuan bkn main lagi di komen mereka.. haaaa.. la ni.. sendiri mau hengat!! hahahahaha

    ReplyDelete
  131. betul.. setuju.. lelaki pon perlu menjaga kulit..

    ReplyDelete
  132. ok saja jaga kulitmu wahai para budiman. asal tak rupa macam pon pon

    ReplyDelete
  133. Sebab tu Elle suka lelaki metroseksual. Lelaki jenis ni jada kebersihan diri dan wajah serta penampilan diri yang kemas. Alhamdulillah, bf Elle pun jenis suka jaga penampilan diri jadi bila gi facial boleh gi sama-sama

    ReplyDelete
  134. Wow best topik ni hanis.

    Betul, i pun suka tengok lelaki kulit licin. Tak mulus pun takpe cuma takmau jerawat batu banyak2..

    ReplyDelete
  135. We men don't need all the facial products like you girls to have a fair skin. Pakai air sembahyang je dah berseri :p

    ReplyDelete
  136. lelaki juga perlu jaga kulit, tapi kulir kena jaga,hati pun kena jaga.
    biar cantik hati.




    Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita


    Pendakwah di Pintu Neraka

    ReplyDelete
  137. ooohhhh my lee min ho!! *pengsan*

    ReplyDelete
  138. hahahahahah lee Min Ho dicerca!!!!

    http://fashionconcetto.blogspot.com/

    ReplyDelete
  139. i tak mau rebut2 beli kosmetik dengan mereka...pulak dah nanti sibuk nak masuk saloon sama2...privasi3...
    lelaki jaga badan jela

    ReplyDelete
  140. SeTuju jugak....kenalah Fair kan..weee~~~~

    ReplyDelete
  141. SeTuju jugak....kenalah Fair kan..weee~~~~

    ReplyDelete
  142. Jaga kulit penting, yang penting jaga kebersihan luaran dan dalaman (hati). JIka jaga kebersihana , insyaAllah muka bersih. xpayah pakai make up atau tone muka.

    Peraduan : Entry bulanan terbaik anda dari FARISZ@AZ.Com

    ReplyDelete
  143. xpe la...laki mane suke nk wat sume..bnyak step sgt...paling komanpun pakai pencuci je...pmpuan x bleh...alwaiz kene cantek n gojess...

    ReplyDelete
  144. lelaki yg berkulit minyak berdaki haish nak cium pon takde selera tau!!..tepok dada tanya hati suka ke dak??

    ReplyDelete
  145. kalo muka macam junpyo mmg la worth utk dijaga.. hahahaha.. ok2 joking je :P
    tp btol la.. lelaki pun kena gak la jaga muka.. muka penuh jerawat n bercela boleh mencalar self esteem.. so penting what jaga muka ni

    ReplyDelete
  146. setuju! yelaaa.. xkan kte yg pompuan je nak kena jaga muka sume. kaum adam pon harus la jage muka jugak. bak kata hanis.. nescaya cerah masa depan kte bersama.. cececehhh

    ReplyDelete
  147. Kata Plato, tapi, ada perempuan yang sukakan lelaki muka berketak dan badan berbau diesel. Serius!

    ReplyDelete
  148. sori la semua. kulit muka aku gebu sebab tu aku tk letak gambar aku..hahaha

    ReplyDelete
  149. Dapat laki muka licin iya hanis..bolelah sama2 jadi modelkan..

    ReplyDelete
  150. xpenah pakai pencuci muka seumur hidup -0------>>>

    ReplyDelete
  151. setuju setuju. lelaki pn kena kulit cantek jugak ;)

    ReplyDelete
  152. HAMIS JALIKHA, U CAKAP PAKWA I PONDAN?? LEE MIN HO YANG SEJATI TU..
    AHHAHAA..
    KACAK NYER !!
    KONKLUSI LAKI KENA JAGA LAH KULIT MUKA.

    ReplyDelete
  153. kalau yang menjaga sampai ke tahap g facial rasanya sesuai kepada mereka yang public figure je kot...

    ReplyDelete
  154. setuju bangat!!!....lelaki kulit x bersih sungguh menggelikan....euuuww~~

    ReplyDelete
  155. agak-agak lah kak oi nk ckp lee min ho pondan TT_TT

    ReplyDelete
  156. betul2 tapi laki ni malas nak jaga muka ni. takut orang kate gay, gila cool lah kott kalau muka dok berjerawat sume .

    ReplyDelete
  157. That's my Lee Min Ho, hehe;) Yahhh, lelaki kena jg muke jugak

    ReplyDelete
  158. pertama sekali, seperti mana kami tak kisah kau orang perempuan dilahirkan sentiasa emmotionally unstable, suka membebel control freak etc etc, mcm tu juga kau kena terima yang lelaki dilahirkan visual. kami suka dan judge apa yg kami nampak. dan dari judgement itu kami memilih. so the outcome will looked like we are choosy. i couldnt say if it's a bad thing sbb it's in our nature, in our blood. we we born that way.
    dan it's not too much to say if it's some sort of a requirement for u as a woman to look good becus wanita berperanan sebagai hiasan dunia. dan sesuatu object itu seharusnya nampak elok utk digelar hiasan, otherwise you are not one. sebab tu kami memandang luaran TERLEBIH DAHULU sebelum memandang yang lebih discreet as the effort to look for the right one.
    tak ada term describing lelaki sebagai perhiasan, lelaki perlu cantik menarik. it just doesnt seem right.
    Kita di jadikan dari Allah yg maha sempurna. dan apabila nature membentuk lelaki seperti mana kami couldnt care less about our skin etc, pasti dia dah tetapkan satu method supaya kami boleh kekal cantik dan elok, seperti mana dia berkehendak semasa menjadikan kami lelaki. Releventnya? Struktur kulit lelaki yang lebih kasar, tahan lasak dan tidak perlukan penjagaan yang rapi. Kerana apa? Kerana penjagaan yang rapi itu hanya di lakukan oleh wanita kerana kulit mereka yang lebih halus dan lembut. Jadi penjagaan rapi mesti di apply. Tuhan nak tunjuk perbezaan lelaki dan perempuan, salah satu kaedahnya dijadikan 2 perbezaan kulit ini. Jadi lelaki tak payahlah nak sibuk buat facial, unless kulit kau mmg bermasalah dan perlukan rawatan.
    Klu kulit tak bermasalah, tapi heboh nak buat kaedah itu ini sampai kulit kau licin mcm perempuan, di mana kau nak tunjuk perbezaan yang Allah jadikan itu? Mcm mana kau nk buktikan yang kita lelaki di lahirkan dengan sikap yang sedikit kasar dan banyak-lagi-kerja-kau-kena-buat?
    Kamu perempuan boleh minta lelaki yang cantik menarik, menjaga kulit dan sebagainya tapi kasihanlah pada diri sendiri klu dapat lelaki yang bukan sebenarnya lelaki. Sebagai lelaki, aku bagitahu, lelaki yang kisah pasal kulit dan penjagaan diri, mereka bukan dari kami.

    ReplyDelete
  159. Kau bercakap seolah2 kamu perempuan perlu (menjaga kulit, menghapus jeragat, mentonyoh pencoci pelembap penyegar siang-malam pagi-petang Muharam-Safar.) mcm lah kami titik beratkan sangat benda itu. Sebenarnya tidak. Jangan bagi alasan bodoh. Itu semua berlaku sbb banyak faktor lain yang sebahagian besarnya aku pn tak pasti. Tapi antara yang aku nampak,
    1. Sbb perempuan mmg di lahirkan untuk menjadi cantik. Jadi kau mmg kena buat benda tu anggap satu kewajipan. Sebagaimana kau dilahirkan sebagai hiasan tu, anggap seperti itu satu tanggungjawab so bila kena (menjaga kulit, menghapus jeragat, mentonyoh pencoci pelembap penyegar siang-malam pagi-petang Muharam-Safar.), janganlah nk complaign pulak.
    2. mcm mana seorang perempuan tu cantik, rambut pn cantik. Dia tetap rasa diri dia tak berapa nak cantik. Dia tetap rasa ramai lagi yg lebih cantik. Tak pernah nk cukup. Last2 guna product chemical, buat yang pelik2. Sebab apa? Kau sendiri jawab la.
    3. tak pernah bersyukur. Insecure. Mungkin boleh relate pada point 2.
    4. easy target. Boyfriend kata nak mcm tu, ikut. Iklan fair&lovely kata kulit berminyak tak akan menang job interview, rasa down. Padahal satu kekuatan minda & rohani yang Allah bagi pada perempuan tu, mmg tak ada sapa yang boleh bangkang.
    5. mcm2 lagi kau sendiri boleh fikir.

    Mungkin betul ramai lelaki berkehendak perempuan yang cantik, langsing dan sebagainya. Jangan salahkan kami. Lagipun, dengan nisbah perempuan yang berlebihan berlipat kali ganda tu, jangan salahkan lelaki memilih klu kau jadi andartu atau lesbo sebab dengan pilihan yang banyak, kami boleh memilih. Nak yang itu, atau ini. Berjaya atau tidak, berani atau tidak. Itu belakang cerita. Pokoknya, kenapa nak pilih wanita gemuk berjeragat klu yang langsing & cantik melepak bersepah depan mata?
    (TETAPI LELAKI PULA BOLEH GET AWAY DENGAN KULIT TAK SEMEGAH?!) kulit kami tak semegah, berjeragat kedut dan sebagainya, kami di lahirkan sebagai pelindung, pemberi nafkah. Kami perlu bekerja. Kami dilahirkan begini. Dan kamu perempuan, sebagai PERHIASAN. Imej kamu menggambarkan imej suami. Jadi kulit tak semegah, ITS A BIG NO. Tak nak ulas panjang. Kau fikir sendiri.

    ReplyDelete
  160. i loveeeeeeeeeeeeee Lee Min-Ho!!!!!

    ReplyDelete
  161. Hanis..hanis..haniss..

    best ar posting u ni hanis...budak lelaki sebelah partition akak ni jeles plus heran nape opis yg sunyi ni tetiba bergema ngan sore org gelak..

    agree sesangat yg lelaki mesti jaga appearance gak..biau muka tak encem tapi nampak kemas & bersih kan..?
    ni kdg2 dahlah muka mcm bangun tido, mulut berbau & paling tak boleh belah tangan/jari/badan plak bau rokok...busyukkkk!

    ReplyDelete
  162. setuju...!
    lelaki skg memilih,,\pantang
    gal ad jerawat ckett, da na reject..
    ta hengatt plak muke dy yang berkeliling dgan panau n yg sewaktu dgnnya 2...
    lau na awex cun, awok pun kne lha muke cun jugokk..aha

    ReplyDelete
  163. setujuuu!!!
    xfair perempuan je nak kne jaga.

    ReplyDelete
  164. haha......... sexi kowt kalo laki yang ade kulit muke suci murni..

    ReplyDelete
  165. I am soooooooooooo in love with lee min ho you know. Lg2 dlm cite Boys Over Flower ! Rawrrrr

    ReplyDelete
  166. HEAVEN YEAH KALAU DAPAT MUKA MACM LEE MINHO T_T

    ReplyDelete
  167. btw, the pondan and the macho man featured is actually the same man right?
    lee min ho
    hahahahaa is it him?

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!