Monday, May 23, 2011

Hang kata hang terrar?!

New project! Sebabkan rakyat Malaysia paling gemar amat sangat akan sebarang bentuk entertainment dari aktiviti nyanyian, pertandingan menyanyi telah sampai ke tahap yang baru. Katakan selamat jalan Romeo kepada long queues and live audition jitters, anda kini boleh beruji bakat hanya dengan link video Youtube anda! Apa?! Link video Youtube anda?! Yaaaaa!


Salah satu pertandingan nyanyian yang ambil langkah fresh ini ialah Dentyne dengan pertandingan Terrar-oke! It’s like karaoke but so much more terel, or in their word; terrar. Hang kata hang terrar! Tengok sikitttttt LOL.


Online audition dari 16 Mei hingga 30 Mei 2011.
Ground audition dari 9 Mei hingga 30 Mei 2011.



Kita tengok hadiah dia terrar tak terrar…



5 Finalists: iPhone 4 with RM300 talk time
50 Shortlisted consolation: RM100 talk time
Grand Prize : RM15,000 cash
st Runner up: RM 7,000 cash
2nd Runner up: RM 3,000 cash
2x Consolation Prizes: RM1,000 cash




Jadi, anda rasa anda terrar nyanyi? I’m really getting the hang of this terrar wordlah, byebye terel. Anyway, audition mana pun anda pilih nak jalani, can I pesan something? Pakai cantik-cantik wangi-wangi k. Mulut sila wangi dengan Dentyne; Refresh Your Confidence ecewah. Beauty is confidence and you gotta stand out.


I remember going to few auditions all my life (one was Malaysian Dreamgirls) pastu mesti sedih tengok ramai orang lagi cantik/presentable. Sungguh menurunkan keyakinan diri tsk.



Remember me in MDG? Should’ve worn like this masa audition LOL baru perasan gempak -_-.




Even tengah usha video auditions kat galeri FB nih pun pilih yang segak and video HD je hewhewhew.







Blue eyeshadowed Jaqicha singing suci dalam debu.




Pretty tudung-clad Arina singing one of my favourite song by Aerosmith.



Boleh nyanyi lagi best? HANG KATA HANG TERRAR! I see you in Terrar-oke! Semua aksi ini hanya terdapat di Facebook Dentyne, like!


57 comments:

  1. wah, bestnya... tapi chek tak terrar mana pun... kalau chek masuk semua pakat gelak terlentang... chek tengok Hanis je la.. boleh? hehehe

    ReplyDelete
  2. tahniah..

    rakyat Malaysia semakin kreatif dalam berhibur.

    perkembangan yang baik untuk pembentukan masyarakat yang ditunggu-tunggu.


    my recent post...ustazah yang cantik

    ReplyDelete
  3. AMMMBOOII.HADIAH2 DIA SANGAT TERRARRR.HAHA

    ReplyDelete
  4. KALAU YAN MEMANG TAKLAH JOIN SUCH THIS AUDITION.I GOT NOTHING TO PERFORM.BHAHAHA.SUARA PON MCM KATAK

    ReplyDelete
  5. terbaiklah! 30 mei. 30 mei. my birthday! haha =D

    ReplyDelete
  6. Luckily my voice sounds really bad when singing. If not, I'm surely join this. Hahaha~

    Cik Yana perlukan VOTE korang yang baik hati :)

    ReplyDelete
  7. haha. kelakar lah. cara u ckp sebijik mcm i dah skang nie. hang kata hang terrar? hang terrar tarak, hang jebat ada. ingat tak? :')

    ReplyDelete
  8. Hanis... haha.. Saya dah cakap kat post sebelum ni tau saya TERmalu, tersend video kat tuuu. eeee. Hanis post kat sini lak. Mane nak letak muka ni? T_T sumbang2. oh tidak. T_T

    ReplyDelete
  9. sape yang rasa terer dalam bab ni, apa lagi..masuk la.. :)

    Jom baca ni :Relationship Skill

    Jom baca ni :INSPIRASI : Blogger Ibu dan Anak.. Hanis Zalikha dan Nani Rostam..

    ReplyDelete
  10. kami tak terar.xleh join la..ngeh3

    ReplyDelete
  11. tak pandai nyanyi ler..

    kalau nyanyi kat toilet ble lah..
    sumbang sana sini..

    ReplyDelete
  12. saya tak kata saya terrar .. hehe.

    ReplyDelete
  13. upload video pon still xde keyakinan, haha. T_T

    ♥ latest entry : Esok Masih Ada

    ReplyDelete
  14. terbaik ni kak oi..
    hang pa suma jgn lupa karok ya..

    ReplyDelete
  15. Hmm kena solek cantik2 dan pakai baju lip lap bila wat video ni ..hehehe... dan pastikan wife tak jenguk2 dan gelak dari belakang ..hehehe... teringin nak masuk tapi umur dah lebih 35 tahun ... so layan je la yang muda2 ni ...hehehe...

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. haha.. nk try la..tp segan..huhu

    ReplyDelete
  17. yg nyanyi lagu suci dlm debu tu chinese girl ke? wowwwww, slang dia melayu bhaiii

    ReplyDelete
  18. HZ..ala kalau audition kat lam u-tube je tak wangi and mulut tak makan dentin pon tekpe..juri tak bau aihh :P hu3

    ReplyDelete
  19. rasa macam nak masuk ! hak3 ,hanis masuk x?

    ReplyDelete
  20. tahniah...
    hanis masuk paper semalam...
    x puas baca... ;)

    ReplyDelete
  21. ermm...hebat hadiah tu....tp sy blh nyanyi dalm bilik air jer...hehe

    ReplyDelete
  22. WAH MESTI RAMAI YG MASUK. ORG MELAYU MESIA MMG SUKA HIBURAN KAN. SAPA TAHU KOT2 ADA EX AF/MENTOR MASUK

    ReplyDelete
  23. hang kata hang tera... awat hang tak masuk nyanyi sama hanis zalikha?

    ReplyDelete
  24. so cool! even tak melibatkan diri, tapi syok layan all the clips!

    ReplyDelete
  25. Tak pandai nyanyi suara tak sedap...dodoi anak boleh la...hehehe

    ReplyDelete
  26. hurmm..klo cekgu shida masuk..kompem semua org xder harapan..hihi

    ReplyDelete
  27. salam...

    hari tu ada tertgk muka hanis dan izara aisyah (keranamu laila) kat muka depan majalah Remaja.

    nice!

    ReplyDelete
  28. Chek pun tak terrar jugak..haha..Menyumbangkan suara boleh la dari menyumbangkan lagu...hahahaha

    Jom Tengok :
    KELAKAR : RACUN!!
    MAYA KARIN MELACUR???
    JANGAN KLIK!!NANTI XBOLEH TIDUR!!!

    ReplyDelete
  29. alamak x terrar la...tp x de ati pon nak masuk..cume ade hati dgn adiah dia je...hohoho...tolong tengok je buleh la den..

    entri terbaru
    review movie nur kasih

    ReplyDelete
  30. apa lagi. u join laa. suara you mcm sedap je :)

    http://qilarazak.blogspot.com/2011/05/lelaki-vs-wanita-siapa-punya-ego-lagi.html

    ReplyDelete
  31. wow !! ni memang fresh.. apapun bidang nyanyian bukan bakat saya.. huhuhu... sedey !!

    kalau nyanyi tak sedap.. tp pakai cantik2.. mulut kasi wangi.. hadiah saguhati tu bley dpt tak?

    ReplyDelete
  32. yer ker?? erm...mcm best2 jer :)

    ReplyDelete
  33. Alamak tak Terrar lah nak menyanyi.. Nanti kalau saya menyanyi habis hujan satu Malaysia..

    Tolong bagi sokongan Moral kepada kawan-kawan yang terrar udahler..

    Jadilertu...

    Entri Terkini Di Blog Saya:
    Bagaimana Untuk Mengundi Blog Pilihan Anda??
    Tips Blogging: Semak kelajuan “Loading Page” Blog Anda

    ReplyDelete
  34. Tapi hadiah dia memang sangat2 lumayan..

    Nanti kalau rajin saya rakam Video anak saya Haikal (Umur 3 tahun) menyanyi..

    Nak kata sedap takderlah.. Tapi kelakar sampai pecah perut dibuatnya..

    Entri Terkini Di Blog Saya:
    Bagaimana Untuk Mengundi Blog Pilihan Anda??
    Tips Blogging: Semak kelajuan “Loading Page” Blog Anda

    ReplyDelete
  35. have a look on our online shopping blog :)

    http://showtimemsia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  36. kompem kalo fiera masuk orang yang telinge diorang semua tercabut...hehehehe..

    ReplyDelete
  37. nak join jugak..tapi sangat la segan..siap post entri lagi ritu huhu
    Dentyne punya contest nyanyi

    ReplyDelete
  38. contest yang hadiah best, tapi gua takde bakat mane :(

    <a href="http://ohserius.blogspot.com/2011/05/haniz-zalikha-punya-penangan.html/> HANIS ZALIKHA PUNYA </a>

    ReplyDelete
  39. ahahahhaahahahahahhahahahahaha

    ReplyDelete
  40. Comel jer Hanis dalam MDG tu. Warna hitam memang sesuai untuk hanis. I love black tooooo...

    ReplyDelete
  41. Hadiah grand prize tu yang best tu. boleh buat belanja raya nanti. hehe..

    ReplyDelete
  42. good post..entry kat sini semua menarik...

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!