Tuesday, June 28, 2011

Are They Really Terrar?


Told ya you should have joined new project Dentyne Terrar-Oke. I was the guest judge for Week 1!


Alongside chaotic duo, Afdlin Shauki & Juliana Evans (the hosts plus judges).


These two big celebrities unexpectedly sangat friendly, I really enjoyed being on set with them. Diorang hosting memang terrar oke, mulut laju sambil idea mencurah-curah. Hosting memang in their blood, dan paling penting they got confidence and they have fun doing it! I yang camera-shy sorang-sorang hewhewhew tersepit antara pengacara hebat hewhewhew.


You know who else got confidence? Our finalists. Sungguh confident kerana hanya audition dari dalam bilik tidur / ruang tamu /dapur LOLOLOL. Yang paling best, semua demi hadiah wang tunai RM15,000.


Jadi guest judge best woh, sebab all the audition, contest & promo videos were sent to me maka dapatlah enjoy some rare talents, LIKE WHERE HAVE YOU BEEN HIDING PEOPLE?! MALAYSIAN MUSIC SCENE NEEDS YOU. Baguslah Dentyne dapat uncover diorang nih semua yang malu-malu kucing nak pergi real audition ishk ishk. Dan mereka-mereka Final 5 nih, dah dapat iPhone 4 dah pun, hanya dengan melayakkan diri jadi Final 5! Pemurah Dentyne!


Sebab audition & competition dalam form of videos, diorang terpaksa jadi sangat creative untuk tarik attention. Shazz Rin siap buat mini videoclip, Nyna menari ligat tak hengat, Mei Ling maintain comel-comel, Keana nyanyi lagu Adele sambil duduk (!) dan Megat buat rilek jer sambil confidence terpancar dari gigi.



Hehehehehehehe a short feature of me in their webisode commenting on my fav in the Final 5. Siapa? Siapa? Megat Zahrinnn, yang pakai t-shirt Pagoda je kot (?!) sebab terlalu confident dengan suara sendiri sehingga tak perlu nak impress dari segi dan aspek yang lain. Dengar suara dia dan tahulah mengapa confident dia terlebih.





You can catch all the webisodes only on, their Dentyne Facebook Page




Menang hadiah kalau korang dapat teka ranking Final 5 ini dengan tepat. Rankkan nyanyian dan keyakinan siapa paling tak terrar hingga yang paling terrar. Setiap minggu selama 4 minggu ini, dua (antara korang) yang terawal teka tepat rank tersebut, dapat hadiah! Hadiahnya?



GOODLUCK BABES! REFRESH YOU CONFIDENCE WITH DENTYNE!

65 comments:

  1. memang feel hbs la megat zahrin tuh...like i cn really feel him with his heart...superb...he's the best..

    ReplyDelete
  2. owh, best la hanis kan..

    takpalah, semoga bahagia di dunia dan akhirat..

    jom baca... perkara yang perlu dilakukan jika terlanjur untuk peringatan bersama

    ReplyDelete
  3. aiyo gila lah megat zahrin suara macam david cook !

    ReplyDelete
  4. waaaaaa...akak Hanis dengan artis tue..hehe

    ReplyDelete
  5. Wish I had those confidence. Kene kunyah(?) dentyne, maybe?

    ReplyDelete
  6. kalau amik video tp tak nak tunjuk muka blh tak? masih open lg ker? i nak selawat jer la. isra' mikraj kan kejap lg.

    ReplyDelete
  7. hanis zalikha jd judge..awesome hanis zalikah ^.^

    ReplyDelete
  8. wah afdlin shki memang da best gua suka dia cz sporting :)

    ReplyDelete
  9. wow bestnya jd judge..hihi..btw good luck..:)

    ReplyDelete
  10. u look amazing. bdw,ari tu ade nampak u dlm newspaper,jadi model untuk MACIS macif something,x ingat.hoho. u wear pink,kalo xsilap. u rox nway;))

    ReplyDelete
  11. Waa..bestnyer Hanis. Tahniah kerana berjaya maju kehadapan. Murah rezeki dalam bidang pengacaraan, pada suatu hari nanti. Siapa tahu kan.

    ReplyDelete
  12. It's ok dan satu pendedahan terbaik untuk Hanis. Benda baru kan. Tapi saya konfem, lagi 3 bulan kalau Hanis belajar bab pengacaraan ini, you can do it dear. Hebat cam blog Hanis juga..

    ReplyDelete
  13. first in Malaysia!!! think to join..

    ReplyDelete
  14. video kedua tuh suara dia sangatlah sedap!!gemersik mcm mana tah.best2!

    ReplyDelete
  15. just watched ur appearance in Dentyne TERRAR-OKE video with adflin shauki and juliana evans in adflins walls

    ReplyDelete
  16. halahh.menyesal plak tak anat vids dulu.dulu slalu tangguh2 smpai tak seda yg dah due date.urgh

    ReplyDelete
  17. hamis sama tinggi dgn juliana evans? fuhhh

    ReplyDelete
  18. JULIANA EVANS HOTTTTTT GILEERRRRRRRRR!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  19. wow, they are amazing! bestnya performance haha tersendiri semuanya

    ReplyDelete
  20. lagu yg laki 2uh nyanyi , tajuk apa eh kak hanis ?

    ReplyDelete
  21. lagu yg laki 2uh nyanyi tajuk apa eh kak hanis ?

    ReplyDelete
  22. As for me, rezeki jgn di tolak. Konfem yg lelaki ber'pagoda' tu menang. Releks jer dia. Cool.

    Memang geram tgk Hanis di apit kiri dan kanan ngan afdlin dan juliana.

    ReplyDelete
  23. untungnyew hanis dpt jumpa dorang.

    memang minat depa. hehe ;)

    ReplyDelete
  24. perghh...yg laki2 pon jg kagum dan kaget dgr suare zahrin tuu....n i really wanna meet afdlin shauki lor..

    ReplyDelete
  25. berbakat dalam nyayian tak kemana. bodoh

    ReplyDelete
  26. kalau berbakat dalam nyayian tak kemana...bodoh bodoh jugak.

    ReplyDelete
  27. melawat kak anis...

    bacalah kalau sudi..

    APA ITU PAGERANK

    ReplyDelete
  28. yg tayang gigi tu la kot menang.haah!
    ;))

    ReplyDelete
  29. sedap arr suara mamat tu... cool..!

    ReplyDelete
  30. hi hanis

    jom baca kisah perjalanan Rasulullah dalam Israk Mikraj. Ingat lgi mcm mn Baginda mintak diskau bnilangan solat dari 50 kpd 5 je..follow kt sini http://husnamn.blogspot.com/

    ReplyDelete
  31. MANTAP lah dari seorang lelaki!

    ReplyDelete
  32. bestnye.. bru je singgah n follow...

    ReplyDelete
  33. Hanis.

    Thank you pilih i pny comment as one of the best n i menang movie passes. :)

    the thank you entry : I Won A Pair of Movie Passes Via Hanis Zalikha

    :)

    ReplyDelete
  34. untung nyaaa!!!! :)

    sesiapa sudi.. join lah contest Sofea ni.. cik Hanis ke ?:)

    http://engkusofea.blogspot.com/2011/06/contest-sulung-sofea-ada-orang-nak-join.html

    ReplyDelete
  35. CUn blazer Hanis pakai tu beli dkt mana??

    ReplyDelete
  36. both of my junior is so pretty...=)

    ReplyDelete
  37. pergh..mmg jantan abes suara megat..i pon suka..hehehe

    ReplyDelete
  38. semua geng2..wow!! ni..huhu

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/07/entry-sangat-sakit-hati-kau-memang.html

    ReplyDelete
  39. sedapnya suara dia.. teruja (^^)

    p/s: jum shopping tudung murah2x http://scarf-collections.blogspot.com/

    ReplyDelete
  40. Serious sedap :) Bj simple, tapi suare kawkaw X)

    ReplyDelete
  41. Asal kepale u mcm dah botak??

    ReplyDelete
  42. Asal kepale u mcm dah botak??

    ReplyDelete
  43. nak jumpa abg afdlin gak. :D untung jadi hanis. :)

    ReplyDelete
  44. Terima kasih! Kalau korang nak vote bolehlah buat kat Face Book;

    http://apps.facebook.com/dentyneterraroke/?ref=bookmarks

    Datang final nanti tau! 23 Julai ni dekat The Curve, Piazza. Jumpa di sanaaaaaa....

    ReplyDelete
  45. Muka sama dengan Juliana Evans...=)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!