Saturday, June 25, 2011

Cinta tapi tak kenal?!

I am a muncher. Like when I do my work, mulut nak mengunyah. I read in Yahoo! article that it’s good if you always mengunyah. Doesn't matter hisap mint atau kunyah cikedis sebab ia akan kurangkan cravings for heavy food. Ada satu snek I selalu kunyah tapi tak pernah really tahu in depth about the produk, kadang-kala nama pun tak ingat. Makan je tau. Kalau I tunjuk, I’m sure you guys akan “OH THIS SNAAAACK!” juga kerana selalu sangat makan memandangkan kalau jamuan kelas atau goodie bag birthday party, mesti orang nak selit snek nih.


Tak lain tak bukan…





Wuwuwuwuw Mi-Mi


Wuwuwu Tam Tam


Hahaha kannnnn?! I feel so guilty, I love the snack so much tapi nama dia Mi-mi dan Tam Tam pun I baru tahu when writing this article. Sebelum nih I cuma tahu it’s from Batu Pahat, and I have a thing for Johor manufactured food. Kalau beli barang makanan mesti tengok pengeluar, if Johor, YES YOU BELONG TO MY TROLLEY. Seriously, most Johor manufactured food adalah terbaik, sila try experiment my theory ini dan come back to me to tell me I’m right.



Sekarang Snek Ku came up more flavours untuk wuwuwu... Shoeyumi!


8 perisa ya, silalah rambang anak tekak dengan : Original Ketchup, Hot & Spicy, Prawn, Spring Onion, Black Pepper, Chicken, Curry BBQ and Seaweed. Tak sabar nak try semua dengan alasan nak munch to avoid food cravings teehee.







Now I nak korang like dan support Facebook Page Snek Ku sebab inilah salah satu local product yang kita semua sayang. Sayang sebab dia offer iPhone 4, Samsung Galaxy Tab & Nikon Coolpix bila menang game that you can play from 25 June – 20 August 2011. Oh launch is tomorrow (25 June 2011) at Sunway Pyramid!



Yay lepas launch esok boleh berebut nak menang iPhone 4 kat sini!

100 comments:

  1. Hanis zalikha suka kopok ni? tak sangkaaa :D

    ReplyDelete
  2. mengunyah snack smbil bca entry ni.. huhu

    ReplyDelete
  3. i love this snek super super love..ingat lagi waktu kecik2 selalu beli..satu bungkus 20 sen..wuwuwuw..rindu T.T

    ReplyDelete
  4. nak menguyah jugaklah.. mesti jadi cantek cam cik hanis.. kan3? hahhaa..
    :)

    KALO FOLLOW RAMAI2 NAK WAT APE KAN??

    ReplyDelete
  5. food product from JOHOR always terbaik ! :D *kalau lagi segamat sure u lagi suka kan?

    ReplyDelete
  6. perghhh ni lah snek kegemaran masa kecik2 dulu!!!
    tp sekarang dah makin mahal la
    beli 20 sen pun dah dapat sikit je

    apa2pun, memang sedap!

    Entry Terkini:
    WOW! Erra Fazira Pun Ada Dalam Program ni?

    ReplyDelete
  7. hai kak Hanis zalikha, jom memperingati MJ.. hee

    http://mohamadisamuddin.blogspot.com/2011/06/segmen-memperingati-3-tahun-pemergian.html

    ReplyDelete
  8. tam2 & mimi are my fave tooo!!!
    :d

    ReplyDelete
  9. tak kenal maka tak cinta.

    dah kenal tak mahu pula berenti merasa.


    ada satu lagi jajan budak2 dulu yg pemes iaitu kamkam but then it was 1985 :)

    ReplyDelete
  10. ini lah jajan..yg semua org makan mase darjah 1-6..hoho..da beso makan jugak tp packet besar hihi...

    ReplyDelete
  11. i'm from batu pahat and i admit that i like this kind of 'jajan'..hehe

    ReplyDelete
  12. hahah! hanis, you should try shoyumie yang black pepper tuh. best woh...

    sangat sokong teori hanis. contoh terbaik ialah MUNCHY'S! batu pahat mari maa! :D

    ReplyDelete
  13. dari kecik lg suka mkn snek ni. hahah. seposen je dlu, tp skng dah jadi 2posen.
    :D

    http://salwaismail.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. i pun suka makan cikedis tue.
    hehe :)

    ReplyDelete
  15. Ahakss..banggenye sy jd anak batu pahat!jajan tu memang sedap..hah,lagi satu,produk munchy's pun dr cni gak!mesti akak penah rase kan..hehe

    ReplyDelete
  16. yeah..johor terbaikk!
    :D


    My latest entry:
    Maharaja Lawak Goes to..

    ReplyDelete
  17. ye..sgt sedap..
    slalu makan waktu study memalam pastu skang makan waktu kene stayback kat opis pulak..tam-tam the best ;D

    ReplyDelete
  18. pehh sedap tuhh . kunyah kunyah2

    ReplyDelete
  19. suke cekedis ni jugak! ;)
    Kena buat eksperimen tang food from Johorian tuh.

    ReplyDelete
  20. saya ni kira jenis snek juga boleh dimakan dan product Johor, dah boleh masuk troley u?

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. shoeyumi yg perisa prawn tu sedapp..ini serius!dan yg black pepper tu jugak sedap..lupe..yg spring onion lg sedap...pendek ckp semua la sedap..

    ReplyDelete
  23. erm...betul2..bila dok ngunyah,mesti kite tk rasa nk mkn menda berat dh..snek ni memg best..yum2..ingt time kecik2..hehe

    ReplyDelete
  24. haha. i do loves it too, ingat kan Hanis suka kopok yang exclusive je. hehe. :D

    ReplyDelete
  25. hanis...tak sangka ada seangkatan yg suka snek cenggini..ingat kan aq jer dah tua2 suka ngunyah kopok kecik kecik ni..

    well...i'm from johor, produk cikedies johor mmg terbaekkk..huhu

    ReplyDelete
  26. haha!! definitely Johor bnyk kilang buat makanan berkhasiat mcm ni...especially kat Batu Pahat...weee~

    bnyk kilang bermaksud bnyk mamat bangla..dem

    ReplyDelete
  27. me too :)
    suka sangat la mimi ni !

    i ada buat entry bout u .
    sbb adour u sgt !


    http://awiencomel.blogspot.com/2011/06/bestnya-jadi-hanis-zalikha.html

    ReplyDelete
  28. best snek tuh haha..
    ramai suke mkn, time study pown bleh jadi peneman hehe..

    ReplyDelete
  29. Back zaman 1990, saya siap kumpul duit utk beli Mimi. Punyalah happy dpt makan Mimi. Siap buat hajat, bila dah kerja nanti nak beli Mimi byk2. haha...

    ReplyDelete
  30. Waaa tak sangka pula, Hanis ni memilih negeri rupanya..hehe.. tapi bab ini boleh saya tambah dlm senarai semak saya juga. Mula2 tgk label halal, 2nd made from mane, 3rd nama pengilang, 4th bahan yg digunakan dan last adakah ianya dari Johor. hehe..

    ReplyDelete
  31. Hanis, TQ sebab you light up my life. Bukak blog, senyum2 jer hari ni bila tgk ada artikel terbaru dari Hanis. (^^)....

    ReplyDelete
  32. sedap kopok ni..eka pun baru buat entry pasal ni....

    http://ekahafizy.blogspot.com/2011/06/keropok-ketika-kecil.html

    ReplyDelete
  33. @cik putih : bukan seposen satu ke? harharhar. tam tam seposen satu lorh.

    @hanis zalikha : u said u was never a typo. then it means u've read it wrongly i guess. i am pretty sure it is shoyueMi. =)

    *kenapa komen kali ni tegur mistake orang je? heheh. jangan marah yer.

    ReplyDelete
  34. bangga siot aku orang johor.. hahaha

    ReplyDelete
  35. ada undang disebalik Snek Ku, untung2 menang iphone 4 kan..

    :D

    ReplyDelete
  36. eeeiii jajan kecintaanku!!
    *pandai mbok Hamis promot! :-)

    ReplyDelete
  37. snek ni memang femes masa zaman sekolah dulu. Sampai skang bertahan..yeayyy i am johorian.. :) bangga bangga...

    Jom baca ni :Nuffnang Premiere Screening of Transformers 3 : Dark Of The Moon. TQ Nuffnang.

    Jom baca ni :Cerita ke Pejabat Nuffnang di Heritage House..

    Jom baca ni :Wanginya Dettol ni.. Thank You Redmummy and Nuffnang..

    ReplyDelete
  38. baru semalam makan snekku tamtam .... beli yang kecik2 senang sumbat dalam handbag....giant jual maaa

    ReplyDelete
  39. Hihi...gini caranya ek.. :)

    ReplyDelete
  40. wah...bangga kita jd org Johor...hi3

    ReplyDelete
  41. Mi Mi & Tam Tam memang sodap..hehehe

    ReplyDelete
  42. haha.Time balik germany hari tu ade bwa balik banyak bnde ne.sambil layan movie mmg mantap !!

    ReplyDelete
  43. haha.. baru tahu nama dia apa/.

    ReplyDelete
  44. sorry hanis gojes..nak tumpang cri buyer for my guess hobo beg..authentic nyer..nak tgk g fb moooismoois.. rm200 jer.. pls visit ye u

    ReplyDelete
  45. wohh..all time feveret nih...ada cara menggigitnya plak tu..kena make sure gigit sikit demi sedikit *cam tikus gigit tudung tupperware* sampai abis..heehhe..

    ReplyDelete
  46. lamanya tak makan keropok2 tu.
    rindu~

    ReplyDelete
  47. Ni kalo beli ni..20sen satu..kalo kecik nye la..saya suka TamTam

    ReplyDelete
  48. yeahhh johor mmg best hanis ;)

    ReplyDelete
  49. hamis, diorang bayar ke u promote2 brg2 kat sini eh? semua snek tu ramuan dia sama je, tapi MSG made in johor ada berbaur tempe sbb tu rasa lain skit kot! =)) kakakaka

    ReplyDelete
  50. kecik2 dulu slaloo mkn cekedis nie..now,mkn gaks lagy...cedap3 =))

    ReplyDelete
  51. Peberet I jugak nih. Masa kecik-kecik dan sekarang. HEHE. Tapi skang isi dia makin ciput je tengok. =(

    ReplyDelete
  52. N pun suka juga, nyum nyum..sedap

    ReplyDelete
  53. hHey guys! Feel free to follow me @ http://thisisdanielismail.blogspot.com

    ReplyDelete
  54. hanis, i memang really adore snekku! lagi2 yang perisa2 baru! seaweed n hot spicy memang mengancam habis! sampai berebut2 dengan hubby...kekeke

    ReplyDelete
  55. Setiap pagi wajib terjah blog Hanis sebelum memulakan kerja di pejabat dengan harapan manalah tahu ada artikel baru utk di baca dan komen.

    Hope Hanis, sihat dan happy selalu...hehe

    ReplyDelete
  56. yeeee sy pun suke itu2 kopokkkk . tingat zaman2 remaja

    ReplyDelete
  57. kopok lekor

    follow saya di kekbatikcoklat.blogspot.com.thanks!

    ReplyDelete
  58. xsangka hanis pon suke kunyah2 kopok.
    aku jd comel n bulat gara-gara ngunyah si tam tam ni la..hehe

    ReplyDelete
  59. kerpok feveret kitorg kat rumah gak.

    ReplyDelete
  60. owh ye ker dr johor...aku makan je, janji boleh makan dan boleh diterima tekak..hihihi...

    ReplyDelete
  61. We are young engineers who are working on to create a solar powered car which uses the least energy. Here is a humble request from our team. Please help us to promote our team to get more votes for People’s Choice Award. Your help is highly appreciated. Visit our blog to know how to vote. TQ. http://ukm-solarcar.blogspot.com/2011/06/peoples-choice-award.html.

    ReplyDelete
  62. u ni anak jawa ek?

    -anak parit putri menangis

    ReplyDelete
  63. hahaha..comey jeh tgok hanis post pasal kopok nih.:)
    nak header blog free??mai singgah blog saya!
    http://matalebam.blogspot.com

    ReplyDelete
  64. hanis,i rindukan entri hanis yg kelakar2 mcm dulu,.skang ni klakar gak tp nak hanis yg dulu.i bce blog you since diploma and skang i dah degree.hanis cam jarang update dah.sedih):
    hope everythings going well ea(:

    ReplyDelete
  65. same same..slalu beli 2jenis kropok ni dtmpt saya =)

    ReplyDelete
  66. cekedis faveret jugak ni..

    i ada buat review sket for my very first entry kt sini http://husnamn.blogspot.com/

    ReplyDelete
  67. selalu makan masa kecik!!!sedappp..now pon makan lagi sebenarnyee,,huhu

    ReplyDelete
  68. seriusly suke bangat sama ini keropokk..balik sekolah rendah comfirm dave 20 sen nk bli kt kdai depan skolah..haha

    ReplyDelete
  69. Keropok masa budak2 ni. Huuuu. MAsa dkt U beli ni byk2 buat stok dkt bilik

    ReplyDelete
  70. tempat keja ak ade jual menda ni..haha

    ReplyDelete
  71. ye Johor ada produk biskut yang bole disyukurkan Munchies contohnya....tohkeh lama hwa tai kalu tak silap...

    ReplyDelete
  72. joho jugak ade Munchies dari BP dan Hwa TAI...buat biskot kot

    ReplyDelete
  73. Urm besh 2 sambil2 duk rehat2 mkn kopok...

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!