Monday, June 20, 2011

Kenapa lelaki suka bawa teman pergi kenduri kahwin?

Persoalan dan misteri kehidupan sebeginilah yang kita harus rungkaikan dari masa ke semasa. Kenapa, lelaki? Kenapa?! Penat tau I. Eh? Hihihihi.


Mula-mula saja tanya followers twitter.com/haniszalikha yang budiman, kot-kot diorang ada jawapan tersendiri. Tak sangka tweet question saya dapat 55respondents. APA LAGI, GUNAKAN KEMAHIRAN STATISTIK ANDA AGAR TIDAK SIA-SIA JPA BIAYA PENGAJIAN -_-






Ini adalah senarai top answers mengikut peratusan:


27% Tak rasa gay/loser/forever alone kalau bawa pasangan.

16% Bangga nak tayang pasangan kepada rakan taulan saudara mara rukun tetangga.

12% Untuk gather experience for wedding sendiri & juga ambil berkat.

8% Teman berbual dan melantak.

7% Save cost untuk dating dengan makan freeeeeeeeeeeee.

7% Suka unnecessary attentions & questions like “HANG BILA LAGI?”

6% Taknak jawab soalan bodoh buta seperti “Datang sorang jew kewww?”

5% Show seriousness of relationship.

4% The more the merrier omputeh cakap.

4% Nak fulfill invitation request of ‘you & partner’.

4% Tolong ambilkan air / lapkan peluh / beraturkan untuk cendol.





Oh, itulah ceritanya.





Lama dah tak buat Milkadeal. Okay, mari. Tampak lebih berseri apabila nak teman pakwe anda ke kenduri kahwin jika anda grab offer ini RM28 instead of RM832 for ANY Facial Treatment + Eye & Neck Treatment and a Vital Feeling Slimming Treatment at Quien De Sera Beauty, Kota Damansara [97% OFF]. RM 32 jer beb, siapa nak bagi beb?






127 comments:

  1. nice research on that hanis :)

    ReplyDelete
  2. haha nak save cost dating pun ada jugak... mcm2 :D

    ReplyDelete
  3. saya yang last sekali..heheheh
    btw, macam mana abe awok?..
    abe ore kelate awok?.
    dok subae ko?
    lamo tak jupo dio sini..
    kim sale dio deh..dio kenal sayo..
    heheh..jemput singgah ye my blog.

    ReplyDelete
  4. beraturkan untuk cendol....
    hahahahha
    kesian

    ReplyDelete
  5. jimat2.kalo sehari 3 kenduri lagi best.habis duit minyak je.

    ReplyDelete
  6. taknak makan sorang2..nak jimat jimat jimat...hahaha..

    ReplyDelete
  7. tpy memang mcm gitu pon.. sebgai penyeri kalo tidak orng asik tye..sorng jer ker??

    ReplyDelete
  8. alaa.. mcmn nk bagi respon kt twitter, hanis tak follow kitteeewww.. :p
    follow ye @ninadewe

    tengkyu.. :*

    ReplyDelete
  9. Secara tak langsung dapat jugak tengok idea atau trend majlis kahwin skang nie....

    ReplyDelete
  10. ish..ish..ish..nak save bila dating??dahsyat...kak hanis nnt rajin buka blog saya..

    http://faralyxious8693.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. penyeri..

    hehehehe

    betul2...tapi nak kenalkan pada sedara mara tu mmg betul...penah rasa..

    dan


    dan


    dan

    seronok bila org tanya bila lagi..

    hahahaha

    amek berkat la katakan..

    ReplyDelete
  12. jawapan nak jimat duit g dating paling tak ble blah.hahahah..lucu2:)
    kalau anis sudi,mai laa singgah blog saya:)

    ReplyDelete
  13. kan setiap kejadian itu fitrahnya berpasangan?

    ReplyDelete
  14. tak penah ada lelaki bawak pergi wedding. T.T sadis. ehh ade la. it's my dad. die je lelaki yang bawak i pergi wedding tanpa jemu. siap menjerit mengerah keringat memaksa utk mengikut ke majlis kahwin. sebab? makan free la, apa lagi. aihh. sadis again. T.T

    ReplyDelete
  15. HAHAHA!Beratur for cendoi 1!!

    ReplyDelete
  16. jawapan last terbaik haha..
    *save cost dating haha.. lawak2!

    ReplyDelete
  17. hehehe. betullah tu keknis.

    eh follow la my new blog


    http://shawnrazaleigh.blogspot.com/
    support orang baru. :)

    ReplyDelete
  18. hahaha..
    orang skrang cakap pasal gay tu hari2 kan?? hahaha

    apapun, bawak teman utk ke kenduri untuk menghilang rasa kekok.. sebab bukan semua orang selesa g kenduri,, apatah lagi yg tak pernah nak ikut kuarga g kenduri..!!

    ReplyDelete
  19. yg 'tak rasa gay' tu jwpan plg cool and logik . hahhaha

    ReplyDelete
  20. nak amik berkat org kawen.. hehe

    ReplyDelete
  21. kalau kita tukar soalan pulak,kenapa perempuan wajib bawa teman ke kenduri kahwin?..heee..

    ReplyDelete
  22. saye yg gurl pon sama jugak.. suka org tanya " hang bila lagi ? " hahaha

    ReplyDelete
  23. thanx hanis sbb drop comment kat my blog. terdengar jawapan cendol tuh. haha. rojak, cendol, air soya. semua ada masa ari sabtu tuh. hahahha

    ReplyDelete
  24. sukan banget dgn alasan terakhir. beratur untuk cendol. huhuhu

    ReplyDelete
  25. hikhik..mcm2 niat diorg bwk gf/bf g kenduri kawen ni. kene berhati2..agagaga ^_^

    ReplyDelete
  26. tak sia2 amek statistic...dpt dipraktikkan dlm kehidupan seharian...camnilah student berwawasan, camnilah...huhu

    ReplyDelete
  27. ader ler teman menyembang.. kalu tidak, makan sensorang.. hehehe
    Jumpa Blogger REDMUMMY.COM di OREO DADDY DUNK
    (tak sempat jumpa hanis)

    ReplyDelete
  28. selalu ye nak bg ada teman borak je .. uhu

    ReplyDelete
  29. hehe..wah bgus wat survey..jawapan sume agak logik..penyeri mmg betul..:)

    ReplyDelete
  30. perghhh siap buat statistik bagai? hebat!!

    tapi yang last sekali tu paling kesian (-_-)"

    Muka Cantik Tak Guna Kalau Tak Kahwin

    ReplyDelete
  31. reason 4% macam sangat berguna :D

    ReplyDelete
  32. hai hanis. ni ilham sebab attend kenduri kat seksyen 9 aritu eh? hehe saw u ate cendol.. dengan dia : )

    ReplyDelete
  33. sja la tue nk tnjuk bkl bini huauaua. kalo yang jnis mnja2 over dos tue mmg rsa nk lempang la jgak. huhu


    Bantal pelok aku cemburu kat...

    ReplyDelete
  34. Suke sebab yang pertama, tak rasa gay, loser or forever alone..haha..

    ReplyDelete
  35. Ada ker patut, nak save cost dating. Dan yg paling tak boleh terima, tlg beratur untuk ambil cendol!!! No..no..no..

    ReplyDelete
  36. tak ler tersipu2 malu go sensorang... ;p

    ReplyDelete
  37. blom mase lagi di ajak ke kenduri except my beloved abah. kot ye pun ADA nanti2 kan, taknak ikut laa. sebab selalu kalo tgk couple dtg kenduri ni, bet dorg dh kawen. hikhik so malaysian :P

    ReplyDelete
  38. patutnya ada teman adalah point untuk balik awal jika ke kenduri yang bosan

    ReplyDelete
  39. setuju dgn statement yg 12%, 7%, 6%, 5%..

    ReplyDelete
  40. Bese laa lelaki bawa teman sbb x nak nampak awkward tgh org ramai kot

    ReplyDelete
  41. yg bawah sekali very2 like...tolong ambikkan nasi sekali boleh??? i seganlah...ramai sgt org...heheheheh

    ReplyDelete
  42. banyak juga kegunaan bawa teman p kenduri kawen ehh tak pernah tepikir pun Heheh..

    ReplyDelete
  43. hahaha! setuju sgt2.. esp dis one. 'Suka unnecessary attentions & questions like “HANG BILA LAGI?”'

    ReplyDelete
  44. nampak steady bile ada awek makan kat sebelah

    ReplyDelete
  45. paling penting kot...nak tunjuk kat orang awek dye cun ehehehe

    ReplyDelete
  46. hehehe,suka entri nih kak hanis..:)
    esp;save cost tuk dating,mkn free..

    ReplyDelete
  47. likelikelikelike! semua yang Hanis cakap tu suma memang betul.. Sebab tu saya 'tak' akan sesekali pergi ikut sembarangan org gi kenduri kahwin. melainkan si dia memang betul2 nak kahwin dgn saya :)

    ReplyDelete
  48. hanis, i think you should add another choice = semua di atas..sebab its true..!! hehe

    ReplyDelete
  49. Part 4% Tolong ambilkan air / lapkan peluh / beraturkan untuk cendol...
    comfirm semua cenggitu hahahha

    ReplyDelete
  50. nmpk sgt guys cannot live without woman. diaorg tak confident gi sorang2 .. pastu bangga bila 'berteman' .. nak pulak kalo temannya lawa. Bangga la tu .. bergandingan dengan si cantek lawa.

    ReplyDelete
  51. hah..g kenduri mn leh sorang2!couple mesti ada..senang nk tunjuk best kt org!hehe..tp azu xpenah buat la..:)
    my recent post: http://azumie.blogspot.com/2011/06/video-bila-anak-mula-berjalan.html

    ReplyDelete
  52. sedihnye la hai..org lain leh bw couple gi kenduri..sy nak bawa sape..couple pun dah xde...huhu..bw couple ni bukan pe, sj nk wat teman dan leh la kenalkan pd member2..

    ReplyDelete
  53. 5% Show seriousness of relationship. this point boleh di gunapakai sebagai modal dan waktu yg sesuai utk berkenalan dengan ahli keluarga.

    ReplyDelete
  54. haha dating mkn n.minyak je naaa

    ReplyDelete
  55. wah bwat research gna twitter..

    ReplyDelete
  56. semoga cepat dapat jodoh... tue yg bawa sekali....

    ReplyDelete
  57. 100% SETUJU!!
    Nice entry sis :)

    http://hanysismyname.blogspot.com/2011/06/west-meet-east.html

    ReplyDelete
  58. emmm betui2 tuk jwpan di atas..

    ReplyDelete
  59. pergi sorang pun ok apa, itu lebih kool, time tu la terasa saham tinggi [bagi yang belum kawen la]..:)

    http://pyejal.blogspot.com/

    ReplyDelete
  60. ceh..on my side..si perempuan yg suka bwk bf gi kenduri..mebe a hidden msg nak suruh kawen..hehe

    ReplyDelete
  61. ceh..from my case..perempuan yg suka bawa i g kenduri..maybe nak hint suruh kawen..lol

    ReplyDelete
  62. Hahah, tak pernah terfikir la pulak. Peratusan tu memang betul! Setuju setuju

    ReplyDelete
  63. hahaha..save cost nak date alasan paling cikai sekali..

    ReplyDelete
  64. Haha. Cute responses.

    Well, what I would really love to know is why do girls HAVE to go to the toilet with one or more girls?

    Tak paham sangat.

    ReplyDelete
  65. macam soalan essay 20 markah. (:

    ReplyDelete
  66. guys dah la susah nk predict.i pn ssh nk figure out smpi now diorg tu serious ke x.huhu

    ReplyDelete
  67. haha. i think lelaki Malaysia ni nak tunjuk kan dorang ni pemalu nak datang sorang. Tak delah malu sangat kalo nak tambah lauk or nasi. booo!

    ReplyDelete
  68. haha nice siap senaraikan the reasons ;)

    ReplyDelete
  69. cik abe hanis selalu ajak pergi kenduri ke? hehe...

    ReplyDelete
  70. kebetulan.. bf yuyu ajak pergi kenduri kawen sabtu ni... kata nya, teman dia takut malu sorang.

    ReplyDelete
  71. prefer g ngn member sejenis,baru best! hehe. orang tgk ke,pandang ke jeling ke taheran.hehe

    ReplyDelete
  72. Pergi kenduri utk dpt keberkatan n bermasyarakat. Tak nak le hidup sorang-sorang je, mesti ada kawan dan sedara. Bawa gf @ isteri tu utk saling menghargai kawan kita dan kawan dia juga. Raikan kawan kita, kita raikan kawan isteri kita.. barulah adil.

    ReplyDelete
  73. tak pernah nak bawak tapi dulu gf yg sibuk nak ikut...

    ReplyDelete
  74. tak pernah nak bawak tapi dulu gf asyik nak ikut jek...

    ReplyDelete
  75. Whatever reply above said ^

    ReplyDelete
  76. sy singgah. cuma nak khabarkan, blog awak ada di sini. entry pendek. sudah cukup. harap sudi jenguk dulu. maaf kalau tak suka. :')

    ReplyDelete
  77. OH LAKI I TAK SUKA BAWAK KAWAN PEGI WEDDING.EYH?ADE LAKI KE ? XD

    ReplyDelete
  78. HEY BTW WHAT A GOOD TOPIC LAH SIS HANIS.NEVER THINK BOUT IT.KANKAN :D

    ReplyDelete
  79. waaaaaaaaa....sebagai penyeri...nanti mesti dorang akan tanya,'bila pula turn kamu?' (bagi yg belum berkahwin)

    ReplyDelete
  80. 1..sebab takut orang ngorat waktu kenduri tu..

    2..malu gi sengsorang..tambah2 kalau waktu sampai, kawan takdak kat situ..nak salam ngan mak/bapak pengantin, dahulukan owang pompuan dulu..

    3..nak tumpang letakkan bunga telur or buah tangan yang dapat masa kenduri dalam handbag..(malu nak pegang bunga telur sendiri)

    ReplyDelete
  81. sambung lagi..tadi ada gangguan paranormal..

    4...so that kawan2 tak kata loser@tak handsome@tak macho "eh eh ko nih..umur dah senja, takkan datang sorang2 kot"

    5...kalau teman yang cun melecun cam hanis, tujuan dia ialah untuk menjeleskan teman2 yang lain "setakat bawa katie perry tu apa kelas...aku bawa hamis jalikha okehh...ce google..nama hamis jalikha mengalahkan datuk ct tau!"

    6...sebagai tempat bermanja.."u..tolong sendukkan nasi.. "u..tolong minta kat makcik tu ayam bahagian peha ek..bahagian lain i tak nak"..."u..dalca tu, tolong cedukkan kentang je ek".."eh..eh..u amik air ngan tisu ni kat mana?"...ceh...

    ReplyDelete
  82. yg suh bratur amekkn cendol tuh memg kuajo la kn

    ReplyDelete
  83. dpt keberkatan is lovely answer and by the way nice statistic u got there hanis ;)

    u should make it a poll after dat to see which answer's are relevant ^^

    my recent post : awful but funny chinese to indonesian translation

    ReplyDelete
  84. haha...yg last tuhh bek korang bwk maidd jee.ehehek

    ReplyDelete
  85. Good day to my dear Hanis... mood tension tunggu artikel terbaru Hanis ler ni..hehe..

    ReplyDelete
  86. salam singgah...

    wau!! great blogger lah u ni.. baru kenal u..

    salam singgah ke blog saya juga ye..

    http://madammondoq.com/

    TQ

    ReplyDelete
  87. the question is dear Hanis.. would u like your boyfren to bring you to any wedding ceremony?

    ReplyDelete
  88. I want to have babies with you dear

    ReplyDelete
  89. on a serious note, sebab masing2 nak plan camne nak kawen nanti

    ReplyDelete
  90. i nak bwk gak pasangan tp pasangan taknak ikut.camne tuh.hehehe:D
    nice hanis.i setuju!

    ReplyDelete
  91. yeka lelaki suka bawa teman ke kenduri?

    akceli tak spesifik sangat soalan tu? antara teman lelaki atau wanita.

    kalau lelaki suka bawa teman lelaki:
    - mayb dia segan nak p sorang2, nanti tak tau nak makan setable dengan sapa dan tak tau nak huluq duit kat sapa, terpinga pinga mencari ayah pengantin. Kalau ada member., kurang skit rasa segan tu

    kalau lelaki suka bawa teman wanita:
    - may b istilah makan free dan gather experience tu ada betulnya.

    tapi alkisah rasa jarang sangat lelaki suka bawa teman wanita, sbb time kenduri la si lelaki pakai spek hitam nak usha awek2 kenduri berkebaya/berbaju kurung bermakeup ala artis gitu..

    nak request kat hamis bleh..

    "Kenapa wanita suka bawa teman pergi kenduri kahwin?"

    ReplyDelete
  92. macam Kimora buat quick research le, tweet! tweet! jeee.. :-)

    ReplyDelete
  93. sebab xmo bg awex aq kesunyian di rumah..kekeke.
    sekurang2 nya dpt gak beliau mkn nasi minyak n tgok org maen kompang.n awex aq jd tukang lap peluh aq hehe.yela pompuan kan suke bwk handbag besaw leh sumbat tisu berdozen =)

    ReplyDelete
  94. hahaha,,,good research that you've been doing... biase nak tayang aweklah kann

    ReplyDelete
  95. haha. lawak la ! "datang sorg ke?"

    ReplyDelete
  96. haha. lawak lah! "datang sorg ker?"

    ReplyDelete
  97. not having any dates though, bringing just our girlfriend(s) to kenduri is not big of a deal kan :)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!