Friday, June 10, 2011

Top Me-Time Moments : When Online

Websites yang I selalu curi-curi pergi bila stress!


Dove Chocolate Malaysia has acknowledged my for its silky smooth mouth-watering sinful chocolate!!! Cokelat nih baru je dalam market late last year. Ever since kami diperkenalkan, ku tlah jatuh cinta! I talk about it, I tweet about it, betul-betul macam orang dilamun cinta. Biasalah bab2 makan nih… heh :B




Jadi kini kami berkolabrasi untuk membawakan Me-Time Moments to you! Siapa perasan kat sidebar I bebel pasal Me-Time Moments? Hehehehehe teruja. Me-Time Moments ialah saat-saat bersama diri sendiri, dan memanjakan jiwa kita. Kadang-kala kita terlalu sibuk dengan sesuatu perkara, terlampau focus sampai kita stress! I selalu alami, sebab buat kerja bajet perfectionist sehingga amat teliti dan takde rehat. Bila sedar dan dah siap, exhausted beb minda gua.




Sebenarnya kita perlukan Me-Time Moments sekali-sekala untuk break away dari tuntutan hidup yang mencengkam. Sekarang I dah belajar to take little breaks and cherish em… dengan DOVE CHOCOLATE SILKY SMOOTH KITEWWWW! As I write this pun I’m savouring one bar teehee (Crispy flavour for me please).




Sekarang nak share with you, my Me-Time Moments Online. Website apa yang I suka serve bila nak rehatkan minda dan gembirakan hati sanubari!






1. LOLCATS


Selalu pecah perut dekat website bongong ini. Gambar-gambar dan caption yang comel sangat. Kadang-kadang rasa macam IQ rendah je sebab enjoy benda simple macam nih hahaha tapi nak buat macam mana, inilah yang hilangkan segala tensi emosi.












LOLT to LOLCATS!








I love a good read on NY Times. Tapi untuk Me Time moment, tak baca yang berat-berat. Tuju section Health, Beauty, Travel, Fashion & Style. It inspires me to write better for this blog too. Banyak input dari sini.




Artikel ringan-ringan buat tambah pengetahuan.









Ini website terbaik kot, kami selalu layan. Belog terhangat abad ini, packed with information and news! Siapa tak kenal lagi belog ini I just wanna say… OMG WHERE HAVE YOU BEEEEEN?! YOU DON’T KNOW WHAT YOURE MISSING OMG!!!






Dan... banyak lagi benda/berita lebih gempak di sana.






Polyvore ialah website di mana kita boleh cantum-cantumkan gambar clothing item dari internet atas satu canvas kosong, dan ia dipanggil set. Kita boleh buat banyak-banyak sets dan juga cuci mata dengan sets orang lain! It’s like cut and paste collage buat kat sekolah, but so much cooler!





Cut and pasted! (other people’s sets, I malu nak tunjuk I punye hewhewhew).






OMG! Celebs ialah website pasal artis Hollywood. I tak baca gossips (kurangkan serabut hidup sebab most of em are rumours and dramas lebih), cuma gemar tengok gambar hewhewhew. Suka tengok make up dan baju diorang! Suka tengok apa diorang pakai kalau on a day off.






Seriously, tak lengkap Me-Time Moment kalau tak tengok anak Bloom dan Kerr tembam diusung ke hulu ke hilir.




Selain tuh tengok gambar apa diorang pakai to awards shows! Good to know celebs ini semua pun makan Dove Chocolate macam I juga, seeing that dah 5tahun Dove sponsor Emmy Awards.






Inilah dia! Inilah dia! Inilah dia penyebab semua perempuan nak pakwe muka Korea. Dulu serioushit I tak layan langsung Korea, siap pandang orang yang layan Korea nih, guna ekor mata je. Like ew Korean dramas? Ape kau takde benda lain nak buat? Tapi bila dah tengok Boys Over Flower (BOF), hiks terus order kat barista; can I have a hot Korean boyfriend, tall with extra whipped cream? Oh tapi I cuma tengok Boys Over Flower (BOF) and Personal Taste sahaja, girls. Sorry still tak really layan Korea LOL *pandang korang guna ekor mata*.





That is all for my Me-Time Moments enjoyed with silky smooth Dove Chocolate! Will be bringing you moar soooon! Now share yours, tell me all the good getaway sites!


98 comments:

  1. Thanks for suggesting many cool sites :D

    ReplyDelete
  2. blog serius tu serius bes gila!haha.i loike! ;D

    ReplyDelete
  3. Kakak! Yuyu pun suke coklat itu jugak...huhu...

    Tiap hari usha blog kakak cantik ni...

    and...this is mine.

    http://chentanuriz.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Ee I pun suka stalk gambar baby bloom's.flynn yang sangat comel :3

    ReplyDelete
  5. yea...mysoju..sy pun ske g situ...ahaak..(miang2 kucing)

    ReplyDelete
  6. OMG hanis zalikha tgk korean drama. HAHA

    ReplyDelete
  7. Blog serious tuh mmg serioussssssssssly best.

    try http://www.weheartit.com/. pun best.for those who love taking photos. =)

    ReplyDelete
  8. you layan 2 korean dramas tu mesti sebab lee min ho kan? heheh nti tengokla city hunter gak :)

    ReplyDelete
  9. heheheheh.. nak try bukan semua web tu ^^ ada yang baru tahu~

    ReplyDelete
  10. Yeay keep em coming guys! And lemme know if you got hooked by any sites I've shared, or even Dove chocolate. Mmmmmmmmm.

    ReplyDelete
  11. rasa lapar cokelat la pulak...huu..huu...

    ReplyDelete
  12. ohhh tq hanisatas website2 tu...

    alaaaaaaaaaaaa tak pernah rasa lagi cekelat DOVE tu!

    teringin....

    boleh post satu bar??? hehehehe

    ReplyDelete
  13. coklat >.<

    blog serius memang best :D

    ReplyDelete
  14. best2!

    joinlah segmen saya!

    http://adrianaizat.blogspot.com/2011/06/segmen-adrian-aizat-blogger-suka-makan.html

    ReplyDelete
  15. LOL... can u please make ur belog mobile friendly?

    Sometimes pakai lappy ni lembab giler line tenet.

    Pakai BB laju! Tapi x leh bukak ur site cos it's too big!

    PLEASE PLEASE PLEASE make it MOBILE FRIENDLY!

    Just go to blogger dashboard, , , under , click YES!

    Thank u!

    Sambil tu singgah my blog, lalalala.... http://heartofahunter.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. LOL... can u please make ur belog mobile friendly?

    Sometimes pakai lappy ni lembab giler line tenet.

    Pakai BB laju! Tapi x leh bukak ur site cos it's too big!

    PLEASE PLEASE PLEASE make it MOBILE FRIENDLY!

    Just go to blogger dashboard, , , under , click YES!

    Thank u!

    Sambil tu singgah my blog, lalalala.... http://heartofahunter.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. cik hanis pun layan SOJU??.. hahaha... comelnyer.. saye bru tau..

    :)

    perghhh..akhirnya kepuasan d rasa..

    ReplyDelete
  18. hanis, cuba sesekali layan korean drama..mesti jatuh cinta.. best sgt2.. kak sue layan korean drama, so mesti hanis pandang kak sue dengan ekor mata jer ek?.. hehehehe..;p

    ReplyDelete
  19. haha xsangka kak hamis layan korea gak..igtkan layan omputeh je..hehe

    ReplyDelete
  20. hanis!!!please!!please!!tlg tgk my girl...sangat-sangat teramatlah best...please hanis!!please!!!

    ReplyDelete
  21. Kak Hanis,
    where can i get the dove chocolate tu? Dah terliur gila ni. Hihi.

    ReplyDelete
  22. Takde siapa layan NY Times jugak?? Cukup.

    Dove Chocolate ada di Guardian/ Watson/Tesco/Jusco etc.

    ReplyDelete
  23. Pfft. Kenape tak pernah jumpa sebelum ni. Mata sparrow :P

    Btw, thank you Kak Hanis the lovey dovey.

    ReplyDelete
  24. Blog SERIUS itu memang serius! haha! Blog soju pon best; mengenalinya sebab MyGirl. huhuu!!
    *terbayang syampu DOVE bertukar jadi cekelat lo! {",)

    ReplyDelete
  25. Hee thanks sys sebab share ^_^

    ReplyDelete
  26. hanis pon layan blog serius? best kan? bestnya bila blog kita dilayan seleb blogger cam hanis. kalau singgah skjp pon jadila. sob sob sob (terharu kalau singgah). huhu

    ReplyDelete
  27. Hamis cuba layan this one " my milk toof". sumpah semua comell !!!
    teheee :P

    ReplyDelete
  28. kak Hanis ! siryes baru taw pasal coklat ni sbb tak pernah jumpa, sedih sbb jakun, haha

    k nak pegi kedai cari smpai jumpa =')

    ReplyDelete
  29. wayyyyy cooooooooolll!!!~~

    siaplah..pasneh semua blog2 yg you usulkan, akan sesak trafik jammmzzz!

    HIHI.

    ReplyDelete
  30. u missed one.. Google.. best site evaaaaaaa

    ReplyDelete
  31. coolllll....! manyak nyer sites2 menarik yang belum diterokai... =)

    ReplyDelete
  32. haaa betulla! i pernah tengok kak hanis punya post yang Handbag mewah tuu , mesti kak hanis buat kat polyvore kann ? hihi i pun suka main polyvore, inspiration dari Hanis Zalikha hehe =')

    ReplyDelete
  33. owh! Ada some of the blog yang tak layan lagi...nak pergi layan jugak la...

    And mysoju of course wajib layan kot..hehe

    ReplyDelete
  34. That blog is so seriously so damned funny!!.. Mmg best gilerlah blog abg obefiend tu.. He never ran out of ideas ^^


    Will.i.am lupa lirik masa concert

    ReplyDelete
  35. hoho... best gila kot bila baca benda macam ni. hee

    ReplyDelete
  36. addicted to dove chocolate lepas baca entri pasal mom is our bff tu. hehe. lpas baca entri tu, pegi kedai terus cari, n falling in love dgn choc dove tu..hehe.. :D

    ReplyDelete
  37. try blog meriahuolls.

    best jugak

    ReplyDelete
  38. Waaaa..ada jua blog yang belum ku terjah. Peminat kucing gak hanis ni yer. Tapi memang release tension tgk kucing2 yg stylo.

    ReplyDelete
  39. Datang dengan senyuman seindah suria kerana melihat greenappleku dalam blog blogger wanita hebat ni. You rox hanis!!Tq very2 much. :)

    ReplyDelete
  40. Top me - time moments: When Online

    1. Greenappleku.com (sebab kena log in baru leh komen..)

    2. Hanis Zalikha (tuan blog ni dah janji nak tulis crita Demok..huhu..)

    ReplyDelete
  41. Kenapalah nama ceklat tu sama ngan nama syampooo bukan per Hanis, risau ada yg berkata syampo dove keluarkan shampoo terbaru..hehe..

    ReplyDelete
  42. yeah, BOF terbaik. tahu mysoju, tp lebih prefer tgk korean drama kat tv. bru Me-Time Moment! ><

    ReplyDelete
  43. wow, byk yg cool! tq hanis :)

    ReplyDelete
  44. Checkout damnyouautocorrect.com. Utk segala gelak sehingga bontot padam dan guling atas lantai gelak.

    ReplyDelete
  45. kenapa x pernah dgr coklat ni eh? tahu psl dove mandian tu je erk?

    ReplyDelete
  46. polyvore punya sites mmg best giler...NY tuh nk baca sites je tgok dh mcm berat hehehehe....err mungkin head dia guna TIMES NEW ROMAN punya format kot LOL

    ReplyDelete
  47. I pun layan Korean dramas bila tengok Boys Over Flowers tuh. Lepas habis BOF, layan drama yang ada 4 boys tu berlakon je :D

    ReplyDelete
  48. wow.minat jugak dengan blog serius eh.Seriusly mmg bestkan blog dia :B

    ReplyDelete
  49. thanks..sharing..i loike la cokelat..:p

    ReplyDelete
  50. url blog yang amat macho tu ???

    ReplyDelete
  51. url for blog amat hebat please !!!

    ReplyDelete
  52. One more, banyak pula one more nih, bab tgk gambar baby2 yang tembam memang amat best. Udah ler comel-comel, badan lak tembam-tembam dan mak ayah dia pula stylo. Sweet betul..

    ReplyDelete
  53. Dah terjah blog NY TIME. Memang best bab info kesihatan. Bab kesihatan ni, korang jangan buat main. Tiada tolak ansur bila kita berhadapan dengan isu bab kesihatan.

    Antara cantik dan sihat, saya pilih sihat.

    Hanis pilih apa lak yer? Satu pilihan jer tau..hehe..

    ReplyDelete
  54. perghh! everything in 1 post. loveeeeeeee

    ReplyDelete
  55. selalu gak terjah blog serius tu

    ReplyDelete
  56. Saya suka tengok lookbook:) walaupun account saya tak ada pun masuk picture sendiri :(

    ReplyDelete
  57. Hanis...saya diyana ur blog reader...nk mintak beli chocolate dove tu Bleh x,,?nanti u bank in duit..Kt Kuching x juallah...teringin sangat..nanti I bayar postage

    ReplyDelete
  58. thanks hanis for sharing these sites. gonna surf them later

    ReplyDelete
  59. salam hanis,....untuk lebih citer korea...cer layan.."dramaload"....boleh online full episode dan download juga....:)

    ReplyDelete
  60. Dayna: Dove Chocolate takde dekat Kuchinggg? Nanti I tanya diorang bila nak letak kat Sabah Sarawak. Mesti cair kalau pos kan?

    ReplyDelete
  61. I suka Milk Toof & Lookbook tooooo!

    ReplyDelete
  62. nak layan choc dove sambil update blog la lepas ni ^^,

    ReplyDelete
  63. Grr, semua website yg kak Hanis selalu terjah Nad tak pernah bukak pun..

    ReplyDelete
  64. thanks kak hanis zalikha sbb bgtau pasal website POLYVORE nie.. memang dah lama searching for that kind of website tp tak jumpa pon... soooo... TERIMAKASIH a looottt kak hanis zalikha... :D

    ReplyDelete
  65. Hahaha, hanis, omg same la pandang ekor mate je, like Korea? pffft.

    tapi yes, tengok personal taste JE. haha. n this, fantasy couple~ serious best!

    btw, BOF and personal taste?
    mesti u ade crush kt lee min ho.
    kompem!

    ReplyDelete
  66. I rather not following u..xberhenti sa reading...baby info paling the best in my heart...(^__

    ReplyDelete
  67. i read some of em n yes those website do calm me down n make me feel at ease. :)

    ReplyDelete
  68. really hanis ? my soju tu adakah kerana LEE MIN HO.... (lurve them)

    ReplyDelete
  69. really hanis ? my soju tu adakah kerana LEE MIN HO.... (lurve them)

    ReplyDelete
  70. please do like this page ye:)
    http://www.facebook.com/pages/Droplet-House-Page/161391747248805?ref=ts

    ReplyDelete
  71. Hahaha..kelakar giler tengok kucing2 tu...memang kalau ada kucing nih, leh release tension..

    Korean Drama banyak yang best la Hanis..tapi, the storyline almost the same...2 lelaki, berebut sorang girl..tak caya?..ce tengok banyak lagi ce korea..hehehe

    ReplyDelete
  72. hai hanis.
    Boys over flower memang sangat besh kan!
    cik yana pun like :)

    ReplyDelete
  73. Cool...it looks like we share the same interest. I follow New York Times, OMG and MySoju too =)
    ps - Paris Hilton Wear Blue Contact Lenses: A Quick Tips For Contact Lens Wearer

    ReplyDelete
  74. i know this kak,Lee Min Ho right?hehe.

    ReplyDelete
  75. WEBSITE LOLCATS TU MESTI BEST KAN?ESPECIALLY FOR CAT'S LOVERS :D

    ReplyDelete
  76. OHEMJAYY.BANYAK LAGI WEBSITE YG YAN TAK PERNAH DGR T_T

    ReplyDelete
  77. instead gune polyvore, ade 1 lg..looklet.com. just have a try ;)

    ReplyDelete
  78. since i'm a drama queen (okay i'm too much) =p who like korean drama so bad, then i should thank u for sharing that mysoju link.. =)))) *wink*

    ReplyDelete
  79. Hanis, LOL Cats tu, amat sesuai utk Wordless Wednesday...

    ReplyDelete
  80. kite pun suka blog serius tu!!!

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!