Wednesday, October 12, 2011

Saya Nak Cipta Sukan Baru

Dulu kalau main Fifa Street dengan the boys ada yang sampai menjerit-jerit/ibu jari menggelembung air sebab tekanan/bergaduh tak bertegur selama 7minit/baling controller kalau kalah. Passion itu penting. Balas dendam itu wajib. Tak mengira darah daging.

Fifa Street hanyalah salah satu antara games yang kitorang beria benar compete each other isk isk. Cubalah compete dalam pelajaran ke… siapa paling banyak basuh cawan dan sudu ke… siapa tolong paling ramai orang tua lintas jalan ke…


Tapi Fifa Street sumpah smart, memang bila main terus rasa kita boleh buat semua moves tuh masa main bola/futsal nanti. Kehkehkeh poyo. Dengan location setting dia yang macam kat kawasan setinggan Rio de Janeiro mana tah. Those were the days… I miss you boys, leave your boarding schools and come home L

Jadi it’s only natural yang game itulah game pertama popped out dalam minda bila disuruh design game/rewrite rules for existing game untuk pertandingan Milo Cans Next Games kat Facebook.

I guess I’m not alone. Even the Milo people thought of it and buat jadi promo video diorang LOL. Watch it, FOOT DUNK SO AWESOME! 

You think you dah ada idea nak buat game apa? Nak tengok game yang you design come to live dan dimainkan ramai orang? Like Milo Cans Next Games sekarang! Wah, kalau your game gempak dan terpilih, bolehlah kita share RM10,000 itu kannn hewhewhew. Hei! I yang bagitau you pasal pertandingan nih!!!



Take up the challenge guys.  Left: Tablet to be won each week even kalau tak menang hadiah utama. Whatchu waiting for?



Nak tunggu kalah dekat Azni bin Ahmad Hasbullah nih? He sent so many really good entries, unik dan mengujakan.

Dah ada idea? I pun tengah cari ideas. Nak kena go down memory lane, ingat balik game-game yang pernah dicipta masa zaman kanak-kanak dulu. Memang banyak game, tapi tak tahu sesuai untuk di mainkan orang awam atau tidak. Waktu kami adik-beradik membesar, sering pindah-randah. Jadi setiap kali dapat rumah baru, haruslah dicucikan? Masa cuci rumah kami semua adakan game punggung siapa paling laju. Caranya, tuang sabun dan air banyak-banyak dilantai marble. Londehkan seluar sedikit agar punggung bersentuhan dengan lantai, duduk mengadap dinding dan tendang!!! Siapa sampai jarak paling jauh dari dinding tadi, dia yang menang. Rindunya! Hahahaha sesuai tak nak submit? KAHKAHKAH.




Submit jugakkk tak kira tak kira. Nama game Bottom Battle hewhewhew.

Saya percaya idea anda lagi boleh dipakai. Boleh dikarang dalam Eng atau BM (max 40perkataan). Jadi goodluck creative people! Click now.


52 comments:

  1. hahahaha! kite pon penah main bottom battle tuh! pedih betol -_-'

    ReplyDelete
  2. wah..skang ni main sukan pun guna alam maya kan.. very the canggih one..hehehe :)

    Jom baca ni :I'm in love with Soap & Glory Product Sephora..

    ReplyDelete
  3. nak try join..
    tq
    4 de info miss
    hanis zalikha!

    ReplyDelete
  4. wah!!
    bottom battle akan jadi macam judi baling siling ke dinding yg slalu pocket dok wat masa kecik,
    siling sapa paling hampir ngan dinding menang, buleh amik sapa yang 'jauh' dari dinding.:D

    tuju tin ngan glove baseball. huiyooo!!!

    ReplyDelete
  5. hahha. nak try laa main game ni :P

    ReplyDelete
  6. haha cam best je game akak tu.jom lawan!

    ReplyDelete
  7. saya dah send satu games yg best dkt sana haha!

    ReplyDelete
  8. main batu seremban pakai biji durian.. boleh x ek? hehe

    ReplyDelete
  9. memang best giler... banyak giler skill2 best dalam game tu... hehe

    jom pasang iklan kt sini:
    BERIKLAN DI alepridz.com

    ReplyDelete
  10. woww..not bad.not bad..


    gudluck to u :D

    ReplyDelete
  11. wahhh...best2...
    eika pn nk try fikirkan games2 yang menarik jgk lah...

    ReplyDelete
  12. Semoga berjaya...
    Permainan alam maya...

    Jom singgah:
    http://secretissecret11.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. wow...not bad jugak akak!
    ok gak idea tuh...
    kompom ada yg terhegeh-hegeh nak tendang ...
    huhuhu!

    ReplyDelete
  14. goodluck k.hanis :)jmput dtg blog saya :)

    ReplyDelete
  15. hoho. gempak la sister! tak sangka sis pun layan jugak benda cenggitu.

    ReplyDelete
  16. Good luck hanis!!

    Feel free to visit my blog for Sigma makeup Giveaway. ;)
    immanextdiva.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. omaaai. hanis pun main air sabun time kecik2 ke.? ahaai, sama jugak. dulu masa duduk rumah kg, dapur dia besar, kitaorang akan licinkan lantai & tadaa mainlah lumba-lumba, macam racing kereta pun iyeee. -__- miss that moment. :)

    ReplyDelete
  18. omaaai. hanis pun main air sabun time kecik2 ke.? ahaai, sama jugak. dulu masa duduk rumah kg, dapur dia besar, kitaorang akan licinkan lantai & tadaa mainlah lumba-lumba, macam racing kereta pun iyeee. -__- miss that moment. :)

    ReplyDelete
  19. are you GAME? hha.thanks lepasni boleh fikir idea nk bt game apa pulak. . :DD

    ReplyDelete
  20. harus lah di cube!kalau i mng i akan lwn dgn u plak hanis! tapi kalau i kalah i diam je okes..haha

    ReplyDelete
  21. perghhh! beshh :p

    nak joinnn ahhh :P

    ReplyDelete
  22. ganas sangat la hanis. kalau dorang terima game u tu nanti.. habes la kitorang kene main game u tu:(

    ReplyDelete
  23. http://wanwidget.com
    best tgk video tuh

    ReplyDelete
  24. hahaha lawak la k.hanis! tak penah bwat g mcm tuh haha

    ReplyDelete
  25. hi dear hanis...btw just wann wish heppy beshday to u ye dear...hope u will succes in whateva u do..be a gud doter, keep on beauty with brain..

    ReplyDelete
  26. LOL i tak tahu macam mana boleh addict game
    i never. okay, once.
    tu pun wedding dash the fuck =.=

    ReplyDelete
  27. ek..punggung..ek..game..haaa..nak main gak makcik :b

    ReplyDelete
  28. opcoz punggung siapa yang paling kecik base dia akan menang..kahkah..sebab kurang daya geseran! kahkah :D

    ReplyDelete
  29. wow..uniknya game awak tu dik....hmm ada chance nak menang ni .......gudluck eh

    ReplyDelete
  30. ayat Hanis "siapa paling banyak basuh cawan dan sudu ..." tak tahan akak menahan ketawa di pg Jumaat ni. TQ dik bg akak ceria

    ReplyDelete
  31. takyah le nak promote blog kat sini...tak rasa malu ke?

    ReplyDelete
  32. ciptalah sukan tidor... saper tidor paling lama. eh.. kalau dah tidor lama confirm dah mati ek... sukan sapa yang taip komen dlm entri u yang paling banyak? apa macam?

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!