Wednesday, December 21, 2011

How To Get Cheaper Flight Tix To Europe


                                                  Hanis Zalikha, Euro Trip 2010

Travelling alone is fun and everything but I would have never done it if masa tu I already knew about 1 Malaysia Muhibbah campaign T_T



Seriously, siapa lagi nak beri 30% off your European flight tix?! Only Malaysia Airlines! Hanya perlu travel in group of 3, 6 or 9 di mana dalam group itu ada 3bangsa berlainan (at least). Ha, korang mesti automatic terpiker kawan India/ Cina/ Sikh/ Kadazan/ Iban mana nak ajak sekali LOLOLOL.





Comellah campaign nih. Siapa yang terpikir buat campaign camni, omey angaaat! Satuuuuuuu Malaysia *gaya Najib*


Terlalu simple. You only have to book bersama kawan Muhibah sekalian at any Malaysia Airlines ticket office, or call 1300 88 3000 for more details.


Go here for full image


I dah sediakan a list of reasons Why You Should Travel in Group:

  1. Cut cost in EVERYTHING (share hotel, share supir,share makan besar dekat restaurant mahal yang you would never do kalau pergi seorang diri).
  2. Dapat tumpang luggage bila dah shopping tak sedar diri to avoid extra charges dekat airport!
  3. Lagi seronok jakun bersama. Kalau discover benda baru pastu jakun sorang2 lame gila, bila jakun in group jadi makcik2 comel.
  4. Lebih selamat, sebab jalan macam demo riot, takde siapa berani kacau. Kalau sorang2 tiba hilang pastu okay bye.
  5. Share knowledge bila ada yang dah pernah sampai tempat tuh dulu. Kalau sorang2 kita kena research sendiri mana nak pergi, and taktau pun best/worth visiting ke tak.


Ada lagi nak share? Siapa biasa travel in group, drop your thoughts!


53 comments:

  1. owh..menarik..menarik :)

    mintak tolong vote:

    http://apps.facebook.com/gilagiveaway/ViewEntry.aspx?id=1032&authcode=115798033817

    ReplyDelete
  2. wah... bestnya hanis bercuti kat europe. untunglaa. hehe~

    =]

    ReplyDelete
  3. Hahaha .. I like all the reasons listed.

    ReplyDelete
  4. Ariff Alfian Rosli terus diburu oleh pihak media dari seluruh dunia...

    Rujuk Entri ini:
    http://che-armad.blogspot.com/2011/12/isu-panasss-arif-alfian-rosli-terus.html

    ReplyDelete
  5. waaaww..i know2..tanye lah Mr Google !! hikhik .. >.<

    ReplyDelete
  6. Wow, good info! Wish I can go for holiday in Japan soon,.

    ReplyDelete
  7. Kak Hanis p travel ke?
    Nak join???heeheee...

    ReplyDelete
  8. tak biasa travel in groups.. lone ranger.. always alone.. #foreveralone

    ReplyDelete
  9. cool kann...tapi adam xde kawan2 bangsa cina and india sbb mmg dari skolah,xpnah and tak ade kwn cina india..:(

    skolah teknik - uitm.
    sah2 melayu jeh~ hahah

    ReplyDelete
  10. interesting..ni yang kena call kwn india,cina,sikh ni..ajak g holiday~weehuuu

    ReplyDelete
  11. tq...informasi yg sungguh menarik...

    ReplyDelete
  12. awesome campaign ! awesome chance!

    ReplyDelete
  13. comel gal kat cermin tu haha mcm kelakar je

    ReplyDelete
  14. i akan invite mana-mana chinese and indian and then sampai sana buat hal sendiri. haha

    ReplyDelete
  15. alaaaaaa europe je ke? korea... >,<

    ReplyDelete
  16. Worst part, diff people, diff taste. Ada yang x berapa suka meronggeng, nak rehat2 je. And ada yang suka party all night long. So kalau semua diff taste, nanti group tu berpecah, dah x seronok. Travel in group is best when semua kepala sama je gaya fikir.

    ReplyDelete
  17. Agreed! I went to Korea with a group of friends, 9-10 of us and it was hella fun and mmg betullah, share luggage bagai, dh msg2 shopping x hengat kan! hahahaha..bsides, when you go travelling to foregin country with friends, u won't feel so lonely and friendless..When you're in a group, you'll enjoy every moment together :)

    ReplyDelete
  18. kalau travel in group, selain minat sewaktu travel lebih afdal if serupa, kena ada same age/tahap kesihatan. maksudnya no point bawa pegi somewhere yg ada banyaaaaaak tangga or takde bench to rest on or steep hills to walk on when ada dalam group yg sakit2 lutut nak berjalan :)

    no one should feel left out or holding others back masa travelling!

    ReplyDelete
  19. ajak mervin ngan viknesh lah camni....haha.

    ReplyDelete
  20. Travel in group best bila pergi tempat baru, nak try makanan baru, tapi nak order semua confirm tak habis. Kalau dalam group, masing masing order menu lain, share share. Dapat rasa semua!

    ReplyDelete
  21. hye kak hanis..tadi pergi kuala terengganu kan..eheh..sy yg tolong check in kan u..:).heii..jumpa hanis live.!

    ReplyDelete
  22. kene prepare ongkosnya dong. anyway slmt mendapat BIL baru ya..

    ReplyDelete
  23. It's true girls....
    ikut experience I pun, dalam in group memang dpt save cost. totally different dengan individual. Happening pun satu. Nice tips !

    nak tgk duit RM yang baru??
    http://pelangianoy.blogspot.com/2011/12/hgmmm2x.html

    ReplyDelete
  24. awesome!! mimpi p Europe pon tak pernah. huhu!!

    *jalan sorang p Sogo pon tak best! mesti nak ade geng.. (",)

    ReplyDelete
  25. senang amik gambar..

    ko amik gambar aku,aku amik gambar ko,pastu org lain amik gambar kita...

    ReplyDelete
  26. wow.cool gila benda ni.I must go with paveethra! weee :D

    ReplyDelete
  27. agree wit your reasons hanis! in grop xrase pn malu kalo sesat ke wat ever kan..
    my frens n i once stuck dekat airport miri 11 pm, but as we in grop, we jus having fun there, playing cards and even we laugh like no one see when our bag drop off from troly purposely by my frens b'cos she jus want to pull her bag! hahahahaha

    ReplyDelete
  28. Erkkk.. saya x mampu nak bercuti dekat oversea mcm hanis.. Sad.. :(

    ReplyDelete
  29. Bukan takat nk gi europe.. kat malaysia ni pun tak lancong2 lagi haha

    ReplyDelete
  30. europe..bestnye..saya travel kat malaysia jer..paling jauh singapore jer..

    ReplyDelete
  31. agreed. Travel in group memang best especially with BFF. Been traveled with them to lots of places, and so far, it was a blast :)

    ReplyDelete
  32. travel in group mmg lg best. enjoy! hehe

    ReplyDelete
  33. oh menarik... my travel group to europe mmg muhibah sbb ada malay , indian and cino khadazan.. tapi we olredy beli ticket.. too bad.. i miss this promo..

    ReplyDelete
  34. memang bijak sapa yang bagi idea ni untuk MAS....kreatif kot...baru pasan rupanya memang jarang g travel dengan bangsa lain except dengan officemate...haha...

    ReplyDelete
  35. For sure akan dapat kawan baru, lepas tu kongsi pengalaman masing2 ermm.. nak join la travel group nie..

    ReplyDelete
  36. goin to beijing, hehe... itu je mampu sis.huhu

    ReplyDelete
  37. saya suka baca sini, saya ada downloader video baru untuk share sama2 thanks http://bit.ly/vnaqvu

    ReplyDelete
  38. http://dinkysmoment.blogspot.com/2011/12/cats-for-sale.html

    ReplyDelete
  39. assalamualaikum. Hanis. Sori interupting u. may b u r so bz with kenduri. saya faham. saya dah masukkan 170 for colagen dust since 20 disember 2011 but no respon from u. i'm worried that u r not perasan my email. just wanna alert u. sori. Have fun with kenduri. no need to publish dis komen. i just don no how to drop a msg selain dari email yahoo u. tq. salam.

    ReplyDelete
  40. Hi Hanis,

    If you wanna learn on how to potty train your kitty, plz visit our blog here :

    http://poppykitt.wordpress.com/

    Regards

    ReplyDelete
  41. wowwwwww tks for the info.. Ni nak gi cari teman2 1 Malaysia dan nak ajak travel hehehe

    ReplyDelete
  42. slepas bce kisah sis at Metro td i pown cpt2 jengok blog nie...hee
    menarik!..:)

    ReplyDelete
  43. kalau travel sensorang memang rasa cam loser gila.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!