Thursday, September 20, 2012

GUESS Jeans, always my kind of jeans.

I think it’s no longer a secret of how much I loooove GUESS Jeans. Everytime orang tanya babe jeans you beli kat mana? OMG GUESS JEANS, OMG YOU KENA TRY, CUTTING DIA CUN SUPERB AMAZING- Unleashing inner sales promoter in me. Jarang sekali beli jenama lain, jenama ini memang suits me best, dengan cutting dia yang panjang, fit dia yang cantik, and variety of washes that I get to choose from yang merambangkan selera. Now, they are giving me more reasons for me to love em even deeper. GUESS Elevated Denim with back pocket details and buttons. 


At first diperkenalkan dengan design ini, I was like uhh isnt that too flashy? Glittery bottom lols jinjangs lols. Tapi bila dah pakai… alamak tersuka ler pulok. They kept the signature triangle logo and added little bit of bedazzled twist!




Styling these 4 different type of jeans? Challenge accepted!



Look 1- Casual look dengan GUESS Elevated Denim in straight cut, jalan-jalan gi pasar tapi tak takut terserempak saper2 sebab tengah fabulous. 




Cute handbag to match!



Look 2- Party like a rockstar… young moneyh! *tiba-tiba*




Styled with GUESS Elevated Denim in Cigarette!


Look 3- Glam biker chick with GUESS Elevated Denim in Skinny, bike jer takde, muka mintak tumpang.





Girlish glittery clutch to match!


Look 4- After-office look with boot cut jeans. Dah punchcard, dah tukar seluar, terus gi tengok wayang pastu makan kat Chili’s dengan si dia jap. Eh cam kerja kat KLCC jer ni.



Big casual orange handbag to add pop of colour!!!


 Itulah cerita dia… kalau tak pernah try lagi GUESS Jeans, silalah cuba dan bersedia untuk tidak berpaling ke jenama lain. Kalau memang peminat GUESS Jeans, masa untuk tambah koleksi! Ehem.



I will be giving away 2 pairs of GUESS Elevated Denim Jeans worth RM799 to 2 of my lucky readers! All you got to do is just show how you do denim and upload a photo of yourself in your favorite pair of GUESS jeans.



Instagram, Facebook, Twitter semua boleh. As long as you upload your photo with the hashtag #GUESSJEANS on https://guess.olapic.com/1703438740


Lepas upload, silalah tinggalkan photo permalink kat sini. Goodluck!




52 comments:

  1. memang cantik, pasti harganya juga.
    2. rambut u lawa.. hehehe

    ReplyDelete
  2. I also love too,.. Cutting dia sangat fit nicely untuk orang2 rase susah nak cari Jean yang sesuai...

    ReplyDelete
  3. ada ke saiz utk yg plus2 ni.. huhuhu

    ReplyDelete
  4. you looked fabulous in all those jeans...

    ReplyDelete
  5. waahhh...
    kalu hanis member jeans lagi berbaloi ni ..
    xlama lagi jer kan .. jeans member card day!

    ReplyDelete
  6. yes. nice. very nice.. fit ass.. eh.. jeans.

    ReplyDelete
  7. guess jeans adalah my fav.yg limited from korea tu hanis dh beli ker?rm999 tak silap...heeeeeeee

    ReplyDelete
  8. Guess jeans and the pretty hanis zalikha :D <3

    ReplyDelete
  9. sekarang ni pakai levis je. tak mampu lagi guess. hihi

    ReplyDelete
  10. hanis,tops putih tu (last picture) from guess??
    i sukaaaa!!!

    ReplyDelete
  11. kalau hanis yang pakai tentulah semuanya cantik... akak suka levi's sebab rasa lebih lasak...

    ReplyDelete
  12. My super fav too... Look stunning in all d pic...

    ReplyDelete
  13. ohhh booo ziii moyyy..kak hanis..boleh hantar gambar compilation dengan seluar jeans x??,maknanya...1 picture with compilation of diff pictures with diff kind of Guess Jeans and slack?is it possible? i just love Guess jeans tooooooo... :)

    ReplyDelete
  14. until now i didnt know which type of jeans suits me :-/

    ReplyDelete
  15. Omg I want it! I need them! I WANT NEW PAIRS OF GUESSJEANS. (SHouting from sabah. Dgr x hanis? Hahaha) ive sent picts on my twitter. http://lockerz.com/s/246193240

    ReplyDelete
  16. Omg I want it! I need them! I WANT NEW PAIRS OF GUESSJEANS. (SHouting from sabah. Dgr x hanis? Hahaha) ive sent picts on my twitter. http://lockerz.com/s/246193240

    ReplyDelete
  17. Omg I want it! I need them! I WANT NEW PAIRS OF GUESSJEANS. (SHouting from sabah. Dgr x hanis? Hahaha) ive sent picts on my twitter. http://lockerz.com/s/246193240

    ReplyDelete
  18. I can do almost anything in a pair of guess jeans. Having so much fun with my pants on! Luv guess #GUESSJEANS lockerz.com/s/246193240

    ReplyDelete
  19. suke sangat sangat dgn (Look 4 tu!) dan suke jgk caption dia haha hanis ni tak boleh ke sekali x kelakar hehehe

    ReplyDelete
  20. boot cut and the whitey blouse tu sgt suwiitt!aahh, ape yg anis pakai sume cantek lahh ;D

    ReplyDelete
  21. wohooo ilove denim jacket!! pasti harganya pun cantik juga =.=''

    ReplyDelete
  22. gorgeous jeans. they look great on you..
    i adore your long legs. T_T


    www.lilpink.info
    www.lilpink.info

    ReplyDelete
  23. Woww sama larr kita, i luv guess! ! Cutting jean guess sangat memuaskan, n then i luv guess t-shirt

    ReplyDelete
  24. hanis, that jeasn totally awesome with u (: . look great and nice! btw, i love guess too as it is comfortable and have varieties of sizes and styles.

    ReplyDelete
  25. http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/420902_4560328123865_1029515145_n.jpg

    ini ke cara dia???Wahhhh..buta it...tolongg....kak hanis...ni ke yg patut sy buat?????

    ReplyDelete
  26. bila la u nak pakai tudung kan. sebab u dah jadi idol kat ramai org. kalau u bertudung mesti ramai juga yg akan ikut jejak u. InsyaAllah I'll pray for u Hanis. but u juga kene usaha ke arah tu. tak rugi. Good luck!

    ReplyDelete
  27. Can never understand why Guess jeans are so freaking expensive back home. It's freakingly super duper cheap cheap in US and UK even when converted :P

    Anyways, I tak tengok pun jeans tu sangat, I dok tengok rambut you. Masyallah.... your hairrrr.... I hope you ada beli insurance for your hair. It's you asset. Lawa giler hokehhh xxx

    ReplyDelete
  28. Owh lupa nak add, Love the military jeans jacket. Very tasteful <3 U looked awesome and classy in it xxx

    ReplyDelete
  29. cantik pulak tengok .. :D
    Saya biasalaa , jeans yang simple kadang-2 pakai sluar track je g jenjalan ..muahahhahha

    ReplyDelete
  30. wowterkezut japanese blogger folo sini .. japanese yang budaya fesyen pon mengagumi Malaysia stylista

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=498639146813577&set=a.288598264484334.80328.100000024888680&type=1&theater

    ReplyDelete
  33. #GUESSJEANS IS #LAVVIT! ;)

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4840437135477&set=p.4840437135477&type=1&relevant_count=1

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!