Friday, September 28, 2012

Hujung Minggu Gayaku

I will let you in on my usual weekend at home. Kenapa saya selalu hilang di waktu-waktu hujung minggu. Rempeyek, family, dan Astro First.

Kekna my eldest sisterlah yang bertanggungjawab menyatukan kami semua di hujung minggu. Dia akan make sure semua orang aware akan movie yang dia nak langgan untuk 48jam. “Hanis, Sabtu nih jom Khurafat (jom tengok Khurafat, bukan jom percaya benda bukan2)” Dan kami adik-beradik emak bapak suami pun akan bergelimpangan depan televisyen dengan baju tidur, muka tepek bedak sejuk, bantal busuk besar dipelukan dan snacks bertaburan. The way we should really enjoy movies :’)

Masa inilah adik-beradik nun jauh di sana (semua lelaki sekolah asrama penuh/duduk kolej) dan yang busy berpanjangan (yang perempuan dah bekerja, all three of us Kekna, me and Alisya. Yerp, Alisya kalau tak kat sekolah mesti ada shooting/recording Berita Adik atau Yaya Boboiboy, amboi) dapat bersama gelak-tawa jerit dan tangis bersama ibu bapa tercinta. Malahan kucing-kucing juga tidak ketinggalan untuk berdekah gumbira.



 So far yang I ingat, kitorang dah langgan Khurafat (favourite!!!), Al-Hijab (best ever) and Sumpahan Kum Kum, ya nampaknya memang kami suka cerita seram. Eh, diorang jer suka, I kalau tengok mesti through jari-jemari jer, tapak tangan telekap muka. Lopek lah kau Hamis!!! Oh pastu pernah langgan Ombak Rindu sekali. Untuk mak dan bibik -_-

So……. Astro First (Ch 480) bawa local movies ke rumah kita and now, Astro Best (Ch 481) is here untuk bawa international movies ke rumah kita!!! Seawal 3bulan after it is shown in theatres! I dah nampak Hunger Games kat iklan hari tuh. Woot!


 As seen on channel 481, Astro Best.

Satu movie/48 jam/12tayangan Cuma RM10! Harga tiket wayang untuk sorang kot! Kalau kat wayang takleh kuak lentang/bincang plot kuat-kuat/angkat phone/jerit NAK REMPEYEKKK. Kenzzz, you’re welcome.

Korang yang takde Astro mesti sedih, promo ini takde kena mengena ngan korang. SALAH SAMA SEKALI! Tahu tak asalkan ada Facebook, korang pun boleh langgan Astro movies! Takde alasan lagi korang kat kolej/rumah sewa etc takleh tengok Astro. Dengan Astro First di Facebook app sambil tengok movie, siap boleh chatting ngan kawan Facebook.




Untuk maklumat lanjut tentang Astro First, Astro Best dan Astro B.yond VOD, sila layari www.facebook.com/Astroworldofmovies .


27 comments:

  1. Bestnyer Gaya Hanis & famili di hujung minggu....:)

    ReplyDelete
  2. mana gambar sekeluarga tgk tv tepek bedak sejuk kat muka?erkk..

    ReplyDelete
  3. wah,, tak pernah agi saya langgan apa2 kat astrofirst..

    ReplyDelete
  4. Deq.. Bleh jadi duta Asto la u ni, kan? Heheh. Chill.. That's the way a happy family enjoys movies... Nai @ TPJ.

    ReplyDelete
  5. owh..very informative! btw suara Yaya tu Alisya...comeynyer...my little girl adore her...but I guess Alisya lebih pandai buat biskut dari Yaya...hihihi :P

    ReplyDelete
  6. owh...very informative..thanks....btw suara Yaya tu ialah Alisya. Comel sangat. But I guess Alisya lebih pandai buat biskut dari Yaya. My little girl adore Yaya very much beside Boboiboy of course!

    ReplyDelete
  7. oh, yaya tu suara alisya.. hehe.. hebat2...

    ReplyDelete
  8. hehe.. sangat2 santai.. tapi santai dalam tekanan tgk cerita seram.hehehe

    ReplyDelete
  9. kdng2 nk lngan astro best tuh.. tp bl suara kn niat kt en hubby, dia mst kta.. 'abg da donlod..' nk sokong tu tade la.. tp bgs gak.. jimat bil astro.. hee~

    ReplyDelete
  10. sedap tak rempeyek itu? rangup kah? ikan bilis byk? aromatik?

    tu rempeyek buat sendiri or beli?
    kalau buat sendri.. nak order..

    kalau beli kat kedai.. beli kat ne?

    ReplyDelete
  11. Awesome la info ni hanis~! Takyah susah payah gaduh berebut tukar channel tv kat umah~! Heh

    ReplyDelete
  12. Bestnyeeee.......nak join boleh tak...next time..hehehehe

    ReplyDelete
  13. dah macam aktiviti tengok wayang beramai-ramai dah..
    yg bestnya boleh bwk bantal busuk... eheheh

    ReplyDelete
  14. Memang best kalau satu family berkumpulkan. We all kalau hari raya. Tradisi tengok crita hantu

    ReplyDelete
  15. salam hanis...suka baca blog hanis..suka tgk mad markets..hanis, keep humble as always ye..

    ReplyDelete
  16. hahaha...rempeyek or kerepek mmg sesangat sesuuaaiii gitu mkn depan tv ng family...baru isi balang duk kunyap2 sorang ckit...kapai2 balang tinggal serdak dah...hahhha, nk bangun isi gi dapur pn malas dh wktu tu...hahaha, best la hanis...~

    ReplyDelete
  17. do u have to be so HOT everytime i see u on TV? hahah

    ReplyDelete
  18. cool lah kak hanis ni. best gilaaa. thanks info :)

    ReplyDelete
  19. kamon .. unifi ada ? download bebeh ..

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. Tudung Sulaman Bunga Mawar

    Entry iklan ke ni? Hanis, how's ur time management since become TV host? please share

    ReplyDelete
  22. Rempeyek??? My feberet. Tolong tanya Kekna, kawan dia buat lagi tak 'mende alah' tu.

    ReplyDelete
  23. di Indonesia adanya Indovision,
    memang terasa menghibur saat berakhir pekan dengan menonton movie dari TV Belrlangganan macam Astro dan Indovision....
    salam hangat dari Makassar - Indonesia :)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!