Thursday, October 4, 2012

KFC ZINGER DOUBLE DOWN



Am I… a man?! They told me this is THE burger to satisfy men’s large appetite, sebab itulah bun digantikan dengan ayam (tak mainlah bun roti, very the ponz), yang mengapit slice ayam (ayam lagi!) sekeping keju, ditambah dengan sos keju dan mayonnaise! Sekarang, tutup mata bayangkan ayam-slice ayam-sekeping keju-sos keju-mayonnaise-ayam dijadikan burger yang bersaiz godang. Dah? Pastu lap air liur tuh.


SAYA MAKAN SAMPAI HABIS SATU BURGER NIH LICIN MY GOD DOES THIS MAKE ME A MAN T_T

What I love so much about it is ayam yang menggantikan bun roti itu super empuk, dan pedas2 sikit. Pastu campuran mayonnaise dan sos keju ini adalah dari jenis yang sama dengan cheesy wedges! Sedap sangat, I’m guessing it’s cheddar cheese? Chicken slice kat tengah tuh crispy pulak tuh! Oh my goodness… So packed with meat! Lelaki mesti suka gila this burger. All meat, all man!


I faham kenapa target market dia lelaki. Sebab makan memang kenyang, cukup, puas, kuat (dan dah boleh buat kerja berat, wah terus angkat batu-bata). Tapi perempuan pun please don’t miss out on this amazing burger. I am already a Zinger lover to begin with, maka I can’t help to fall in love with Zinger Double Down twice as hard. Tapi tak boleh, tak boleh jatuh cinta! Kalau jatuh cinta nanti jadi sedih, sebab burger ini untuk limited time only. Bila-bila saja cinta ini akan pergi…


Ahhh whatever. Take risk and fall in love!

Kesimpulannya (wah rumusan sangat), siapa nak rasa KFC Zinger Double Down baik cepat terjah sekarang. Dia baru launch semalam. As we speak, saya dah tiga kali ngadap burger ini dan setiap kali memang makan seorang tanpa bantuan sesiapa *goyang2 perut*

Cuma RM8.40 untuk kepuasan ayam hakiki. Untuk set combo dengan drink RM10.50. Hafal dah, sebab dah beli tiga kali kan. Hewhewhew.

Banyak lagi info dekat www.kfc.com.my and https://www.facebook.com/KFCMalaysia. Go!

67 comments:

  1. hahaha lawak la hamis ni. mkn slow2 tau jgn tercekik lak

    ReplyDelete
  2. smpi 3 kali keknis pegi, bermakna mmg kne pegi beli gak nih..hihi

    ReplyDelete
  3. hamis jalikha... i hate you but i love you..
    u make me droooooooool..... waaaaaa

    ReplyDelete
  4. kelihatan sgt sedap..
    nk kna try ni..

    ReplyDelete
  5. ala badan u slim....makan 3 kali pun cun jer...i nie kene waspada...hihi...tapi tgk mcm sedap jer :)

    ReplyDelete
  6. memang terliur la hanis....hahaha..nak cuba jugak ptg nih.

    ReplyDelete
  7. sedapnye..sedapnye..sedapnye..

    hmm kalau masih kje kfc ni kompem dapat makan free..kekekekeke.. XD

    ReplyDelete
  8. Wauu. Keknis sampai 3kali makan. Mesti mau try!hehe

    ReplyDelete
  9. isk3.. perempuan makan bole angkat batu bata jugak la lepas ni.hahaha

    ReplyDelete
  10. wahhhh...mcm sodap..tp hanis mkn bdn x naik..hani klo makan??? 1 week x bley mkn ayam..huhuhhuu

    ReplyDelete
  11. baru try.. tak sedap.. errgh! does not suit me taste..

    ReplyDelete
  12. baru pekena burger ni hari tu. memang kenyang betul. ini selera lelaki. hehe

    ReplyDelete
  13. Ohhhh my tummy! *kesat air liur*

    ReplyDelete
  14. hahaha now u r a man. pi angkat batu bata! but i hate you for not putting any weight selepas 3 bijik zinger tu! i dok makan kembong rebus je nak kempisssssssssss! it's not fair!. but then again they say fairness is only the colour of the skin, there is no justice!

    ReplyDelete
  15. "Cuma RM8.40 untuk kepuasan ayam hakiki." haha..ayat 'hakiki' tu yang tak tahan. boleh jadi dinner ni, sebab dah berkurun tak makan burger kfc..tq for the yummy suggestion!

    ReplyDelete
  16. suda dimakan memang marbelous... uwaaaaaaaa....... kena exercise lebih ... hehehehe

    ReplyDelete
  17. Review makanan yg super sexy haha...ada royalti ker bat promo mcm ni hahae

    ReplyDelete
  18. huaaaaaa. sekarang jugak rasa nak pegi beli !!!

    ReplyDelete
  19. kita geng lah keknis..hantu zinger..sepsep

    ReplyDelete
  20. Dah cuba..memang sedap dan berbaloi... Jatuh cinta juga.. :)

    ReplyDelete
  21. that burger was so good. (: ohman, finger lickin yummmy. selera!

    ReplyDelete
  22. Akak dah try makan...baru semalam isinya agak masin sedikit (hihii..akak bukan pemasin)

    ReplyDelete
  23. slalu mkn ayam goreng kfc..sedap..kenyang plak tu..i baru jer mkn berger tu sedap skali..

    ReplyDelete
  24. amboi sampai dah makan 3 kali . memang betul2 sedap ni . nak try lah . hee

    ReplyDelete
  25. Okay, I am so ordering that Zinger Double Down for lunch tomorrow.

    ReplyDelete
  26. biasa layan samurai burger jer.boleh cuba kfc zinger lak pas nie

    ReplyDelete
  27. Mesti sedap ni.. Akak dah mkn 3 kali.. Nk rasa juga la mcm ni..

    ReplyDelete
  28. bukan man sahaja... woman pun tak boleh ketinggalan untuk rasa..

    jom serbu KFC

    ReplyDelete
  29. kt pun dah mkn 2x..mmg sedap sbb xde roti..hehe

    ReplyDelete
  30. kt pun dah mkn 2x..mmg sedap sbb xde roti..hehe berbaloi2!!

    ReplyDelete
  31. macam man vs food pulak cara citer

    ReplyDelete
  32. tahniah..awak berjaya melaparkan saya pepagi buta ni.hahahaha

    ReplyDelete
  33. HAnis.. i admire dgn body slim u tapi still can enjoying foods in the world!!! Bagi tips please??? shring is caring

    Tudung Sulaman Bunga Mawar

    ReplyDelete
  34. yay!found a girl who is also a meat-lover and tak segan pun!

    ReplyDelete
  35. wah! bestnyaaaa nak mkn la mlm ni!!! xkira2!!! u make mu hungry hanis! tapi susahla untuk bakal pengantin yang nak makan burger ni banyak-banyak macam hanis

    ReplyDelete
  36. wah! bestnyaaaa nak mkn la mlm ni!!! xkira2!!! u make mu hungry hanis! tapi susahla untuk bakal pengantin yang nak makan burger ni banyak-banyak macam hanis

    ReplyDelete
  37. baru launch semalam??pelik..sya dah makan last week n masa tu iklan x keluar lagi.. mkn dkt kfc dpn uitm s.alam..tp seriously, sedap weih!

    ReplyDelete
  38. wahh wahh makan burger sampai 3 kali . mesti sedap kan , mesti cuba nie >__<

    ReplyDelete
  39. mlm tadi g kfc nak try, tapi dah kehabisan stock... toink lol ngeee

    ReplyDelete
  40. Suka tngok hanis dalam mad market.
    lembut gitu.sesuai jadi hos.kalau senang tgk la blogspot saya http://laffanur.blogspot.com

    ReplyDelete
  41. xterasa nk try pon...tp pas sis hanis pomote cm nakkk je...wuuu

    ReplyDelete
  42. WAAA :D mmg nmpk sgt sedap tgok you makan ... hehe

    ReplyDelete
  43. kepada yg slalu online, leh join web ni, cara mudah dan percuma utk dpt tunai. Setiap kali org klik, korg akan dpt RM0.20-RM0.40. Tunggu apa lg xrgi pn join, hanya percuma :
    http://says.com/my/lilyhsb/invite

    ReplyDelete
  44. rini die kfc buat jalan kaki amal di putrajaya...

    ReplyDelete
  45. dah try makan kfc zinger double down ni. mmg best, cuma rasa tak berapa puas sbb takde roti. patut dia buat ayam atas bawah, tengah roti baru menarik.

    ReplyDelete
  46. Kan best kalau saya berlanja awak masa tu. Awww!

    !@#@!#$#

    ReplyDelete
  47. jeles plak rasenye sbb u dh 3 x mkn tp, leez xmkn2 pun lg. owh.. nk kene singgah kfc jugak nih! 'en. kolonel, tggu sy!' ha3..

    ReplyDelete
  48. sluuuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrppppppppppppp

    ReplyDelete
  49. salam ziarah.

    Mmg sedap...

    Jemput ke blog akak di cheezemaz.blogspot.com. Mana tau berkenan nak rasa serbuk cheese CHEEZE MAZ, yg bila dicampur air akan menghasilkan sos cheese seenak sos cheeze wedge, KFC. Lagipun hy RM 10.00 untuk 1 pack seberat 200 gram.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!